FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 22 juli 2005

Politie op jacht naar tenenkriebelaar

In Florida is de politie op zoek naar een man die gedurende vier jaar 's nachts bij vrouwen inbreekt. Dat is misschien nog niet zo heel erg raar zul je denken, maar hij doet dat in zijn blootje en hij begint aan de tenen van de vrouwen te kriebelen.

Vorige week zaterdag en zondag zijn de laatste twee keer dat hij toegeslagen heeft. De politie denkt echter dat hij achter vijf soortgelijke inbraken zit sinds 2001. Tot nu toe zou er te weinig bewijs te vinden zijn om de man op te kunnen sporen. Er zijn minimale verschillen te ontdekken tussen de verschillende inbraken maar in de meeste gevallen is het slachtoffer boven de zestig. Overigens is de dader niet altijd naakt. Soms heeft hij ook niet de kans om te kriebelen. Hij wordt dan betrapt en dan gaat er snel vandoor. Het zou gaan om een magere, blanke man die er nog vrij jong uitziet.

Vliegtuig verongelukt bij Duitse Reichstag

Icoon Buitenlands nieuwsIn hartje Berlijn, op slechts 200 meter van de Reichstag, is vanavond een vliegtuigje verongelukt. Autoriteiten verzekeren dat er geen sprake van een mislukte terroristische aanslag. De piloot kwam bij de crash om het leven. In de Reichstag zetelt sinds 1999 het Duitse parlement, de Bundestag.

Het kleine vliegtuig kwam neer op het grasveld voor de Reichstag. Het brandde volledig uit. Het historische gebouw is het politieke hart van Duitsland. In de directe omgeving liggen diverse ministeries en bijvoorbeeld ook het kantoor van de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder.

Verdachte Goudse moordzaak opgepakt

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsMet de aanhouding van een verdachte lijkt de politie een belangrijke stap te hebben gezet in een vier jaar oude moordzaak. Een 30-jarige man uit Gouda wordt verdacht van de moord op Mariëlla de Geus in november 2001. De 20-jarige vrouw werd destijds gewurgd en gedeeltelijk ontkleed gevonden op een parkeerplaats.

De arrestant was, net als Mariëlla de Geus, bezoeker van een uitgaansgelegenheid in Gouda op de avond van haar dood. Begin deze week ontving Justitie een tip over de moordzaak, welke zeer bezwarend was voor de verdachte. De man is hierop aangehouden, waarna zijn DNA vergeleken is met celmateriaal uit sperma en huidweefsel dat op het lichaam van Mariëlla werd aangetroffen. De twee DNA-profielen bleken overeen te komen. De politie had voor het onderzoek de afgelopen jaren al bij honderden mannen DNA afgenomen. De aangehouden man, die als bezoeker van de disco al eerder in beeld was, weigerde dat tot dusver.

Eerder zat de zwakbegaafde Marokkaan Nouredinne B. negen maanden vast voor de moord op Mariëlla. Voor de rechtbank werd hij echter vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries besteedde twee maanden geleden in zijn tv-programma uitgebreid aandacht aan de zaak. Of de nieuwe informatie mede naar aanleiding van die hernieuwde aandacht loskwam is niet bekend.

34.000 mensen zonder legitimatie beboet

Lt_BaseLine en Vince_Taylor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Sinds de invoering van de identificatieplicht, 1 januari 2005, zijn er ongeveer 34.000 mensen beboet, omdat ze hun legitimatie niet konden of wilden tonen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau, aldus een woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen donderdag.

De identificatieplicht geldt voor iedereen van veertien jaar en ouder, die zich op straat begeeft. In januari waren er 3300 mensen beboet voor het niet bij zich hebben van legitimatie.

Sigma Star Saga screens

Sigma Star Saga is helemaal klaar! Het exclusieve GameBoy Advance avontuur wat een mix van een rpg en een actie shooter is.

Het spel speelt zich af midden in een strijd tussen verschillende werelden die al geruime tijd aan de gang is. De speler neemt de rol aan van een dubbel agent die op vijandig grondgebied een missie uit moet voeren. Alle belangrijke aspecten voor een goed verhaal zoals liefde, verraad en wraak komen in dit spel aan de orde.

"With an innovative combination of both RPG and space-shooter elements, Sigma Star Saga is one of the most ambitious games ever made for the Game Boy Advance," zei Jeff Lujan, business director van Namco. "We have taken the most memorable aspects of these two genres and have tied them together into a gripping science fiction storyline to create a truly compelling, original game for fans of handheld gaming."

Sigma Star Saga werd op de E3 van 2005 door GameSpot genomineerd in de catagorie 'Best GameBoy Advance Game' en zal vanaf 16 augustus in de winkels te vinden zijn.





Chelsea Clinton 20 runderen en 40 geiten waard

Klemvast had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsChelsea Clinton, de 25-jarige dochter van voormalig Amerikaans president Bill Clinton, is twintig runderen en 40 geiten waard. Dat had in ieder geval een Keniaan over voor de jonge vrouw die tegenwoordig voor McKinsey & Company in New York werkt. Godwin Kipkemoi Chepkurgor werd verliefd toen Chelsea in 2000 samen met haar ouders Oost-Afrika bezocht.

Chepkurgor schreef een lange brief naar de ex-president, waarin hij zichzelf aanprees als de ideale echtgenoot voor zijn dochter. In plaats van zijn aanstaande schoonvader stond echter vervolgens de Keniaanse inlichtingendienst op zijn stoep, die wat meer wilde weten over de achtergronden van het onderschepte verzoek. Chepkurgor had onder andere de toenmalige president van Kenia als referentie opgegeven.

Van een ontmoeting met de Clintons is het nooit gekomen. Toch blijft Chepkurgor, die nog altijd vrijgezel is, de levensweg van Chelsea via de media volgen. "Indien ze ja zou hebben gezegd dan had ik een grootse bruiloft georganiseerd, met de Zuidafrikaanse bisschop Desmond Tutu als degene die ons in de echt zou verbinden", droomt Chepkurgor, inmiddels zelf politiek actief in de gemeenteraad van de Keniaanse stad Nakuru, voor zich uit.

Chelsea ClintonGodwin Kipkemoi Chepkurgor
Chelsea met wellicht haar toekomstige eega Godwin Kipkemoi

Verfilmen van sentiment

Alles wordt verfilmd momenteel: The Dukes Of Hazard, Starsky and Hutch en er gaan zelfs al enige tijd geluiden op dat mijn favoriete serie The A-Team wordt verfilmd. Dat is allemaal natuurlijk leuk en aardig, maar het is altijd afwachten wat het resultaat is van zo’n verfilming. De vraag die je jezelf dan moet stellen is of je het origineel zo nauwgezet mogelijk wilt volgens of dat je er bewust van afwijkt. Zo hebben de filmmakers er bij het maken van Starsky en Hutch voor gekozen om een komische noot toe te voegen aan het geheel en eigenlijk alleen de hele kanmerkende zaken over te houden uit de serie en de contrasten tussen de hoofdpersonen lekker op te blazen.

Zelf ben ik nogal benieuwd naar de verfilming van The A-Team. Deze serie ken ik op mijn duimpje en ik kan daarom ook niet wachten. Een kijkje op IMDB laat weten dat de film pas gepland staat voor 2006 en echt veel informatie staat er dus niet bij. De vraag die rijst bij verfilmingen van series is altijd hoe ze de verhaallijn gaan aanpakken, maar meer nog wil ik weten wie de filmmakers hebben gestrikt voor de rollen van de 4 veteranen. Ik heb al ergens opgevangen dat kolonel Hannibal Smith wordt gespeeld door George Clooney, maar de grote hamvraag is natuurlijk wie de ongenuanceerde BA Baracus gaat spelen. Ik stel voor dat Ice T deze rol op zich neemt, hij is als rapper zijn immer wel gewend aan wat bling bling. Natuurlijk kijk ik hier niet in de laatste plaats naar uit om de titelsong die ongetwijfeld in een nieuw jasje zal worden gestoken.

Een andere gewaagde verfilming die zojuist is ondernomen is The Hitchhikers Guide To The Galaxy. Een briljant boek. Ik heb de bewuste verfilming nog niet gezien, maar ik heb gehoord dat er nogal wordt afgeweken van het boek en dat is jammer. Daarnaast zet ik mijn vraagtekens bij de casting van Mos Def als Ford Prefect, maar ik zal mijn meningen hierover op de vlakte houden zolang ik de film nog niet heb gezien. Mocht de film nu wel tegenvallen kan je altijd nog terugvallen op de BBC serie uit 1980.

Als fan van TV10 Gold heb ik voor de dames en heren filmmakers nog wel een aantal ideeën van series die prima stof kunnen zijn voor een verfilming. Ik zou namelijk graag eens een film willen zien van MacGyver. Hier voordeel hiervan is natuurlijk dat de acteur die origineel MacGyver speelde nog prima een keer in deze rol kan stappen. Het mooie van MacGyver en The A-Team is ook dat er nooit doden vielen door geweerschoten. Dat is misschien wel een goed argument voor Balkende om hier extra subsidie voor te geven, zodat Dick Maas MacGyver The Movie kan maken. Ook zou ik graag een verfilming willen zien van Knightrider, Airwolf en Battlestar Galactica. Nu is het alleen hopen dat David Hasselhoff niet denkt dat hij nog steeds een jonge god is.

Georgië ontslaat bondscoach Giresse

De Georgische voetbalbond heeft bondscoach Alain Giresse ontslagen. Dat heeft de voorzitter van de bond, Nodar Achalkazi, bekendgemaakt. Giresse was pas zestien maanden in dienst als bondscoach.

Georgië staat momenteel zesde in zijn kwalificatiegroep voor het WK van 2006. In zeven wedstrijden wist de ploeg van Giresse slechts vijf puntjes bij elkaar te sprokkelen. Georgië had vooral pech met de loting (het zit in dezelfde poule als Griekenland, Turkije, Denemarken en Oekraïne), maar het spel was ook ondermaats. Dat laatste schreef de Georgische voetbalbond op het conto van de legendarische Giresse, die op het EK van 1984 deel uitmaakte van het magische Franse middenveld. Als trainer is de voormalige spelverdeler nog niet erg succesvol, hij kreeg in 2003 ook al zijn congé bij het Marokkaanse Rabat.

Dungeon Siege II gaat goud

Microsoft Game Studios en Gas Powered Games hebben onlangs aangekondigd dat Dungeon Siege II een gouden kleurtje heeft gekregen. De fantasy-game is de langverwachte opvolger van de RPG Dungeon Siege en zal in augustus uitkomen.

In Dungeon Siege II verscheurt een burgeroorlog een land waar de speler in terecht komt. Je moet het vervolgens met jouw team opnemen tegen kwaadaardige vijanden. De opvolger zal onder andere een dieper verhaal dan zijn voorganger kennen en een uitgebreid quest-systeem krijgen.

Terreurgroep dreigt A'dam opnieuw met 'hel'

AlwaysConnected had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuws De islamitische terreurgroep Abu Hafs al-Masri heeft opnieuw gedreigd van Amsterdam een 'hel' te gaan maken door middel van aanslagen. Dat is te lezen in een verklaring die eerder vandaag op internet verscheen. Eerder deze week werd er al gespeculeerd dat het Sail-evenement over een aantal weken een potentieel doelwit is. Dat werd door de gemeente Amsterdam in een persbericht ontkend.

De al-Qaeda-tak Brigade Abu Hafs al-Masri bedreigt in de verklaring ook Italië en Denemarken. De 'brigade' zegt onder meer verantwoordelijk te zijn voor de aanslagen van zeven en 21 juli in Londen en de aanslag van maart vorig jaar in Madrid.

