[WTCC] Chevrolet positief over Zandvoort

Het WTCC-team van Chevrolet weet zich komend weekeind in Zandvoort gesterkt door een nieuw aerodynamisch pakket. De nieuwe aerodynamica is het gevolg van uitgebreide testsessies in Engeland, Duitsland en Italië. In Zandvoort zal Chevrolet voor het eerst aantreden met de 2007-uitvoering van de Nubira WTC.

Met name de voorzijde heeft een flinke verandering ondergaan. Daarnaast zijn ook de luchtinlaat en het plenum vernieuwd, en is de wielophanging anders afgesteld. Bij Chevrolet kijkt men dan ook uit naar de race in de Nederlandse duinen. Gezien de snelste tijd, van Alain Menu, tijdens de test in Oschersleben moet er terdege rekening worden gehouden met het team.

"Met name de grip van de Nubira is aanzienlijk verbeterd. En in Monza hebben we onder zomerse temperaturen kunnen testen. Ik heb er dan ook veel vertrouwen in dat we op Zandvoort competitief kunnen zijn," aldus Nicola Larini.

Ook Rob Huff, derde coureur van het team, gaat in op de veranderingen: "De auto reageert dit jaar veel beter op aangebrachte aanpassingen dan vorig jaar en dat is prettig voor een rijder. Vroeger waren we altijd aan het 'worstelen' in Oschersleben, maar nu hebben we een uitstekende set-up. We hebben daaruit geleerd dat de auto veel gebruiksvriendelijker is om af te stellen voor een nieuw circuit zoals Zandvoort. De race in Nederland is goed voor Chevrolet en ik vind het circuit zelf heel erg leuk. Het is een echt rijderscircuit met veel verschillende bochten en ondanks dat een rondje bijna twee minuten duurt, raak je nergens verveeld. Als we de eerste keer de Tarzanbocht goed doorkomen moeten we in beide races belangrijke punten kunnen scoren."