Sopot verliest twee topspelers

Het graveltoernooi van Sopot is al in de eerste ronde beroofd van twee topspelers. Gaston Gaudio meldde zich geblesseerd af voor het toernooi in Polen, terwijl Mariano Puerta verrassend verloor van Jarkko Nieminen.

Gaudio heeft vooral te kampen met vermoeidheid na een zeer intensieve maand juli. De 26-jarige Argentijn speelde drie finales in drie weken en had allerlei pijntjes. Hierdoor gaf hij forfait voor het toernooi in Sopot. Door de afzegging van Gaudio werd Mariano Puerta als eerste geplaatst. Het Poolse publiek heeft echter ook niet lang van Puerta kunnen genieten, want de runner-up van Roland Garros ging onderuit tegen Jarkko Nieminen: 6-4 en 7-6. Nieminen is wel vaker in voor stuntjes op gravel; zo was hij verantwoordelijk voor de eliminatie van Agassi tijdens Roland Garros.

Door het verdwijnen van Gaudio en Puerta uit het schema lijken Coria en Moya de voornaamste kanshebbers om Nadal op te volgen als winnaar in Sopot. De Spanjaard zelf is afwezig. Coria won het toernooi al in 2003, zijn topjaar.