FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 28 augustus 2006

[gerucht]Grafische chip PlayStation 3 op lagere snelheden?

Volgens de notoire technologiewebsite The Inquirer heeft Sony de kloksnelheden van de RSX 'Reality Synthesizer' grafische chip die in de PlayStation 3 terecht zal komen naar beneden bij gesteld. Waar Sony eerder nog kloksnelheden van 550MHz voor de GPU core en 700MHz voor het GDDR3 geheugen prestenteerde, zouden deze volgens the Inquirer nu zijn bijgesteld naar 500MHz voor de GPU core en 650MHz voor het GDDR3 geheugen.

The Inquirer biedt zelf geen directe verklaring voor het doen zakken van de kloksnelheden. Mogelijkheden kunnen onder andere zijn om de yields te verhogen (percentage van de geproduceerde chips dat werkt en op de richtsnelheid kan draaien) of om eventuele problemen met de hitte-afvoer in de console op te lossen.

Met dank aan tain voor het melden van dit bericht in het PS3 topic op het forum

Jeugd gefopt door Belgische internetcampagne

InternetEen campagne van Belgische organisaties tegen onveilig internetgebruik waarschuwt jongeren op een omstreden manier.

Op de website Click2win.be beloven de organisatoren een gratis gsm. Jongeren moeten dan vele persoonlijke gegevens intikken. De beloofde gsm komt echter niet. De jongeren worden wel doorgeleid naar een andere website, Web4me.be. Die waarschuwt hen voor de gevaren van privť-gegevens op internet.

De campagne is bedoeld om te schokken, maar oogst veel kritiek. ''Ethisch niet verantwoord'', oordeelde het Belgisch Direct Marketing Verbond (BDMV) maandag. ''De campagne stelt alle eerlijke bedrijven die internetreclame maken voor als verdachte bedrijven die er enkel op uit zijn jongeren in de val te lokken'', stelde BMDV maandag in een reactie.

Nederlanders tevreden met hun werk

Icoon EconomieNederlanders hebben in vergelijking met andere Europeanen het vaakst afwisselend en leerzaam werk. Op het gebied van zelfstandigheid lopen we ook ver voor op de rest van Europa. Onderzoeksbureau TNO meldt dit vandaag op basis van diverse onderzoeken.

Daar waar 75 procent van de werkende bevolking uit de rest van Europa aangeeft een leerzame en gevarieerde baan te hebben, beweren bijna negen van de tien Nederlanders (88 procent) dit. Als het op zelfstandigheid aankomt gooien Nederlanders ook hoge ogen; maar liefst 83 procent is tevreden over dit aspect binnen hun baan.

Volgens TNO heeft de dienstensector zowel in Nederland, als in Denemarken, Groot-BrittanniŽ, BelgiŽ en Luxemburg een overheersende invloed op de werkomstandigheden. Het is overigens niet alles goud wat er blinkt; in Nederland blijken de werkdruk en de emotionele belastbaarheid hoog in vergelijking met de andere Europese landen.

[CCWS] Uitslag Montrťal

Sebastien Bourdais heeft een belangrijke stap gezet op weg naar het kampioenschap. Hij won de race in Montreal voor Paul Tracy en Nelson Philippe. Zijn grootste concurrenten voor het kampioenschap, AJ Allmendinger en Justin Wilson, haalden de finish niet.

Nadat de race gisteren al na 6 ronden werd gestaakt werd vandaag gestart in de volgorde waarin gisteren geŽindigd werd. Dit betekende de pole-position voor Allmendinger met op de tweede plek Bourdais. Ook Katarine Legge mocht ondanks haar crash gisteren gewoon starten.

De start verliep probleemloos maar na vijf ronden was er de eerste gele-vlag situatie nadat Adrew Ranger na een spin zijn motor liet afslaan. Twee ronden na de hervatting van de race ging het mis voor Allmendinger, bij uitkomen van de hairpin brak zijn aandrijfas en nadat hij de pits had bereikt viel hij uit. Hierdoor kreeg Bourdais de leiding in handen. Voor de Justin Willson ging het mis in de 49e ronde, toen hij de beruchte muur bij opkomen van het rechte stuk raakte. Bourdais reed vervolgens onbedreigd naar de zege.

De Benelux rijders reden een goede race. Nicky Pastorelli reed zelfs even op de vierde positie maar finishte uiteindelijk als zesde. Charles Zwolsman eindigde als achtste, ťťn plek voor Jan Heylen.

Pos.CoureurTeam ronden
1.S. BourdaisNewman/Haas67
2.P. TracyForsythe67
3.N. PhilippeCTE-HVM67
4.D. ClarkeCTE-HVM67
5.W. PowerTeam Australia67
6.N. PastorelliRocketsports67
7.A. TaglianiTeam Australia67
8.C. ZwolsmanConquest Racing67
9.J. HeylenDale Coyne67
10.M. DominguezDale Coyne67
11.A. PizzoniaRocketsports67
12.B. JunqueiraNewman/Haas66
13.K. LeggePKV Racing61
14.J. WilsonRuSPORT48
15.A. RangerConquest Racing36
16.O. ServiaPKV Racing30
17.A. AllmendingerForsythe14

[Upd]Blessure houdt v.d. Vaart aan de kant.

Het Nederlands elftal kan in de EK-Kwalificatieduels tegen Luxemburg en Wit-Rusland niet beschikken over Rafael v.d. Vaart. De middenvelder van Hamburger SV liep afgelopen zondag in het duel tegen Hertha BSC een blessure op.

V.d Vaart werd in dat duel voortijdig gewisseld. Een MRI scan in het ziekenhuis wees uit de aanvoerder van Hamburger SV een spierscheurtje in zijn linkerdijbeen heeft opgelopen. Hij meldt zich komende dinsdag nog wel bij het Nederlands elftal, maar de kans dat de speler komende zaterdag tegen Luxemburg in actie komt is nihil.

Update 22.12
Rafael v.d Vaart zal zich morgen toch niet melden bij het Nederlands elftal in Noordwijk. Bondscoach Marco van Basten zal geen vervanger oproepen voor v.d Vaart. Hierdoor zal de selectie bestaan uit 21 man.

'Beyoncť mishandelde alligatorbaby'

BeyoncťDe dierenrechtenorganisatie PETA heeft maandag zware kritiek geuit op Beyoncť omdat de Amerikaanse zangeres had geposeerd met een alligatorbaby waarvan de bek was dichtgeplakt met plakband.

Volgens prof. Clifford Warwick, een vooraanstaande Britse reptielendeskundige, is er sprake van dierenmishandeling. Het dier is blootgesteld aan angst en stress.

Beyoncť had zelf over de foto verteld in een interview. Het alligatorplaatje is bedoeld voor de cover van haar nieuwe album. "Hij was echt schattig", aldus Beyoncť in het vraaggesprek, maar tevens "woedend" wegens het plakband rond zijn bek.

Feyenoord onder curatele gesteld

Feyenoord is door de KNVB onder curatele gesteld. Naar aanleiding van de slechte financiŽle situatie van de Rotterdammers ging de voetbalbond over tot deze actie. Ieder kwartaal moet Feyenoord nu de financiŽle cijfers overhandigen aan de KNVB.

Het slechte resultaat komt voornamelijk door enkele jaren op rij verliesgevend te zijn geweest. Daardoor groeide het negatieve eigen vermogen naar 16.1 miljoen euro. Afgelopen seizoen werden Kalou en Kuijt verkocht voor 20 miljoen euro maar voor de KNVB is dit geen reden om de ploeg niet in de gaten te houden. Van die 20 miljoen moeten namelijk ook andere spelers worden aangetrokken en overige uitgaven mee gefinancierd worden.

Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik geeft voornamelijk slechte Europese prestaties en een falend aankoopbeleid aan als reden voor de penibele financiŽle situatie. Mocht Feyenoord niet conform de afspraken met de KNVB handelen, dan volgt puntenaftrek voor de havenstad club.

Delft: gratis openbaar vervoer op zaterdag

Icoon VervoerHet openbaar vervoer met bus en tram is volgend jaar in Delft op zaterdagen gratis. Het gemeentecollege wil met deze actie de burgers uitdagen om de auto eens te laten staan en kennis te maken met de gemakken van het openbaar vervoer.

"Net als bij een gratis shampoomonstertje dat je in een tijdschrift vindt. Als het goed bevalt, ben je eerder geneigd het zelf ook te kopen", aldus een woordvoerster van de gemeente.

De actie geldt binnen de gemeentegrenzen voor alle zaterdagen in 2007 van 11.00 tot 18.00 uur en op Koninginnedag. Dit jaar krijgen de Delftenaren al een voorproefje: op Lichtjesavond in december is reizen met tram en bus ook gratis. Ook niet-Delftenaren kunnen overigens gebruikmaken van de gratis openbaar vervoeractie.

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het voorstel van het college. Dat is volgens de woordvoerster een formaliteit, omdat hierover al eerder afspraken met de raad zijn gemaakt in het kader van een autoluwe binnenstad. De actie gaat de gemeente 392.000 euro kosten.

Huisartsen bezorgd over invoering BSN in zorg

Icoon GezondheidDe invoering van het alternatieve sofinummer, het Burger Service Nummer in de zorg, zal leiden tot zestien miljoen extra huisartsenbezoeken. Dat stelt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) dinsdag.

Als het aan minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) ligt, moet iedereen die volgend jaar bij een dokter, tandarts of fysiotherapeut aanklopt zich legitimeren met dit BSN. Momenteel moeten mensen zich al in het ziekenhuis identificeren. Als de Tweede en de Eerste Kamer echter dit najaar nog de Wet Burger Service Nummer in de zorg aannemen, gaat dat voor alle zorgverleners gelden.

Ook de arts wordt dan verplicht de identiteit van zijn patiŽnten te controleren. De LHV verzet zich hier echter tegen. Niet alleen voorziet de vereniging een gigantische administratie met zestien miljoen fotokopietjes van identificatiebewijzen. Ze vindt het ook vervelend, aangezien huisartsenzorg dan niet meer zonder drempel is. Daarom willen ze dat de invoering van de wet wordt uitgesteld, zodat geregeld kan worden dat die controle achteraf plaatsvindt door een ander. Volgens een woordvoerder van de LHV gebeurt dat nu ook voor apothekers.

Volgende week praat de Tweede Kamer over de invoering van het BSN.

Ullrich wacht levenslange schorsing

De kans is groot dat Jan Ullrich levenslang geschorst wordt voor zijn aandeel in de Spaanse dopingaffaire. Dat zegt althans de voorzitter van de internationale wielerunie in een interview met Welt am Sonntag.

In het interview zegt Pat McQuaid: “ Jan staat een levenslange schorsing te wachten, zoals de internationale antidopingcode voorschrijft. De Zwitserse bond zou de schorsing in eerste instantie moeten opleggen, waarna het sporttribunaal in Lausanne zich er in een eventuele beroepszaak nog over kan buigen.”

