Uitslagen Engeland speelronde 25

Vandaag kwamen zestien Engelse clubs in actie voor de competitie. Morgen volgen nog twee wedstrijden, waaronder de topper Chelsea - Liverpool.

Arsenal ging op bezoek bij Birmingham City, om daar te proberen af te rekenen met de slechte uitreeks. Nieuwe aanwinst Emmanuel Adebayor zette de Gunners na twintig minuten op een 0-1 voorsprong. Twintig minuten na rust maakte Thierry Henry zijn tweehonderdste doepunt voor Arsenal. Emile Heskey mocht een kwartier voor tijd met rood van het veld. Het zou bij 0-2 blijven, drie belangrijke punten voor Arsenal op jacht naar Champions League voetbal.

Verrassende rivalen van Arsenal, Bolton Wanderers en Wigan Athletic, lieten punten liggen. In hun onderlinge confrontatie werd het 1-1. Stelios Giannakopoulos maakte op ongeveer driekwart van de wedstrijd 1-0. Tien minuten later was het alweer gelijk, Andreas Johansson was de doelpuntenmaker vanuit een rebound.

In Middlesbrough waren het de Aston Villa fans die de punten mee naar huis namen. Luke Moore scoore een hattrick, en Kevin Phillips maakte de 0-2. De druk op Boro-coach Steve McClaren is groter dan ooit.

Het kwakkelende Newcastle United kreeg Portsmouth op bezoek. De ploeg van doelman Sander Westerveld kon echter geen potten breken op St. James' Park. De eerste wedstrijd van coach Glenn Roeder werd meteen een winstpartij. Charles N'Zogbia zorgde voor een 1-0 ruststand. Met zijn 201e treffer zette Alan Shearer een nieuw clubrecord. Het zou bij de twee goals blijven.

Ex-SC Heerenveen speler Georgios Samaras debuteerde in het shirt van Manchester City. In Liverpool werd echter verloren van Everton, door een doelpunt van David Weir. In blessuretijd eindigde City ook nog met tien man, Jordan incasseerde zijn tweede gele kaart.

Manchester United ontving op Old Trafford het Londense Fulham. Oud-PSV speler Ji-Sung Park maakte na vijf minuten al de openingstreffer. Na een kwartier was het al 2-0, door Cristiano Ronaldo. Toen Brian McBride iets terugdeed na een dikke twintig minuten, was het een minuut later alweer 3-1. Louis Saha scoorde voor de Mancunians. Heidar Helguson bepaalde de ruststand op 3-2. In de slotfase maakte Cristiano Ronaldo aan alle onzekerheid een eind: 4-2. Manchester United loopt zes punten uit op Liverpool, met drie wedstrijden meer gespeeld.