FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 31 augustus 2004

Den Bosch huurt Mghizrat

FC Den Bosch heeft zich op de valreep versterkt met aanvaller Mourad Mghizrat (30). Hij wordt gehuurd van Willem II.

Mghizrat speelde ook vorig seizoen al niet voor de Tilburgers. Na een jaar eerste divisie voor Emmen zal hij nu in de eredivisie aan het werk kunnen. Den Bosch verzekerde zich wederom van zijn diensten. In de seizoenen 1999/2000 en 2000/2001, 2001/2002 kwam hij ook al uit voor de Boschenaren.

De aanvaller speelde eerder 121 eredivisieduels waarin hij zestien maal trefzeker was. Hij deed dit voor Sparta, FC Utrecht, Den Bosch en Willem II.

Allochtonen en voetbalsupporters slaags in Antwerpen

Paka had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Belgische stad Antwerpen hebben voetbalsupporters en allochtonen afgelopen zondagavond flink gevochten. Er is ťťn persoon gearresteerd.

Omstreeks 19 uur begonnen de eerste relletjes in de stad. Zo'n dertig allochtonen en supporters van voetbalclub GBA (Germinal Beerschot - Antwerpen) gingen met elkaar op de vuist. Vier mensen werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Enkele uren later, rond 22:30, bleek dat zo'n vijftig Noord-Afrikanen zich hadden verzameld in een park, gewapend met stokken en flessen. Door de politie werd een bijstandsteam ingeschakeld en de gemoederen werden enigzins bedaard. Een halfuur later was het echter weer raak en werd er door een onbekende een molotov-cocktail in een cafť gegooid, waardoor een brand ontstond. Niemand raakte gewond.

Om 23:30 kwam het opnieuw tot gevechten en vandalisme. Een 23-jarige Noord-Afrikaan werd opgepakt omdat hij ruiten van auto's, waaronder ťťn van de politie, vernielde. Omstreeks 2 uur 's nachts was het weer rustig in Antwerpen. In totaal werden vier mensen mensen meegenomen voor verhoor, een vijfde werd ter beschikking gesteld van het parket. Over de precieze aanleiding van de rellen is nog geen duidelijkheid.

Integratie: SP pleit voor afschaffen art. 23

Tijdens het debat in de Tweede Kamer over het rapport 'Bruggen Bouwen' van de commissie-Blok (aangaande het integratiebeleid) heeft SP-leider Jan Marijnissen gepleit voor het afschaffen van artikel 23 van de grondwet. Dit artikel regelt de vrijheid van godsdienst en levensovertuiging in het onderwijs. Volgens Marijnissen zijn christelijke- en islamitische scholen 'segregatiescholen'.

De fractievoorzitter van de SP zei te hopen dat er niet meer nieuwe scholen met een christelijke of islamitische signatuur worden opgericht. "Ik vind het maatschappelijk onverstandig een zwarte school te stichten." Hij riep de scholen op hun aandeel te nemen in de integratie.

Uiteraard waren de christelijke partijen het totaal oneens met Marijnissen. De ChristenUnie nam het zelfs op voor islamitisch onderwijs: ''Vrijheid van onderwijs geldt ook voor islamitische scholen. Daar staat de ChristenUnie voor op de bres'', aldus CU-leider Andrť Rouvoet.

Andere reacties
Verder waarschuwde Rouvoet voor problematisering van het integratiedebat. Niet alles is mislukt zo zei hij. VVD-fractievoorzitter Jozias Van Aartsen sloeg een voor een integratiedebat ongewoon rustige toon aan. Hij nam afstand van suggesties dat zijn partij zich schuldig maakte aan ophitsing, islamofobie en stigmatisering. De VVD-boodschap was echter onveranderd: het kabinet doet het goed maar zou hier en daar nog wel een stapje verder kunnen gaan. Zo bepleitte hij een hardere aanpak van de problemen met Antillianen.

De VVD wil ook dat nieuwe allochtonen slechts beperkte toegang krijgen tot de sociale zekerheid. Dit werd overigens ook gevonden door CDA en PvdA. PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos bepleitte verder realisme, men moet onder ogen zien dat Nederland veranderd.

Verder waren CDA en VVD het oneens met de PvdA (en GroenLinks) over het punt van het afschaffen van de dubbele nationaliteit. Volgens de linkse partijen levert zoiets echt niet automatisch betere integratie op.

GroenLinks bepleitte verder de emancipatie van minderheden, de LPF tenslotte meende dat het minderhedenbeleid maar helemaal moet worden afgeschaft

Morgen komt het kabinet aan het woord bij monde van premier Balkenende en minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie.


Marijnissen vindt afschaffen art. 23 het beste, maar is in huidige politieke verhoudingen onmogelijk, zo beaamde hij.

Man dood aangetroffen in woning Zeist

Lt_Col_Me had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsVanmiddag heeft de politie in Zeist in een woning een dode man gevonden. Het gaat om een 54-jarige Zeistenaar, die vermoedelijk om het leven is gebracht. Hij had onder andere een steekwond in zijn nek.

Inmiddels zijn er drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de man. Een van de mannen was nog aanwezig in de woning toen de politie aankwam. De andere twee werden in de directe omgeving opgepakt. Een woordvoerder van de politie kon verder nog niets zeggen over wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld.

[Upd] Ibrahimovic definitief naar Juventus

De transfer van Zlatan Ibrahimovic dreigde op het laatste moment toch nog te mislukken. Uiteindelijk is de transfer toch rondgekomen

Na de problemen van vorig jaar tussen Ajax en AS Roma omtrent de transfer van Cristian Chivu, wil Ajax nu verregaande zekerheid. Ajax eist betalingsgaranties voor de naar verluid 16 miljoen euro. Juventus zegt de gevraagde garanties vandaag niet op tijd te kunnen leveren.

Voor de transferlimiet zal Ajax aan de KNVB toestemming moeten geven om Ibrahimovic over te schrijven naar de Italiaanse voetbalbond. Onder druk van Juventus heeft Ajax aan de Zweedse spits al wel toestemming gegeven naar Turijn te vliegen voor de medische controle. Voor de clubs en de spits is het te hopen dat er op het laatste moment toch nog voor Ajax genoeg zekerheid komt.

Update:
Na alle verwarring is vanavond even na tien uur de transfer toch nog rondgekomen. De Italiaanse voetbalbond had Juventus de mogelijkheid gegeven om ook na sluitingstijd de transfer aan te melden. In de gekregen extra tijd bleek Juventus een bankgarantie te kunnen overleggen. Juventus betaalt 16 miljoen euro voor de aanvaller in een vijftal termijnen.

Ibrahimovic toonde zich verheugd over de transfer: "Dit is de club van mijn dromen. Ik heb het altijd fantastisch naar mijn zin gehad bij Ajax en ik zal de club met pijn in mijn hart verlaten. Maar toen Juventus zich meldde, wist ik dat dit de kans was, die ik misschien nooit meer zou krijgen. Tegen de club kon ik geen nee zeggen."

Sony gaat S3TC-techniek gebruiken in de PSP

VIA heeft bekend gemaakt dat ze een deal hebben gesloten met Sony betreffende het gebruik van de S3 Texture Compression-technologie. De S3TC is een methode om textures te comprimeren en te decomprimeren zonder verlies van kwaliteit en detail. Hierdoor kan er efficiŽnter worden omgesprongen met het beschikbare geheugen in de PSP.

De PSP komt volgens de laatste planning begin volgend jaar uit in Europa. Een aantal titels op de PSP zijn: NFSU, Tiger Woods PGA Tour 2004 en Grand Turismo 4 mobile. De graphics zullen ongeveer gelijk zijn aan de PS2 en er is ook multi-player mogelijkheid door middel van een ingebouwde Wi-Fi kaart.