Jan Ullrich werd samen met 48 andere sporters genoemd in een omvangrijk dopingschandaal vlak voor de start van de Tour de France. Op een lijst, die in bezit is van de Spaanse justitie, stond ook de naam van Der Jan waarop zijn oud-werkgever hem ontsloeg. Ullrich zou inmiddels zijn ontslag hebben geaccepteerd en een flinke afkoopsom mislopen.

Dat schrijft althans het Duitse tijdschrift Der Spiegel. De ex-wielrenner zou daardoor enkele miljoenen euro’s mislopen doordat er geen afkoopsom meer geŽist kan worden door Ullrich. De reden dat Ullrich een afkoopsom door de neus geboord ziet worden komt voort uit uitspraken van zijn zaakwaarnemer. Die verklaarde eerder deze maand dat Ullrich onder geen beding meer voor T-Mobile zou fietsen. Dit ondermijnde volgens Der Spiegel de onderhandelingspositie van de oud-Tourwinnaar.

Column: Koningsklasse

Het was een heerlijk weekje voor de racerij. Niet alleen zagen we in de Formule 1 alweer een leuke race, maar ook slechts zijdelings aan de Formule 1 verwant gebeurden er leuke dingen.

Zo mocht Ricardo Zonta vorige week ťťn van mijn eigen dromen waarmaken – met zijn Toyota F1 over het circuit van Laguna Seca rijden. Dat moet een waanzinnige ervaring zijn. Maar wat het voor ons zo leuk maakt, is dat we even kunnen zien hoe die wagen presteert op een circuit waar andere raceklasses vaker te vinden zijn. Het Champcar record op Laguna Seca dateerde alweer uit 2000, toen Helio Castroneves het circuit in de eerste kwalificatie met 1:07.722 rondde. Zonta snoepte daar vorig weekend tijdens diverse demonstratieruns een kleine anderhalve seconde vanaf.

Afgelopen weekend hadden we ook de Champcars te gast op het Formule 1 circuit Gilles Villeneuve bij Montreal. Op zaterdag zette Sťbastien Bourdais tijdens de tweede kwalificatiesessie een nieuw Champcar ronderecord neer, in een tijd van 1:20.005. Alonso deed hetzelfde circuit afgelopen juni, met redelijk gevulde tanks, in 1:14.942. Zelfs Sato zette daar een tijd neer die hem met ruime marge de pole position zou hebben opgeleverd tijdens de Champcar race. Overigens was die ronde van Alonso niet eens de snelste ooit in een Formule 1 auto op Montreal. Die eer komt toe aan Ralf Schumacher, die in 2004 tijdens de tweede kwalificatie, dus ook met volle tanks, een 1:12.275 neerzette. Verschil moet er zijn.

Het bewijst maar weer eens dat Formule 1, ondanks alle pogingen van Mosley om de sport te vergallen, nog met afstand de snelste raceklasse ter wereld is. Zo veel mogelijkheden om verschillende raceklassen met elkaar te vergelijken zijn er niet, dus ik kijk altijd reikhalzend uit naar de evenementen waarop het wel mogelijk is. Bijvoorbeeld de A1GP op het circuit van Sepang in MaleisiŽ. Neel Jani zette daar afgelopen winter een snelste tijd neer van 1:54.441 tijdens de eerste kwalificatie. De pole position tijd van Fisichella enkele maanden later was 1:33.840. Een dikke twintig seconden sneller per ronde.

Welke raceklasse wordt nog meer wel eens vergeleken met de Formule 1? DTM? Laat me niet lachen. Als we de pole position tijden op Hockenheim van Jamie Green met die van Kimi Raikkonen vergelijken, zien we dat de Formule 1 de Duitse toerwagens met een dikke negentien seconden zoek rijden – 1:14.070 tegen 1:33.473. World Series by Renault? Die reden op Istanbul rondjes van rond de 1:40 tegen de Formule 1 tijden van dik onder de 1:30 afgelopen weekend.

Natuurlijk, tijdens de races van de MotoGP wordt meer ingehaald dan tijdens Formule 1 Grand Prix. Maak de F1 bolides ook smaller en maak de remmen zo beroerd dat je halverwege een recht stuk alweer moet beginnen met remmen en we zouden net zo veel inhaalacties zien. Maar als je het hebt over snelheid, zette Rossi op het circuit van Catalunya een pole neer van 1:41.855. De pole tijd van Alonso een maand daarvoor was 1:14.648. Dat scheelt zevenentwintig seconden per ronde.

Er is veel kritiek op de Formule 1, en veel van die kritiek is misschien ook wel terecht. Maar dat de sport haar positie als koningsklasse van de auto/motorsport op zou moeten geven? Voorlopig nog niet.

Level 5 presenteert Jeanne d'Arc spel op PSP

Het Japanse blad Famitsu heeft enkele scans van een nieuwe tactische RPG op de PSP genaamd Jeanne d'Arc. Het spel zal zich afspelen in de 15de eeuw rond de tijd dat Franse en Britse troepen elkaar in mootjes proberen te hakken. Als speler neem je de controle over Jeanne, een jong meisje van 17, dat door een aanval van een demoon extra krachten krijgt en op haar manier mee doet aan het Franse en Britse slagveld.

Een release van het spel is nog niet bekend.Wellicht toch dopingaffaire in GŲteborg

Enkele weken na het EK atletiek in GŲteborg, waart het dopingspook wederom rond in de sportwereld. De Europese atletiekbond (EAA) maakte maandag bekend dat er bij meerdere controles, opvallende uitkomsten zijn vastgesteld.

In totaal werden tijden het EK, 151 bloedmonsters afgenomen van de deelnemende atleten. In 23 monsters werd een te hoge hemoglobinewaarde geconstateerd. Hierbij gaat het om een eiwit in de rode bloedlichaampjes dat zuurstof bindt. Niet voor ieder mens is de waarde van hemoglobine gelijk maar opvallende uitkomsten kunnen wijzen op een vorm van bloeddoping. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van EPO.

Emily Lewis, woordvoerder van de EAA, liet wel uitdrukkelijk weten dat een afwijking in de hemoglobinewaarde ook een natuurlijke oorzaak kan hebben en dat dus niet zeker is of er doping in het spel is. ”Het betekent slechts dat er verder onderzoek nodig is en dat zal er ook komen”, aldus Lewis.

Super Monkey Ball: Banana Blitz in beeld

Gameplay-beelden van Super Monkey Ball: Banana Blitz zijn getoond op de Games Convention in Leipzig en zijn nu ook op het net te vinden. Het spel wordt gespeeld op de Nintendo Wii en dat is ook te zien aan de interactie met de Wiimote tussen speler en het spel.

Het filmpje is HIER te bekijken.

Een releasedatum van het spel is nog niet bekend.Super Monkey Ball op Nintendo Wii

IsraŽl speelt 'thuis' in de Goffert

De eerste wedstrijd om de EK kwalificatie in Groep E, zal IsraŽl afwerken in Nederland. Door de huidige gespannen situatie in IsraŽl, mag het niet ‘thuis’ spelen van UEFA.

De UEFA wees daarop het stadion van NEC aan als vervangende locatie. De wedstrijd tussen IsraŽl en Andorra zal zes september aanstaande worden gespeeld in De Goffert.


De Goffert, thuishaven van NEC

Punten Ronde 1

En weer een nieuw voetbalseizoen is begonnen en dus ook de FOK!voetbalmanager. Ik benadruk nog even dat dit seizoen om de twee competitierondes de punten worden vergeven. Hieronder de punten van de eerste ronde van de voetbalmanager.

De eerste weekwinnaar is bmyslave geworden, die 104 punten verzamelde. orchideusstuifmeelsnuiver is met 99 punten als tweede geeindigd, terwijl Japiw met 96 punten derde werd. 95 punten en een vierde plaats was er voor HOI_Ohout, terwijl sander444 met 94 punten de top 5 afsluit.

Bij de subleagues ging de weekwinst met 72 punten naar # Fok. Drie subleagues eindigden als tweede met 66 punten, te weten Roda JC, Almelo Paupers en goh.

Voor de volgende ronde kan je wisselen tot vrijdag 8 september 18:00 uur.

Punten Ronde 14

De Grand Prix van Turkije was wederom een mooie race met een verrassende winnaar. Hieronder de punten.

Er waren deze ronde vier weekwinnaars : Ax3, piemelpak, reffie en RobbieF1 hadden allen 472 punten.

In het totaalklassement hebben we een nieuwe nummer 1, RobbieF1 leidt met 3671 punten. Silly_s staat met 3622 punten tweede en speedymofo is naar de derde plaats gestegen en heeft nu 2607 punten.

Bij de subleagues is deze ronde gewonnen door R.I.P. Ferrari met 472 punten. Holland eindigt met 371 punten als tweede en ToetToet pakt met 365 punten plaats 3.

In het klassement van de subleagues zijn 3491 punten nog steeds genoeg voor de eerste plaats van R.I.P. Ferrari. Twijzel boppe staat met 3128 punten op de tweede plaats en ToetToet is met 3134 punten naar plaats drie gestegen. staat met 2770 punten nu op de derde positie.

De volgende ronde is de Grand Prix van ItaliŽ. Voor deze race kan je tot 9 september 00:01u wisselen.

Naakte Britney Spears op Japans metrostation

Icoon Not Safe For Work (NSFW)"One man's dream, is an other man's worst nightmare" zegt het spreekwoord. Dit is zeker van toepassing in Japan. Na veel ophef hebben de autoriteiten aldaar besloten dat metrostation Omotesando voorzien mag worden van billboards met daarop een naaktfoto van popster Britney Spears.

De exploitant en maker van deze billboards, uitgeverij HB Japan, is blij met deze uitspraak. Onder de reizigers zijn de meningen over dergelijke promotiestunts verdeeld. Of de foto's voor of na de bevalling genomen zijn en met of zonder make-up, is onbekend.

Britney Spears
De verschillende verschijningsvormen van Britney Spears

Update 20.45 uur
Aan het mysterie komt snel een eind. Het blijkt om onderstaande foto te gaan. Een blote, zwangere Britney dus.


FOK!radio: FOK!kers zitten 4 etmalen in een trein

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: Klik hier.

Het was een drukke week op FOK! en dus hebben we het ook druk in FOK!radio. Vanavond hebben we weer gasten in de studio. De BigBrother6-mods flugeltje en teamlead zijn live in de studio aanwezig. Van hen horen we hoe de sfeer in het forum is en hoe de ontwikkelingen in het Big Brother huis zijn. En horen ze weleens wat van Talpa? En natuurlijk: is Big Brother na vijf seizoenen nog steeds nog wel leuk? Na een goede start liepen de kijkcijfers namelijk iets terug. We horen het vanavond van de modjes live, vanaf 20:00 uur.

En je moet er maar zin in hebben: vijf dagen en vijf nachten lang in een trein gaan zitten om het complete spoor af te werken. Een ploeg van onder andere Dr_Flash deed het afgelopen week. Samen met twee andere teams probeerden ze als eerste al de rails van Nederland te zien. Maar het mislukte. Een ander team was eerder. Hoe was het om het vijf dagen lang te doen en hoe groot was de teleurstelling? Of was het toch wel geslaagd met al die media-aandacht? We vragen het aan Dr_Flash zelf.