Volgende Battlefield 2 patch komt in augustus

Electronic Arts heeft vandaag aangekondigd dat ontwikkelaar DICE druk bezig is met patch 1.03 voor Battlefield 2. Zo'n 140 issues zullen worden gefixed en EA zal er alles aan doen om te voorkomen dat de patch, zoals bleek bij de 1.02 patch, uiteindelijk niet helemaal klopt en gaat zorgen voor problemen.
quote
Battlefield v1.03 patch :

* Server and Client performance improvements
* Improved Server Browser – added Favorites and History Lists.
* Point-farming prevention - game will stop Support/Medic/Engineer point farming exploits.
* Squads - locked squad leader will get a message if someone wants to join.
* Many HUD improvements - see the names of others in your vehicle, zoom level changing depending on vehicle, map zoom depending on map setup (16, 32 or 64 player map) etc.
* Teamkilling changes – the logic of how teamkills are tracked will be changed.
* Gameplay tweaks - the way transport helicopters work will be tweaked.
* Additional scoring changes - players who destroy an enemy commander's assets will be given points.


Punten 19e etappe

De tour nadert haar einde. De laatste wissels zijn doorgevoerd en er zijn na vandaag nog twee ritten te gaan.

UnCubaLibre was vandaag de dagwinnaar met 102 punten. Hij haalde hiermee royaal meer dan INViCTuS die tot 73 kwam. fsteo werd derde.

EnGCatjuh deed het vandaag beduidend beter dan de rest van de Top5 en wist daardoor maar liefst drie plaatsten te stijgen. twi staat nog steeds eerste. Arnim staat nu derde gevolgd door Kozzmic. krukkie is een nieuwkomer in de top5 op plaats 5.

Dagwinnaar bij de subleagues werd, voor de vierde keer deze tour, eVolite. Ditmaal met 48 punten. Zwolle werd tweede voor BSK-bikers.

In het algemeen klassement zijn Kopfschmerz CC vijf punten uitgelopen op de nummer twee Kukamaestro's. Nijmegen Tourfanaten hield de achterstand op de nummer 2 precies gelijk..

Morgen volgt de individuele tijdrit en zondag de slotetappe. Er kan niet meer gewisseld worden.

Protestactie tegen hoge benzineprijzen

Xsion had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuws FOK! berichtte het eerder deze week al, maar het lijkt er nu toch echt van te komen: protestacties tegen de benzineprijzen. Het Automobilisten-collectief UnitedConsumers (met 200.000 leden) organiseert een protestactie voor lagere benzineprijzen.

Het collectief heeft het gemunt op de accijnzen en belastingen op de brandstof, welke tweederde van de brandstofprijs bepalen. "Wij verwachten veel reacties, misschien wel 1 miljoen", zo zegt Paul van Selms, oprichter van UnitedConsumers.

Hij vertelt: "De overheid kan de brandstofbelastingen verlagen door ze vast te zetten. De overheid ontvangt dan een vast bedrag, (in plaats van een percentage) aan btw op een liter benzine. De huidige inkomsten van de overheid blijven zo gegarandeerd en de benzineprijs zal zo veel minder hard stijgen als de olieprijzen verder stijgen."

De bedoeling is dat aan het einde van de zomer alle handtekeningen aan minister Zalm overhandigd worden.

Chris Martin meest sexy 'Veggie Valentino'

TechXP had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsColdplay-zanger Chris Martin is door dierenrechtenorganisatie PETA verkozen tot meest sexy mannelijke vegetariër van het jaar, de zogenaamde Veggie Valentino. De in Nederland relatief onbekende Carrie Underwood, winnares van American Idol, werd uitgeroepen tot Veggie Venus 2005.

Martin en Underwood bleven bekende mede-vegetariërs als David Duchovny, Paul McCartney, Joss Stone en Shania Twain voor. In totaal namen 13.000 personen de moeite om op PETA.org een stem uit te brengen op één van de 180 genomineerden. De lijst wordt jaarlijks door PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) samengesteld.

Chris Martin komt er openlijk voor uit dat hij vegetarisch is. Zo kwam hij onlangs nog in het nieuws toen hij zijn dochter, met de toepasselijke naam Apple, een veganistische verjaardagstaart voorzette voor haar eerste verjaardag. Countryzangeres Carrie Underwood, die momenteel de Amerikaanse hitlijsten bestormt met de single 'Inside Your Heaven, viel vooral op door het dragen van een t-shirt met de tekst 'V is for Vegetarian' tijdens American Idol.

Carrie UnderwoodChris Martin
Carrie 'Veggie Venus' Underwood en Chris 'Veggie Valentino' Martin

Van Gemerden onderuit tegen Calleri

Melle van Gemerden kan niet voor stunts blijven zorgen op de Dutch Open: nadat onze landgenoot eerder deze week verrassend Christophe Rochus naar huis stuurde werd hij vandaag gestuit door gravelbijter Agustin Calleri.

De Argentijn won met twee keer 6-4 van Van Gemerden. Calleri speelt in de halve finale tegen Mariano Puerta of Ivo Minar. Door de eliminatie van Van Gemerden zijn alle Nederlanders uitgeschakeld in Amersfoort. Peter Wessels heeft een gebroken rib en gaf daardoor forfait voor het ATP-toernooi. Van Scheppingen moest tijdens zijn eerste wedstrijd na één set opgeven, terwijl Korteling en Sluiter niet konden winnen tegen respectievelijk Hanescu en Bracciali.

Eerder op de dag won Fernando Gonzalez (de runner-up van 2004) van Daniele Bracciali: 6-3 en 6-3. De Chileen treft in zijn halve finale David Sanchez, die zich verrassend ontdeed van Nicolas Massu: 6-3, 4-6 en 6-3.

Iraanse homo's opgehangen

Icoon Buitenlands nieuws In Iran zijn onlangs twee jongens opgehangen, omdat ze seks met elkaar hebben gehad. De twee, in de leeftijd van negentien en zeventien jaar, zaten voor de voltrekking van het doodsvonnis ruim een jaar in voorarrest. Volgens hun advocaat zijn ze in die tijd uitgebreid zijn gefolterd en mishandeld. Ze kregen onder meer 228 zweepslagen.

Mensenrechtenorganisaties schatten dat sinds het begin van het streng islamitische regime in 1979 meer dan 4.000 homo's en lesbiennes om het leven zijn gebracht. Peter Thatchell van de Britse homobelangenvereniging OutRage vindt dat het hoog tijd wordt dat de westerse wereld in actie komt.

Daarover zegt hij: "Iran moet worden erkend als een paria-staat en als zodanig worden behandeld. Het is één grote openluchtgevangenis. Wij roepen alle landen op hun diplomatieke banden met dit regime te verbreken en handelssancties in te stellen."

Andere sites melden dat Iran de twee de doodstraf heeft laten voltrekken, omdat ze ook een dertienjarige jongen zouden hebben verkracht. De jongens werden publiekelijk op een plein in Mashhad opgehangen.




Foto's van vlak voor de ophanging

Foto's daders Londen vrijgegeven

FOKwa, Mikeyz en f00t hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse autoriteiten hebben de beelden vrijgegeven van vier mannen die gisteren probeerden de bloedige aanslagen van twee weken terug in Londen te herhalen. De foto's zijn afkomstig van bewakingscamera's in het metrosysteem en een bus.



Klik hier voor grotere versies.

De man die eerder vandaag werd doogeschoten in de metro was volgens de autoriteiten betrokken bij de aanslagen van gisteren. Hij werd gedood omdat hij de bevelen van de politie negeerde op het metrostation Stockwell. De Britse tv-zender Sky News meldde vandaag dat agenten de opdracht hebben gekregen om een verdachte dood te schieten als vermoed wordt dat deze op het punt staat een bom te laten ontploffen.

De Britse Moslimraad zei vanmiddag uitleg te willen waarom de man op Stockwell werd gedood. De raad zegt te vrezen dat de politie er een beleid op nahoudt om eerst te schieten en dan pas vragen te stellen. Een zegsman zei dat Britse moslims ''schrikachtig en nerveus'' zijn en bang voor tegenaanvallen. ''We krijgen telefoontjes van een groot aantal angstige moslims. Net vroeg iemand mij nog 'Wat als ik een rugzak had gedragen''', aldus een woordvoerder.

Politiecommissaris Ian Blair heeft inmiddels laten weten dat het incident in metrostation Stockwell onderdeel was van een terreurbestrijdingsoperatie.

'Slang van twee meter' blijkt paling

Icoon opmerkelijk nieuwsEen inwoonster van het Zuid-Hollandse plaatsje Leerdam kreeg donderdag de schrik van haar leven toen ze dacht een slang te zien kruipen. Een 'slang van twee meter' meldde ze de politie, die snel poolshoogte kwam nemen. Ter plaatse vertelde de vrouw dat de slang vermoedelijk toch iets kleiner was.

Nader onderzoek wees uit dat het om een zestig centimeter lange zwarte paling ging. Volgens deskundigen van de milieupolitie moet het beest door een tuin naar een nabijgelegen sloot zijn gekropen.

RBC haalt Marokkaans international

RBC Roosendaal huurt komend seizoen de Marokkaan Akram Roumani van het Belgische RC Genk. De 27-jarige linksback speelde liefst 24 interlands.

Roumani was vorig jaar nog actief op de Afrika Cup met zijn land. Het afgelopen seizoen kwam hij echter nauwelijks in actie voor Genk. Omdat RBC momenteel weinig verdedigers heeft (en zeker linksbacks) lijkt het verhuur voor beide partijen een goede zaak. Roumani staat nog tot medio 2007 onder contract bij de Belgische club, waarmee hij in 2002 de landstitel veroverde.

GP2: Rosberg opnieuw op pole

Nico Rosberg heeft voor de tweede maal op rij de pole position gepakt in de GP2 series. Hij zal morgen in zijn thuiswedstrijd op de eerste startrij naast zijn teamgenoot Premat staan.

Er was in het begin van de sessie de angst op regen dus gingen alle coureurs, op Gimmi Bruni na, meteen naar buiten om een snelle ronde neer te zetten. Ook toen was Rosberg al de snelste.

Daarna ging het de hele sessie tussen Rosberg, Premat en Speed die elke keer hun tijden verbeterden. Nelson Piquet was de laatste die nog echt een gooi deed naar de pole. Hij was sneller in de eerste en tweede sectie maar liet het liggen in het laatste gedeelte en start morgen vanaf plaats acht voor de eerste race.

Kwalificatie GP2 Hockenheim

positiecoureurteamtijdachterstand
1N. RosbergART1:24.691-
2S. SpeediSport1:25.1950.504
3A. PrematART1:25.6230.932
4O. PlaDPR1:25.8321.141
5B. GarciaRacing Eng.1:25.8451.154
6E. VisoBCN Comp.1:25.8611.170
7A. CarrollSuper Nova1:25.9551.264
8N. PiquetHitech Piquet1:26.0061.315
9H. KovalainenArden1:26.0411.350
10C. PiccioneDurango1:26.1261.435

André Bergdølmo naar FC Kopenhagen

André Bergdølmo is volgend seizoen te bewonderen in de Deense competitie. De voormalige speler van Ajax tekent een contract voor twee seizoenen bij FC Kopenhagen.

Bergdølmo wilde zijn contract bij Borussia Dortmund niet verlengen, vooral vanwege het weinige aantal speelminuten dat de Noor kreeg bij de club uit het Ruhrgebied. De international kiest nu voor FC Kopenhagen, dat momenteel tweede staat in de Deense competitie. Bergdølmo kon ook naar verschillende Griekse clubs en Glasgow Rangers. De verdediger begon zijn loopbaan bij Lillestrøm SK, hierna vertrok hij naar Rosenborg, waar hij 2,5 jaar speelde. In de zomer van 2000 had Ajax behoefte aan een ervaren verdediger, Bergdølmo bleek uiteindelijk de juiste man hiervoor. Na drie jaar in Amsterdam te hebben gespeeld ging de Noor naar Borussia Dortmund.