Haagse politiek niet langer voor 'zwaargewichten'

D-FENS had ons via de nieuws-submit te melden:

Vanwege het feit dat de Tweede Kamer momenteel op zomerreces is, wordt deze periode van relatieve rust vooral gebruikt om de noodzakelijke maatregelen van onderhoud en verbetering aan de regeringsgebouwen plaats te laten vinden. Alhoewel sommige maatregelen toch onverwacht verstrekkende gevolgen blijken te hebben.

De toegang naar het Tweede Kamer gebouw is recentelijk voorzien van een nieuw veiligheidssysteem, waarbij de sluisdeuren zo zijn afgesteld dat deze dienst weigeren, indien er iemand door wil die meer weegt dan 120 kio. Deze maatregel is ingesteld om te voorkomen dat er een persoon mee kan glippen indien er net een ander wordt toegelaten.

Deze maatregel hield het CDA-kamerlid Algra echter buiten de deur, toen hij naar binnen wilde. Algra, zelf gezegend met een voorkomen van naar eigen zeggen 103 kilogram, droeg twee zware zogeheten loodgieterstassen bij zich, gevuld met dossiers. Met deze tassen in de hand bleek hij de grens van 120 kilo te overschrijden. En dus moest Algra buiten blijven, of anders de tassen ťťn voor ťťn naar binnen brengen.

Algra zelf reageerde overigens tamelijk lakoniek op het voorval. Volgens hem was dit al meerdere kamerleden en fractiemedewerkers overkomen, maar hadden die er, waarschijnlijk uit een vorm van schaamte, nog geen ruchtbaarheid aan gegeven.

'Democraten vallen Republikeinen lastig'

Radicale Democraten zouden deze week in New York regelmatig Republikeinen op straat hebben lastiggevallen, getreiterd, beschimpt en geslagen. Volgens de krant The New York Times vinden de acties geregeld en op verschillende locaties plaats. De Democraten zouden georganiseerd en goed voorbereid te werk gaan.

Deze week vindt in New York de Republikeinse conventie plaats, alwaar George W. Bush zal worden genomineerd voor een tweede termijn als president van de Verenigde Staten. Afgelopen zondag was er nog een grootse demonstratie tegen de Republikeinse president in New York. Honderdduizenden mensen kwamen af op de betoging en liepen mee in een protestmars.

The New York Post schrijft dat een agent op een scooter maandag door Democratische demonstranten is aangevallen. De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, drie mensen zijn opgepakt.

Game time...

Ik weet eigenlijk niet of deze al eens voorbij gekomen is.... Maar het inparkeren van een caravan is knap lastig... het duurde bij mij 2minuut 28 voordat de caravan op het roze stukje stond....

En nog een spelletje waar ik niet sterk in ben.... Kruisboogschieten. Klote hand/oog coordinatie

De BBC was helemaal in de olympische sfeer toen ze Herculympics verzonnen....

En gelukkig is er nog wel een spelletje die ik wel kan: Turtle Bridge

Van Bommel blijft bij PSV

Mark van Bommel zal niet op korte termijn naar Borussia Dortmund vertrekken. Hij is te duur. De Duitsers zullen hem echter wel blijven volgen.

Het is niet de eerste keer dat PSV en Dortmund niet tot overeenstemming hebben kunnen komen. Van Bommel sprak verleden week wel opnieuw met een delegatie van de Duitse club. De transferprijs breekt de deal echter wederom.

Dortmund-voorzitter Gerd Niebaum: "We kunnen de gevraagde transfersom op dit moment niet betalen, maar het betekent niet dat het boek Van Bommel definitief is gesloten." PSV, dat circa 4 miljoen euro voor de middenvelder vroeg, ziet intussen zijn aflopend contract met lede ogen aan. Aan het eind van het seizoen kan Van Bommel transfervrij weg. Zijn sportieve prestatie zou echter nog een goede pleister op de wond kunnen zijn.

Transfer Konť ketst af

De transfer van Roda-aanvaller Arouna Konť naar Ajax is afgeketst. De transfer liep stuk op de medische keuring.

De medische keuring was volgens Ajax niet afdoende om de speler goed te keuren. Ajax wilde een tweede keuring, maar door het sluiten van de transfermarkt was daar geen tijd meer voor. Daarmee is de overgang van Yannis Anastasiou, die de omgekeerde weg zou bewandelen, ook van de baan.

Voor Roda JC een grote tegenvaller. Nol Hendriks, de man achter de transfers bij Roda JC, vertelde eerder vandaag nog trots dat het de grootste binnenlandse transfer in Nederland zou zijn.

'De duivel in je mobieltje'

Om in het Saudische koninkrijk nieuws over terrorisme en Al Q'aeda van de troon te stoten, moet er toch echt iets gebeurd zijn en dat is hierbij absoluut het geval. Het aartsconservatieve land heeft dan ook een behoorlijke klap te verwerken gekregen.

Het draait hierbij om een verkrachting van een 17-jarig meisje. Dit heeft in Saudi-ArabiŽ een discussie doen ontstaan rond het gebruik van de nieuwste mobiele telefoons; nog niet zo heel lang geleden was het daar 'hot news' als jij een foto op je mobieltje had van een voltallig gesluierde vrouw. Dit leek allemaal vrij onschuldig, totdat er een video opdook, gemaakt met een mobiele telefoon met camerafunctie, waarop een Saudische vrouw op een andere wijze wordt getoond. Deze vrouw, het 17-jarige meisje, is naakt en ook is te zien hoe ze wordt verkracht.

Het slachtoffer, een meisje uit een belangrijke Saudische familie, werd door de 22-jarige Birgas D. in een val gelokt. Dit naar aanleiding van een blauwtje dat hij bij haar zou hebben gelopen. Hij haalde daarop een andere ex-vriend van het meisje over om met zijn tweeŽn het slachtoffer ergens naartoe te lokken, en het meisje vervolgens door een chauffeur van ťťn van de families te laten verkrachten.

Terwijl dit gebeurde, maakten de daders opnames via de videofunctie van hun mobiele telefoon en letten ze er goed op dat het gezicht van het meisje goed te zien was. Ook vertelde Birgas D. onderwijl dat ze "vuilnis" is, wat te horen was op de geluidsopname van telefoonvideo. Het doel van deze actie was dan ook om de videoopname achteraf zo veel mogelijk te verspreiden, onafhankelijk van het feit dat de daders bij naam genoemd worden. Omdat ook zij uit bijzonder invloedrijke families kwamen, dachten zij waarschijnlijk te kunnen ontkomen aan vervolging, iets wat in het feodaal geregeerde land niet ongewoon is. Ondertussen echter heeft Birgas D. zichzelf toch aangegeven, waarschijnlijk om aan de wraak van de familie van het meisje te ontkomen.

Naar aanleiding van dit incident heeft de Saudische overheid een nieuwe functie in het leven geroepen, namelijk die van 'mobiel-inspecteur'. Deze mensen controleren tijdens officiŽle gelegenheden de mobiele telefoons van de aanwezigen op camera- en fotofuncties. Het is namelijk zo dat op huwelijken en andere feesten de sluiers nog weleens worden weggelaten; een situatie die voor vervelende gevolgen kan zorgen als er iemand 'toevallig' foto's gaat maken. Tegelijkertijd worden er cassettes verspreid waarop wordt gewaarschuwd: het gevaar dat 'de duivel' in mobiele telefoons kan zitten, of te wel: de gebruiksdoeleinden kunnen wel eens een verkeerd doel dienen.

Cochese bedankt voor het vertalen en submitten van dit bericht!

Mido naar AS Roma

Voor AS Roma werd het niet Zlatan Ibrahimovic, maar wel een andere ex-Ajacied. De club contracteerde vandaag Mido.

Mido liet al geruime tijd blijken graag weg te willen bij Olympique Marseille, maar weinig clubs waren bereid de transfersom te betalen voor de Mido, die een naam heeft gekregen als probleemspeler.