En FOK! gaat proberen om hoge ogen te gooien met Drawball. Dat is een bal op internet die door mensen over de hele wereld ingetekend wordt. Een eitje, of moet je toch nog flink je best doen? In FOK!radio geven we in ieder geval het startsein voor de actie. En natuurlijk roddelen we weer met Yvonne, babbelen we met Nikky over de week op het forum en heeft Blinky een stelling voor ons. Veel te doen dus vanavond op FOK!radio!

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan Nolius voor de submit.

Veel doden bij Iraaks geweld

Icoon OorlogBij bomaanslagen en gevechten tussen Sjiitische rebellen en Iraakse militairen zijn maandag rond de vijftig doden gevallen. Zondag kwamen er bij vuurgevechten en bomaanslagen in verschillende delen van Irak ook al zeker zestig mensen om het leven. Eerder verklaarde de Iraakse premier Nouri al-Malik nog dat er steeds minder geweld plaatsvindt in Irak.

In de stad Diwaniyah vielen 34 doden en ongeveer zeventig gewonden bij vuurgevechten tussen het Iraakse leger en militanten van het Mahdi-leger van de radicale sjiitische geestelijk leider Muqtada al-Sadr. De gevechten braken zondagnacht uit toen Iraakse soldaten drie wijken binnenvielen op zoek naar militante opstandelingen om hun wapens in beslag te nemen.

Veertien mensen kwamen om toen in Baghdad op een druk tijdstip een autobom ontplofte vlakbij een politiebureau. Onder de doden zijn acht politieagenten. Elders in de stad onplofte ook een bom, waarbij ťťn persoon het leven verloor.

In de afgelopen vier maanden zijn al zeker tienduizend mensen om het leven gekomen bij Sjiitische en Sunnitische aanvallen.

WK 2010 in Zuid-Afrika in gevaar

Frank van den Wall Bake heeft in BNR Sportweek gezegd dat het WK 2010 mogelijk verplaatst wordt van Zuid-Afrika naar de VS. Dit omdat het Afrikaanse land problemen zou hebben met de organisatie.

"Zuid-Afrika is er echt niet klaar voor. Iedereen gunt het ze, maar als ze het niet kunnen, moeten ze het niet doen," zegt Van den Wall Bake, de man die onder andere de PTT Telecompetitie en de KPN Eredivisie bedacht.

Zo zou FIFA-voorzitter Sepp Blatter al naar Kameroen en Nigeria zijn geweest voor een charmeoffensief. Verplaatsing van het WK kan namelijk veel stemmen kosten van Afrikaanse landen. Volgend jaar zijn er weer verkiezingen voor het voorzittersschap van de wereldvoetbalbond.

De enige reden waarom het WK naar de VS zou verplaatst worden, is door de televisierechten. Want ondanks het tijdsverschil keken er tijdens het WK van 1994 meer mensen naar het voetbal dan naar het afgelopen WK in Duitsland.

Cypriotisch protest tegen GP Turkije

Het eiland Cyprus zal een officieel protest gaan indienen tegen de prijsuitreiking na de Grand Prix van Turkije. De Cyprioten hebben bezwaar tegen de manier waarop de man die de prijs voor de eerste prijs uitreikte, Mehmet Ali Talat, aangeduid werd.

Ali Talat werd namelijk onder in beeld gepresenteerd als "President van Turks-Cyprus". De Grieks-Cyprioten hebben hier bezwaar tegen omdat Turks-Cyprus geen officieel land is, alleen in de ogen van Turkijke. Dat land bezet al tien jaar een gedeelte van het eiland, waar voornamelijk Grieken wonen. Beide landen claimen recht te hebben op het eiland. Voorlopig wordt Cyprus als onafhankelijk land erkend door de internationale gemeenschap.

Met deze, in de ogen van de Grieken, provocatie heeft de organisatie de regels overtreden. Het regelement zegt dat de prijs voor de winnaar uitgereikt moet worden door iemand uit de regering van het organiserende land. Turks-Cyprus is niet het organiserende land, en dus had Ali Talat de beker niet mogen uitreiken.

De kwestie-Cyprus ligt erg gevoelig in het Middelandse Zee gebied, maar de vraag is of de FIA ook echt stappen gaat ondernemen tegen de organisatie.

Google en eBay in advertentiealliantie

Logo\'s Google en eBayGoogle gaat met internethandelaar eBay samenwerken bij de verkoop van advertenties. De Amerikaanse internetzoekmachine verzorgt de komende jaren alle advertentieteksten op de websites van eBay buiten de Verenigde Staten.

De bedrijven willen verder het contact tussen gebruikers van hun websites vergemakkelijken door middel van internettelefonie via Skype en Google Talk. Zo kunnen potentiŽle kopers op het internet voortaan met een enkele muisklik een gesprek aangaan met een verkoper. Met deze zogenoemde click-to-call-advertising willen de bedrijven de verkoop op het internet stimuleren en hun omzet vergroten.

Google en eBay zijn van plan begin volgend jaar te beginnen met het testen van het systeem. De opbrengsten worden verdeeld tussen beide bedrijven. FinanciŽle details werden niet bekendgemaakt, maar eBay zei dat het niet verwacht dat de samenwerking tot een substantieel effect op de resultaten van 2006 en 2007 zal leiden.

eBay sloot in mei een contract met de internetzoekmachine Yahoo voor de exclusieve verzorging van advertentieteksten op de websites van eBay binnen de VS. Het Amerikaanse bedrijf is de grootste internethandelaar ter wereld.

Marco Tempest

Tijd voor een beetje illusie op de Fok!Weblog. Marco Tempest is een illusionist. In die hoedanigheid loopt op straat of treedt hij op in een show. Dan valt willekeurige mensen lastig met zijn goocheltrucjes. Zoals gewoonlijk, je wordt in de maling genomen waar je bij staat, maar het ziet er wel leuk uit.

Time Travel, Flesje, Paraplu, Potlood, Geesten, 3D Bol

en als je op YouTube gaat zoeken, zul je vast nog wel meer filmpjes van deze man vindenÖ

Vandereycken maakt selectie BelgiŽ bekend

Bondscoach Renť Vandereycken van BelgiŽ heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Armenie, die de Rode Duivels op 6 september afwerken.

De voormalig trainer van FC Twente kan niet beschikken over de geblesseerden Thomas Vermaelen en Vincent Kompany. De beide verdedigers zullen worden vervangen door Gaetan Englebert en Nicolas Lombaerts.

De selectie:

Keepers: Stijn Stijnen (Club Brugge), Davy Schollen (Anderlecht), Brian vandenbussche (SC Heerenveen),

Verdedigers: Pieter Collen (Feyenoord), Carl Hoefkens (Stoke City), Nicolas Lombaerts (AA Gent), Timmy Simons (PSV), Daniel Van Buyten (Bayern MŁnchen), Jelle Van Damme en Anthony Vanden Borre (Anderlecht),

Middenvelders: Koen Daerden en GaŽtan Englebert (Club Brugge), Steven Defour en Karel Geraerts (Standard), Bart Goor (Anderlecht), Wim De Decker (Racing Genk),

Aanvallers: Thomas Buffel (Glasgow Rangers), Stein Huysegems (Feyenoord), Moussa Dembele (AZ), Luigi Pieroni (Auxerre), Kevin Vandenbergh (Racing Genk).

Maassluis spreekt Marokkanen in moskee aan op overlast

Burgemeester Koos Karssen (CDA) van Maassluis gaat naar een moskee in zijn gemeente om daar Marokkaanse jongeren vermanend toe te spreken over een aantal incidenten en voorvallen in de Burgemeesterswijk en in de binnenstad. Volgens de burgervader dreigt de situatie uit de hand te lopen en komt de openbare orde in gevaar.

Maassluis heeft al een aantal maanden last van baldadige jongeren van vaak Marokkaanse afkomst. In mei scholden ze vrijwilligers uit tijdens de nationale straatspeeldag en gooiden ze stenen. Nieuw Rechts-voorman Michiel Smit voerde daar nog de zogenaamde 'Enkeltje Marokko-actie' tegen. Ook worden politieagenten uitgescholden en geÔntimideerd. Bewoners van de Burgemeesterswijk klagen eveneens, omdat zij zich geÔntimideerd en onveilig voelen.

Maat vol
Voor Karssen is nu ''de maat vol''. Hij zal in de moskee de Marokkaanse gemeenschap (de jongeren, hun ouders, maar ook hun familieleden en directe omgeving) wijzen op hun verantwoordelijkheid.

De CDA-burgemeester wijst er wel op dat het niet alleen om jongeren met een Marokkaanse achtergrond gaat die voor overlast zorgen. Hij heeft dan ook nog een ander pakket maatregelen in petto: De politie voert voortaan op straat een zogeheten zero-tolerancebeleid en op bepaalde locaties wordt mogelijk een samenscholingsverbod ingesteld. De burgemeester heeft wel het bestuur van de stichting Ummah Wahidah, die overlastgevend gedrag van Marokkaanse jongeren bestrijdt, gevraagd de jongeren de informeren over het nieuwe beleid.

Woodgate mag verhuurd worden

Jonathan Woodgate mag op zoek naar een club die hem voor de rest van het seizoen wil huren. Dat heeft zijn werkgever Real Madrid aan hem bekend gemaakt.

Doordat Fabio Cannavaro de achterhoede van de Koninklijke heeft versterkt en coach Capello de voorkeur geeft aan Raķl Bravo als het gaat om de backup positie, lijkt er voor Woodgate dit seizoen geen plaats bij de Spaanse gigant. De Engelsman is op het moment in Engeland om een club te vinden.

Woody is inmiddels in gesprek met de club uit zijn geboortestad Middlesbrough, en met zijn oude club Newcastle United. Naast Woodgate is ook Thomas Gravesen (tevens Real Madrid) een graag geziene versterking bij beide clubs. Gravesen zelf is weggelopen bij de Madrilenen nadat hij niet meer door ťťn deur kon met Capello.

Keane nieuwe Sunderland-coach

Roy Keane wordt definitief de nieuwe manager van Sunderland. De Ier stopte afgelopen zomer met actief voetbal bij jeugdliefde Celtic.

Keane speelde jarenlang als aanvoerder van het succesvolle Manchester United onder Sir Alex Ferguson. Nadat de ex-international stopte met voetbal wilde hij trainer worden. De Ier volgt landgenoot Niall Quinn op als trainer bij Sunderland.

Keane, die nooit een blad voor de mond nam en altijd zei waar het op stond, tekende een 3-jarig contract bij de Black Cats. Afgelopen seizoen degradeerde Sunderland nog van de Premier League naar het Championship. Met Keane aan het roer hoopt de club volgend jaar alweer terug te zijn op het hoogste niveau.

Vanmiddag stond de kersverse coach al meteen langs de kant bij zijn nieuwe club. Sunderland wist thuis met 2-0 te winnen van mede-degradant West Bromwich Albion door doelpunten van Dean Whitehead en Neill Collins.