[MLB]Ramirez redt Redsox

Manny Ramirez heft gisteravond de wedstrijd van de Red sox tegen de White Sox in de tweede helft van de negende inning behouden van een verlenging.

Op de eerste pitch sloeg Ramirez buiten de lijnen en derde honkman Joe Crede van de White Sox leek hem makkelijk te gaan vangen voor een verlening van de wedstrijd. Crede liet echter de bal vallen waardoor hij wijd ging. Op de tweede pitch sloeg Ramirez zoals hij het bedoeld had, in het linksveld over de hekken heen, dit was de winnende homerun voor de red Sox.

In de eerste wedstrijd tegen elkaar maakten de aanvoerders van de American League oost en Centraal er een mooie wedstrijd van met een einduitslag van 6-5 voor de red Sox.

De white Sox kwamen in de eerste inning op voorsprong door een twee punts homerun van Everett, net buiten het bereik van Johnny Damon. De Red Sox deden iets terug in de tweede inning met een tweehonkslag van Bill Mueller waarop één lopen over de thuisplaat kwam. In de vierde inning sloegen Konerko en Rowand de bal buiten het veld voor een voorsprong van drie punten voor de White Sox.

In de vijfde inning kwamen de Red Sox weer terug door een tweehonkslag van Damon waarna Renteria hem over de thuisplaat sloeg met eveneens een tweehonkslag. Ortiz sloeg daarna ook nog een loper binnen met een honkslag.

Damon startte in de zevende inning weer de scores met een honkslag waarna Renteria 4 wijd kreeg en door mocht gaan voor het eerste honk. Ortiz sloeg hierna een niet zo’n geweldige bal maar tweedehonkman Iguchi verkeek zich op de bal en Damon wist over de thuisplaat te komen. De White Sox gaven daarna Ramirez een vrije loop en Millar bezorgde de Red Sox de leiding met een opoffering bal naar het rechtsveld waardoor er weer een punt gemaakt werd.

In de achtste inning maakte Rowand nog gelijkmaar Ramirez besliste dus de wedstrijd in de negende inning met een homerun.
American league :

Team123456789Tot.HE
Kansas City Royals0 0 0 0 1 0 0 0 0 1 11 1
Cleveland Indians0 0 0 3 0 0 7 0 X 10 11 1

Team123456789Tot.HE
Seattle Mariners0 0 0 0 0 2 0 1 0 3 7 1
Toronto Bluejays0 1 4 0 0 0 1 0 X 6 11 2

Team123456789Tot.HE
Minnesota Twins0 5 1 0 2 0 2 0 0 10 13 0
Detroit Tigers0 1 0 1 1 0 0 0 2 5 12 4

Team123456789Tot.HE
Boston Redsox0 1 0 0 2 0 2 0 1 6 14 0
Chicago White Sox2 0 0 2 0 0 0 1 0 5 9 3

Team123456789Tot.HE
Oakland Athletics0 0 0 0 2 2 0 1 1 6 11 0
Texas Rangers2 1 0 0 0 1 0 0 0 4 9 0

Team123456789Tot.HE
New York Yankees2 0 0 1 0 0 2 0 0 5 9 0
L.A. Angels0 0 0 1 0 1 4 0 X 6 8 0

National league :

Team123456789Tot.HE
Chicago Cubs0 0 0 5 0 0 0 0 1 6 14 2
Cincinnati Reds0 1 0 2 0 1 0 5 X 9 14 0

Team123456789Tot.HE
San Diego Padres0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6 1
New York Mets0 0 1 0 4 7 0 0 X 12 12 0

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers1 0 0 0 0 0 0 0 0 1 5 0
Philadelphia Phillies0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0

Team123456789Tot.HE
Milwaukee Brewers2 0 2 1 3 0 3 1 0 12 14 4
St. Louis Cardinals0 0 0 3 1 0 0 1 2 7 10 2

Team123456789Tot.HE
Houston Astros0 0 0 0 1 2 0 0 0 3 11 0
Washington Nationals0 0 0 0 0 0 0 0 2 2 8 1

Team123456789Tot.HE
Colorado Rockies0 0 0 0 0 1 0 0 0 1 10 1
Philadelphia Phillies5 2 0 0 0 0 1 0 X 8 13 1

Standen
American League :

East W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST NL L10 STRK
Boston 53 42 .558 - 27-18 26-24 20-25 8-3 13-8 12-6 4-6 W3
New York 51 43 .543 1.5 29-19 22-24 17-21 9-7 14-8 11-7 6-4 L1
Baltimore 50 44 .532 2.5 27-20 23-24 23-15 13-15 6-4 8-10 5-5 L2
Toronto 48 47 .505 5.0 26-20 22-27 23-16 6-9 11-12 8-10 4-6 W3
Tampa Bay 32 64 .333 21.5 20-26 12-38 16-22 5-18 8-9 3-15 5-5 L2

Central W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST NL L10 STRK
Chicago 62 32 .660 - 31-18 31-14 9-5 31-7 10-14 12-6 5-5 L3
Minnesota 52 42 .553 10.0 29-22 23-20 15-6 22-17 7-9 8-10 5-5 W3
Cleveland 49 47 .510 14.0 23-25 26-22 8-9 17-27 9-8 15-3 3-7 W1
Detroit 46 48 .489 16.0 21-25 25-23 12-13 18-21 7-5 9-9 5-5 L1
Kansas City 34 61 .358 28.5 19-27 15-34 8-8 12-28 5-16 9-9 5-5 L1

West W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST NL L10 STRK
Los Angeles 57 39 .594 - 28-21 29-18 4-3 24-16 17-14 12-6 5-5 W1
Oakland 50 45 .526 6.5 30-17 20-28 14-20 7-5 19-12 10-8 8-2 W3
Texas 48 46 .511 8.0 28-21 20-25 11-10 14-9 14-18 9-9 4-6 L2
Seattle 41 53 .436 15.0 22-24 19-29 12-19 7-8 12-18 10-8 5-5 L3

National League :

East W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST AL L10 STRK
Atlanta 54 42 .563 - 29-14 25-28 26-20 16-7 5-7 7-8 5-5 W1
Washington 54 42 .563 - 31-16 23-26 18-18 15-12 9-6 12-6 2-8 L2
New York 49 46 .516 4.5 30-20 19-26 25-22 12-12 7-2 5-10 6-4 W4
Philadelphia 49 47 .510 5.0 30-22 19-25 20-26 14-9 8-4 7-8 6-4 L2
Florida 47 46 .505 5.5 25-22 22-24 21-24 9-11 7-6 10-5 3-7 W2

Central W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST AL L10 STRK
St. Louis 61 34 .642 - 32-18 29-16 7-8 31-11 13-10 10-5 7-3 L1
Houston 49 46 .516 12.0 30-14 19-32 5-11 23-21 14-6 7-8 7-3 W5
Chicago 48 47 .505 13.0 24-22 24-25 8-14 23-18 11-6 6-9 7-3 L2
Milwaukee 47 49 .490 14.5 26-17 21-32 11-13 21-21 7-8 8-7 7-3 W1
Pittsburgh 41 55 .427 20.5 22-26 19-29 10-10 16-30 10-8 5-7 2-8 W1
Cincinnati 40 55 .421 21.0 29-24 11-31 10-10 14-27 9-10 7-8 7-3 W2

West W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST AL L10 STRK
San Diego 50 46 .521 - 29-18 21-28 6-3 13-12 24-20 7-11 4-6 L4
Arizona 46 51 .474 4.5 23-27 23-24 5-11 7-10 26-20 8-10 4-6 L2
Los Angeles 43 52 .453 6.5 23-23 20-29 5-7 8-11 25-21 5-13 3-7 W2
San Francisco 41 53 .436 8.0 21-28 20-25 3-9 10-10 22-22 6-12 5-5 L1
Colorado 33 61 .351 16.0 24-23 9-38 6-6 10-21 11-25 6-9 3-7 L1

Dominique van Hulst O+

Dominique Rijpma van Hulst, beter bekend onder de artiestennaam Do, geboren op 7 september 1981 te Eindhoven, is een keigezellige Brabo. Ze wordt wereldberoemd met haar medewerking aan de remix van het nummer Heaven van Brian Adams door DJ Sammy (open dir). Het nummer komt in de top van de hitlijsten van onder andere Duitsland, Australië, Canada, de VS en Groot-Brittannië, maar in Nederland komt het nummer slechts tot plaats zestien.

Haar eigen ballad komt wel op de top10 en in oktober 2003 ontvangt ze voor haar ballad de World Music Award in Monte Carlo. In 2004 ontvangt ze bij de TMF Awards de prijs voor beste vrouwelijke artiest nationaal. Do heeft een album en verschillende singles uitgebracht, waaronder een duet met Marco Borsato. Verder leende ze haar stem voor de films Garfield en Robots.

Levenslang voor moorden uit 1984

Het gerechtshof in Amsterdam heeft voormalig Hells Angel Louis H. vandaag levenslange gevangenisstraf opgelegd. De straf komt overeen met een uitspraak van de rechtbank uit 2003. Daartegen tekende H. hoger beroep aan.

Volgens het gerechtshof is H. schuldig aan de moord op de 9-jarige Donata Haïm en haar 6-jarige broertje Sharon. De delicten dateren van 4 maart 1984. Het hof achtte niet bewezen dat hij ook zijn vriendin, Corina Bolhaar, met opzet om het leven heeft gebracht.

'Lange' Louis H. werd indertijd al meteen als verdachte beschouwd, maar er was onvoldoende bewijs. In 2003 spoorde Peter R. de Vries een ex-vriendin van hem op, die zeer belastende verklaringen aflegde. Omdat de periode voor doodslag al verjaard was moest moord bewezen worden, anders kon H. niet meer veroordeeld worden. H. heeft altijd ontkend iets met de moorden van doen te hebben. Tijdens de rechtszaak wisselde hij indertijd boze blikken met R. De Vries, die hem naar H.'s oordeel onterecht achter de tralies bracht.

In 2003 werd H. ook beschuldigd van de moord op de Ierse Joanne Wilson in 1985. De rechtbank achtte zijn betrokkenheid daarbij toen niet bewezen en sprak hem van dat feit vrij. Deze moord werd in hoger beroep dan ook niet meer meegenomen.

Weblogs ontmaskeren kattenkiller

De weblogs GeenStijl, VKmag en de gruwelsite Ogrish.com hebben met behulp van bezoekers waarschijnlijk de maker van een kattenmoordfilmpje ontmaskerd. Ook degene die het fimpje op internet zette is getraceerd. Beiden zijn woonachtig in België.

Op het filmpje is onder meer te zien dat een jong katje door een man wordt rondgeslingerd. Vervolgens probeert hij het inmiddels duizelige katje te onthoofden met een mes dat niet al te scherp is. Na drie keer hakken en snijden bloedt het jonge poesje al stuiptrekkend dood. Daarna zie je een oudere kat (wellicht de moederkat?) aan het dode bebloede beestje likken.

Ogrish.com, die de misselijkmakende beelden op haar website zette, bood 1.000 dollar als iemand de dader kon traceren. VKmag vroeg haar bezoekers ook om gegevens, en weblog GeenStijl beloofde 1.000 euro voor informatie die leidt tot de veroordeling van de dader(s).

ChefInmiddels heeft Ogrish.com foto's van de vermoedelijke kattenmoordenaar in handen gekregen en op haar website gezet. Ook vKmag en GeenStijl bezoekers traceerden de maker en degene die het filmpje on-line zette. Het blijkt te gaan om Belgen. De kattenmoordenaar is ene Chef, naar de foto's te oordelen van Aziatische komaf. Degene die het fimpje het web opgooide luistert naar de voornaam Glenn en komt uit Aalst. Deze laatste heeft inmiddels laten weten zich onschuldig te achten want hij ''heeft het poesje met geen vinger aangeraakt''. Hij zegt juist hulp te hebben aangeboden het beestje met behulp van een luchtdrukgeweer uit zijn lijden te verlossen.

