Virgin gaat op Russische licentie rijden

Het Formule 1-team Marussia Virgin Racing ruilt voor dit seizoen de Britse licentie in voor een Russische, zo maakte de topman van Marussia Nikolay Fomenko vandaag bekend. Het Russische bedrijf stapte afgelopen winter in bij het team van Richard Branson en lijkt steeds meer zeggenschap te krijgen.

Als mede-eigenaar van het team zijn enkele personen van Marussia binnen het team benoemd, zoals Fomenko hoofd van de ingenieursafdeling geworden is en Andy Webb tot bestuursvoorzitter benoemd is. Dat het team nu ook onder Russische vlag zal gaan rijden had eigenlijk komende maandag bekend moeten worden, maar Formenko gaf het nieuws al aan Ria Novosti prijs.

"We gaan op zeven februari officieel aankondigen dat we onder de Russische vlag gaan rijden. Marussia Virgin wordt zodoende niet alleen het eerste Russische Formule 1-team, maar ook het eerste team dat onder de Russische vlag rijdt. Mocht het er dus van komen dat we een race winnen, dan zal het volkslied van Rusland op het podium klinken," zei Formenko die mogelijk in zijn euforie vergeten is dat Midland in 2006 al op een Russische licentie reed.