Top of Flop: Eisbaer

Nadat vorige week *kuch* 'ontdekt' werd dat het eigenlijk maar een covertje was van Status Quo, werd er niet veel meer gereageerd. Er werden maar zes stemmen uitgebracht, eerlijk verdeeld over top en flop. De uitslag van "Paper Plane" van Persephone's Bees is dus onbeslist.

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Marina Celeste uit Frankrijk.

Marina doet mee aan het project Nouvelle Vague waarbij songs uit die goeie ouwe New Wave tijd opnieuw worden opgenomen en uitgevoerd. Bij sommige nummers van hun laatste CD is ook een videoclip uitgebracht, zo ook van het nummer "Eisbaer".

RealBizkit666 was er niet zo enthousiast over en mompelde gisteren al iets van "katten- ijsberen-gejank".

Het spreekt mij in ieder geval wel aan. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Wake tegen 'godslasterlijke' Madonna

MuziekSchreeuw om Leven, de hulporganisatie van oud-EO-directeur Bert Dorenbos, komt in het geweer tegen de concerten die Madonna op 3 en 4 september in de ArenA in Amsterdam geeft. De organisatie roept op tot een wake op die dagen bij het stadion.

Schreeuw om Leven heeft ook brieven geschreven naar onder anderen burgemeester Job Cohen, de directie van de ArenA en Madonna zelf. Dorenbos en de zijnen willen dat de optredens niet doorgaan, omdat de zangeres godslasterlijke songs zou zingen en idem acts zou uitvoeren. Vooral het gedeelte waarbij Madonna aan een kruis hangt, steekt de christenen.

Eerder al protesteerden de SGP-jongeren. In Duitsland kon justitie geen strafbare feiten ontdekken.

Dorenbos: ''Het is voor Madonna ook niet leuk. Ze zet zichzelf hiermee buiten elke vorm van samenleving, dat is triest voor haar. Ze is zo opgefokt door de muziekindustrie. Het christelijk volksdeel wordt een beetje wakker. We mogen nu niet zwijgen.''


Cassano terug bij ItaliŽ

Antonio Cassano keert terug bij de nationale selectie van wereldkampioen ItaliŽ. De aanvaller van Real Madrid was er op het WK niet bij.

Marcello Lippi, de bondscoach van ItaliŽ gedurende het WK, riep Cassano niet op omdat hij te weinig speelde. Nu de Italiaan bij Real wel speelt onder coach Fabio Capello is de schaduwspits weer terug bij de Azzurri.

Toch is het niet zeker of Cassano ook daadwerkelijk terugkomt bij ItaliŽ. Luca Toni, Alessandro Del Piero, Francesco Totti en Vincenzo Iaquinta kampen allen met kleine blessures, waardoor hij de kans krijgt zich te bewijzen.

ItaliŽ treedt in de kwalificatie voor Euro 2008 tevens aan zonder Marco Materazzi, die zijn schorsing nog moet uitzitten vanwege provoceren jegens Zinedine Zidane in de WK-finale. ItaliŽ begint tegen Litouwen, en speelt vervolgens opnieuw tegen Frankrijk.

Volledige selectie:

Christian Abbiati (Torino), Marco Amelia (Livorno), Gianluigi Buffon (Juventus/2), Andrea Barzagli (Palermo), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Dario Dainelli (Fiorentina), Fabio Grosso (Internazionale), Massimo Oddo (Lazio), Manuel Pasqual (Fiorentina), Cristian Zaccardo (Palermo), Gianluca Zambrotta (Barcelona), Massimo Ambrosini (AC Milan), Daniele De Rossi (AS Roma), Gennaro Gattuso (AC Milan), Marco Marchionni (Juventus/2), Simone Perrotta (Roma), Andrea Pirlo (AC Milan), Franco Semioli (Chievo Verona), Emiliano Bonazzoli (Sampdoria), Antonio Cassano (Real Madrid), David Di Michele (Palermo), Alberto Gilardino (AC Milan), Filippo Inzaghi (AC Milan), Tommaso Rocchi (Lazio).

VVD wil duur WW-uitkering halveren

Vandaag is het conceptverkiezingsprogramma van de VVD bekend geworden. Daarin staat onder meer dat de maximale duur van een werkloosheidsuitkering omlaag moet van 38 naar 19 maanden. De eerste drie maanden van de werkloosheid kan de uitkering dan wel omhoog van 70 naar 80% van het laatstverdiende loon.

Andere punten in het VVD-programma zijn het afschaffen van de onroerendzaakbelasting voor huiseigenaren en gratis kinderopvang voor werkenden. Ook wil de VVD een belastingverlaging van 3% voor iedereen, wat een modaal gezin ongeveer 1.400 euro aan koopkracht moet opleveren.

De VVD-punten kosten in totaal 17 miljard euro. Volgens het verkiezingsprogramma moet dat geld onder meer beschikbaar komen door forse ingrepen in de sociale zekerheid. Naast de WW-ingreep gaat het om het afschaffen van de bijstand voor jongeren onder de 27 jaar en het koppelen van de uitkeringen aan de prijzen in plaats van aan de lonen. Ook bij de overheid en in de gezondheidszorg willen de liberalen drastisch snijden.

Gejuicht en kritiek
De werkgevers juichen de plannen van de VVD toe. Vakbond FNV daarentegen vindt dat de plannen van de liberalen ''onder de fatsoensbodem'' zakken. De christelijke vakbond CNV zegt te zijn geschrokken van de samenleving waar de VVD naartoe wil.

Ook GroenLinks en de PvdA verwerpen het concept-verkiezingsprogramma van de VVD. Volgens fractievoorzitter Femke Halsema worden de verschillen tussen arm en rijk heel groot gemaakt. ''Miljarden euro's aan lastenverlichting komen terecht bij mensen die toch al goede banen hebben. Dat wordt betaald door hard te snoeien in de zorg en de sociale zekerheid. De laagstbetaalden worden dubbel de dupe'', aldus Halsema.

PvdA-leider Wouter Bos noemt de nieuwe bezuinigingen op de zorg en sociale zekerheid het ''pijnlijkste punt''. Volgens Bos maken veel werknemers zich al zorgen over hun baan en nu wil de VVD ook nog de ontslagbescherming versoepelen en de duur van de werkloosheidsuitkering halveren.

Voorrang
In het conceptverkiezingsprogramma van de VVD staat ook een passage over discriminatie. De liberalen vinden dat het verbodsartikel over discriminatie in de Grondwet voorrang moet krijgen ten opzichte van de andere artikelen. ''Nu zijn alle artikelen nog gelijk, wat soms tegenstrijdigheden oplevert tussen het verbod van discriminatie en de vrijheid van godsdienst.''

Met dank aan pberends voor de submit.

Vuelta: Ventoso verrast sprintelite

Francisco Ventoso (Saunier Duval) heeft verrassend de derde etappe in de Vuelta gewonnen. De 24-jarige Spanjaard wist in de massaspurt spurtbommen als Thor Hushovd (Credit Agricole) en Stuart O'Grady (CSC) nipt voor te blijven. Hushovd blijft wel leider.

De rit, die met haar lengte van 219 kilometer de langste is van deze 61ste editie, voerden de renners van Cordoba naar Almendralejo, met onderweg twee klimmetjes van derde categorie. Na de afzink van de eerste puist - de Alto de Villaviciosa - waar de nieuwbakken 'bergkoning' Mario de SŠrraga (Relax) zijn leidende positie verstevigde door als eerste boven te komen, kwam de ontsnapping van de dag tot stand.

Hervť Duclos-Lassalle (Cofidis), David de La Fuente (Saunier Duval) en Enrico Franzoi (Lampre), die zich in Spanje klaarstoomt voor het nieuwe veldritseizoen, waren degene die zich na dertien kilometer succesvol losmaakten van de grote meute. Het trio werkte in de verschroeiende hitte - er werden in koers temperaturen van 42 graden gemeten - uitermate goed samen en fietste al snel een maximale voorsprong van een kleine acht minuten bij elkaar.

Toch werd het, zoals verwacht, wťťr een massaspurt. Het drietal werd namelijk, onder impuls van de mannen van Hushovd en andere sprintersploegen, op vijf kilometer van de meet in de kraag gevat. Ook een uitval van David Millar in de laatste kilometer kon een massale aankomst niet verijdelen. In de spurt verraste Ventoso, normaliter een spurter van de tweede lijn, vervolgens vriend en vijand door de aanwezige sprintelite met een krachtige jump naar de achtergrond te verwijzen.

Uitslag derde etappe

PlaatsNaamTijd
1Francisco Ventoso (Spa)5.43,45
2Thor Hushovd (Noo)z.t
3Stuart O'Grady (Aus)z.t
4Erik Zabel (Dui)z.t
5Robbie McEwen (Aus)z.t
6Danilo Napolitano (Ita)z.t
7Luca Paolini (Ita)z.t
8Pedro Horrillo (Spa)z.t
9Aurelien Clerc (Zwi)z.t
10Jean-Patrick Nazon(Fra)z.t

Algemeen Klassement

PlaatsNaamTijd
1Thor Hushovd (Noo)10.10,33
2Stuart O'Grady (Aus)+ 0.11
3Francisco Ventoso(Spa)+ 0.12
4Paolo Bettini (Ita)+ 0.14
5Kurt Asle Arvesen (Noo)+ 0.19
6N. Sorensen (Den)z.t
7Lars Bak (Den)z.t
8Marcus Ljungqvist (Zwe)z.t
9Carlos Sastre (Spa)z.t
10Vladimir Goestov (Oek)+ 0.11

Name that Bitch Extra

Afgelopen vrijdag is de "Name the Bitch" wedstrijd van start gegaan. En om jullie niet eindeloos te vervelen met het raden van de namen van politici zullen er de komende weken ook "Name the Bitch Extra's" op het weblog verschijnen. Ook hier kun je gewoon punten mee verdienen voor de prijzen.
Dit is de eerste "Name the Bitch Extra":

Bij toeval heb ik de hand heb weten te leggen op een verkiezingprogramma van zo'n 20 jaar oud. Het is grappig om te lezen hoe actueel de punten erop zijn. Praktisch alle punten spelen vandaag nog en zullen ongetwijfeld weer in vele verkiezingprogramma's staan.

Ik leg jullie een groot deel van deze punten voor. Over de punten twee vragen:

1. van welke partij zijn deze standpunten?
2. zou je erop stemmen? (hier zijn geen punten mee te verdienen)

Hier komen ze (in beknopte vorm):

- meer democratie door de invoering van een referendum
- iedere nederlander aan het werk, eventueel met aanvullende uitkering
- opheffing van de woningnood
- intensieve bestrijding van drugshandel en criminaliteit
- terugdringen van overheidsuitgaven -en taken
- geen korting op uitkeringen, wel aanpak van misbruik
- geen ontwikkelingshulp aan ondemocratische landen
- aanpak van dierenmishandeling en milieuvervuiling

Jullie hebben 48 uur de tijd om de naam van de partij te raden.

Succes!

Paul Sams over Console gaming en World of Warcraft

Blizzard COO Paul Sams heeft zijn bewondering uitgesproken voor Xbox Live, maar vind dat het systeem en zefs online console gaming in het algemeen, zich niet kunnen meten met Battle.net en World of Warcraft.

