Ullrich wacht levenslange schorsing

De kans is groot dat Jan Ullrich levenslang geschorst wordt voor zijn aandeel in de Spaanse dopingaffaire. Dat zegt althans de voorzitter van de internationale wielerunie in een interview met Welt am Sonntag.

In het interview zegt Pat McQuaid: “ Jan staat een levenslange schorsing te wachten, zoals de internationale antidopingcode voorschrijft. De Zwitserse bond zou de schorsing in eerste instantie moeten opleggen, waarna het sporttribunaal in Lausanne zich er in een eventuele beroepszaak nog over kan buigen.”

Jan Ullrich werd samen met 48 andere sporters genoemd in een omvangrijk dopingschandaal vlak voor de start van de Tour de France. Op een lijst, die in bezit is van de Spaanse justitie, stond ook de naam van Der Jan waarop zijn oud-werkgever hem ontsloeg. Ullrich zou inmiddels zijn ontslag hebben geaccepteerd en een flinke afkoopsom mislopen.

Dat schrijft althans het Duitse tijdschrift Der Spiegel. De ex-wielrenner zou daardoor enkele miljoenen euro’s mislopen doordat er geen afkoopsom meer geëist kan worden door Ullrich. De reden dat Ullrich een afkoopsom door de neus geboord ziet worden komt voort uit uitspraken van zijn zaakwaarnemer. Die verklaarde eerder deze maand dat Ullrich onder geen beding meer voor T-Mobile zou fietsen. Dit ondermijnde volgens Der Spiegel de onderhandelingspositie van de oud-Tourwinnaar.

Submitter: Joost-mag-het-weten Bron: ANP