Man City smeekte met beloftes bij C. Ronaldo

Manchester City deed de voorbije weken wanhopige pogingen bij Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo om hem naar Manchester te lokken. De rijke club deed Ronaldo bizarre beloftes. Dat verklaart Cristiano Ronaldo zelf in The Mirror. Allereerst deed een familielid van de Arabisch eigenaar hem een voorstel voor een salaris van 350.000 pond per week als hij Real Madrid zou verlaten en naar Manchester zou komen. Daar bleef het niet bij.

Volgens Ronaldo beloofde de miljoenenclub hem ook de aanvoerdersband en rugnummer zeven. Daarnaast stuurde de club hem, naar eigen zeggen, een foto met daarop stapels geld op de achterbank van een Bentley. City, dat blijkbaar inzag dat het meer nodig heeft om Ronaldo naar de club te lokken, voegde daar de belofte aan toe dat de Portugees een rondleiding zal krijgen door het Koninklijke paleis in de Verenigde Arabische Emiraten en daarbij als een waar royality zal worden behandeld.

Volgens een vriend van Ronaldo was de Portugees serieus verleid. "Hij glunderde en zei dat hij het geld zou pakken, naar City zou gaan, vijftig goals in de Premier League zou maken en vervolgens City weer te verlaten." Een overgang naar Manchester City zou tevens opmerkelijk zijn, aangezien Cristiano Ronaldo voor zijn vertrek naar Madrid maar liefst zes seizoenen het shirt van aarts- en stadsrivaal Manchester United droeg.