AS Roma zocht nog voor het sluiten van de transfermarkt een creatieve spits, maar vond de vraagprijs van Ajax voor Zlatan Ibrahimovic te hoog. Met Olympique Marseille kwam de club er snel uit.

Rooney tekent bij Manchester United

Wayne Rooney vertrekt per direct voor een bedrag van ongeveer 30 miljoen euro van Everton naar Manchester United. Daar heeft hij een zesjarig contract getekend.

Rooney werd in Engeland de held van het EK en werd nadien begeerd door verschillende clubs. De hoge vraagprijs van Everton stond lang een overgang in de weg, maar nu heeft Manchester United toch het winnende bod gedaan. Manchester United betaalt 30 miljoen euro voor de aanvaller. Afhankelijk van zijn prestaties kan daar voor Everton in de komende vijf jaar nog tien miljoen euro bijkomen. Rooney tekende vandaag bij Manchester United een contract voor zes jaar.

Rooney toonde zich erg tevreden: "Ik ben heel erg gelukkig dat ik bij zo'n grote club als Manchester United kan spelen. Ik voel dat dit ik hier alleen maar beter kan worden."

Ook manager Alex Ferguson van Manchester United toonde zich verheugd: "Ik denk dat we de beste jonge speler van dit land hebben van de laatste dertig jaar. Iedereen is zeer ingenomen met deze aanwinst."

Bling bling wo chizzle fo weal iPodmod, bwottah.

Kijk, als ghetto superstar Puff Daddy heb je natuurlijk een verdomde hard knock life om nog een beetje interessant voor je homedawgs voor de dag te komen, maar als je een een dealtje met HP weet te sluiten ben je natuurlijk wel de man.


Verdomd jammer dat het een HP logo is, en niet zo'n prachtige Apple.

Overigens is dit misschien een leuk shirtje voor de blingers met een kleiner budget.

Jerold Promes naar RKC Waalwijk

Ajax en RKC Waalwijk hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Jerold Promes. De verdediger van Jong Ajax vertrekt per direct naar RKC.

Promes speelde per 2002 voor Jong Ajax en had bij Ajax nog een contract tot juli 2005. De verdediger wordt door RKC niet gehaald als vervanger van de vertrekkende Boulahrouz, maar moet worden gezien als versterking in de breedte. RKC verwacht er ook snel met Promes uit te komen.

Algemeen directeur Marcel Brands vertelde: "Ik volg hem al twee jaar en we probeerden hem afgelopen zomer al over te nemen. Sinds vorige week zijn we weer met hem bezig. Hij is een jonge jongen voor in de breedte. Een grote sterke jongen
zoals Greene en Lamey, waarvan we hopen dat hij
zich verder ontwikkelt."

Gruwelijk!

Ey peepz, ear me now. Mijn mattie hier op de weblog (NiEtZKilL) had nog een wrede filmpje gevonden, weet je. Dus ik ga em checken, blijkt het een tantu vette clip te zijn met 2 mooie chickies man. Echte gangstah smatjes. Je weet toch, die chickies met die big booty flow. Sabie?

Aai, zo check die film maar. Peace out!

quote:
'Bliep bliep...'
Dus check: Ik zit in me wagie. 50 Cents pompt uit mijn speaker. Je weet toch ... gewoon chill! - Euhhueh!-
Dus ik boek die bak vet hard toch, komt die scotoe met z'n neppe patta's.
-Noh!- Zegt die koppig tegen me dat ik hier niet zo hard mag boeken. En dat ik hem doekoe moet pasen. -tnjsst- (beter bekend als een tjoerie). Ik zeg: Hť! Te moeilijk, ik ben je bitch niet! -Gruwelijk!-
Vertaling:
quote:
'Bliep bliep...'
Moet je horen: Ik zit in mijn auto. Ik lusiter naar 50 Cent. Gewoon, rustig.
-jaa...?-
Dus ik rij met die auto een beetje harder, komt de politie met z'n neppe schoenen. -Echt waar?- Zegt ie koppig tegen me dat ik hier niet zo hard mag rijden. En dat ik hem geld moet betalen. (bekeuring) -Wat denk hij wel niet- Ik zeg: Hť, dat gaat te ver, ik ben je bitch/ hoer niet.
Nog een intressant linkje

No go mek lauw lauw grapjes nanga a tongo yere. Foe ala sranang mang, de man ne verstang de bakara, se beeste diesie... Go diek ie egie ma!

FOK! Prijswinnaars week 35

De afgelopen week maakte je op FOK! kans op een Alias DVD Box. Het goede antwoord op de vraag moest zijn: Pearl Harbour.
Bijna 600 goede inzendingen mochten we ontvangen. Helaas konden er maar twee winnaars zijn en dat zijn geworden:

bigben04
Jill-RMC

Ook maakte je kans op een Shaun of the Dead T-shirt. Het goede antwoord moest zijn: The Winchester. De shirts gaan naar:

Aero
Xebrozius
DeBastaard
Pelgrim
cateek

Gefeliciteerd! De prijzen komen z.s.m. naar jullie toe. Niet gewonnen? Dan veel succes met de prijsvraag van deze week.

'Franse journalisten komen snel vrij'

Icoon Irak nieuws De twee Franse journalisten die in Irak gegijzeld worden, worden in de 'komende uren' vrijgelaten. Dat meldde het staatspersbureau van JordaniŽ dinsdagavond op gezag van 'welingelichte bronnen'. De Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken Marwan Muasher beloofde zijn Franse collega Michel Barnier eerder op de dag nog al zijn contacten te zullen gebruiken om een vrijlating voor elkaar te krijgen.

Het Arabische televisiestation al-Arabiya meldde dinsdag ook op basis van 'anonieme bronnen' dat de vrijlating van de Fransen nabij zou zijn. De hoogste religieuze raad voor soennitische moslims van Irak was echter minder positief. Volgens een woordvoerder lukte het de raad niet contact te leggen met de ontvoerders waardoor de leden vrezen voor het leven van de twee.

De twee Franse journalisten zijn ontvoerd door het Islamitische Leger van Irak, een groep die vorige week nog een Italiaanse journalist om het leven bracht. De ontvoerders eisten zaterdag de afschaffing van het hoofddoekjesverbod op Franse scholen. Frankrijk kreeg hiervoor 48 uur, maar maandag werd dit ultimatum met nog eens 24 uur verlengd.

De Franse regering kwam zondag naar aanleiding van de ontvoering in een crisisberaad bijeen. De Franse president Jacques Chirac zei later er alles aan te zullen doen om de journalisten vrij te krijgen, behalve dan het opheffen van de gewraakte wet. De ontvoering kwam extra hard aan omdat Frankrijk al van het begin af aan een van de grootste tegenstanders van de oorlog in Irak was.

Moslimorganisaties in Frankrijk, die voor het grootste deel tegen het hoofddoekjesverbod zijn, hebben de ontvoering scherp veroordeeld. Ook shi'itische en soennitische geestelijken in Irak, waaronder medewerkers van Al-Sadr, hebben de ontvoerders opgeroepen de twee vrij te laten. Er kwam bovendien steun uit onverwachte hoek; zowel de Palestijnse terreurorganisatie Hamas als de Palestijnse president Yasser Arafat riepen op tot vrijlating.

[update] Doden bij bomexplosie in Moskou

Icoon Buitenlands nieuwsEen explosie in de Russische hoofdstad Moskou heeft vanavond minstens zeven mensen het leven gekost. Zeker tien mensen, waaronder enkele kinderen, zijn gewond geraakt. Er zou zeker ťťn autobom bij het metrostation Rizjskaja zijn ontploft.

Eerder werd gemeld dat een tweede auto zou zijn ontploft, maar dit is niet bevestigd.

