Amerika tegenover Panama in finale Gold Cup

De finale van de Concacaf Gold Cup gaat tussen Amerika en Panama. John O’Brien wees Team USA de weg door vlak voor de tijd de gelijkmaker te scoren in de wedstrijd tegen Honduras.

Amerika speelde een zwakke wedstrijd in East Rutherford. Na een half uur spelen verloor verdediger Hejduk de bal in de opbouw, waarna Núńez zijn collega-aanvaller Mario Iván Guerrero bereikte. Van net buiten het strafschopgebied schoot hij Honduras op voorspong. Amerika kon nooit echt aanspraak maken op de gelijkmaker, al werd er nog een goal om onduidelijke redenen afgekeurd wegens buitenspel. De frustratie bij de coach van Amerika, Bruce Arena, was zo groot dat scheidsrechter Prendergast hem naar de tribune stuurde. Vier minuten voor tijd werd O’Brien de redder van Amerika door van dichtbij de 1-1 binnen te schieten. Onyewu scoorde vlak voor tijd zelfs de winnende goal voor Team USA, door een vrije trap van Donovan binnen te koppen.

De tegenstander van Amerika in de eindstrijd is verrassend genoeg Panama. Dat land versloeg het sterker geachte Colombia met 3-2. De held van Panama werd Ricardo Phillips, die twee doelpunten maakte. Colombia versloeg in de kwartfinales nog de grote favoriet Mexico.