"When you look at Battle.net and you look at the subscribership we have with World of Warcraft, even Xbox Live is not even close to us," Op het moment van de uitspraak zat WoW al op dik 6.5 miljoen spelers en Sams verwacht dat dit aantal voor het einde van het jaar nog tot de 7 miljoen zal oplopen.

De release van de expansion deze winter zal zeker bijdragen aan de populariteit van de game en Blizzard heeft zoals eerder vermeld plannen om elke 12 maanden een nieuwe expansion uit te brengen. Ondanks dit overweldigende succes is het bij lange na niet zeker dat de game ook naar Xbox Live of Sony Online.

"We've met with Microsoft, we've met with Sony, and we are exploring these things, but the list of challenges is long. One really big challenge is that one of the key features of a massively multiplayer game, especially WOW, is consistent and regular content updates. They require hard drive space, and there's a finite amount of that on each of those platforms."

Maar zou Blizzard ondanks alle obstakels toch een console-versie van de populaire MMORPG willen uitbrengen, dan nog zou die niet 1-2-3 klaar zijn."It isn't as simple as flipping a switch... It would require a couple of years of development, realistically, to make it playable on those platforms."

Mocht Blizzard dus besluiten een sequel te maken voor World of Warcraft, of misschien een andere MMORPG, dan zouden we die nog kunnen zien verschijnen op consoles, het zou toch zeker de moeite waard zijn.

Wil je het volledige interview na lezen, dan kan dat hier.Opnieuw explosie in Turkse badplaats

Icoon AanslagDoor een explosie in het centrum van de Turkse badplaats Antalya zijn maandag zeker twee doden gevallen. Zes mensen raakten gewond, aldus de Turkse zender NTV. De precieze oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend.

Door bomaanslagen in Marmaris en Istanbul raakten zondag laat 27 mensen gewond. In de badplaats Marmaris ontploften drie bommen, waardoor onder anderen tien Britse toeristen gewond raakten.

Niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeŽist. De politie gaat er echter van uit dat de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK) achter het geweld zit. Koerdische separatisten hebben de afgelopen jaren geregeld aanslagen uitgevoerd in Turkije. Vooral de voor de Turkse economie belangrijke toeristensector was doelwit.

Foto's items en menu Twilight Princess

Veel over het menu van The Legend of Zelda: Twilight Princess was er nog niet bekend en gezien. We krijgen nu wat meer duidelijkheid want van dit menu zijn er twee foto's verschenen, en hoewel ze van matige kwaliteit zijn krijgen we nu toch een beter beeld van de items die Link op zijn avontuur bij zich zal dragen.Opvallend is dat dat de items die je toe kunt wijzen aan de knoppen zich voor het eerst in een Zelda game in een ring bevinden. In combinatie met de Wii-mote zijn ze zo in ieder geval een stuk makkelijker te selecteren en kun je van tevoren niet zien hoeveel items Link uiteindelijk zal bezitten. Items die we nog niet in een vorige Zelda-game hebben gezien lijken helaas niet in de ring aanwezig te zijn, maar vele oude bekenden zoals de de hookshot, pijl en boog en de flessen zijn in ieder geval weer aanwezig.

Daarnaast is er een foto met daarop een deel van de map van de Goron Mines, de dungeon die ook als demo op de E3 diende.

Man bedreigt 12-jarige pestkop met de dood

Icoon Binnenlands Een 33-jarige Dordtenaar is aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt dat hij een 12-jarige jongen mishandeld en met de dood bedreigd heeft. De man was woedend op de tiener omdat deze zijn zoon heeft gepest.

De man zou de jongen bij de keel hebben gegrepen. Vervolgens heeft hij hem met kracht tegen een hek geduwd. Daarbij zou hij de jongen met een mes hebben bedreigd. Dit laatste wordt door de man overigens stellig ontkend: het ging volgens hem niet om een mes maar om een sleutelbos.

De man is maandag weer op vrije voeten gesteld. De zaak wordt nog wel verder onderzocht.

Lingo voor ťťn keertje met dove kandidaten

Voor het eerst in de geschiedenis doen aan het spelletjesprogramma Lingo dove kandidaten mee. Dit heeft de TROS vandaag bekendgemaakt. De speciale uitzending, waarin drie dove en een horende kandidaat het tegen elkaar opnemen, is morgen.

Het gaat om een eenmalige uitzending. De drie hadden zich volgens de TROS opgegeven voor de 'gewone' uitzending, maar toen bij de selectieronde bleek dat ze in het nadeel waren ten opzichte van horende tegenkandidaten, werd besloten een doventolk in te zetten.

Deze doventolk zal presentatrice Lucille Werner bijstaan. Verder is het programma niet aangepast, aldus de TROS.

Lucille Werner
Presentatrice Lucille Werner van Lingo

Losgeld gevraagd voor BBC-tapes Robin Hood

Robin HoodCriminelen hebben de enige 'mastertapes' gestolen van een BBC-serie over Robin Hood. Ze vragen er, volgens de Engelse krant The Daily Mirror, bijna anderhalf miljoen euro voor. De vier banden zijn vorige week ontvreemd in Boedapest, waar de 13-delige serie wordt gemonteerd.

De serie, die de BBC maar liefst 11 miljoen euro kostte, zou in oktober de succesvolle reeks Dr Who (in Nederland uitgezonden door de VARA) moeten opvolgen.

De Britse omroep verwachtte er veel van. Een woordvoerder spreekt van een "regelrechte ramp. Er zijn geen kopieŽn". Volgens de bron is de hele ploeg er stuk van.

Ronaldinho niet tegen Celta de Vigo

In de eerste competitiewedstrijd van Barcelona kan coach Frank Rijkaard vanavond tegen Celta de Vigo geen beroep doen op Ronaldinho.

De 26-jarige Braziliaan liep vrijdag een dijblessure op in de 0-3 nederlaag tegen Sevilla FC in de strijd om de Europese Super Cup. "Hij heeft een kneuzing in zijn linkerbeen en moet rusten", aldus de Nederlandse coach.

Twee andere Brazilianen, de verdedigers Belletti en Sylvinho, ontbreken vanavond ook. Rijkaard heeft ze buiten de selectie gelaten ten favoure van Gianluca Zambrotta en Lilian Thuram.

Grote brand bij Dow in Terneuzen

Icoon BrandBij chemiebedrijf Dow in Terneuzen woedt een grote brand. Over de precieze omvang is nog niets bekend, maar "de politie en brandweer is massaal uitgerukt", aldus een politiewoordvoerder.

Bij Dow wordt onder meer propyleen en ethyleen geproduceerd. Uit metingen van de brandweer is inmiddels gebleken dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is.

De brand ontstond rond 12.30 uur in een fornuis in een van de 26 fabrieken van het complex. De NOS meldt dat de brand onder controle is.

Beckham langer bij Real Madrid

David Beckham heeft zijn contract bij Real Madrid met twee jaar verlengd tot medio 2009. De middenvelder, die niet voorkomt in de plannen van de nieuwe Engelse bondscoach Steve McClaren, is de laatste drie jaar uitgegroeid tot een media-icoon van wereldformaat.

Volgens de voorzitter van de Spaanse club, Ramon Calderon, heeft dat echter geen rol gespeeld bij zijn nieuwe contract. "We hebben een deal afgesloten op basis van sportieve gronden. Marketing is belangrijk, maar bij dit Real is de sportieve factor het belangrijkst. De technische staf wilde Beckham graag behouden," aldus Calderon.

Screenshots Tony Hawk's Project 8 en Downhill Jam

Eind dit jaar is het natuurlijk weer tijd voor een nieuw deel in de Tony Hawk-reeks die dit keer exclusief op de next-gen consoles zal verschijnen. Dit maal krijgt het de naam Project 8 mee en zal het zoals altijd weer uitgebreider, realistischer en hopelijk ook toffer zijn. In ieder geval zijn er alvast vier nieuwe screenshots verschenen.
Ook de Nintendo consoles worden niet overgeslagen en er komt zelfs een aparte versie van Tony Hawk voor de Nintendo-fans dit jaar. Tony Hawk's Downhill Jam wordt speciaal aangepast voor respectievelijk de controls van de Wii, de Nintendo DS en de GBA. Van de Wii-versie zijn ook enkele screenshots verschenen."Ontvoerde Oostenrijkse lijdt aan Stockholmsyndroom"

Icoon BuitenlandsDe Oostenrijkse Natascha Kampusch, de vrouw die vorige week ontsnapte na acht jaar lang ontvoerd te zijn geweest, lijdt aan het Stockholmsyndroom. Tot die conclusie komen Oostenrijkse politiepsychologen.

Het Stockholsyndroom houdt in dat een slachtoffer van een ontvoering of gijzeling steeds meer sympathie gaat voelen voor de dader. Het syndroom komt tot ontwikkeling wanneer de ontvoerder absolute controle over zijn slachtoffer heeft en voldoet aan de basisbehoeften van de ontvoerde.

Maandag liet de 18-jarige Oostenrijkse via een door haar psycholoog voorgelezen verklaring weten dat zij niet het gevoel heeft iets gemist te hebben. Zij ziet haar ontvoerder als een deel van haar leven. Kampusch heeft zich geŽrgerd aan het tonen van foto's en videobeelden door de media van de ruimte waar ze acht jaar lang opgesloten heeft gezeten. "Het is mijn kamer en niet bestemd voor de ogen van het publiek", zei zij. Verder stelt ze dat er voor haar ook positieve kanten aan haar ontvoering hebben gezeten. Zo heeft ze geen verkeerde vrienden kunnen ontmoeten en heeft ze ook niet aan roken kunnen beginnen. "Ik ben een jonge vrouw geworden met belangstelling voor cultuur." Eerder werd al bekend dat Kampusch haar ouders voorlopig niet wil zien.

Ze zegt weliswaar begrip te hebben voor de enorme belangstelling van de media naar haar ervaringen, maar verzoekt de media haar met rust te laten. "Iedereen wil intieme vragen stellen, maar dat gaat niemand iets aan", zei zij. "Ik voel me op dit moment goed." Er doen geruchten de ronde dat Kampusch al vijftigduizend euro is geboden voor haar levensverhaal.

Monstertruck

Maandag, in dit geval een saaie, grijze regenachtige maandag,kan een week veel slechter beginnen dan met de rest van Nederland in de file te staan op weg naar je werk.

En mocht je onderweg een beetje teveel frustraties hebben opgebouwd dan heb ik een nieuwe variant van Bikemania voor je, dit keer moet je met een grote monstertruck een listig parcour afleggen over Volvo's en Volkswagens.

En zoals gebruikelijk schroom niet om je scores achter te laten in de submit reacties

PSP-versie Cannon Fodder in ontwikkeling

Ontwikkelaar Codemasters heeft bekend gemaakt dat de klassieke strategiegame Cannon Fodder zijn opwachting zal maken op de PSP, en wel in het eerste kwartaal van 2007.

Cannon Fodder verscheen oorspronkelijk op de Amiga en was een groot succes. Het spel was gewelddadig maar bracht oorlog erg luchtig en met een vette knipoog.