Update 20.20 uur
CNN.com meldt dat acht mensen bij de explosie zijn omgekomen en vijf anderen zijn gewond geraakt. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken verklaart dat een terroristische aanslag 'zeer waarschijnlijk' is. Ook zei hij dat twee scenario's worden onderzocht. Het eerste is dat een vrouwelijke zelfmoordenaar zichzelf heeft opgeblazen. De tweede mogelijkheid is dat een bom onder een auto is geplaatst. Er zijn tientallen hulpverleners naar de plek van de aanslag gegaan. De politie heeft de omgeving afgezet.

De bomexplosie volgt amper een week nadat in Rusland twee vliegtuigen kort na elkaar neerstortten. Ook hierbij wordt uitgegaan van een terroristische aanslag.

Koeien beschadigen historisch vliegtuig

Een piloot van een historisch vliegtuigje zag in een weiland nabij het Britse Hereford een ideale landingsplek. Na de landing ging de piloot samen met zijn twee passagiers dineren in een nabijgelegen pub. Bij terugkomst bleek dat een kudde koeien zijn vliegtuig had beschadigd. De koeien hadden zich de romp van de Auster J.1-N uit 1948 goed had laten smaken.

De schade wordt geraamd op enkele duizenden ponden. De 66-jarige piloot kan het amper bevatten. We landen vaak op weilanden maar het is de eerste keer dat zoiets gebeurt. Toen de boer het ontdekte heeft hij nog schrikdraad om het vliegtuig gespannen, maar daar zijn de koeien doorheen gebroken om nog meer te eten.", aldus de piloot. Het toestel is op een trailer vervoerd naar haar thuisluchthaven.

Wouter Bos: We bouwen nu moskeeŽn

Vandaag wordt in de Tweede Kamer het debat over het integratiebeleid gehouden, naar aanleiding van de conclusies van de commissie-Blok.

PvdA-leider Wouter Bos haalde daarin uit naar 'rechts': ''In Nederland worden geen kerken meer gebouwd, maar moskeeŽn, en onze bakkers, loodgieters en automonteurs van de toekomst zijn voor tweederde allochtoon. Voor rechts Nederland is het kennelijk een taboe om die realiteit onder ogen te zien. Het zou eerlijker zijn om de waarheid te zeggen. Nederland wordt nooit meer wat het was.''

De PvdA-fractievoorzitter zei de verantwoordelijkheid te nemen voor het succes en de mislukkingen van het integratiebeleid van de afgelopen jaren. Andere partijen moeten dat ook doen, zo zei Bos: ''We waren er allemaal bij.''

Onderzoek nieuw ontdekte ruimte in piramide geweigerd

Twee amateur-archeologen zeggen een voorheen onbekende ruimte binnen de grote piramide van Cheops te hebben ontdekt. De ruimte werd ontdekt door middel van architecturele analyse en radartechnieken. Egyptische autoriteiten weigeren echter om beelden van de ruimte te maken. Dit meldt de Britse krant The Guardian.

Archeologen nemen aan dat de grote piramide gebouwd werd om de gemummificeerde overblijfselen van Koning Cheops te bewaren. Deze overblijfselen zijn echter nooit gevonden. Als klassieke verklaring wordt er aangevoerd dat de mummie gestolen zou zijn door onbekenden.

De Franse amateur-Egyptologen, Giles Dormion en Jean-Yves Verd'hurt hebben naar eigen zeggen een ruimte gevonden die voorheen nog niet gevonden was. Hiervoor hebben ze radar-echo technieken gebruikt. Volgens hen is het mogelijk dat de niet gevonden mummie in die ruimte ligt. De twee hebben reeds 20 jaar onderzoek gedaan in de piramides, en hebben al eerder twee onbekende ruimtes gevonden.

Het enige wat er volgens de onderzoekers gedaan hoeft te worden, is met glasvezel door de bestaande gaatjes tot de ruimte door te dringen, zodat er beelden van de binnenkant gemaakt kunnen worden. Het Egyptian Supreme Council of Antiquities echter, weigert, zonder een duidelijke reden te geven, hier toestemming voor te geven.

Bij de Supreme Council of Antiquities zegt Verd'hurt dat hij 'absoluut gefrustreerd is', omdat er geweigerd wordt verder onderzoek te doen, zonder hiervoor een reden te geven. De Council heeft geen commentaar gegeven. Piramides zijn een gevoelig onderwerp in Egypte en in het verleden zijn soortgelijke verzoeken geweigerd.

Optreden tegen reljongeren A'dam geŽist

Icoon Binnenlands nieuws Volgens de PvdA en VVD in het Amsterdamse stadsdeel Oud-Zuid werken burgemeester Cohen en de gemeenteraad de invoering van een samenscholingsverbod tegen. Het stadsdeel wordt al tijdenlang geterroriseerd door hangjongeren van Marokkaanse komaf. Zo worden bewoners bespuugd en verhinderd hun huizen te betreden en worden ondernemers in de Van Woustraat lastiggevallen.

Om een samenscholingsverbod in te kunnen voeren dient de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) te worden gewijzigd. "Een samenscholingverbod wordt nu alleen toegepast bij drugsgerelateerde problemen. Met een samenscholingsverbod trekt je een grens. Ik weet dat het probleem zich dan mogelijk verplaatst, maar die jongeren hebben nu het idee dat ze vrij spel hebben. Zij moeten heropgevoed worden", aldus PvdA-deelraadslid Job van Amerongen. Het invoeren van een samenscholingsverbod vindt de gemeente echter een te zwaar middel.

Om de overlast de kop in te drukken, wil Van Amerongen een verhoogde politieaandacht realiseren. "Na elk incident vloeit de aandacht weg." Surveillancecamers zouden daarom niet enkel in de Van Woustraat moeten worden opgehangen. De VVD, de partij van stadsdeelvoorzitter Jan Coen Hellendoorn, deelt deze mening. Zo moeten er onder andere ook camera's op het Smaragdplein worden opgehangen. "Mensen worden steeds bedreigd. Cohen werkt een samenscholingsverbod tegen", zo vindt VVD-fractievoorzitter Paul Slettenhaar.

De discussie omtrent het samenscholingsverbod in het stadsdeel is weer opgelaaid na het verschijnen van een artikel in de Volkskrant afgelopen zaterdag. Inmiddels is door Oud-Zuid een jurist beschikbaar gesteld voor de buurtbewoners, om zo de schade op de reljongeren te kunnen verhalen.

Gordon brengt wijn op de markt

Gordon gaat binnenkort een eigen serie wijn op de markt brengen. De Zuid-Afrikaanse wijn 'Cape Gordon' wordt op 21 september geÔntroduceerd in Amsterdam. De dj van Noordzee FM ziet hiermee een wens in vervulling gaan.

Tijdens zijn aanwezigheid op de introductie van de eerste pluk-wijn uit Zuid-Afrika ontstond het idee bij wijnimporteur Huinck&co om onder Gordons naam een eigen wijn op de markt te brengen. De wijnen zijn zelf geselecteerd en verschijnen in drie segmenten op de markt: de classic line, de premium line en begin volgend jaar de platinum line. De classis line, welke als eerste op de markt komt, bestaat uit: Cinsaut Pinotage, DroŽ Steen en de Rosť.

Gordon heeft een voorliefde voor Zuid-Afrika sinds 1992. Toen was hij in het land voor een promotie campagne van zijn hits 'Kon ik maar even bij je zijn' en 'Ik hou van jou'. Tijdens deze promotie is volgens eigen zeggen de vonk overgeslagen. "Met die eerste blik op de Tafelberg voelde ik meteen dat dit mijn tweede thuis is", aldus Gordon. Ook heeft de zanger er langere tijd gewoond in verband met zijn reumatische aandoeningen.