Inmiddels zijn namen, adressen, geboortedata, telefoonnummers en wat al niet meer doorgegeven aan de Belgische politie. Een woordvoerder laat weten de zaak uiterst serieus te nemen.

-
Foto's van de dader, alsmede het filmpje. (Zeer schokkend!!, geen aanrader om te zien).
Berichtgeving op Geenstijl: hier, hier en hier.
Berichtgeving op VKmag.

Guerini wint in Le Puy-en-Velay

Giuseppe Guerini heeft de negentiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Italiaan van T-Mobile bleek vooral de slimste van een kwartet koplopers. Sandy Casar werd tweede, voor Franco Pellizotti. Lance Armstrong behoudt de gele trui.

De 35-jarige Guerini wint in Le Puy-en-Velay zijn tweede Touretappe. In 1999 was hij al eens de beste op L’Alpe d’Huez, vandaag wint hij op een heel ander terrein. Guerini was verzeild geraakt in een kopgroepje van vier renners. Op 1200 meter van de streep plaatste hij zijn aanval en Pellizotti, Pereiro en Casar reageerden niet meer. Onze landgenoot Weening werd nog knap tiende.

Op voorhand leek de negentiende etappe door het Centraal Massief een vruchtbare dag voor vluchters. Waarschijnlijk de laatste kans voor hen in deze Tour, want morgen volgt de individuele tijdrit en zondag zal het in Parijs wel weer een massaspurt worden. Onderweg moesten de coureurs vandaag nog langs vijf colletjes, waarvan de col des Pradeaux de lastigste was.

De relatief korte etappe (met 153 kilometer moest vandaag de kleinste afstand worden afgelegd) brandde weer vlug los, zoals gebruikelijk in deze ronde. In het eerste half uur probeerden onder meer Moos, Moreau, Vicioso en Righi te ontsnappen. Deze vier kregen nooit meer dan een halve minuut. Na iets meer dan dertig kilometer gingen Casar, Pellizotti, Guerini en de onvermijdelijke Pereiro op avontuur. Daarachter ontstond een omvangrijke groep van achtervolgers, met Flecha, Weening, Azevedo, Commesso, Da Cruz, Bertolini, Arvesen, Chavanel, Portal en Grabsch.

Op de col des Pradeaux liepen de koplopers steeds meer uit op het achtervolgende groepje, waar vooral Weening het kopwerk deed. Het peloton liet ondertussen begaan, ondanks dat Pereiro dertiende staat in het klassement. In de groep van Weening was de samenwerking ondermaats, omdat Da Cruz en Grabsch ploeggenoten voorin hadden zitten. Ook Azevedo, die toch al een matige Tour rijdt, deed weinig meer dan wieltjes plakken. Flecha had vandaag een mindere dag en werd steeds gelost als de weg een beetje omhoog liep. Commesso probeerde continu in zijn eentje het gat met de kop te dichten, maar was uiteraard kansloos. Al deze omstandigheden waren er de oorzaak van dat de achtervolgers, ondanks het numerieke voordeel, de vier koplopers nooit zouden grijpen.

De hoofdmacht fietste ondertussen op acht minuten van de koplopers, Pereiro ging op een gegeven moment zelfs de vijfde plaats van Mancebo bedreigen. Dat ging Illes Balears toch wat te ver: de Spanjaarden gingen samen met Davitamon- Lotto en Gerolsteiner op kop rijden in het peloton om de voorsprong te doen zakken. Davitamon-Lotto wilde de tien achtervolgers nog achterhalen, zodat Robbie McEwen nog wat punten zou kunnen terugpakken in de strijd om de groene trui.

De koplopers wachtten erg lang met demarreren. Tot zo’n twee kilometer van de finish bleven ze gewoon in tempo doorrijden. Guerini was de eerste die een aanval plaatste en zag zijn moed met een eerste plaats beloond. Casar won nog wel de sprint voor de tweede plaats, maar dat is een schrale troost voor de Fransman. Pereiro stijgt naar de tiende plaats in het klassement, omdat het peloton (met McEwen voor Hushovd) op ruim vier minuten binnenkwam. De hoofdmacht kwam ondanks het werk van de troepen van McEwen nooit meer bij de achtervolgende groep.

Morgen staat de individuele tijdrit rond Saint-Etienne op het programma. De meeste renners kunnen alvast genieten van een relatieve rustdag, maar voor de renners in de top-10 zal het een hard gevecht worden. Jan Ullrich
zal proberen de 2.12 achterstand op Michael Rasmussen te gaan goed maken. De Duitser heeft één mentaal voordeel: in 1997 zette hij het complete peloton op exact hetzelfde parcours op ruim drie minuten. Andere duels om zaterdag naar uit te kijken zijn die tussen Mancebo en Leipheimer om de vijfde plaats (verschil 1.04 in het voordeel van de Spanjaard) en de interessante strijd om plaats zeven, tussen Evans, Vinokourov en Landis.

Uitslag negentiende etappe Issoire-Le Puy-en-Velay:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 012G. GueriniTMOITA3.33.04
2 172S. CasarFDJFRA0'10''
3 119F. PellizottiLIQITA0'10''
4 068O. PereiroPHOSPA0'12''
5 153S. CommessoLAMITA2'43''
6022K. ArvesenCSCNOO2'48''
7208N. PortalAGRFRA2'48''
8062B. GrabschPHODUI2'48''
9124S. ChavanelCOFFRA2'48''
10059P. WeeningRABNED3'50''
11002J. AzevedoDISPOR4'21''
12174C. Da CruzFDJFRA4'21
13075J. FlechaFASITA4'21''
14041R. McEwenDAVAUS4'31"
15106T. HushovdCANOO4'31''
16121S. O'GradyCOFAUS4'31''
17094A. DavisLIBAUS4'31''
18046F. RodriguezDAVUSA4'31''
19188R. NurutdinovDOMOEZ4''31''
20031F. ManceboIBASPA4'31''


Klassement na negentien etappes:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 001L. ArmstrongDISUSA81.22.19
2 021I. BassoCSCITA2'46''
3 057M. RasmussenRABDEN3'46''
4 011J. UllrichTMODUI5'58''
5 031F. ManceboIBASPA7'08''

Politie casht 3,5 miljoen euro in twee maanden

Xender (herschreven) en unreal hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Het loont om automobilisten actief te controleren op hun snelheid. Dat zegt de politie Zuid-Holland-Zuid, die sinds half mei liefst 65.000 boetes uitschreef op de Moerdijkbrug. Dit levert de overheid een bedrag van 3,5 miljoen euro op. Op de A16 vinden wegwerkzaamheden plaats, waardoor de maximum snelheid zeventig kilometer per uur geldt.

Volgens een woordvoerster van de politie blijkt nu dat minder dan tien procent van de automobilisten te hard rijd. "Toen de controles begonnen was dat nog ongeveer 40 procent", zo zegt ze.

"We hadden als doel om de veiligheid van de wegwerkers te waarborgen en om te voorkomen dat er aanrijdingen zouden gebeuren", zo zegt de woordvoerster. De politie voert de snelheidscontroles uit op verzoek van Rijkswaterstaat. En niet onverdienstelijk, zo blijkt: de miljoenen vloeien linea recta in de staatskas.

Man misbruikte 400 maal jonge kinderen

R2-D2 en jmakkink hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws Een bizarre en schokkende zaak in Duitsland. Daar blijkt een 41-jarige Duitser zich tientallen malen te hebben vergrepen aan zeer jonge kinderen. Naar eigen zeggen heeft de man dit vierhonderd keer gedaan. Dit bij kinderen tot vijf jaren oud. Sommige slachtoffertjes droegen nog luiers.

De man zal door de Duitse justitie worden vervolgd voor 73 gevallen, aldus de media. In ieder geval botvierde de man zijn lusten op zeven jongens en een meisje.

De aangeklaagde was zwemleraar, babysitter en verzorger van de kinderen. Aan het begin van het proces verklaarde hij dat hij een therapie wil volgen.

Franse bejaarden per ongeluk vergiftigd in restaurant

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Franse Grenoble hebben drie bejaarden per ongeluk een glas ontstopper gedronken in plaats van de door hun bestelde digestief. Hierdoor zijn zijn ze in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om een 94-jarige vrouw en haar kinderen van 68 en 69 jaar oud.

"Ik ben na de bestelling de kelder ingelopen om een nieuwe fles drank te halen maar heb toen per ongeluk een fles natronloog gepakt, waar ik de glazen mee vulde, in plaats van de digestief", aldus de restauranthouder tegenover de politie. "De soda heeft dezelfde kleur als het digestief".

Feyenoord wint toernooi China

De wedstrijd in de strijd om de China Content Cup tussen Feyenoord en Nacional is stilgelegd door de scheidsrechter vanwege misdragingen door de spelers.

Nadat Feyenoord op 3-0 voorsprong kwam, raakten de Uruguayanen geïrriteerd. De Rotterdammers pakten wel de toernooizege, nadat ze eerder Espanyol met 2-1 hadden verslagen.

Tijdens de wedstrijd tegen de kampioen van Uruguay moest vooral Salomon Kalou het erg ontgelden. De Zuid-Amerikanen hadden het met enkele grove overtredingen op de aanvaller gemunt. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd ontstond er op het veld in Nanjing een massale vechtpartij, waarop het duel tijdelijk werd stilgelegd. Feyenoord was door doelpunten van Nick Hofs en twee maal Dirk Kuijt op 3-0 gekomen.

Sportieve Vrijdag

Jaja, het is weer tijd voor de Sportieve Vrijdag, zoals jullie die gewend zijn: lekker online sporten om zo de afgelopen, hectische week op een relaxte manier af te sluiten.
We beginnen met SlamDunk. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een basketbal-spel. Je moet zoveel mogelijk ballen erin weten te krijgen en dat doe je door te klikken als het middelste, groene lampje brandt. In het begin gaat dit nog makkelijk, maar als je bij level 6 bent gaat het al moeilijker. Ik haalde 1930 punten, maar dat vond de computer niet genoeg. Kan jij het beter? Post je score in de submits!
We gaan verder met een voetbalspelletje van de F.C. De Kampioenen.Je moet Xavier helpen door de bal zovaak mogelijk raak te koppen. Ondertussen kun je ook 'dagschotels' verzamelen, waardoor je -na het opdrinken ervan- de bal langzamer ziet langskomen wat het koppen vermakkelijkt. Kop ze! (Mijn higscore was 21...dat kan dus beter )

Zo, ik ben naar Spanje... Tot over anderhalve week

Prince of Persia naar Nintendo DS

Er komt een nieuw spel met de prins van Persië in de hoofdrol. Battles of Prince of Persia wordt echter geen action-adventure zoals de eerdere delen maar een card-battlegame. Het spel wordt ontwikkeld door de in Canadese developmentstudio van Ubisoft en moet nog voor de kerst in de winkels liggen.

Battles of Prince of Persia speelt zich af in een tijdperk tussen Sands of Time en Warrior Within en zal personages van beide games bevatten. Terwijl de prins zich probeert te ontdoen van de Dahaka uit Warrior Within ontketent hij per ongeluk een oorlog tussen Persië en India. Spelers beschikken over een kaartendek en moeten met speciaal voor dit spel ontworpen regels campagnes uitvechten.