De PSP-versie zal over mooiere graphics (maar nog wel onmiskenbaar herkenbaar als Cannon Fodder) beschikken en nieuwe features als luchtaanvallen en radar bevatten. Daarnaast zullen nieuwe wapens als vlammenwerpers en sniper rifles voor de speler beschikbaar zijn. Tenslotte zal het spel ook een multiplayer mode bevatten waarbij maximaal vier spelers tegen elkaar kunnen spelen in deathmatch of co-op.


"Go to your brother
Kill him with your gun
Leave him lying in his uniform
Dying in the sun!
War, it's never been so much fun
War, it's never been so much fun"


Hockeyvrouwen winnen vierlandentoernooi

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben het vierlandentoernooi in het Amerikaanse Virginia Beach gewonnen. In de finale was Oranje met 4-2 te sterk voor ArgentiniŽ.

Er was een hoofdrol in de finale weggelegd voor Kim Lammers, die in de laatste zes minuten van de wedstrijd tweemaal wist te scoren. De andere doelpunten van Nederland kwamen op naam van Sylvia Karres en Maartje Paumen. Voor ArgentiniŽ scoorden Gulla en Bouza.

AustraliŽ won het brons door winst tegen gastland Verenigde Staten. Dit duel eindigde eveneens in 4-2.

Surfer van Hofvijver afgehaald

Icoon OpmerkelijkEen 30-jarige man uit Den Haag is aangehouden omdat hij aan het surfen was op de Hofvijver. De beveiliging van het ministerie van Algemene Zaken, dat aan de vijver ligt, kon de actie van de man niet echt waarderen en waarschuwde de politie.

De politie arriveerde op het moment dat de man net uit de vijver klom. De Hagenaar wist te vertellen dat hij zijn vrijgezellenfeestje vierde en van vrienden de opdracht had gekregen om op het water naast het Binnenhof te surfen.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Justitie gaat bekijken of en hoe de man vervolgd zal worden.

Oudste mens ter wereld overleden

Icoon BuitenlandsDe -voor zover bekend- oudste mens ter wereld is overleden. De 116-jarige Maria Esther de Capovilla overleed in Ecuador aan een longontsteking. Ze zal vandaag nog worden begraven.

Capovilla werd geboren in 1889, hetzelfde jaar als Charlie Chaplin en Adolf Hitler. Ze werd in 1949 al weduwe. Drie van haar vijf kinderen zijn nog in leven. Maar familie had ze nog genoeg: twaalf kleinkinderen, twintig achterkleinkinderen en twee achterachterkleinkinderen, van wie de jongste in 2003 werd geboren.

De vrouw stond sinds vorig jaar in het Guinness Book of World Records nadat haar familie gegevens van haar geboortebewijs en trouwboekje aan de uitgever had opgestuurd. Waarschijnlijk is de Amerikaanse Elizabeth Bolden uit Memphis nu de oudste mens op aarde. Zij is ook 116, maar werd elf maanden later geboren dan Capovilla.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Resident Evil Wii in ontwikkeling

Tijdens wat interviews op de Leipzig Games Convention vorige week ontstond er wat verwarring toen Capcom aankondigde dat er een Resident Evil game kwam voor de Wii, maar de producer Jun Takenuchi zei in een apart interview weer dat Resident Evil Wii niet in ontwikkeling was.

Om dit op te helderen heeft de site Wiire contact opgenomen met Ben Le Rougetel, hoofd van communicatie binnen Capcom. Hij vertelde dat Takenuchi antwoordde op de vraag of Resident Evil 5 naar de Wii kwam, niet gewoon een Resident Evil game.

Resident Evil 5 is momenteel in ontwikkeling voor de Xbox 360 en de PS3. Aangezien de Minoru Nakai, producer van Resident Evil: Deadly Silence voor de NDS, mee werkt aan de Wii versie zou het kunnen dat de versie voor de Wii een remake of sequel voor de DS game gaat worden.


Niet voor de Wii

Wat is Dit: Opgave 42 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave

Succes!

Driemaal zoveel vrouwelijke promovendi

Icoon OnderwijsDe afgelopen vijftien jaar zijn steeds meer vrouwen gepromoveerd. In het academisch jaar 2004/2005 was 40 procent van de promovendi een vrouw, driemaal zoveel als in het collegejaar 1990/1991. Het aantal nieuwe mannelijke doctoren nam met 14 procent toe.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag naar buiten bracht. Onder hoogleraren en andere hogere wetenschappelijke functies blijft het aantal vrouwen nog ver achter, maar onder de promovendi lopen ze hun achterstand in.

Pikachu speelbaar in Mario Strikers Charge?

Nintendo toonde in Leipzig afgelopen week een demo van Mario Strikers Charge. In deze demo waren vier speelbare characters beschikbaar van de uiteindelijke twaalf. Welke de andere acht waren werd niet helemaal duidelijk, deze werden namelijk als een schaduw weergegeven.

Als we nu goed kijken naar de schaduw op het tweede plaatje van rechts op de onderste rij, lijkt die verdacht veel op Pikachu. De deelname van de gele muisachtige Pokťmon in het spel zou natuurlijk niet heel verrassend zijn. Zo was hij ook al speelbaar in een andere bekende party-serie van Nintendo, namelijk Smash Brothers.

Serebii.com denkt duidelijk anders over dit gerucht:

"I'm sure that by now you have seen reports around saying "Pikachu in Mario Strikers Charge. This is absolutely not true. The sihlouette that many people think is Pikachu is Diddy Kong. You can clearly see the shape of his cap as well as his mouth. I can guarantee it"

Uiteindelijk zal Nintendo zelf duidelijkheid moeten geven.

Mourinho: "Makťlťle is geen slaaf"

De trainer van Chelsea, Josť Mourinho, is boos op de Franse bondscoach Raymond Domenech. Mourinho heeft gezegd dat hij vindt dat Domenech Claude Makťlťlť als een slaaf behandeld.

De middenvelder van Chelsea heeft een punt gezet achter zijn interlandloopbaan, maar Domenech negeert dat. Als Makťlťlť deze week niet voor Frankrijk speelt, zal hij door de wereldvoetbalbond FIFA worden geschorst.

In het reglement van de FIFA staat dat als een voetballer niet voor zijn land wil uitkomen, hij in clubverband per gemiste wedstrijd twee duels wordt geschorst. Frankrijk speelt deze en volgende week EK-kwalificatieduels tegen GeorgiŽ en ItaliŽ. "Chelsea vindt dat een speler zelf zijn internationale carriŤre mag invullen. Zeker in het geval van Claude, die zijn land jaren op het hoogste niveau heeft vertegenwoordigd," aldus Mourinho.

Makťlťlť zette al eerder een punt achter zijn loopbaan als international, maar tijdens de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal besloot hij terug te keren. In Duitsland haalde hij met 'Les Bleus' de finale.

Spyker aast op Formule 1-team

Het Nederlandse sportwagenconcern Spyker wil Midland F1, het team van onder andere Christijan Albers, kopen.

Spyker is nog in onderhandeling met de huidige eigenaar van Midland, M-Consortium."De uitkomst van de onderhandelingen is afhankelijk van een aantal condities en omstandigheden", aldus het persbericht van Spyker.

Voor Spyker is de Formule 1 de ultieme manier om zich te profileren. "Het is na het WK voetbal zonder twijfel de beste manier om producten te promoten."

Als Spyker en M-Consortium tot een overeenkomst komen, dan zal Spyker nieuwe aandelen moeten uitgeven om de overname te bekostigen.

Mogelijk tientallen doden door aardverschuiving

Icoon RampIn het Nepalese dorp Lyati heeft een landverschuiving mogelijk tientallen mensen het leven gekost. De modderstroom vaagde waarschijnlijk zo'n zeventig tot tachtig huizen weg. Gedetailleerde informatie is wegens de slechte bereikbaarheid van het afgelegen gebied nog niet beschikbaar.

Het getroffen dorp ligt ongeveer 950 kilometer van de hoofdstad Kathmandu. De aardverschuiving werd waarschijnlijk veroorzaakt door de hevige regenval van de afgelopen tijd. Door de seizoensregens in Nepal vinden er jaarlijks meerdere overstromingen en aardverschuivingen plaats met vaak vele doden tot gevolg.

'Bewijzen tegen kindermoord-verdachte BelgiŽ'

Tegen de van in BelgiŽ van dubbele kindermoord verdachte Abdallah Ait-Oud zijn voor het eerst harde bewijzen gevonden, zo melden de media bij onze zuiderburen vandaag. Er zijn vezels aangetroffen op de kleren van de vermoorde Stacy Lemmens en Nathalie Mahy die onomstotelijk aantonen dat er fysiek contact geweest is tussen Ait-Oud en de slachtoffers.

Verder zijn er de kledij van de verdachte sporen teruggevonden van een plantensoort die werd aangetroffen op de plaats waar de meisjes in een rioolput werden gedumpt.

De in het verleden voor kinderverkrachting veroordeelde verdachte heeft tot nog toe steevast ontkend iets met de moorden van doen te hebben. Voor de vezels heeft hij ook een verklaring. Hij zegt de meisjes in het cafť van waaruit ze verdwenen op een podium te hebben getild. Bij die 'omhelzing' zouden de vezels zijn overgebracht.

Vlaamse skinheads steken 18-jarige Belg neer

In het Belgische Tienen hebben vijf skinheads zaterdagavond een jonge Belg van Slovaakse afkomst in elkaar geslagen, neergestoken en voor dood op straat achtergelaten. De enige aanleiding lijkt de donkere huid van het slachtoffer te zijn. De 18-jarige Peter Danyi, die al ruim tien jaar in Vlaanderen woont, had mazzel dat de vier messteken in zijn buik niet diep genoeg waren om vitale organen te raken. Hij ligt inmiddels buiten levensgevaar in een ziekenhuis.

Getuigen zeggen dat de daders Danyi en een vriend op straat begonnen te achtervolgen. Ze sloegen toe toen Peter struikelde. Het zou gaan om een groepje bij de politie bekende skinheads van nauwelijks 16 tot 20 jaar oud, die in marginale kringen vertoeven. Ze staan bekend voor allerhande schermutselingen. Van schelden tot vechtpartijen maar ook voor grove grafschennis op een kerkhof voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en zelfs een soort bomontploffing in een cafť op de Veemarkt in Tienen.

Het parket van Leuven zegt dat racisme allicht het motief voor de feiten is. De daders waren gisteravond nog niet opgepakt.

Little Becky

De onschuld van kinderenÖ.. Ergens in Dublin loopt een lief klein achtjarig meisje rond. Dit lieve kleine meisje (luisterend naar de naam Becky) vindt het leuk om bedrijven te bellen met allerlei leuke vragen. Alleen maar bellen is natuurlijk niet leuk, de gesprekjes worden opgenomen en uitgezonden op de radio. En uiteraard voor ons worden ze op Internet gezet.

Geniet maar fijn van Little BeckyÖ. : School moet plat , Spelersvrouw en nog 10 telefoongesprekjes.