Zijn keuze voor de Zuid-Afrikaanse wijn is dan ook niet vreemd. "Ik vind Zuid-Afrikaanse wijnen al jaren beter dan menig Franse wijn of wijnen uit welk ander gebied ter wereld. Daarbij dan wetende dat je ook nog de economie helpt van een land in opbouw, was voor mij al voldoende om alleen nog Zuid-Afrikaanse wijnen te drinken."

Ralf Schumacher nog niet fit

Ralf Schumacher heeft een fitheidstest niet gehaald. Daarom zal hij in de volgende Grand Prix, op Monza, nog niet terugkeren in de Formule 1.

Alvorens Williams en de Formule 1-artsen Ralf zouden toestaan weer in actie te komen, moest hij eerst enkele fitheidstesten ondergaan. Men wil er zeker van zijn dat het lichaam van Ralf Schumacher is hersteld van de crash op Indianapolis. Nu hij niet op tijd geheel fit blijkt te zijn, zal hij nog een Grand Prix moeten wachten. Antonio Pizzonia zal hem wederom vervangen.

Het Williams-team gaf in een bericht aan: "Ralf zal niet deelnemen aan de komende test op Monza en daarom ook niet aan de Italiaanse Grand Prix. Zijn herstel vordert goed en er wordt verwacht dat hij na de Italiaanse Grand Prix zal testen. Zijn positie zal in ItaliŽ opnieuw worden ingevuld door Antonio Pizzonia."

Nieuw kenteken (01-GBB-1) goedgekeurd

Minister Peijs van Verkeer heeft toestemming verleend voor een nieuw kenteken met een volstrekt andere cijfer-letter-combinatie dan nu gewoon is. Ook brommers en snorfietsen zullen onder het nieuwe kenteken vallen. Vanaf september 2005 geldt namelijk ook voor brom- en snorfietsen een kentekenplicht. Het kabinet besloot daar indertijd toe om hun eigenaren makkelijker op te kunnen sporen. Jonge snelheidsduivels kunnen eenvoudiger worden opgespoord. Ook diefstal van bromfietsen is door deze registratie beter aan te pakken.

Brom- en snorfietsen zijn ook de eerste voertuigen die het nieuwe kenteken krijgen: 01-DBB-1 enzovoorts. Wanneer auto's de nieuwe combinaties krijgen wordt geheim gehouden, om de voertuigverkoop niet te hinderen.

De combinaties met de beginletter B (01-BBB-1) zijn gereserveerd voor bedrijfswagens, die met C (01-CBB-1) voor het corps diplomatique en de letters D en F voor bromfietsen. Het eerste kenteken voor een personenauto zal daarom 01-GBB-1 zijn. Als de combinaties op zijn gaat men over op 1-BBB-01.

Het ministerie moet nog besluiten of bepaalde lettercombinaties die staan voor te bekende afkortingen uitgesloten worden. Te denken valt dan aan NSB, VVD, SGP of PSV. Klinkers zijn uitgesloten.

EasyJet schrapt vluchten vanaf Schiphol

Substitute had ons via de nieuws-submit te melden:

EasyJet stopt vanaf 30 oktober met haar vluchten naar Nice en Barcelona. Volgens de vliegtuigmaatschappij zijn de havengelden van Schiphol veel te hoog. De luchthaven zou ook niks doen aan de hoge tarieven.

De prijsvechter zegt steeds meer kwijt te zijn aan het vliegen op Schiphol, terwijl de ticketprijzen verder dalen. Het bedrijf staat al onder druk door de moordende concurrentie en de stijging van de olieprijzen. Eerder dit jaar werd al een winstwaarschuwing afgegeven.

[update] Hulpverleners Sudan vrijgelaten

Icoon Buitenlands nieuws In de Sudanese regio Darfur zijn 22 hulpverleners door rebellen ontvoerd. Dat heeft de Sudanese regering dinsdag verklaard. Eerder deze week werden ook al acht Sudanese medewerkers van een internationale hulporganisatie ontvoerd.

De 22 hulpverleners waren betrokken bij een vaccinatieprogramma. Ze werden ontvoerd in de buurt van Nyala, de hoofdstad van Zuid-Darfur. Volgens de regering zijn de ontvoeringen het werk van leden van de Recht- en Gelijkheidsbeweging (JEM), maar er is nog geen onafhankelijke bevestiging van de ontvoering.

Volgens een woordvoerder van minister Van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking zijn er geen Nederlanders onder de ontvoerden. De minister zal later vandaag met een reactie komen.

Update 18:40
Een woordvoerster van minister Van Ardenne zegt dat de 22 Sudanese hulpverleners inmiddels zijn vrijgelaten. Nederlandse diplomaten hebben dat in de hoofdstad Khartoum gehoord van veiligheidsmensen van de Verenigde Naties.

De 22 werden ontvoerd in een gebied dat in handen is van SLA–rebellen. Het SLA (Sudanese Bevrijdingsleger), is ťťn van de twee Afrikaanse rebellenbewegingen die vechten tegen de Arabische Janjawid-milities. De andere rebellengroepering is de JEM.

Zeven andere Sudanezen, werkzaam voor het Wereldvoedselprogramma WFP en de Rode Halve Maan worden nog altijd vermist.

Dallara keert terug in 2006

Een oude bekende chassisbouwer keert weer terug in de Formule 1: Het Italiaanse Dallara heeft bekend gemaakt dat het bouwt aan een chassis dat al in 2006 actief zal zijn in het kampioenschap.

De chassisbouwer heeft toestemming gekregen om een chassis te bouwen dat al over anderhalf jaar deel zal nemen aan het wereldkampioenschap. Een groep Russen schijnt achter het project te schuilen. Daarbij hoort ook Abramovich, de eigenaar van de Londense voetbalclub Chelsea, die eerder al meerdere malen in verband werd gebracht met Jordan.

Dallara heeft tot 1992 chassis' gebouwd voor de Formule 1. Het bedrijf werkte een tijd later mee aan het Honda project, waar Jos Verstappen als testcoureur actief was, maar na het overlijden van steunpilaar Harvey Postletwaith werd dit project beŽindigd.

Microsoft maakt line-up TGS 2004 bekend

TOKIO: Microsoft heeft de line-up van games die zal worden tentoongesteld aan het publiek tijdens de Tokio Game Show in September bekend gemaakt. Amerikaanse en Europese ontwikkelaars domineren de lineup. Dit is in schril contrast met de vorige jaren waarin vooral Japanse ontwikkelaars domineerden. Op de eerste dag van de show zal Microsoft een persconferentie houden waarin verwacht wordt dat Yoshihiro Maruyama de toekomstplannen van Xbox bekend zal maken. Zowel op hardware- als softwaregebied is de verkoop sinds 2002 niet geweldig.
De volledige line-up tijdens de TGS 2004 ziet er als volgt uit:

- Halo 2
- Forza Motorsport
- Blinx 2: Battle of Time & Space
- Phantom Dust
- MechAssault 2: Lone Wolf
- Fable
- Jade Empire
- Conker: Live and Reloaded
- Sudeki
- Kameo: Elements of Power
- Full Spectrum Warrior
- Xbox Video Chat

Jaguar wordt waarschijnlijk Ford

De laatste geruchten in de Formule 1 zijn dat Jaguar Racing volgend jaar de naam van moederbedrijf Ford gaat dragen. Dat zou voor het automerk meer publiciteit opleveren.

Ford zit twijfelt al een tijd wat met het Formule 1-team gedaan moet worden. Tot nu vallen de prestaties het bedrijf tegen en de kosten liggen binnen het bedrijf zwaar op de maag. Eerder waren geruchten over de verkoop van het team. Nu gaan de geruchten richting dat Ford de eigen naam gaat gebruiken en er een partner wordt gezocht die 30% van de kosten moet dragen.

Er werd al verregaand onderhandeld met Red Bull, maar om onbekende redenen liepen die onderhandelingen vast. Het Koreaanse bedrijf LG zou nu interesse tonen in het partnerschap. Zou zou het zomaar kunnen dat Jaguar Racing volgend jaar LG Ford Racing zal heten.

