Nieuw contract kostenbesparingen in F1

De teambazen in de Formule 1 zijn in Singapore een nieuw contract voor de kostenbesparingen in de sport overeengekomen. Wat er precies in staat is niet bekendgemaakt. Volgens de geruchten zijn de restricties in de budgetten iets versoepeld en zijn de gaten van het vorige contract gedicht.

"We hebben veel progressie geboekt. De teams hebben samen een mooi compromis bereikt en een nieuwe overeenkomst getekend voor de komende zeven jaar. Dat verhoogt de stabiliteit van de sport," meldde FOTA-voorzitter en McLaren-teambaas Martin Whitmarsh aan Autosport.

"De oorspronkelijke afspraken werden gemaakt in het licht van fabrikanten die de sport dreigden te verlaten. Misschien waren ze iets te radicaal. Ik ben blij dat we een nieuwe deal hebben gemaakt en dat er nu echt iets op papier staat," vulde Renault-teambaas Eric Boullier aan.

"We hebben de afspraken uitgebreid en verbeterd. We hebben een clausule opgenomen dat wanneer een maas in de wet wordt gevonden, dat kenbaar wordt gemaakt. Het toont aan dat de teams goed kunnen samenwerken en het belang inzien van een stabiele sport," zei Whitmarsh.