Hiddink, Advocaat en Beenhakker tevreden na loting

De drie Nederlandse bondscoaches Guus Hiddink, Dick Advocaat en Leo Beenhakker zijn tevreden met de WK-loting voor respectievelijk Australië, Zuid-Korea en Trinidad & Tobago.

"Makkelijk wordt het niet, maar ik denk dat we de tweede ronde kunnen bereiken", aldus Hiddink, die met Australië in Groep F met Brazilië, Kroatië en Japan in een poule zit. "Tegen Brazilië moeten we gewoon lekker gaan voetballen. Kroatië en Japan zijn tegenstanders van een ander kaliber. Daar hoeven we volgens mij niet van te verliezen."

Dick Advocaat lootte met Zuid-Korea Frankrijk, Zwitserland en Togo. Advocaat is daar niet ontevreden mee. "Ik vind dat we goed hebben geloot. Frankrijk is favoriet. Om de tweede plaats gaat het tussen Korea, Zwitserland en Togo."

Het Trinidad & Tobago van Leo Beenhakker werd ingedeeld met Engeland, Paraguay en Zweden in Groep B."Heerlijke poule. Tegen Engeland spelen is altijd leuk, iets bijzonders. Dat land heeft zoveel historie. Veel van mijn spelers zijn bovendien actief in Engeland. Zweden is voor mij een weerzien met Zlatan Ibrahimovic. Paraguay is Zuid-Amerikaans temperament. Een heerlijke poule."