Wurz tevreden met vierde plaats

Alexander Wurz was na afloop van de tumultueuze Grand Prix van Europa niet al te rouwig om het missen van het podium. De Oostenrijker eindigde als vierde en daarmee was hij dik tevreden.

"Ik ben erg blij met de vierde plaats en met de punten die ik gescoord heb", aldus Wurz na afloop. "Ik moest echt al mijn brain power gebruiken en op de juiste momenten gas geven."

De Oostenrijker zei dat het cruciaal was om in de chaotische race geconcentreerd te blijven. "Het moeilijkste was om mijn hoofd erbij te houden, want in zo’n situatie is het makkelijk om je mee te laten slepen. Ik moest me concentreren en de auto naar huis brengen.” En dat deed Wurz ook. "De auto was goed vandaag. In de laatste paar ronden kon ik flink druk uit oefenen op Mark Webber omdat ik zag dat hij aan het glijden was. Ik hoopte dat hij een fout zou maken".

Webber maakte inderdaad een klein foutje in de laatste bocht, maar het lukte Wurz niet om de Australiër voorbij te gaan. "Ik kon niet echt aanvallen en mijn voornaamste doel was om punten te scoren. Je zou misschien kunnen denken dat het frustrerend is om 0,2 seconden van het podium te eindigen, maar ik ben blij met plaats vier.”