Van den Berg naar Vitesse

Peter van den Berg is met onmiddelijke ingang verhuist van Feyenoord naar Vitesse. De 32-jarige aanvaller tekende bij de club uit Arnhem een twee-jarig contract.

Van den Berg kwam medio 2003 over van RKC Waalwijk naar de club uit Rotterdam. Hij speelde afgelopen seizoen 25 wedstrijden, maar onder de nieuwe trainer Ruud Gullit kwam hij niet in aanmerking voor een plek in de basis.

Van den Berg speelde eerder voor Excelsior, Cambuur Leeuwarden en AZ.

VŲller nieuwe trainer AS Roma

Rudi VŲller is de nieuwe trainer van het Italiaanse AS Roma, de club waarvoor de Duitser zelf ook voetbalde van 1987 tot 1992.

De voormalige bondscoach van het Duitse elftal tekende dinsdag een tweejarig contract bij de Romeinse club. Volgens de Italiaanse media zal hij zo`n 2 miljoen per jaar gaan verdienen.

De 44-jarige VŲller liet weten dat hij bereid is gelijk aan de slag te gaan. Hij is de opvolger van Cesar Prandelli, die afstand gedaan heeft van zijn functie om zijn zieke vrouw te kunnen bijstaan.

Ferrari gaat wat experimenteren

Nu zowel de constructeurstitel als de wereldtitel binnen is gaat Ferrari wat meer experimenteren. Tijdens races zullen nieuwe mensen, nieuwe methodes en nieuwe onderdelen worden uitgetest.

De hegemonie van dit seizoen zorgt er zeker niet voor dat het team stil gaat zitten. In de laatste vier races wordt alles gezet op twee zaken; het behalen van de tweede plek in het kampioenschap met Rubens Barrichello en het uitproberen van wat nieuwe dingen. Nieuwe mensen, nieuwe onderdelen en nieuwe methodes moeten ervoor zorgen dat het team al voor de winterstop klaar is voor volgend seizoen.

Jean Todt vertelde: "We zijn er hier (op Spa, red.) al mee begonnen. Een paar veranderingen hier en daar, welke het resultaat des te plezieriger maakte. Ik zou niet weten waarom we nieuwe ontwikkelingen zouden stoppen. We proberen door te blijven ontwikkelen."

Fin verbreekt wereldrecord 'mobieltje werpen'

FunzoneQ! had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Fin Ville Piippo uit Helsinki heeft afgelopen weekend het wereldrecord 'mobieltje werpen' verbroken. De Fin gooide zijn Nokia ruim 82 meter ver. De houder van het vorige wereldrecord, Petri Valta, werd derde met 69,44 meter achter Jani Streng die zijn gsm 74,59 meter ver gooide.

Het WK gsm-gooien werd dit jaar voor gehouden in het Finse Savonlinna Kirkkopuisto. Er deden 177 kandidaten mee uit vijf verschillende landen. 57 Kandidaten deden mee in de individuele klasse, 42 in de team klasse en 18 in de junior klasse, die werd gewonnen Toni Kuusela met een afstand van 46,20 meter.

Volgend jaar wordt er op 27 augustus opnieuw een kampioenschap gehouden in Finland.

WK Telefoongooien 2004
De deelnemers konden kiezen uit verschillende mobieltjes.


De officiŽle uitslag kan hier worden gevonden.

1,4 miljoen Playstation 2's online in Noord Amerika

Volgens Andrew House, topman bij Sony, zijn er op dit moment meer dan 1,4 miljoen mensen die gebruik maken van Sony's onlinedienst, met een maandelijkse stijging van 50.000 gebruikers. Dit aantal vertegenwoordigt 14% van het totale aantal Playstation 2-gebruikers in Noord Amerika en is een positief contrast met het oorspronkelijke aantal online gebruikers dat Sony als streven had, namelijk 100.000.

In een interview met de website IGN.com verklaarde House dat "de verkooptrend een mooie, lange en stabiele stijging laat zien. We zien niet alleen veel verkopen van de netwerkadapterbundel, maar ook een consistente verkoop van de los verkochte netwerkadapter." De vrijgegeven cijfers geven aan dat Sony's online dienst met gemak de populairste is in Noord Amerika, een ruime afstand voor Microsoft's Xbox Live!-dienst. Ondanks het relatief grote succes verwacht House dat het aanboren van de echte massamarkt pas vanaf 2 miljoen gebruikers zal plaatsvinden. "Pas wanneer we meer dan 2 miljoen gebruikers hebben wordt het commercieel interessant om toepassingen uit te brengen die buiten de hardcore genres vallen."

Wat dit betekent is dat - wanneer deze groei aan blijft houden - er goede tijden aan zullen breken voor PS2-bezitters doordat er meer variatie in het online aanbod zal komen. Iets dat versterkt wordt door het feit dat het gros van de online games voor de PS2 gratis online te spelen is.

[Update] Half-Life 2 bereikt toch niet de gold-status

De geruchten dat Half-Life 2 de gold-status op maandag 30 augustus zou bereiken blijken niet waar te zijn. Een medewerker van Valve, Gabe Newell, zou deze informatie voor het weekend op een forum gepost hebben. Nu blijkt dat een ander persoon het wachtwoord van Gabe had verkregen en op deze manier valse informatie op het forum heeft gezet. Valve heeft verklaard dat zodra de gold-status wordt bereikt dit via een persbericht wereldwijd bekend te maken. We moeten dus nog even geduld hebben voordat we het langverwachte vervolg op Half-Life kunnen spelen.

Update: Woensdag 31 Augustus 15:25
Het begint aardig op een soap te lijken, want waar er eerder aangekondigd was dat HalfLife 2 de Gold status bereikte, en toen bleek dat het toch niet zo was, is er nu weer een advertentie uit een Australisch games magazine gevonden op internet waaruit zou moeten blijken dat HL2 tůch klaar is.

Of deze foto betrouwbaar is moet nog blijken, maar ťťn ding is zeker: Half Life 2 is weer volop in het nieuws wat waarschijnlijk het begin is van een groots media offensief om de launch straks te begeleiden.

Verdachten beter op te sporen via mobieltje

Icoon Binnenlands nieuws Vanaf woensdag hebben politie en justitie meer mogelijkheden om verdachten op te sporen via hun mobiele telefoon. Dit heeft het ministerie van Justitie dinsdag bekendgemaakt. Voortaan kan een officier van justitie gegevens opvragen over het tijdstip van een gesprek, met wie er gebeld is, hoe lang het gesprek duurde en vanaf welke plek het gesprek gevoerd werd.

De wetswijziging wil nog niet zeggen dat politie en justitie voortaan van iedereen die ergens van verdacht wordt de mobiele gegevens kunnen opvragen. De maatregel geldt namelijk alleen voor verdachten van misdrijven waar vier of meer jaar gevangenisstraf op staat.

Politie schiet twee agressieve honden dood

junkieXXXL, WAiK en Juusjuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De Amsterdamse politie heeft dinsdagochtend twee agressieve honden moeten doodschieten. De rottweilers waren onbenaderbaar. Toen het hondengeleiders van de politie niet lukte de beesten te vangen, werd besloten dat de situatie te gevaarlijk werd. Na een aantal gerichte schoten stierven de dieren onmiddellijk.

De twee rottweilers hadden als taak het bewaken van een stadsdeelwerf in Amsterdam-Osdorp, maar wisten te ontsnappen door een gat in het hekwerk van de werf. Na hun ontsnapping vielen de honden twee mensen aan en beten bovendien een kat dood. Nadat de politie de dieren onschadelijk had gemaakt werden ze in beslag genomen.