Naast singleplayercampagnes zullen er ook multiplayer-campagnes zijn die wireless tegen anderen gespeeld kunnen worden. Ook is het mogelijk op deze manier kaarten uit te wisselen. Om tegen anderen te spelen die geen DS bezitten kunnen multiplayer-campagnes ook via het zogenaamde 'hotseat'-principe gespeeld worden (de DS wordt hierbij steeds doorgegeven aan de tegenstander).



Uitslag 2e vrije training GP Duitsland

OOk in de tweede vrije training was McLaren weer razendsnel. Wurz en Räikkönen lieten de concurrentie met bijna een volle seconde achter zich. Opvallend waren ook Massa en Liuzzi, die op zevende en achtste tijden lieten noteren.

Uitslag tweede vrije training Grand Prix van Duitsland:

positiecoureurteamtijdaantal ronden
1Alexander WurzMcLaren Mercedes1:13.97337
2Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:14.57620
3Fernando AlonsoRenault F11:15.56034
4Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:15.77218
5Ricardo ZontaToyota F11:16.09134
6Giancarlo FisichellaRenault F11:16.14628
7Felipe MassaSauber Petronas1:16.16124
8Vitantonio LiuzziRed Bull Racing1:16.29738
9Jarno TrulliToyota F11:16.41123
10Michael SchumacherScuderia Ferrari1:16.47415
11Ralf SchumacherToyota F11:16.57519
12Christian KlienRed Bull Racing1:16.65814
13Jenson ButtonBAR Honda1:16.75226
14Mark WebberBMW Williams F11:16.87917
15Nick HeidfeldBMW Williams F11:16.89318
16Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:16.91317
17Jacques VilleneuveSauber Petronas1:16.93820
18Takuma SatoBAR Honda1:16.99227
19Narain KarthikeyanJordan Grand Prix1:17.50625
20Christijan AlbersMinardi F11:17.83017
21Robert DoornbosMinardi F11:17.97828
22Tiago MonteiroJordan Grand Prix1:18.22728
23Nicolas KiesaJordan Grand Prix1:19.48419
24David CoulthardRed Bull Racinggeen tijd2

Fahrenheit is klaar

Het team van Quantic Dream heeft bekend gemaakt dat het spel Fahrenheit 'gold' is gegaan, wat inhoudt dat het klaar is om in productie genomen te worden. Fahrenheit is een unieke action-adventure waarin de speler heel veel invloed uit kan oefenen op het verloop van het spel.

De hoofdpersoon. Lucas Kane, pleegt in een soort trance een rituele moord en moet vervolgens proberen uit handen van de politie te blijven. De moord is onderdeel van een hele serie moorden die door willekeurige mensen gepleegd worden. De speler kruipt afwisselend in de rol van Lucas en de politie-agenten die hem proberen op te sporen. Als Lucas kan je er bijvoorbeeld voor kiezen snel van de moordplek weg te vluchten, of je kan eerst zo goed mogelijk je sporen uit proberen te wissen. Daarmee maak je het jezelf in het volgende hoofdstuk een stuk moeilijker.

Een preview van het spel vind je hier. Fahrenheit ligt in september in de winkels. Er komen versies voor PC, Xbox en PlayStation 2 uit. In de Verenigde Staten heet het spel Indigo Prophecy.

Studio Sport presenteert nieuwe presentatoren

Jeroen Stomphorst en Henry Schut zijn de opvolgers van de naar Talpa vertrokken Jan Joost van Gangelen en Humberto Tan bij NOS Studio Sport. Stomphorst is nu ook al de sport-redacteur bij het 3FM Nieuws. Schut werkt al een tijdje als redacteur bij het televisieprogramma. Beiden zullen binnenkort beginnen bij het Sportjournaal van 12:50 uur.

"Het is een jongensdroom die waarheid is geworden", zo reageert de blije Jeroen Stomphorst. Zijn werkzaamheden bij Radio 3FM zal hij nu helemaal moeten staken. Schut werkt sinds 1999 bij de NOS en deed daarvoor al ervaring op bij een lokale omroep en als 'stem' voor journaals voor de Koninklijke Landmacht. Naast de presentatiewerkzaamheden zullen beide ook werkzaamheden als bureauredacteur verrichten.

Jeroen Stomphorst

Krajicek niet naar US Open

Michaella Krajicek zal niet mee kunnen doen aan de US Open, die van 29 augustus tot en met 11 september in New York wordt gehouden.

De Nederlandse scheurde afgelopen juni tijdens de Ordina Open in Rosmalen de buitenmeniscus van haar rechterknie. De 16-jarige, die rechtstreeks toegelaten was tot het Amerikaanse Grand Slamtoernooi, is nog herstellende van de operatie en zal pas in oktober weer kunnen deelnemen aan wedstrijden.

Uitkeringstrekker heeft 761 auto's op zijn naam

SolidasRock had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Bij een onderzoek naar bijstandsfraude is een Drent gevonden die naast een bijstandsuitkering 761 kentekens op zijn naam had staan. Het gaat om een zogenaamde 'katvanger', iemand die auto's van andere mensen op zijn naam laat zetten. Boetes, overtredingen en wegenbelasting gaan zo naar het 'verkeerde' adres, en de werkelijke eigenaar van de auto is moeilijk te achterhalen.

In het onderzoek werden de bijstandsgegevens van twaalf gemeenten in het noorden van Nederland vergeleken met de kentekenregistratiegegevens van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Hiermee hoopten de gemeenten mensen met een bijstandsuitkering te ontdekken die meer bezittingen hebben dan is toegestaan. Bij een eerste test met de koppeling bleek in november al dat diverse mensen met een bijstandsuitkering één of meerdere dure auto's in hun bezit hadden.

Het record staat voorlopig op naam van de Drentse bijstandstrekker, maar het is nu al bekend dat dit niet lang stand houdt. Meer gemeenten in Nederland zijn namelijk bezig met eenzelfde koppeling. In Limburg is daarbij al iemand gevonden met meer dan duizend kentekens op zijn naam, maar dat onderzoek is nog niet helemaal afgerond dus de cijfers zijn nog niet officieel.

Arveladze terug bij AZ

Shota Arveladze heeft zich weer aangesloten bij de selectie van AZ. De Georgische spits moest bijna twee weken noodgedwongen in zijn vaderland verblijven, waar hij in afwachting was van een verblijfsvergunning. Nu zijn alle papieren in orde, er moeten alleen nog enkele laatste procedurele handelingen worden verricht.

Twee weken geleden moest Arveladze plots naar Georgië omdat de aanvaller geen verblijfsvergunning had en hij daardoor illegaal in Nederland verbleef. Vrijdag trainde hij weer voor het eerst met de selectie van AZ mee. Zaterdag zal de spits in de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles waarschijnlijk zijn debuut voor AZ maken.

Jongen komt om bij vreugdedans na doelpunt

Icoon Buitenlands nieuws Door een tragisch ongeval is woensdag een 14-jarige Maleisische schooljongen overleden. Teoh Chao Sheng maakte een doelpunt tijdens een vriendschappelijke voetbalwedstrijd, waarna hij van blijdschap een vreugdedans maakte. Daarbij ging hij aan het doel hangen, dat onder zijn gewicht bezweek. De jongen werd direct naar het ziekenhuis gebracht, maar kon niet meer gered worden.

De vriendschappelijke voetbalwedstrijd vond plaats buiten het terrein van de school, aangezien de school zelf geen sportfaciliteiten heeft. Daarom werd er een naburig stadion afgehuurd om in te kunnen spelen. De aanwezige studenten en leraren keken geschokt toe hoe het doel instortte, en er een doelpaal op de borst van Chao Sheng terechtkwam.

De jongen, op dat moment buiten bewustzijn, werd direct overgebracht naar een privé-kliniek. De doktoren daar konden echter in eerste instantie geen ernstige verwondingen vinden. De jongen kwam enige tijd later weer bij, maar verslechterde daarna verder. Daarop werd hij onmiddellijk geopereerd, waarbij er een inwendige bloeding aan het licht kwam. Ondanks een onmiddellijke bloedtransfusie bleek de jongen niet meer te redden.

Friends trivia game aangekondigd

Goed nieuws voor de fans van de zes vrienden uit New York: Er komt een Friends game. Gelukkig geen platformer waarmee je Joey een drukke straat over moet laten steken, of een sim game waarbij je Ross Rachel moet laten verleiden, maar een gewone trivia game, waarbij alle personages in hun waarde gelaten worden.

"With the incredible 'Friends' television series and DVD phenomenon, many people have watched episodes countless times and have become experts, so it was natural to create an accessible and exciting videogame that could challenge their knowledge," zo zei Jason Hall, Senior Vice President van Warner Bros. Interactive Entertainment.

Friends: The one with all the trivia is een vraag en antwoord spel gebaseerd op ruim 600 videofragmenten, geluidsfragmenten, bekende zinnen en live publiek-gelach. Met de vragen kan de kennis van de spelers over Friends getest worden. Het spel zal voor rond de 20 euro te koop zijn.

Friends: The one with all the trivia zal uitkomen op 15 november voor de consoles en de PC.


Letland koopt vijf Nederlandse mijnenjagers

Icoon Binnenlands nieuws De marine van Letland gaat vijf mijnenjagers van de Nederlandse marine overnemen. De schepen van de Alkmaar-klasse zullen de komende drie jaar gefaseerd worden overgedragen. Met de overdracht is een totaalbedrag van 57 miljoen euro gemoeid.

Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag laten weten. De schepen waren bij de Nederlandse marine overbodig geworden, maar de Letse marine kan ze nog prima gebruiken. Ze zullen alle vijf eerst nog opgeknapt worden en een onderhoudsbeurt krijgen voordat ze worden overgedragen.


Eén van de mijnenjagers uit de Alkmaarklasse

T-Mobile haalt snelle Duitser

T-Mobile blijft actief op de transfermarkt. De Duitse ploeg maakte vandaag de komst van Thomas Ziegler bekend. Hij tekent voor twee seizoenen en komt over van Gerolsteiner.

De 24-jarige Ziegler won gisteren nog een rit in de Ronde van Saksen. In Frohburg versloeg hij in een sprintje met drie Botcharov (opvallend genoeg niet in de Tour-selectie van Crédit Agricole) en David Kopp. De manager van T-Mobile, Olaf Ludwig, verwelkomt Ziegler met open armen: ”Thomas is een goede renner met een sterke sprint. Gisteren heeft hij aangetoond een echte afmaker te zijn.”

T-Mobile wordt na Wiesenhof en Gerolsteiner al het derde Duitse profteam voor Ziegler, die in 2003 beroepswielrenner werd. T-Mobile trok eerder deze zomer al Michael Rogers en Patrik Sinkewitz aan van Quick-Step. Dit tot woede van de manager van de Belgische ploeg, Lefèvre, die dacht al een mondeling akkoord te hebben bereikt met het duo.

Tour in 2007 zeker door België

De Vlaamse premier Yves Leterne heeft in het Tour-programma van de Belgische omroep VRT gezegd dat de Ronde van Frankrijk in 2007 twee of drie dagen door België zal trekken.

"Pas in september of oktober wordt alles concreet, maar ik kan al wel zeggen dat de Ronde zeker in Vlaanderen komt. Zes of zeven gemeenten hebben inmiddels hun kandidatuur ingediend bij de Société du Tour de France. "

Leterne zegt dat Middelkerke, Kortrijk, Waregem, Bilzen en Werchter de meeste kans maken om de Tour-karavaan dat jaar te ontvangen.

Bungie bant 2550 valsspelende Halo 2 spelers

Bij het verschijnen van de nieuwste update zijn ongeveer 2550 mensen geband van het matchmaking systeem van Halo 2. Dit omdat zij de game speelden met gewijzigde content waardoor ze een oneerlijke voorsprong op de rest van de spelers hadden.

De update installeert zichzelf automatisch de eerstvolgende keer dat je een potje op Xbox Live wil spelen. Een ingebouwd tooltje hierin die zoekt naar gewijzigde content zorgt ervoor dat als iemand op deze manier cheat hij/zij automatisch geband wordt.

