Brandts: "Twente is iets sterker"

Vorig jaar rond deze tijd was de pijp leeg bij NAC Breda. Nu is daar geen enkele sprake van. NAC is nog altijd in de race om Europees voetbal, sterker nog, zelfs Champions League is haalbaar.

De wedstrijd tegen FC Twente vindt plaats op dinsdag 29 april en beide clubs waren eerder dit seizoen aardig aan elkaar gewaagd. In Enschede werd het 1-1 en in Breda won de ploeg van Brandts met 1-0. "Kwalitatief is Twente wel wat sterker. Maar wij krijgen zelden doelpunten tegen, terwijl we zelf altijd wel goed zijn voor een doelpuntje," aldus NAC-trainer Ernie Brandts.

Dat de wedstrijd in Emmen gespeeld wordt en niet in Enschede, maakt volgens Brandts niet veel uit. "Dat wordt allemaal zwaar overtrokken. Het maakt echt niet uit of spelers zich nu in hun eigen kleedkamer verzamelen of in die van een ander stadion. Het gaat om de juiste instelling. Voetballen is in elk stadion hetzelfde." Over het ideale scenario voor een goede uitgangspositie in de return is de oefenmeester duidelijk: "De nul houden en er zelf tenminste eentje in prikken."

Brandts kan morgen in Breda over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Lurling is nog niet hersteld van een hamstringblessure, maar verwacht wordt dat hij er wel bij is in Breda bij de return op 3 mei. Patrick Zwaanswijk zal worden vervangen door Tyrone Loran en Tim Gilissen is nog een vraagteken.