Teambazen: "Kosten in F1 in de hand houden"

De teambazen in de Formule 1 hebben in Singapore gesproken over hun inspanningen om de kosten in de Formule 1 terug te brengen tot het niveau van begin jaren '90. Voormalig FIA-president Max Mosley had hier vorig jaar op aangedrongen om de nieuwkomers in de sport HRT, Virgin en Lotus eerlijkere kansen te kunnen geven.

"Vele technologische veranderingen die bedacht waren om de kosten te verminderen hebben dat niet gedaan en in veel gevallen zelfs de kosten opgedreven," zei de teambaas van Lotus Racing Tony Fernandes.

Volgens zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher werkt het verbod op testen niet. "Efficiënter testen zou best eens goedkoper kunnen zijn dan nu het geval is. We maken nu onderdelen en gooien ze weg omdat we ze niet kunnen testen en ze niet blijken te werken." Hij voegde er aan toe dat er zeer dure simulatoren voor het testen in de plaats zijn gekomen.

Met een viercilinder motor en groene technologieën voor 2013 in aantoch pleiten de kleinere teams voor het in de hand houden van de kosten. Ze kunnen niet opboksen tegen de autofabrikanten, omdat de veranderingen veel geld kosten en ze minder middelen tot hun beschikking hebben.