Ambitieus Portsmouth blijft zich versterken

Portsmouth is aardig bezig zijn selectie te versterken met het oog op het nieuwe seizoen. Nadat gisteren bekend werd dat Westerveld zal gaan tekenen voor ‘Pompey’, slaagde de Engelse club er ook in Azar Karadas een jaartje te huren.

Karadas komt over van het Benfica van Ronald Koeman, waar hij het afgelopen seizoen weinig in actie kwam. De 23-jarige Noor verkaste vorig seizoen naar Portugal, nadat hij eerder actief was voor Brann en Rosenborg. De voorzitter van Portsmouth, Milan Mandaric, denkt dat de Noor een nuttige aanwinst is: ”Hij is een typische Engelse targetman. Dankzij zijn komst hebben we nog meer opties. Het zegt bovendien genoeg dat een club als Benfica hem vorig jaar de moeite waard vond aan te trekken.”

Portsmouth besteedt het geld dat het van Middlesbrough voor de transfer van Yakubu ontving in ieder geval zeer goed. Eerder kwamen ook al Robert, Vignal, O’Brien en Viafara naar Fratton Park. Met ook nog Karadas en Westerveld staat er een ploeg die wel eens kan gaan verrassen in het Premiership.