Erwin Koeman: "Nieuwe spits is noodzakelijk"


Erwin Koeman heeft gezegd dat een nieuwe spits voor Feyenoord noodzakelijk. Koeman zei dit na afloop van het 0-0 gelijkspel gisteren in de Kuip tegen Heracles.

"Ik kan alleen maar hopen dat we voor donderdag middernacht, als de transfertermijn verstrijkt, een opvolger voor Dirk Kuijt binnen hebben. Tegen twee nieuwe spitsen zeg ik ook geen nee. Maar garanties heb ik niet. Die krijg je niet in dit leven. Bovendien is het niet zo dat al onze problemen meteen zijn opgelost als we een nieuwe spits hebben," aldus de trainer van de Rotterdammers.

Dancetour eindigt in Den Haag in vechtpartij

MuziekHet dance-evenement Dancetour in het Zuiderpark in Den Haag is gisteravond eerder beŽindigd omdat er een grote vechtpartij was uitgebroken. Ooggetuigen spraken van een ''massale vechtpartij''. De politie houdt het op 60 tot 80 jongeren die met de beveiliging aan het knokken waren. Daarbij raakten twee beveiligingsmensen gewond.

Door de vechtpartij heeft hoofdact Armin van Buuren slechts tien minuten opgetreden. De politie stond met de ME paraat om in te grijpen, maar dat hoefde uiteindelijk niet te gebeuren. Er zijn geen arrestaties verricht.

Vorig jaar liep hetzelfde dance-evenement, toen nog op het Malieveld in Den Haag, ook al uit de hand. De organisatie van Dancetour noemt het ''eeuwig zonde dat het festival op zo'n ontzettend en dieptrieste manier moest eindigen.'' Ze spreekt op haar website over een ''teleurstellende afsluiter van een fantastich Dancetour-seizoen''.

Met dank aan 22339 voor de submit.

CD: Justine Electra - Soft Rock

Ze mag dan wel een artiestennaam hebben die in eerste instantie doet denken aan een pornoactrice, met Soft Rock levert de Australische singer-songwriter een meer dan behoorlijk debuut af. In Berlijn is ze vooral bekend geworden door haar dj-werk in de technoscŤne, waar we echter maar weinig invloeden van terugvinden op deze plaat. Simpele popliedjes, met hier en daar een folk-element door het gebruik van verschillende vreemde instrumenten.


Agressie treft helft winkelpersoneel

BinnenlandsCirca de helft van het winkelpersoneel in steden heeft te maken met agressieve klanten en wordt uitgescholden. Een op de tien medewerkers wordt geconfronteerd met bedreigingen en 7% met lichamelijk geweld; 10% van de winkelbedienden wordt beschadigd door de agressie en houdt blauwe plekken, littekens, slaapproblemen en/of straatvrees over aan de incidenten.

Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek dat de Arbeidsinspectie vorig jaar in 450 winkels in grote en middelgrote steden heeft gedaan. Het gaat volgens een woordvoerster van de inspectiedienst om een eerste onderzoek om te kijken wat winkels ondernemen tegen agressie. Later dit jaar gaat de Arbeidsinspectie opnieuw controleren en kunnen met dreiging van een boete maatregelen worden afgedwongen, als winkeliers te weinig doen.

'Hoort erbij'
Volgens de inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken blijkt dat een structurele aanpak tegen agressie veelal ontbreekt, vooral bij kleinere winkels. Het hangt sterk af van de ervaringen die winkeliers met agressie en geweld hebben. Ook beschouwen veel werknemers in de branche uitschelden, beledigen en uitdagen als ''iets dat erbij hoort''.

Zeven op de tien winkeliers organiseren het werk zodanig dat werknemers niet alleen in de zaak staan. Ook zijn er vaak procedures om de winkel te openen en te sluiten. Maar er is minder aandacht voor een veilige afhandeling van contant geld in de winkel. Ook houdt minder dan de helft van de winkeliers bij de inrichting van de zaak rekening met veiligheid.

Bovendien zijn voorlichting van personeel, technische en bouwkundige aanpassingen, zoals videobewaking en alarmsystemen, vooral gericht op het voorkomen van diefstal, overvallen en vandalisme. Zo hangen er opvallend vaak geen camera's bij personeelsuitgangen, die overigens in veel gevallen ook slecht verlicht zijn.

De zegsvrouw van de Arbeidsinspectie stelt dat werkgevers verplicht zijn agressie tegen te gaan. Door bijvoorbeeld goede opleiding van het personeel en weerbaarheidstrainingen kunnen zij samen met werknemers incidenten voorkomen. Ook moet de winkelier mogelijkheden voor nazorg bieden.

Albers tekent bij op 8 oktober

Tijdens het Grand Prix-weekend van Japan, op 8 oktober, zal het management van Christijan Albers bekend maken dat de Nederlander volgend seizoen opnieuw voor Midland F1 zal gaan rijden.

Het is een publiek geheim dat het contract van de Nederlander zal worden verlengd, maar de manager van Albers, Lodewijk Varossieau, kan nog niet bevestigen dat het om MF1 Racing gaat. Een reden daarvoor zou de vermoedelijk op handen zijnde overname van het team zijn. "Zorg maar dat je in Suzuka bent”, aldus Varossieau.

Spyker wil in Formule 1

Icoon Formule 1De fabrikant van luxe sportwagens Spyker wil in de Formule 1 stappen. Het bedrijf uit Zeewolde voert onderhandelingen over de aankoop van het Midland F1 team, waar de Nederlandse autocoureur Christijan Albers rijdt.

Dat maakte Spyker maandag bekend. De onderneming is met M-Consortium, eigenaar van het Midland F1 team, in gesprek over een mogelijke koop. Mocht het zover komen, dan overweegt Spyker aandelen uit te geven om de aankoop (deels) te financieren.

-
Zie voor meer (auto)sportnieuws FOK!sport!

50 Ways To Hurt Zach

En weer heb ik een filmpje voor jullie van een paar jongens die tijd teveel hadden tijdens de afgelopen zomervakantie.

Het slachtoffer heet Zach en z'n vrienden gaan hem 50 keer pijn doen, idee is goed, de uitwerking soms wat minder, het had hier en daar best wat harder gekund, en een banaan in iemands oor stoppen is ook niet echt het toppunt van pijnlijkheid, maar al met al een lekker dom maandagmorgenfilmpje.

Keith Richards wacht boete na sigaretje op podium

Keith Richards kan een boete van 70 euro tegemoetzien, omdat hij tijdens een optreden van The Rolling Stones in Glasgow een sigaretje opstak. Dat mag niet in Schotland. De plaatselijke autoriteiten bekijken of ze de 62-jarige gitarist daadwerkelijk beboeten, aldus The Times maandag.

In The Sun laat een pro-rokersgroep weten dat ''Schotland zich hiermee volslagen belachelijk maakt.'' Keith Richards paft er op het podium al 40 jaar op los. Roken in openbare gelegenheden is in Schotland sinds maart verboden.Mogelijk 70 euro boete voor Keith

[CCWS] Race Montrťal afgebroken

De race in de Champ Car World Series die zondag op het Formule 1-circuit van Montrťal zou worden verreden, is een dag uitgesteld. Door hevige regenval besloot de wedstrijdleiding de race af te breken en uit te stellen.

De wedstrijd was wel van start gegaan, met AJ Allmendinger die na de start de leiding pakte. Katherine Legge crashte na twee ronden hard in de vangrails, waardoor de pace car op de baan kwam. In ronde vijf werd de race herstart, maar slechts ťťn ronde later besloot de raceleiding om de wedstrijd te staken doordat de hoosbuien alleen maar heviger werden. De wedstrijd wordt nu op maandagmorgen, om acht uur lokale tijd, hervat, waarbij Legge het geluk heeft dat ze mee mag rijden.

Bij Champ Car-races op ovals is het vrij normaal dat de wedstrijd bij het minste spatje regen wordt stilgelegd, maar op straten- en wegencircuits gebeurt dat, net als in de Formule 1, veel minder snel. De raceorganisatie zag ditmaal echter geen andere keuze nadat diverse coureurs hadden geklaagd over een absoluut gebrek aan zicht.


Leider Allmendinger leidt het veld de pits in na de rode vlag

Tussenstand bij rode vlag:

poscoureurrondenpitstops
1AJ Allmendinger60
2Sebastien Bourdais61
3Paul Tracy61
4Justin Wilson60
5Bruno Junqueira60
6Oriol Servia60
7Andrew Ranger60
8Will Power60
9Charles Zwolsman60
10Dan Clarke60
11Alex Tagliani60
12Antonio Pizzonia60
13Mario Dominguez60
14Nelson Philippe62
15Nicky Pastorelli61
16Jan Heylen61
17Katherine Legge20

Franse wint Living Statues wedstrijd

Icoon OpmerkelijkEen Franse vrouw heeft gisteren het wereldkampioenschap Living Statues gewonnen. Ze won de wedstrijd in Arnhem met haar levende standbeeld genaamd La PiŽta. De publieksprijs ging naar de 42-jarige Hermine van der Burgt uit Arnhem.

Zoín 275 levende standbeelden uit vijftien landen streden gisterenmiddag, in de regen, om de hoofdprijs. In de zomermaanden trekken de standbeelden langs allerlei festivals en drukbezochte plaatsen, zoals het Walhalla der levende standbeelden, de Ramblas in Barcelona, dat bekend staat om zijn grote aanwezigheid van levende standbeelden. Het spektakel trok veel bezoekers.

Levend standbeeld

Talpa slaat terug met onderzoek naar VARA

Icoon MediaBijna de helft van de Nederlanders zou de VARA niet missen als de omroep wordt opgeheven en iets meer dan de helft vindt dat de VARA zich niet op positieve wijze onderscheidt van de andere omroepen. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van Talpa. De commerciŽle omroep liet het onderzoek uitvoeren nadat de VARA onlangs door TNS NIPO een soortgelijk onderzoek liet doen naar Talpa.

De uitkomsten van het onderzoek in opdracht van de VARA waren nogal negatief voor Talpa. "Ons onderzoek was een kopie van dat van de VARA, met suggestief gestelde vragen", aldus een Talpa-woordvoerder. De uitkomsten van het onderzoek moeten volgens een woordvoerder van Talpa niet al te serieus worden genomen. "Het onderzoek moest vooral laten zien dat de antwoorden voor de hand lagen."

Uit het onderzoek naar Talpa bleek onder meer dat 'Joling en Gordon over de vloer' het beste Talpa-programma is, maar dat Gordon als irritantste presentator werd beschouwd. Het onderzoek naar de VARA laat een soortgelijk resultaat zien. 'Mooi, Weer De Leeuw' is het sterkste tv-programma van de VARA, maar Paul de Leeuw is veruit de presentator die de meeste weerzin wekt.

(Bericht aangepast om 13.20 uur.)

Half-life 2: Episode Two uitgesteld

Het tweede deel in het episodische vervolg op Half-Life 2 is uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2007, met februari als waarschijnlijke maand van release. Reden van dit uitstel is niet bekend gemaakt, maar gamers die enigszins bekend zijn met Valve weten dat dit bedrijf erg strakke deadlines zet voor zichzelf en dat deze vaker niet dan wel gehaald worden.