Bungie zegt dat men korte tijd na het verschijnen van de update nog een paar cheaters kan tegenkomen tijdens het spelen, maar dat deze binnenkort ook verleden tijd zouden moeten zijn. Op de scoreboards zullen de cheaters nog een tijdje genoteerd blijven staan, deze worden binnen nu en zeer korte tijd opgeschoond.

Nog 5 kandidaten in race EK 2012

De UEFA heeft vijf kandidaturen geaccepteerd voor de organisatie van het EK 2012. Drie landen moesten worden teleurgesteld.

De vijf kandidaten die nog kans maken op het EK 2012 zijn Griekenland, Turkije, Italië en de combinaties Kroatië-Hongarije en Polen-Oekraïne. Alleen Italië huisvestte al eens het landentoernooi: in 1968 en in 1980. Bovendien organiseerde het ook al het WK van 1990. De Europese voetbalbond weigerde de kandidaturen van Rusland, Azerbeidzjan en Roemenië. Na grondige bestudering van alle dossiers vallen op 7 november weer twee kanshebbers af. De definitieve beslissing valt pas in december 2006. Het EK van 2008 vindt plaats in Zwitserland en Oostenrijk.

Feyenoord moet opschieten met Daerden

RC Genk heeft een eerste bod van Feyenoord op Koen Daerden naast zich neergelegd.

De Rotterdammse club hebben naar verluidt drie miljoen euro over voor de Belgische middenvelder, maar de Belgische club houdt vast aan een transferbedrag van vier miljoen euro. Daerden zal in De Kuip de opvolger moeten worden van Bart Goor.

De 24-jarige Daerden zei eerder deze week dat hij een transfer naar Feyenoord wel ziet zitten. Genk stelt zich echter hard op in de onderhandelingen. "Voor drie miljoen blijft Koen hier. Anders had hij al lang bij Portsmouth gezeten. Feyenoord heeft tot zondag de tijd om zich te laten horen. Na zondag laten we Daerden niet meer vertrekken," aldus technisch directeur Ariël Jacobs.

Daerden is niet bereid een vertrek te forceren. "Ik ga geen amok maken. Ik zit zo niet in elkaar en bovendien is daar niemand mee gediend. Ik heb daarvoor te veel respect voor mijn club Racing Genk. Maar zoals ik al zei, ik voel me wel klaar om een volgende stap in mijn carrière te zetten. Hopelijk komt er snel duidelijkheid over mijn toekomst, want het is voor alle partijen beter dat deze zaak niet te lang aansleept."

Ageia PhysX technologie in PS3

Ageia, de maker van de Physx chip ('s werelds eerste Physics Processing Unit (PPU)), heeft een contract getekend met Sony voor het leveren van de PhysX technologie. Deze technologie zal gebruikt gaan worden in Sony's PlayStation 3 en zal next-gen physics mogelijk maken welke iets verder zullen gaan dan de bekende ragdoll physics zoals deze te vinden zijn in o.a. Half-Life 2 en Painkiller. Je moet bij next-gen physics meer denken aan instortende muren en realistische schadeweergave in racegames. De PhysX technologie zal het mogelijk maken zo'n 40.000 tot 50.000 particles tegelijk op het scherm te hebben die allemaal elkaar beïnvloeden.

De overeenkomst bevat ook de PhysX SDK welke eerder al in licentie genomen werd door Epic Games voor haar Unreal Engine 3.0.

De deal zal er voor zorgen dat Ageia royalties ontvangt voor elke verkochte PS3. Ook gaan de geruchten onder analisten dat Ageia wel eens een overnamedoelwit zou kunnen worden voor technologiegiganten als ATi en nVidia. Ageia zou een waarde vertegenwoordigen van zo'n 2 miljard dollar.

Surinaamse presidentskandidaat blijkt Nederlands

Icoon Buitenlands nieuws De Surinaamse presidentskandidaat Rabin Parmessar blijkt de Nederlandse nationaliteit te hebben. Aangezien alleen Surinamers president kunnen worden in de voormalige Nederlandse kolonie, betekent dit mogelijk dat Parmessar zich moet terugtrekken uit de verkiezingen. Parmessar is de kandidaat van de Nationale Democratische Partij van Desi Bouterse.

De dubbele nationaliteit van Parmessar werd gisteren bekendgemaakt door de fractieleider van het Nieuw Front, de enige andere partij met een presidentskandidaat. Als Parmessar inderdaad niet mee zou mogen doen aan de verkiezingen, blijft dus alleen de huidige president Ronald Venetiaan als kandidaat over.

Parmessar zelf zegt in de Surinaamse krant De Ware Tijd dat hij alle documenten van tevoren heeft laten controleren. "De grondwet zegt duidelijk dat je de Surinaamse nationaliteit moet bezitten en die heb ik. De wet zegt niet dat je uitsluitend de Surinaamse nationaliteit moet hebben." De meningen hier over zijn echter nog verdeeld, maar volgens Parmessar gaat het om een paniekactie van het Nieuw Front omdat hij te populair zou zijn geworden.


Rabin Parmessar tijdens een toespraak

Versiertip

In de laatste versiertip-blog liep niet helemaal goed af voor de man die een vrouwtje aan de haak wilde slaan.
De vrouw in het volgende fimpje vind het ook niet leuk dat ze versierd word door iemand terwijl ze alleen maar rustig op een bankje wilt zitten. Haar hond laat ze dan ook even lekker los rond lopen zodat zij daar ook niet op te letten hoeft. Maar de manier waarop de man haar wilt versieren vind ze zelf ook heel indrukwekkend en ze laat hem vrij in wat hij doet. Leer dan ook weer van deze versiertip...

Opslaan als.

Jomanda toch vervolgd voor dood Millecam

Juusjuh en Aka-Zigor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het 'medium' Jomanda zal alsnog vervolgd worden voor de dood van de populaire comédienne Sylvia Millecam. Dat heeft haar advocaat vandaag in het Algemeen Dagblad bekendgemaakt. Naast Jomanda zou Justitie nog vier andere mensen willen vervolgen. Sylvia Millecam overleed in 2001 aan borstkanker, nadat diverse alternatieve 'genezers' haar hadden overtuigd dat ze geen kanker had.

In februari 2004 deed de inspecteur-generaal van de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) aangifte tegen zes van de alternatieve genezers waar Millecam advies had gevraagd. Volgens de aangifte raadden de zes 'genezers' Millecam af om chemotherapie te volgen, en wisten ze de actrice er van te overtuigen dat ze geen kanker had.

Jomanda was één van de felst bekritiseerde alternatieve genezers, aangezien ze haar vriendin Sylvia Millecam vanaf het begin wist te overtuigen dat ze geen kanker had. Millecam bleef daardoor ruim twee jaar weg van de reguliere geneeskunde. Ook de dood van haar vriendin bleef Jomanda volhouden dat ze uit de andere wereld had doorgekregen dat het niet om kanker ging.

Video: Need For Speed: Most Wanted

Het is een tijdje geleden, maar eindelijk heeft EA een nieuw in-game filmpje op hun officiële site weten te plaatsen. In dit filmpje zie je een Mustang GT in actie tegen de politie.

Mocht je het eerste filmpje ook nog niet hebben gezien, die kan je dan via deze link bekijken.

Het spel kent helaas geen schade-model, dus het is weer flink rammen.
Need For Speed: Most Wanted komt eind dit jaar in de winkels te liggen voor alle platforms.

Big Fucking Gun tóch in verfilming Doom

We meldden eerder dat er geen Big Fucking Gun in de nieuwe Doom film zou verschijnen, maar dat blijkt niet waar te zijn. Id Software blijkt vanaf het begin betrokken te zijn geweest bij de productie van de film en er is bevestigd dat de film het bronmateriaal zal navolgen, wat betekent dat de film R-rated zal zijn in de VS. Het komt er dus op neer dat we Mars, demonen, de Big Fucking Gun en veel bloed kunnen verwachten.

De officiële Doomfilm komt op 20 oktober uit in Nederland.

Uitslag 1e vrije training GP Duitsland

Op een droog en warm Hockenheim was McLaren weer het snelste team in de eerste vrije training. Alexander Wurz zette de snelste tijd neer, met zijn teamgenoten Räikkönen en Montoya op de derde en vijfde plaats. Ricardo Zonta zette de tweede tijd van de training neer.

Uitslag eerste vrije training Grand Prix van Duitsland:

positiecoureurteamtijdaantal ronden
1Alexander WurzMcLaren Mercedes1:14.27721
2Ricardo ZontaToyota F11:14.89327
3Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:15.6349
4Jenson ButtonBAR Honda1:15.85116
5Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:15.9019
6Michael SchumacherScuderia Ferrari1:16.25920
7Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:16.28017
8Vitantonio LiuzziRed Bull Racing1:16.73326
9Takuma SatoBAR Honda1:16.79516
10Ralf SchumacherToyota F11:17.19714
11David CoulthardRed Bull Racing1:17.27714
12Jarno TrulliToyota F11:17.34114
13Christian KlienRed Bull Racing1:17.42313
14Felipe MassaSauber Petronas1:17.44213
15Nick HeidfeldBMW Williams F11:17.66510
16Mark WebberBMW Williams F11:17.68910
17Jacques VilleneuveSauber Petronas1:18.1328
18Narain KarthikeyanJordan Grand Prix1:18.98821
19Christijan AlbersMinardi F11:19.15119
20Tiago MonteiroJordan Grand Prix1:19.40019
21Nicolas KiesaJordan Grand Prix1:19.93325
22Robert DoornbosMinardi F11:20.10817
23Giancarlo FisichellaRenault F1geen tijd2
24Fernando AlonsoRenault F1geen tijd2

Agent niet vervolgd voor doodschieten Marokkaan

Mainport submitte en herschreef het volgende bericht (waarvoor dank!):

De agent die in 2003 de Marokkaan Driss Arbib doodschoot wordt niet vervolgd. De reconstructie van de schietpartij heeft geen nieuw licht op de zaak geworpen, aldus het Openbaar Ministerie in Amsterdam. Volgens justitie staat nog steeds vast dat de agent uit noodweer heeft geschoten.

Op 6 augustus 2003 werd Arbib doodgeschoten in een cafetaria op het Mercatorplein in Amsterdam-West. De agent beweerde dat de 33-jarige Arbib hem met een mes had bedreigd. Arbibs dood leidde tot veel opschudding in de Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam.

Dit was niet de eerste keer dat justitie de dood van Arbib als noodweer beschouwde. Maar op last van het gerechtshof in Amsterdam moest de schietpartij later uitgebreider onderzocht worden. Het hof kwam op dit besluit omdat de familie van Arbib bezwaar tegen het eerdere besluit van het OM indiende.

Tevens dank aan Martijn_fijn voor het submitten van dit bericht.

[upd] Politie Londen schiet man dood in metro

Icoon Buitenlands nieuws De passagiers van een metrotrein in het zuiden van Londen zijn vanochtend geëvacueerd nadat er was geschoten in de metro. Scotland Yard heeft inmiddels bevestigd dat agenten een man hebben neergeschoten, maar meer informatie is nog niet beschikbaar. Volgens de politie hebben agenten de opdracht gekregen met scherp te schieten als ze denken dat iemand een bom wil laten afgaan.

Het zou gaan om een mogelijke zelfmoordterrorist, die de politie neerschoot toen hij wilde instappen. Er zijn ambulances onderweg naar Stockwell Station, maar het is niet duidelijk of de man dood is. Ook is het nog onduidelijk of de man iets te maken heeft met de mislukte aanslagen van gisteren.

