Engels politicus vergelijkt politiek met Tomb Raider

In een interview met de Engelse krant The Guardian vergeleek leider van de conservatieve partij David Cameron de modernisering van zijn partij met het uitspelen van het eerste level van Tomb Raider. Het eerste level van de game zou hetzelfde idee kennen als de pogingen om het imago van de partij van Cameron te veranderen. Het eerste level vereiste van hem dat hij kon aantonen dat hij een redelijk, goed opgevoed, niet-discriminerend, verstandig en praktisch persoon is die de wereld begrijpt zoals die vandaag de dag in elkaar steekt.

Uitgever van Tomb Raider, Eidos Interactive, heeft vanwege deze uitspraak Cameron uitgenodigd om bij de onthulling van de nieuwste Tomb Raider aanwezig te zijn op 23 juli. Jon Brooke, hoofd van marketing bij Eidos, hoopt dat hij op deze manier nog wat meer promotie kan voeren voor de game.

We vinden het prachtig om te horen van Cameron de kiezers van vandaag probeert te bereiken met een analogie met Tomb Raider. Nu we ons voorbereiden op de lancering, zouden we graag Cameron een exclusief kijkje geven achter de schermen van de nieuwste Tomb Raider-game. Op die manier kan hij zelf zien hoe de serie is vooruitgegaan, en wellicht komt hij nog aan met meer politieke analogieën. Natuurlijk zijn Gordon Brown en Nick Clegg ook hartstikke welkom, mits ze netjes naast elkaar kunnen zitten.

Tomb Raider: Underworld staat gepland voor een release op 21 november op de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii, Nintendo DS en PC.