Overigens heeft Valve's Director of Marketing Doug Lombardi in een interview een en ander losgelaten over wat je zoals in Episode Two zal tegenkomen. Nieuwe wapens, nieuwe voertuigen, veel nieuwe vijanden, in een bosachtige omgeving met verbeterde physics, die technisch een heel stuk sterker en realistischer zijn. Ook zal de game iets langer duren dan Episode One, en zal de retailprijs van $19.95 gehandhaafd worden voor de gehele episodische serie.

Juventus onderuit in Italiaanse beker

Juventus is in de derde ronde van de Italiaanse beker uitgeschakeld. De club uit Turijn, die afgelopen week naar de burgerrechter stapte om de terugzetting naar de Serie B aan te vechten, moest na een strafschoppenserie zijn meerdere erkennen in Napoli. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond het 3-3.

In de verlenging leek Juventus de overwinning binnen te halen, nadat Alessandro Del Piero de ploeg op een 2-3 voorsprong zette. Paolo Cannavaro, broer van de bij Juventus vertrokken Fabio, scoorde in de slotseconden echter de gelijkmaker, en dus moesten er penalty's worden genomen. Juventus-doelman Gianluigi Buffon legde aan voor de eerste penalty en mikte de bal naast het doel. Juve wist de achterstand goed te maken, maar bij 6-5 in de serie miste middenvelder Federico Balzaretti, en dat was de nekslag voor de Oude Dame.

BraziliŽ wint World League

Voor de vierde maal hebben de Braziliaanse volleybalheren de World League gewonnen. De Zuid-Amerikanen waren in de finale in Moskou in vijf sets te sterk voor Frankrijk met de setstanden 22-25, 23-25, 25-22, 25-23 en 15-13.

Nadat er twee sets waren gespeeld, leek het erop dat Frankrijk een einde zou maken aan de suprematie van BraziliŽ. De Zuid-Amerikanen wisten echter erg sterk terug te komen en wonnen de volgende drie sets en daarmee de wedstrijd.

[F3] Buurman op podium in Brands Hatch

In het Britse Formule 3-kampioenschap heeft Yelmer Buurman afgelopen weekeinde op het circuit van Brands Hatch een sterke indruk achtergelaten. Ondanks een langzaam leeglopende rechterachterband wist de 19-jarige autocoureur in de eerste race als derde te eindigen.

In de tweede race miste hij het podium net, doordat hij werd verrast door een inhaalactie van ranglijstaanvoerder Mike Conway in hairpin Druids. Buurman eindigde in de tweede race als vierde.

Gewonden door aanslagen in Turkije

Icoon AanslagIn de Turkse kustplaats Marmaris en in Istanbul zijn zondagavond en maandagochtend vier bomaanslagen gepleegd. Daarbij zijn in totaal zeker 27 mensen gewond geraakt.

Drie bommen ontploften in Marmaris, waar in Istanbul ťťn bom afging. Onder de slachtoffers in Marmaris zijn zeker tien Britten, liet het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Alle tien zijn opgenomen in het ziekenhuis, van vier is de toestand kritiek.

De Britten zaten waarschijnlijk in een minibusje dat in de nacht van zondag op maandag het doelwit werd van een aanslag met een bom die verstopt lag onder een zitting van het voertuig. Bij de andere twee ontploffingen in Marmaris raakten vijf mensen gewond.

In Istanbul vielen zes gewonden door de ontploffing van een bom die was achtergelaten vlak bij een school in het district Bagcilar. Volgens de politie is geen van de slachtoffers er slecht aan toe. De aanslagen zijn nog niet opgeŽist.

Uitslagen Frankrijk speelronde 4

In de Franse competitie behaalde landskampioen Olympique Lyon, ondanks een slecht begin van de wedstrijd, een overwinning op Olympique Nice.

Een helft lang mocht Nice aanspraak maken op een goed resultaat. Met een fraaie lob zette Marama Vahirua de thuisclub op voorsprong, maar in de tweede helft stelde Lyon orde op zaken. Op aangeven van Tiago maakte Florent Malouda vlak na de pauze al gelijk. Malouda stond ook aan de basis van de 2-1 van Karim Benzema. Tiago besliste het duel met een afstandschot. In blessuretijd scoorde Benzema vanaf de strafschopstip de 1-4.

Lille versloeg Bordeaux met 3-0. Peter Odemwingie was de grote man bij Lille. Hij nam de derde treffer voor zijn rekening. De andere goals werden gescoord door Yohan Cabaye en Mathieu Bodmer.

Uitslagen vierde speeldag:

ThuisUit:Eindstand
Olympique NiceOlympique Lyon1-4
Lille OSCGirondis Bordeaux3-0
FC SochauxParis St. Germain3-2
TroyesToulouse FC1-2
FC LorientFC Nantes3-1
AS MonacoSedan2-0
Olympique MarseilleLe Mans2-0
AS NancyAJ Auxerre1-0
ValenciennesStade Rennes3-1
Saint EtienneRC Lens3-2

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Marseille4107 - 0
2Ol. Lyon41010 - 4
3Lille OSC499 - 2
4AS Nancy495 - 2
5St. Etienne497 - 5
5FC Sochaux487 - 5
7FC Lorient477 - 5
8Le Mans476 - 6
9Toulouse FC474 - 4
10Girondis Bordeaux464 - 5
11Valenciennes456 - 5
12Paris SG445 – 6
13AS Monaco444 - 5
14RC Lens444 - 8
15Troyes424 - 6
16Sedan423 - 6
17FC Nantes424 - 8
18AJ Auxerre422 - 6
19Stade Rennes413 - 8
20Ol. Nice412 – 7

Topscorers:

NaamAantal
Odemwingle (Lille OSC)4
Benzema (OL. Lyon)3
Savvidan (Valenciennes)3
Is. Bangoura (Le Mans)3
Gignac (Lorient)3
Pauleta (PSG)3

Programma vijfde speeldag:

Datum:Thuis:Uit:
za 9/9Ol. LyonTroyes
za 9/9RC LensValenciennes
za 9/9BordeauxOl. Nice
za 9/9Le MansLorient
za 9/9SedanSaint-Etienne
za 9/9NantesLille
za 9/9AJ AuxerreAS Monaco
za 9/9ToulouseNancy
za 9/9PSGOl. Marseille
za 9/9RennesSochaux

Boek : Poker voor Dummies - R.D. Harroch en L. Krieger

Poker is HOT! De laatste tijd begint poker erg populair te worden in ons koude kikkerlandje. Niet alleen websites waar je poker kunt spelen worden veel bezocht, maar het is tegenwoordig ook bij Eurosport op televisie te zien. Meeliftend op deze hype hebben de makers van de Dummies serie nu ook besloten om Poker voor Dummies op de markt te brengen. Hiermee zijn ze de eerste die een Nederlandstalig boek over poker hebben gemaakt.

VS willen conventionele intercontinentale raketten

De Verenigde Staten overwegen om de nucleaire lading van sommige intercontinentale raketten te vervangen door conventionele wapens. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Donald Rumsfeld zondag gezegd na een ontmoeting met zijn Russische ambtgenoot Sergei Ivanov.

Op deze manier zouden de raketten gebruikt kunnen worden voor een preventieve aanval op terroristen. ''Als de VS of Rusland of een andere vriend of bondgenoot in de toekomst bedreigd wordt door massavernietigingswapens of een andere dodelijke dreiging, dan zou iedere president een wapen willen hebben om het doel snel en netjes te treffen, zonder alleen een kernwapen tot zijn beschikking te hebben''.

Rumsfeld zei te hopen dat Rusland er net zo over dacht, maar Ivanonv liet weten dat zijn land het plan nog problematisch achtte.

Tegenhanger Formule 1 naar Assen

AlgemeenDe Champ Car World Series doet volgend jaar Nederland aan. De Nederlandse promotor Bart Rietbergen heeft daarover met de Amerikaanse autosportorganisatie een akkoord bereikt. Op 16 september 2007 zal op het TT-circuit van Assen een Champ Car-wedstrijd worden afgewerkt.

Met het bestuur van TT-circuit Assen is een contract voor vijf jaar overeengekomen. Dat betekent dat normaal gesproken tot en met 2011 de Champ Car, de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1, in Assen zal neerstrijken.

''Met deze serie geven we aan dat het TT-circuit ook een volwassen circuit voor de autosport is'', sprak Jaap Timmer, bestuurslid van de Stichting Circuit van Drenthe. De baan in Assen geniet nu nog vooral bekendheid door de Grand Prix voor motorrijders.

Meer info over deze tak van sport op Champcar.nl; Zie voor meer (auto)sportnieuws FOK!sport!

Met dank aan Nood-kloon voor de submit.

Twee R'dammers op zebrapad doodgereden

OngelukEen 23-jarige automobiliste is gisteren in Rotterdam aangehouden nadat ze twee mensen doodreed op een zebrapad op de Slinge in de wijk Pendrecht. Het ongeval gebeurde gisterenmiddag. De vrouw reed op de voetgangersoversteekplaats een 95-jarige man en een 79-jarige vrouw uit Rotterdam aan. De bejaarde man overleed al spoedig na het ongeval; de aangereden vrouw in de loop van de avond.

De automobiliste is vastgezet op verdenking van dood door schuld.

Met dank aan static voor de submit.

Introversion brengt 'nep-games' uit voor piraten

Developer Introversion, bekend van o.a. Darwinia, heeft een nieuwe methode gevonden om piraterij via p2p netwerken tegen te gaan. Men verspreidt demo's van het spel, die precies lijken op de normale gekraakte games. Deze demo's zijn vanzelfsprekend frustrerend voor downloaders, doordat ze precies lijken op de volledige versies van de spellen.
Dit verklaarde Tom Arunsel, werkzaam bij het Engelse softwarehuis, in een interview met Gamesindustry.biz:

"We will release a version of our game that looks like it's been hacked at the same time as a pirated version gets out. Our version looks like the real game, but is in fact a demo. After the third time of downloading the demo, the P2P user will be very, very frustrated, and will do one of two things - give up or buy the game from us. We subverted the Bit Torrent network for Darwinia very successfully this way.

Volgens Arunsel is de strijd tegen piraterij en peer-to-peer programma's als Limewire en Bearshare bij voorbaat al verloren:

"Rather than attack the cause, it's better to attack the symptoms. The key is to make it difficult enough or risky enough for those who would pay, to buy a legitimate copy."

Deze methode van piraterij-bestrijding is niet uniek. Netwerken als Kazaa en Napster werden eerder al geplaagd door platenmaatschappijen die neppe mp3's online brachten. Vaak eindigden deze mp3's in een hoop geruis en gekraak, tot grote frustratie van de luisteraar.Darwinia, ťťn van de spellen waarbij deze tactiek is toegepast
Laatste reviews en specials
review
The Legend of Zelda: Link's Awakening
preview
Dusk Diver
preview
Trine 4
preview
Interview Code Vein
preview
Beyond Blue
review
Control
©FOK.nl e.a.