Mark Whitby, een passagier in de trein, heeft tegenover de BBC verklaard dat hij een man met een Aziatisch uiterlijk heeft gezien, die zeker vijf keer van dichtbij werd geraakt door agenten. Andere ooggetuigen hebben verklaard dat de politie al achter de man aanzat toen ze het station in kwamen rennen. Ook zijn er onbevestigde berichten dat er weer sprake zou zijn van een kleine explosie en een vreemde geur.

Update 12.10u
Volgens het Britse persbureau Reuters is de politie op dit moment bezig met de omsingeling van een moskee in het oosten van Londen. Het lijkt er dus sterk op dat er een gecoördineerde actie aan de gang is, mogelijk om betrokkenen bij de mislukte aanslagen van gisteren te arresteren.

Update 12.44u
Inmiddels is duidelijk geworden dat de moskee uit voorzorg ontruimd werd naar aanleiding van een bommelding. De omgeving is inmiddels weer vrijgegeven, maar er zou nog wel sprake zijn van een verdacht pakketje.

De ooggetuigen die een rokend pakketje gezien hebben in een metro, zaten in een andere metro op hetzelfde station. Deze berichten zijn echter nog niet bevestigd. Wel is zojuist bevestigd dat de neergeschoten man inderdaad aan zijn verwondingen is overleden.


De lokatie van Stockwell en de vier plaatsen waar gisteren aanslagen mislukten

Dom, dommer, domst

Er zijn soms van die dingen die je gewoon niet WIL geloven. We weten allemaal dat Georgina Verbaan nu eenmaal niet de slimste is.

Lees dit en je stoutste verwachtingen zullen toch nog overtroffen worden. Alvast een lekker-maak-quote:

quote:
Meevoelend als ik ben besloot ik vandaag het goedje zelf eens te proberen. Bovendien is het Zondag en dan verveel ik me toch vaak te pletter. Een fantastisch intelligente ingeving dus.

Staking Noord-Amerikaanse ijshockeyleague voorbij

De competitie in de Noord-Amerikaanse ijshockeyleague (NHL) kan eindelijk weer van start gaan. Een grote meerderheid van de spelers in de NHL staat achter de overeenkomst met de clubeigenaren. Die overeenkomstmaakte een einde aan de staking, die een jaar duurde

Bijna 90 procent van de spelers stemde voor de 6-jarige deal, die onder meer bepaalt dat elk van de dertig clubs voortaan nog maar maximaal 39 miljoen dollar per seizoen aan salarissen mag betalen aan hun spelers. De ijshockeyers zullen nu op de bestaande contracten bijna een kwart aan hun inkomen in moeten leveren.

Dief steelt en draagt damesondergoed

Een 53-jarige vrouw uit de Oostenrijkse stad Linz keek raar op toen ze ontdekte wie haar kleding gestolen had. Niet alleen bleek de dief een 23-jarige man te zijn, hij werd ook nog eens betrapt toen hij een roze T-shirt van de vrouw droeg. Tegenover de politie verklaarde de man bovendien een gestolen onderbroek te dragen.

Nadat de vrouw al enkele malen kledingstukken miste nadat zij haar was op de gemeenschappelijke zolder te drogen had gehangen, besloot ze een bewegingsmelder te installeren. Toen deze afging, trof zij in het drooghok de buurman aan terwijl hij haar T-shirt droeg. Hij trok het kledingstuk uit en gaf aan dat het om een misverstand ging, maar de vrouw deed desondanks aangifte van diefstal.

Op het politiebureau bekende de man de kledingstukken gestolen te hebben. Inmiddels heeft de vrouw haar kleding, inclusief het gedragen slipje, weer terug.

Groepering wil Friese kentekenstickers

Jaeder, Aka-Zigor, Juusjuh, Heinekenfreak en unreal hadden ons via de nieuws-submit te melden:

'Groep fan Auwerk', een groepering die zich inzet voor de Friese identiteit, wil dat auto's in het noorden van het land gaan rondrijden met Friese kentekenstickers. De letters 'NL' moeten plaatsmaken voor 'FRL'.

Volgens de actiegroep is de NL-kentekensticker een symbool dat van bovenaf is opgelegd aan een gebied dat eerder de eigen macht is kwijtgeraakt. Auwerk wil het gebied echter niet alleen beperken tot Friesland. Ook in het noorden van Groningen, het Duitse Ostfriesland en aan een deel van de Deense westkust moeten automobilisten met een FRL-sticker kunnen gaan rijden.

In Nederland mag de groep dan een primeur hebben, in Europa is dit niet zo. In de Spaanse delen Baskenland en Catalonië en in het Britse Wales is het al mogelijk een eigen kentekensticker te gebruiken.

Op 27 augustus zal worden begonnen met het uitdelen van de stickers. Meer informatie over de groepering vind je hier.

Idioten met Vuurwerk

Vuurwerk kan gevaarlijk zijn, dat weten we allemaal wel. Vuurwerk word meestal gebruikt voor de show, maar als je een idioot het vuurwerk geeft dan weet je nooit wat er mee gaat gebeuren.
Maar wees gerust, de kans dat ze mensen zullen verwonden wat niet bij hun vriendenkring horen is erg klein, meestal zullen de slachoffers altijd binnen deze groep vallen. Deze idioten willen dus lekker met vuurwerk spelen. Van voren en van achteren.

Ambitieus Portsmouth blijft zich versterken

Portsmouth is aardig bezig zijn selectie te versterken met het oog op het nieuwe seizoen. Nadat gisteren bekend werd dat Westerveld zal gaan tekenen voor ‘Pompey’, slaagde de Engelse club er ook in Azar Karadas een jaartje te huren.

Karadas komt over van het Benfica van Ronald Koeman, waar hij het afgelopen seizoen weinig in actie kwam. De 23-jarige Noor verkaste vorig seizoen naar Portugal, nadat hij eerder actief was voor Brann en Rosenborg. De voorzitter van Portsmouth, Milan Mandaric, denkt dat de Noor een nuttige aanwinst is: ”Hij is een typische Engelse targetman. Dankzij zijn komst hebben we nog meer opties. Het zegt bovendien genoeg dat een club als Benfica hem vorig jaar de moeite waard vond aan te trekken.”

Portsmouth besteedt het geld dat het van Middlesbrough voor de transfer van Yakubu ontving in ieder geval zeer goed. Eerder kwamen ook al Robert, Vignal, O’Brien en Viafara naar Fratton Park. Met ook nog Karadas en Westerveld staat er een ploeg die wel eens kan gaan verrassen in het Premiership.

Minardi volgend jaar met een top motor

Minardi F1 zou welleens een groot voordeel kunnen hebben met hun motor volgend jaar. Er zijn bronnen die denken dat een V10 met toerenbegrenzer meer vermogen kan leveren dan de nieuwe 2.4 liter V8.

Norbert Haug van McLaren Mercedes en John Howett van Toyota F1 roepen op tot een vermogenbegrenzing in plaats van een toerenbegrenzer. Beiden denken dat er een goede kans bestaat dat de V10 krachtiger is.

"Het vermogen moet gelijk worden gesteld, de kans bestaat dat een V10 meer vermogen kan leveren," aldus John Howett.

Norbert Haug: "De regel moet zo zijn dat de V10 begrenst moet zodat hij ondergeschikt is aan de nieuwe V8."

Wedstrijden Champions League ook via internet

De NOS zal de live-wedstrijden van de Champions League vanaf het seizoen 2006 - 2007 ook via internet gaan uitzenden. De Europese voetbalbond UEFA heeft dat de zendgemachtigden verplicht.

Voor de NOS zal die verplichting weinig problemen op gaanleveren. "We hebben de techniek in huis. Het kost alleen wat mankracht om de wedstrijden online te zetten", aldus een woordvoerder van de NOS vrijdag. De internetgebruiker zal niet hoeven gaan betalen voor het kijken van de wedstrijd via zijn computer.

Geen nieuw contract Den Bakker

Maarten den Bakker zal moeten vertrekken bij Rabobank. De 36-jarige coureur heeft van manager Theo de Rooij te horen gekregen dat Rabobank gaat verjongen.

In dat verjongingsproces is geen plaats meer voor de ervaren Den Bakker. Ook in 2004 kreeg Den Bakker al te horen dat er geen plaats meer voor hem was bij de Nederlandse équipe. Toen kreeg hij echter toch een contract, vooral op aandringen van twee andere anciens: Dekker en Boogerd. Ondanks dit slechte nieuws denkt Den Bakker, die twee weken geleden nog een rit won in de Ronde van Oostenrijk, niet aan stoppen: ”Ik heb nog zin om te koersen. Het is echt niet zo dat ik in de finale van een koers plotseling bedenk dat ik al 36 ben. Leeftijd zegt niets.”

Den Bakker rijdt al vanaf 1998 voor Rabobank. In dienst van die ploeg boekte hij enkele mooie successen. Hij werd 2e en 4e in de Amstel Gold Race en 3e in Luik-Basten-Luik. In 1999 werd hij Nederlands kampioen op de weg. Voor zijn periode bij Rabo fietste Den Bakker voor PDM en TVM. Al vanaf 1990 is hij beroepswielrenner.

Button verwacht geen zege

BAR Honda coureur Jenson Button verwacht niet dat hij dit jaar nog zal zegevieren in de Formule 1.

"We liggen te ver achter. Er zullen circuits zijn waar we wel dichterbij kunnen komen en waar aërodynamica minder belangrijk is, zoals Monza. Daar schiet het bij ons namelijk het meest tekort. Onze wagen is dit jaar gewoon niet goed genoeg."

BAR Honda beleefd vergeleken met vorig jaar een ramp-seizoen. Van een goede tweede plaats bij de constructeurs vorig jaar zijn ze terug gezakt naar de negende plaats, met alleen Minardi F1 achter zich. Verder hadden Jenson Button en Takuma Sato de nodige pech dit seizoen. Problemen met de betrouwbaarheid en diskwalificatie zijn een van de oorzaken van het slechte resultaat dit jaar.

"BAR en Honda hebben jaar na jaar laten zien dat ze kunnen verbeteren door het jaar heen, maar je moet een goede basis hebben om mee te beginnen. Mijn doel is om gedurende de rest van het jaar steeds te verbeteren. Als Renault en McLaren eens pech hebben scoren we misschien een podium. Maar als je kijkt naar het algemene resultaat van 2005 dan boeit mij dat resultaat niet meer zo."

Amerika tegenover Panama in finale Gold Cup

De finale van de Concacaf Gold Cup gaat tussen Amerika en Panama. John O’Brien wees Team USA de weg door vlak voor de tijd de gelijkmaker te scoren in de wedstrijd tegen Honduras.

Amerika speelde een zwakke wedstrijd in East Rutherford. Na een half uur spelen verloor verdediger Hejduk de bal in de opbouw, waarna Núñez zijn collega-aanvaller Mario Iván Guerrero bereikte. Van net buiten het strafschopgebied schoot hij Honduras op voorspong. Amerika kon nooit echt aanspraak maken op de gelijkmaker, al werd er nog een goal om onduidelijke redenen afgekeurd wegens buitenspel. De frustratie bij de coach van Amerika, Bruce Arena, was zo groot dat scheidsrechter Prendergast hem naar de tribune stuurde. Vier minuten voor tijd werd O’Brien de redder van Amerika door van dichtbij de 1-1 binnen te schieten. Onyewu scoorde vlak voor tijd zelfs de winnende goal voor Team USA, door een vrije trap van Donovan binnen te koppen.

De tegenstander van Amerika in de eindstrijd is verrassend genoeg Panama. Dat land versloeg het sterker geachte Colombia met 3-2. De held van Panama werd Ricardo Phillips, die twee doelpunten maakte. Colombia versloeg in de kwartfinales nog de grote favoriet Mexico.

WK zwemmen: Van der Velde 9e

Bianca van der Velden is bij de wereldkampioenschap zwemmen in Montreal negende geworden in de finale van het solo-onderdeel synchroonzwemmen. De Nederlandse kreeg voor haar optreden 90,834 punten.

