Speciaal woord van dank Koeman aan Schreuder

De trainer van RKC Waalwijk, Erwin Koeman, richtte vrijdag, na de wedstrijd van RKC tegen Vitesse (2-2) een speciaal woord van dank aan zijn speler Alfred Schreuder.

De middenvelder van de Waalwijkse club speelde wegens familie-omstandigheden voor het eerst sinds vijf weken weer een wedstrijd, zijn dochtertje van vijf heeft een hersentumor.

"De gezinssituatie gaat voor alles, voetbal is op zulke momenten totaal onbelangrijk, zei Koeman over en tegen zijn aanvoerder. "We leven allemaal erg met hem mee. We hebben meer spelers met kinderen, die hebben geregeld samen gespeeld. De impact op de groep is enorm, het nieuws sloeg als een bom in."

Van RKC krijgt de middenvelder alle medewerking. "Hij heeft de laatste vijf weken twee keer met de groep meegetraind. Voor het overige is hij 24 uur per dag bij zijn gezin. Wanneer hij komt, mag hij helemaal zelf weten. Dat kan en wil ik niet bepalen. Vorige week belde hij op het laatste moment af. Ik vond het heel knap dat hij vanavond negentig minuten heeft gespeeld," aldus Koeman.