[Giro] Ten Dam: "De moraal is geweldig"

Laurens ten Dam keek met een goed gevoel terug op de koninginnenrit van de Giro d'Italia. De renner, die in dienst van Rabobank rijdt, was lovend over het teamwork en de moraal binnen de Nederlandse wielerformatie.

"De voldoening is super. Bij iedereen. Je had ze onze teambus in moeten zien komen. Ook de jongens uit de laatste 'bus'. Respect, diep respect. We hebben allemaal met hart en ziel gereden en tot de laatste snik, maar het resultaat is er dan ook naar," aldus Ten Dam in een reactie.

De jonge renner moest in de laatste klim lossen. "Op de slotbeklimming heb ik het laten lopen, want mijn werk zat er op, maar alle renners die ik onderweg tegenkwam, begonnen er over. De verbazing, maar vooral de bewondering is groot."

Met dat laatste refereerde Ten Dam naar het feit dat Rabobank lange tijd aan de kop van het peloton reed. "Ik weet wel zeker dat de andere favorieten niet wisten wat ze zagen met al die Rabo's vooraan. En dat bijna de hele etappe. Ons tempo was ook strak. Te strak voor velen om aan te gaan vallen."

Ten Dam besloot met de woorden: "Iedereen krijgt meer zelfvertrouwen en dan rijd je toch gemakkelijker. Met de borst vooruit was het vandaag en woensdag nog meer natuurlijk. De moraal is geweldig. We hebben ons allemaal voor meer dan honderd procent gegeven. Maar de stemming is goed."