De Française Virginie Dedieu prolongeerde haar titel, de Russische Natalia Ichtchenko eindigde als tweede en de Spaanse Gemma Mengual pakte het brons.

Van der Velden was tevreden over haar optreden. "Natuurlijk had ik ook graag in de medailles willen eindigen, maar dat is niet realistisch. De finale was voor mij al een geweldig resultaat op zich om dat na al die jaren toch een keer te bereiken. Het bewijst dat we de laatste tijd veel progressie hebben gemaakt."

"Gebrande dvd's bedreigen videobranche"

Veel Nederlandse videotheken staan aan de afgrond omdat steeds meer consumenten zelf dvd's branden en onder hun kennissen verspreiden. Buiten deze vorm van piraterij werkt ook het slechte economische klimaat niet mee. Ook hebben de dvd/videotheken te maken met wat zij noemen oneerlijke concurrentie van winkels als Albert Heijn, die dvd's tegen spotprijzen aanbieden.

De Nederlandse Video Detaillisten Organisatie (NVDO) noemt de situatie voor veel videotheekhouders zeer zorgelijk. De omzet is ten opzichte van 2004 het eerste halfjaar al met 10 tot 20% afgenomen. De meeste schade veroorzaakt de piraterij, zowel door consumenten die zelf branden of films van internet halen, als door de georganiseerde criminaliteit. In de eerste drie maanden van 2005 nam alleen de douane al 5,5 miljoen illegale dvd-schijfjes in beslag.

De Stichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland), die zich bezig houdt met de opsporing van piraterij, heeft de eerste vier maanden van dit jaar 734 websites laten sluiten waarop illegale dvd's te koop werden aangeboden. Volgens BREIN is echter vooral ''de weggeefcultuur'' van dvd's een toenemende schadefactor. Consumenten doen elkaar namelijk massaal zelfgebrande kopieën cadeau. BREIN-woordvoerder Bart Vissers denkt dat er in 2004 zo'n 22 miljoen kopieën met een waarde van 114 miljoen euro geruild of weggeven zijn.

De NVDO beaamt ook het probleem voor hun branche van het kopiëren in de privé-sfeer. Overal - sportverenigingen, bedrijfskantines, schoolpleinen en onder buren onderling - vindt een levendige handel van gebrande dvd's plaats. Bovendien worden gehuurde dvd's voor het terugbrengen vaak nog even snel gekopieerd.

Doornbos ook naar Monaco aan de Maas

Nadat Christijan Albers en Ho-Pin Tung al eerder officieel bekend gemaakt werden, zal ook Robert Doornbos naar Monaco aan de Maas komen.

Zijn overstap naar Minardi als tweede coureur heeft dat mogelijk kunnen maken, en dus zal ook Doornbos zondag 7 augustus in een Minardi door de straten van Rotterdam rijden.

Het evenement zal volledig in het teken staan van autosport. Demonstraties van Formule1 (Williams en Minardi) zijn de publiekstrekkers maar ook zijn er Formule 3000, Dakar en LeMans demo’s.

18-jarige vast voor hacken Universiteit Twente

Naar gisteren bekend is gemaakt heeft de politie op 4 juli een 18-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden op verdenking van het hacken van het computernetwerk van de Universiteit Twente. De jongeman hackte de systemen van de universiteit in de periode eind 2004 tot maart 2005.

In het kader van het onderzoek zijn meer mensen aangehouden. Zij worden nog gehoord. De 18-jarige Eindhovense hacker heeft reeds een bekentenis afgelegd. De politie sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.

De universiteit deed eind maart aangifte nadat medewerkers ontdekten dat diverse systemen binnen het netwerk waren gehackt.

AS Roma mag nog steeds geen spelers kopen


Het internationaal sporttribunaal TAS heeft donderdag bepaald dat AS Roma zich in elk geval tot de winterstop niet meer mag begeven op de transfermarkt.

Drie weken geleden werd de Italiaanse club al door de wereldvoetbalbond FIFA gestraft, wegens de omstreden transfer van Philippe Mexes vorig jaar. Hij pleegde contractbreuk bij Auxerre, op aandringen van de Italiaanse club.

AS Roma ging in beroep tegen de uitspraak en wilde dat de straf met onmiddellijke ingang opgeheven werd. Maar het TAS bepaalde donderdag dat er waarschijnlijk pas eind van dit jaar uitspraak zal worden gedaan en dat tot die tijd het transferverbod voor AS Roma van kracht blijft.

Pedrosa stapt over naar MotoGP

Motorcoureur Dani Pedrosa zal volgend jaar voor Honda in de MotoGP-klasse gaan rijden. De Spanjaard maakte dit donderdag bekend.

De 19-jarige Pedrosa testte vorig jaar november al in Valencia en keek toen wel even op van de kracht van de machines in de MotoGP. Hij vond de Honda waarop hij had gereden behoorlijk groot en noemde de motor gevaarlijk.

De Spaanse rijder, wereldkampioen in de 125 cc, voert momenteel de strijd om het WK in de 250 cc aan met 143 punten na zeven races.

Waterpolosters naar tussenronde

De Nederlandse waterpolosters zijn net niet uitgeschakeld op het WK in Montreal. De ploeg had het geluk dat het derde werd in de poule en de tussenrondes werden bereikt.

Nederland was al uitgeschakeld voor rechtstreekse kwalificatie voor de kwartfinales, maar kon door als tweede of derde in de poule te eindigen zich plaatsen voor de tussenronde, een opstapje naar de kwartfinales. Nederland had de kansen in eigen hand, maar ging roemloos af tegen het sterke Australië: 2-9. De periodestanden waren 0-2, 0-2, 1-3 en 1-2. Nederland dankt de plaatsing voor de tussenronde aan het feit dat Brazilië niet won tegen Duitsland (6-6).

In de tussenronde speelt oranje zaterdag om 17.00 uur tegen Griekenland, dat vorig jaar bij de Spelen nog knap zilver won. Mocht Nederland het halen dan wacht in de kwartfinale het thuisland Canada.

Despatie wint alweer goud in Montreal

De schoonspringer Alexandre Despatie groeit uit tot één van de sterren op het WK Zwemmen in Montreal. Gisteren veroverde de Canadees zijn tweede gouden medaille, nu vanaf de éénmeterplank.

Eerder deze week was Despatie al de beste vanaf de driemeterplank. Ook bij de sprongen vanaf slechts één meter was de pas 20-jarige Canadees niet te stuiten: hij boekte een score van liefst 489,96 punten. Dat was ruim veertig punten meer dan zijn eerste (Chinese) achtervolgers Xu Xiang (445,68) en Wang Feng (445,56). De sprong vanaf de éénmeterplank is geen Olympisch onderdeel, zodat het nummer een beetje het stiefkindje is van het schoonspringen. Despatie won in Athene trouwens een zilveren medaille vanaf de driemeterplank, toen achter de ongenaakbare Chinees Bo Peng.

Veluwe blijft campagne voeren

De Veluwe doet er echt alles aan om toeristen te trekken. Na de hoax over Winnie de poema en het lokkertje over de mogelijkheden voor sex in de buitenlucht is er nu weer het verhaal over een ontsnapte aap. Gistermiddag schijnt er van de Apenheul een aap met famlilieproblemen te zijn ontsnapt. Het zal wel aan mij liggen maar wat moet ik me nu weer voorstellen bij een aap met familieproblemen? Het gaat schijnbaar om Doerian, een 20 kilo zware Javaanse Langoeraap. Daar hoeven we in ieder geval niet bang voor te zijn want deze beestjes schijnen alleen maar blaadjes te eten.

Dit zijn natuurlijk wel de dingen waar mensen op afkomen, maar mocht het allemaal nog een beetje tegenvallen qua opkomst dan zijn we natuurlijk niet te beroerd om de marketeers van de veluwe nog wat tips te geven:

- een struisvogel
- een zeeleeuw
- een yeti

Uitslagen oefenwedstrijden 21 juli

De Eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook op donderdag werd er weer geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van de gisteren gespeelde vriendschappelijke duels:


NAC Breda – Hannover 96 1-1 NAC w.n.s
Doelpunt NAC: Van Hooijdonk

TSV Theole – AZ 0-10
Doelpunten AZ: Huysegems (3), Elkhattabi (2), Perez (2), Landzaat, Medunjanin, eigen doelpunt

Gençlerbirligi – Sparta Rotterdam 0-0

'Mars al miljarden jaren bevroren'

De planeet Mars is hoogst waarschijnlijk altijd al zo dood als een pier geweest, zo beweren Amerikaanse wetenschappers in de nieuwste editie van het wetenschappelijk tijdschrift Science. Volgens hen is de rode planeet al minstens 4 miljard jaar bevroren.

Bovenstaande conclusie werd getrokken nadat de wetenschappers meteorieten onderzochten die afkomstig zijn van Mars en die op Aarde zijn beland. De samenstelling van die meteoorstenen duidt erop dat het op Mars nóóit warm genoeg is geweest voor leven. Ook theorieën dat er ooit water heeft gestroomd op de planeet gelegen tussen de Aarde en Jupiter, lijken niet te kloppen.

De wetenschappers houden nog wel één mogelijkheid wat betreft voormalig leven op Mars open: De activiteit van vulkanen en/of geisers kan op bepaalde plaatsen enige tijd voor leven hebben gezorgd.


'Al 4.000.000.000 jaar bevroren'

Zusje met rijbewijs

Zo vlak voor onze vakantie ging zusje lief nog even haar rijbewijs halen. Net als haar grote broer had ze haar HAVO, propedeuse, tussentijdse toets en rijbewijs in een keer gehaald. Dat moest gevierd worden. Na een bord patat en de nodige andere vette (lekkere) troep zouden we naar mijn oma vertrekken.

Mijn pa besloot wijselijk thuis te blijven. Op de heenweg, waar de eigenaar van een tien uur oud roze papiertje achter het stuur zat, vroeg ik me op de achterbank sterk af waar ik in welke slechte film ik verzeild was geraakt. Iedereen moet het leren, maar met een paar maanden rij ervaring hoef je een benzine auto toch niet tot drie keer toe voor het zelfde stoplicht af te laten slaan?

Op m'n stekkie (de achterbank) zat ik met een laptop op schoot die door de stroomvallen op de sigarettenaanstekeraansluiting aardig de kluts kwijt begon te raken. Toen mevrouw openlijk toonde hoe je bij het straatje keren de spiegels het beste niet kunt gebruiken en een landrover ernstig hard mijn kant op kwam brak het angstzweet uit.

De rit naar Heemskerk was dan ook een ware kermis attractie in het formaat 'Drievliet', je wordt kotsmisselijk van de attractie zonder dat er iets gebeurd. We draaide met 80, in z'n 4, de afrit 'Heemskerk' op. De vangrail kwam gevaarlijk dichtbij en terwijl een luid 'REM, REM, REMMMMMM....' door de auto harmoniseerde werd de spanning mij toch even te veel. Zij 18, ik 20, reed nog roekelozer door een bocht dan mijn persoontje.

Na even drie rotondes te hebben genomen presteerde ze het wel weer om een auto voorom in een parkeer vak te plaatsen. Ik was al blij dat ik zonder airbags in m'n neus kon uitstappen.

De terugweg werd ik verzocht plaats te nemen achter het stuur, normaal rij ik altijd snel naar huis. Dit keer heb ik als zuinige Nederlander eens op de benzine tank gelet. Een combinatie van cruise-control, 90km/h, 'de vijfde versnelling' en 'de koppeling', kwamen we met 5.8L/100km toch dicht bij het volgens de autospecificaties maximaal haalbare van 5.7L/100km. Volgende keer beter met bio-benzine ofzo

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.