[LMS] Uitslag 1000 km van Monza

In de LMP2-klasse heeft Van Merksteijn Motorsport een tweede plaats weten te halen. Tijdens de 1000 kilometer van Monza vertrok het team van poleposition (een tiende plek in het hele startveld), een crash zorgde er echter voor dat het team veel tijd verloor.

Gedurende de race wist het team met de rijders Jos Verstapen en Peter van Merksteijn naar een vijfde plek in het algemeen klassement te rijden. De Porsche RS Spyder, met op dat moment Verstappen achter het stuur werd echter geraakt door Peter Dumbreck in een Spyker, waardoor een pitstop noodzakelijk was.

Op de website zei Verstappen er dit over: "Wat een gek was die vent in die Spyker, om zo tegen me aan te rijden! Een volstrekt onnodige actie! Na die aanrijding had ik niet gedacht dat we nog op het podium zouden eindigen, maar de Porsche heeft hier opnieuw zijn klasse bewezen en wij hebben met zijn allen gewerkt voor dit resultaat."

Van Merksteijn zelf reed na de pitstop op een negende plek in de LMP2-klasse. Hij reed een goede inhaalrace, daarbij geholpen door een safety carsituatie. Een gruwelijk aandoende crash van Stéphane Ortelli in een Orteca die een paar salto's maakte en op een haar na Allan McNish miste, zorgde voor een safety car op de baan. Ortelli hield er slechts een gebroken enkel aan over. Klik hier voor een filmpje van de crash.

Verstappen wist naar een tweede plek in de LMP2-klasse op te rukken en een negende plaats in het algemeen klassement. Team Essex moesten ze voor laten gaan, maar landgenoot Lammers van Horag Racing werd achter hen derde in de LMP2-klasse.

De LMP1-klasse werd gewonnen door het Team Peugeot Total van Lamy en Sarrazin, voor de Audi van Audi Sport Team Joest van Premat en Rockenfeller. Een derde plaats was voor Pescarolo Sport, met de coureurs Primat en Tinseau.

Uitslag 1000 km van Monza

#KlasseTeamCoureurs
1 LMP1 Team Peugeot Total Lamy/Sarrazin
2 LMP1 Audi Sport Team Joest Premat/Rockenfeller
3 LMP1 Pescarolo Sport Primat/Tinsaeu
4 LMP1 Creation AIM Kerr/Jouanny/Hall
5 LMP1 Team Peugeot Total Gene/Minassian
6 LMP1 Audi Sport Team Joest Capello/McNish
7 LMP1 Rollcentre Racing Tappy/Ickx/Short
8 LMP2 Team Essex Elgaard/Nielsen
9 LMP2 Van Merksteijn Motorsport Van Merksteijn/Verstappen
10 LMP2 Horag Racing Lienhard/Theys/Lammers
11 LMP2 RML Erdos/Newton
12 LMP2 Saulnier Racing Ragues/Lahaye
13 LMP2 Kruse Schiller Motorsport De Pourtales/Noda
14 LMP2 Quifel ASM Team Amaral/Pla
15 LMGT1 Team Modena Garcia/Enge
16 LMGT1 Luc Alphand Aventures Beretta/Moreau/Goueslard
17 LMP1 Charouz Racing System Mücke/Charouz
18 LMP2 Embassy Racing Hughes/Haberfeld
19 LMGT1 Luc Alphand Aventures Blanchemain/Dumez/Manopoulos
20 LMGT1 IPB Spartak Racing Rusinov/Kox