[update] 'SBS6 heeft kijkcijfergoud'

SBS6 wil het komende tv-seizoen met een nieuw programma komen waarvan men hoge verwachtingen heeft. De zender wil nog geen duidelijkheid geven over het format. Donderdag zal er uitleg worden gegeven over de inhoud van het programma. Tv-deskundigen constateerden eerder dat komend seizoen geen grote, nieuwe tv-formules het licht zien in Nederland.

"In het diepste geheim heeft SBS6 de afgelopen drie maanden gewerkt aan een nieuw spectaculair programma dat, naar verwachting, de grote hit van het najaar gaat worden", verklaarde een SBS-woordvoerder maandag. De programmareeks met Nederlandse kandidaten zou inmiddels al opgenomen zijn. Het betreft een programmaformule die in andere landen hoge ogen heeft gegooid. De eerste uitzending van de negendelige reeks komt 21 september op de buis.

Update 06:00
Het weblog TV-formats onthult dat het grote geheim van SBS6 zou draaien om het format 'Joe Millionaire' dat al een enorme hit was in Amerika en een aantal andere landen. Een groep vrijgezelle meiden strijdt om de hand van een knappe miljonair die uiteindelijk een soort van bouwvakker schijnt te zijn. Zal de winnares toch voor hem gaan als ze dit aan het eind te horen krijgt?

Het programma moest uiteraard van tevoren opgenomen worden en het liefst ver weg, zodat het plot bij de deelnemende dames, die in de race dachten te zijn voor een rijke vent, onbekend bleef.