Valles hoopt op vrijdagrol in Spanje

Spyker F1- testcoureur Adrian Valles hoopt dat hij tijdens de vrije trainingen voor de GP van Spanje in actie mag komen. De Spanjaard wilt graag voor eigen publiek zijn kunsten vertonen. De eerste drie Grands Prix maakte zijn team geen gebruik van haar vrijdagcoureurs.

Of het Nederlandse F1-team in Spanje gebruik zal maken van de diensten van één van haar vrijdagcoureurs is nog maar zeer de vraag. Zowel Christijan Albers als Adrian Sutil zal zijn bolide niet zonder slag of stoot afgeven, ze zullen liever zelf meer kilometers maken in de bolide.

De 20-jarige Valles testte afgelopen maandag al op het Circuit de Catalunya, waar hij een Spyker F8-VII zwaar beschadigde. De Spanjaard zelf is echter vol vertrouwen na afgelopen maandag: "De komende dagen worden spannend voor mij, daarin krijg ik te horen of ik bij de Grand Prix van Spanje aan de bak kom. Voor de test van deze week had ik nog een gesprek met het team. Daarin zeiden ze tegen mij dat het superbelangrijk zou zijn dat ik mijn superlicentie haalde. Ik was best tevreden en het team was dat ook. Ik paste me snel aan de auto aan, reed constante rondetijden en was sneller dan Giedo van der Garde."