'D'Alessandro beste voetballer Latijns-Amerika'

Andrés D'Alessandro is verkozen tot beste voetballer van Latijns-Amerika. De 29-jarige middenvelder van het Braziliaanse Internacional troefde in de jaarlijkse verkiezing van de Uruguayaanse krant El Pais de winnaar van de twee voorgaande edities, Sebastian Veron, af. De Braziliaan Neymar werd derde.

D'Alessandro won afgelopen seizoen met Internacional de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League. Als gevolg daarvan mocht de 26-voudig international met zijn Braziliaanse werkgever meedoen aan het WK voor clubteams, maar in de halve finale was TP Mazembe uit Congo te sterk.

Internacional nam de kleine middenvelder in 2008 over van San Lorenzo. Bij die club vond D'Alessandro het plezier in het voetbal terug na mislukte avonturen in Europa. De Argentijn stond op de loonlijst bij VfL Wolfsburg, Portsmouth en Real Zaragoza, maar wist daar nooit echt door te breken.

Oscar Tabarez werd door de ruim vierhonderd stemgerechtigde journalisten verkozen tot trainer van het jaar. De 53-jarige Uruguayaan bereikte met zijn vaderland de halve finale van het WK in Zuid-Afrika, maar werd daarin uitgeschakeld door het Nederlands elftal. De troostfinale werd daarna verloren van Duitsland, waardoor Uruguay het toernooi als vierde eindigde.


'D'Alessandro beste voetballer Latijns-Amerika' (Foto: Novum)