Makers pornofilm leggen schietpartij vast

Paka had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe filmcrew van een pornofilm heeft beelden vastgelegd die de Noorse politie mogelijk kunnen helpen bij het onderzoek naar een gewapende overval. De filmers waren maandagnacht aan het werk in een chique appartementencomplex toen daar voor de deur een geldtransportbusje werd aangevallen door zeker drie gemaskerde mannen.

"We hoorden veel herrie buiten en gingen kijken. Ik zag een bewaker op de grond vallen en een man rennen", aldus pornoster Thomas Hansen, misschien beter bekend als 'Rocco'. Eťn van zijn collega's pakte een camera en legde de schietpartij vast tussen de politie en de overvallers. Omdat nog onduidelijk is of de politie terecht het vuur op de overvallers heeft geopend, kan de opname van groot belang zijn. De overvallers zijn gearresteerd.

Rocco Siffredi
De pornoster Rocco Siffredi

Twee bussen opgeblazen in IsraŽl

Ome.Fleer had ons via de nieuws-submit te melden:

In IsraŽl zijn minstens 12 doden en tientallen gewonden gevallen bij aanslagen op twee bussen. De terreurdaden vonden plaats in zuidelijk IsraŽl, in de stad stad Beersheba.

Het zuiden van IsraŽl heeft normaal gesproken zelden met aanslagen te kampen. De laatste tijd waren er in heel IsraŽl geen zelfmoordaanslagen geweest. Volgens de regering dankzij het veiligheidshek rond de Palestijnse gebieden.

Acclaim vraagt faillissement aan

Vorige week vrijdag heeft Acclaim al haar vestigingen gesloten vanwege financiŽle problemen. Acclaim heeft nog geprobeerd een lening van 65 miljoen dollar af te sluiten om de problemen op te lossen. Maar de lening is afgewezen, waardoor de onderneming gedwongen is om een faillissement aan te vragen. Ongeveer 600 mensen komen hierdoor op straat te staan.

Acclaim kwam serieus in de problemen na het geflopte spel Turok: Evolution. Dit spel kreeg lage cijfers en werd heel slecht verkocht. De eerste problemen kwamen aan het licht in Augustus toen de salarissen 3 dagen te laat werden uitbetaald. Op vrijdagmiddag de 28e werden de werknemers bedankt voor hun inzet en kregen ze 15 minuten de tijd om hun bureaus leeg te halen.

De van oorsprong New Yorkse gameontwikkelaar is bekend geworden door games zoals: WWF Wrestlemania en NBA Jam. Ook hebben ze voor de N64 bijvoorbeeld Turok, Extreme-G en WWF Warzone uitgebracht, waardoor ze deel uitmaakten van het N64 'Dream-team'. Dit jaar zou Acclaim nog 3 titels uitbrengen: Juiced, Red Star en Worms 3D. De games zijn technisch gezien af en zullen waarschijnlijk door een ander bedrijf worden uitgebracht.

'12 ontvoerde Nepalezen geŽxecuteerd in Irak'

Ome.Fleer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuws Uit foto's op een islamitische website blijkt dat twaalf in Irak ontvoerde Nepalezen geŽxecuteerd zijn. De twaalf mannen werden eerder deze maand gegijzeld toen ze vanuit Nepal naar Irak kwamen om daar als koks en schoonmakers voor een Jordaanse onderneming te werken. De ontvoering was het werk van de Ansar al-Sunna groepering.

Volgens Ansar al-Sunna werkten de Nepalezen samen met Amerikaanse troepen in Irak. "We hebben de straf van God uitgevoerd op 12 Nepalezen die vanuit hun land hier naartoe kwamen om tegen de moslims te vechten en om de christenen en de joden te dienen," stond in een gedeelte van de verklaring.

Op de website stond naast de verklaring ook een serie foto's van gemaskerde mannen met de gijzelaars. Op de foto's is te zien hoe de gemaskerde mannen de keel van ťťn van de ontvoerden doorsnijden en vervolgens zijn losgesneden hoofd omhoog houden. Andere slachtoffers zijn liggend op de foto's te zien met kogelgaten in hun rug.

Wilders buigt niet voor Van Aartsen

VVD-Kamerlid Geert Wilders zegt niet te zullen buigen voor de wens van VVD-fractieleider Jozias van Aartsen dat hij zijn pleidooi voor een rechtsere koers van de liberale volkspartij staakt en zijn excuus maakt voor zijn, ook in VVD-kringen omstreden, 'tien-puntenplan'. Daarmee lijkt Wilders zich langzamerhand buiten de fractie te stellen.

Wilders liet vandaag weten nooit te zullen instemmen dat Turkije lid wordt van de Europese Unie. Volgens Van Aartsen is dat standpunt onhoudbaar. Wilders is te kennen gegeven dat hij over dat omstreden onderwerp geen minderheidsstandpunt mag innemen.

Wilders: ''Ik zal op dit punt niet bewegen. Ik heb vandaag tevergeefs geprobeerd het onderwerp tijdens de fractievergadering aan de orde te stellen. Fractievoorzitter Van Aartsen noch de fractie wil nu een discussie. Dat is voor mij onbevredigend, waardoor ik nu blijf bungelen''. Hij sprak echter de hoop uit dat het toch nog goed komt tussen hem en de VVD. Een overstap naar de LPF acht hij vrijwel uitgesloten.

Wilders kwam de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. Buiten zijn 'tien-puntenplan' was dat vooral met snoeiharde kritiek op de radicale islam - hij is onder meer voor een hoofddoekverbod zoals in Frankrijk en het uitzetten van imams - en met ongekende kritiek op de VVD die hij een ingeslapen partij van bejaarde grijsaards noemde.

HSV haalt ook Dondť

Naast Boulahrouz van RKC Waalwijk vertrekt ook Jean-Carlos Dondť (21) van Feyenoord naar het Duitse Hamburger SV.

De nog tot 2007 bij Feyenoord onder contract staande linksback komt in de Kuip niet in aanmerking voor een basisplaats daarom is dit (tijdelijke) vertrek voor speler en club beter. De speler, die in 2003 voor ruim anderhalf miljoen euro naar Feyenoord kwam, heeft nooit aan de hoge verwachtingen die er voor hem waren kunnen voldoen en werd zelfs teruggezet naar het tweede team. Hij speelde welgeteld ťťn wedstrijd in het eerste, de thuiswedstrijd met FC Twente (3-2) in het vorig seizoen. Hij zal voor een periode van ťťn jaar verhuurd worden aan de Duitsers.

Te veel zwembaden met legionellabesmetting

Icoon Binnenlands nieuws Van de overdekte openbare zwembaden in Nederland heeft 31 procent de gevaarlijke legionellabacterie in de waterleidingen zitten. Volgens staatssecretaris Van Geel van Milieu is dat aantal 'te hoog', zo schrijft hij dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Bij een inspectie in 2002 bleek dat er bij 42 procent van de onderzochte overdekte zwembaden een legionellabesmetting in de leidingen te vinden was. Uit een recent vervolgonderzoek is nu gebleken dat het percentage weliswaar flink is gedaald, maar met 31 procent nog altijd te hoog is.

De inspectiedienst van VROM is inmiddels begonnen met nauwkeurige onderzoeken bij de honderd zwembaden waar de besmettingen het ergst zijn. Met deze onderzoeken hoopt de dienst de oorzaken van de besmettingen boven water te krijgen. De resultaten worden eind dit jaar verwacht.

Demouge maand buitenspel

NEC zal Frank Demouge (22) tenminste een maand moeten missen. De aanvaller zal een knieoperatie ondergaan.

Demouge zag zaterdag na spelen van het volle duel tegen AZ zijn knie dik worden. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat er een scheurtje in de buitenmeniscus zit. Herstel zal tussen de vier en acht weken in beslag nemen.

Meevaller voor NEC is dat Andrzej Niedzielan en Romano Denneboom de productie voor de ploeg kunnen blijven waarborgen. Vorig seizoen was Demouge overigens zes weken kwijt aan het herstellen van een enkelblessure.

