Overzicht Nationale Kampioenschappen

Niet alleen in Nederland werd vandaag het Nationale Kampioenschap voor de elite mannen gereden, maar over bijna heel Europa zijn de Nieuwe Nationale truidragers bekend. Hier volgt een overzichtje.

In België was Tom Steels de snelste van een kopgroep van drie man, net voor de vorige Belgische kampioen, Geert Omloop. Het is vierde keer dat Steels zijn Nationale Kampioenschap wint, een unicum in de 104-jarige geschiedenis ervan.

De ploeg van Brioche La Boulangère behoudt in Frankrijk de Nationale trui, na Rous vorig jaar. Thomas Voeckler was in een bergachtige omloop de snelste van drie man, voor Dessel en Salmon.

In Duitsland ontsnapte Andreas Klöden op één kilometer van de meet uit het uitgedunde peloton, en behaalde de Nationale titel, één minuut voor Stefan Schumacher en Fabian Wegmann. De Duitser waar iedereen naar uitkeek, Jan Ullrich, eindigde zevende.

De nieuwe Spaanse kampioen is Francisco Mancebo, die in de vier plaatselijke rondjes in Santander indruk maakte op de Torrelavega Klim. Alejandro Valverde werd tweede en Francisco Lara derde.

Italië bracht ons de verrassende winnaar Cristian Moreni van Alessio - Bianchi. Hij was in een lange rit nabij het Toscaanse Pisa sneller dan Sergio Marinangeli en Mauro Gerosa.

Alexander Kolobnev mag zich vanaf nu Russisch snelste noemen. Hij was de beste in een massasprint in de straten van Samara. Mikhail Timosjine en Andrei Psjelkin finishten respectievelijk tweede en derde.


Overzicht andere Nationale Kampioenen:

Oostenrijk: Harald Morscher (Volksbank Ideal Leingruber)
Zwitserland: Gregory Rast (Phonak)
Denemarken: Michael Blaudzun (Team CSC)
Groot Brittanië: Roger Hammond (MrBookmaker-Palmans)
Luxemburg: Kim Kirchen (ACC Contern Fassa Bortolo)
Noorwegen: Thor Hushovd (Crédit Agricole/Ringerike SK)
Polen: Marek Wesoly (Amore & Vita)