Grensrechter steekt kantine rivaal in brand

Een grensrechter van de Limburgse voetbalclub SV Simpelveld blijkt de afgelopen maanden de accommodatie van aartsrivaal VV Huls zeker zes keer in brand te hebben gestoken. De 39-jarige man werd dit weekend door een lid van VV Huls op heterdaad betrapt toen hij voorbereidingen trof om de kantine in lichterlaaie te zetten.

Volgens de voorzitter van VV Huls is er echter nog veel vaker brand gesticht dan het aantal keren dat de verdachte tot nu toe bekend heeft. "Het begon met containers en sinds mei zijn de kleedlokalen twaalf keer in de fik gezet en de kantine vier keer." De accommodatie brandde geen enkele keer geheel af, maar de voetbalclub heeft wel zo'n elfduizend euro schade opgelopen.

Waarom de grensrechter, die ook wedstrijdsecretaris van SV Simpelveld is, tot zijn daden kwam is nog niet duidelijk.

Outkast grote winnaar MTV Video Music Awards

Icoon Muziek nieuwsIn de nacht van zondag op maandag hebben Jay-Z en Outkast elk vier MTV Video Music Awards in de wacht gesleept. In de show, die in Miami plaatsvond, ging de belangrijkste prijs naar Outkast voor hun clip 'Hey Ya'. De hiphopgroep viel ook in de prijs voor beste hiphopvideo, beste grafische vormgeving en beste special effects.

De rapper Jay-Z sleepte met zijn clip '99 Problems' prijzen voor beste rapvideo, regie, opmaak en cinematografie in de wacht. Dit jaar liep MTV niet het risico om, net zoals met de superbowl afgelopen jaar, 'spontane' schokkende beelden te laten zien. De show werd namelijk met enkele seconden vertraging uitgezonden. Hierdoor kon de regie eventuele onverwachte en schokkende gebeurtenissen censureren.

Het is voor de eerst keer sinds twintig jaar, dat de MTV Awards niet in New York of Los Angeles werden gehouden. Omdat het dit jaar in Miami plaatsvond konden enkele artiesten, zoals Usher en Bruce Willis, met de boot komen. De snelle speedboten en glanzende jachten meerden af voor de rode loper, zodat de sterren zo naar binnen konden paraderen.

De winnaars van de VMA's 2004
De twee grote winnaars van de VMA's 2004; Rapper Jay-Z en Andre 3000


MTV Nederland zendt vanavond de hele show uit tussen 20.00 en 23.00 uur.

Michael Pilarczyk naar Radio Veronica

Veronica logoRadio-DJ Michael Pilarczyk zal vanaf aanstaande zaterdag te horen zijn in de nieuwe programmering van Radio Veronica, die morgen van start gaat. Hij zal in het weekend tijdens de lunch het programma 'De Nummer 1 Show' gaan presenteren.

Michael Pilarczyk was eind jaren '80, begin jaren '90 al bij Veronica te horen, toen de club nog een publieke omroep was. Hij presenteerde daar programma's als Goud van Oud, Oh Wat een Nacht en Ook Goeiemorgen. In 1992 verhuisde hij met een deel van de harde Veronica-kern mee naar het nieuw op te starten Radio 538, waar hij tot 1998 actief is geweest met onder andere The Jungle en Club 538.

In de tussentijd is Pilarczyk actief geweest als presentator en producent van televisieprogramma's op onder andere TMF, RTL 4 en RTL 5. Ook heeft hij bij Yorin FM een 80's en 90's programma gepresenteerd.

Veronica, dat vandaag een jaar geleden als 80's & 90's muziekstation begon, begint deze week met een aantal nieuwe programma's. Zo zal Jeroen van Inkel morgenochtend zijn beruchte ochtendshow een herstart geven, en is Rob van Someren weer doordeweeks in de middag te horen. Zondag werd al bekend dat Patrick Kicken een vaste plek op het station heeft verworven. Ex-538 en Noordzee-DJ Arlo van Sluis, die de afgelopen zomer al diverse malen als invaller programma's heeft gemaakt, wordt de vaste presentator van de weekendeditie van Goud van Oud.

Trajectcontroles beginnen deze week

Icoon Binnenlands nieuws Automobilisten die graag te hard rijden moeten vanaf deze week extra gaan oppassen. Er worden deze week namelijk twee van de zes nieuwe trajectcontrolesystemen in gebruik genomen. Bij de trajectcontroles wordt de snelheid niet op ťťn punt gemeten zoals bij flitspalen, maar als gemiddelde snelheid over een langere afstand. Vlak voor de flitspaal remmen heeft dus geen effect.

Automobilisten die te hard langs de trajectcontroles rijden worden altijd geregistreerd en krijgen altijd een bon thuisgestuurd. Omdat het systeem met camera's werkt die boven het wegdek hangen is de kans op vandalisme volgens het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie een stuk kleiner.

Deze week zal het systeem in gebruik worden genomen op de A4 en de A12. Volgende week zal de N919 volgen. In oktober of november wordt trajectcontrole ook ingevoerd op de Zeelandbrug en de A2. Hardrijders in Flevoland moeten extra opletten; daar zal namelijk een verplaatsbaar systeem gebruikt worden.

Op alle trajecten is al enige tijd proefgedraaid zonder dat daarbij boetes werden uitgeschreven. Tijdens deze proeven bleek bijvoorbeeld dat meer dan 10 procent van de automobilisten op de A4 te hard rijdt.

Kimi: "Het ziet er goed uit"

Kimi RšikkŲnen is er van overtuigd dat de rest van het seizoen McLaren een sterk team zal zijn. RšikkŲnen: "Het zal moeilijk zijn om altijd te winnen maar het team zal zijn uiterste best doen. Hopenlijk winnen we dit seizoen nog meerdere races."

Kimi is in zijn nopjes nu het zo goed gaat. "De start van het seizoen was zwaar, maar we hebben keihard gewerkt. Dat heeft zich nu uitbetaald in goede resultaten en hopenlijk kunnen we dat vasthouden. Het was een goede dag voor het team, vanaf de tiende plaats starten en dan winnen. Misschien konden mensen niet geloven dat we dat zouden kunnen maar we hadden op vrijdag al een zeer sterke wagen."

McLaren werd wild wakker geschud bij de opening van het seizoen. Ferrari sloeg iedereen om de oren en ook McLaren kon Ferrari niet bijbenen. Sterker nog, McLaren zag in de eerste drie races al vier keer een wagen de race verlaten. Het team gaf toe dat de MP4-19 niet zo goed was als gedacht en begon aan een nieuwe ontwikkeling in een poging Ferrari te verslaan.

Kimi wist dit seizoen in Silverstone zijn eerste pole position te halen, de tweede race met de nieuwe McLaren. Hij werd tweede en dat was de eerste podium-finish voor het team dit seizoen. Daarna zakten de resultaten en prestaties van Mclaren weer in maar afgelopen weekend liet Mclaren met RšikkŲnen eindelijk weer eens zijn tanden zien.

Mishandelde man uit Heerlen overleden

Icoon Binnenlands nieuwsDe 45-jarige man die afgelopen zaterdagnacht zwaargewond in zijn tuin in Heerlen werd aangetroffen, is overleden. Uit onderzoek is gebleken dat de man zwaar is mishandeld. Er zijn twee verdachten aangehouden die de mishandeling hebben bekend.

De verdachten zijn 25 en 45 jaar oud. Het duo zou niet in de woning van de man hebben ingebroken. Wat het motief is, is nog steeds niet duidelijk. De verdachten worden morgen aan de officier van Justitie voorgeleid. Vandaag zal sectie op het stoffelijk overschot van het slachtoffer worden verricht om de precieze doodsoorzaak vast te stellen.

Muziek moet walvis weglokken van stuwmeer

junkieXXXL en Esposa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Deskundigen proberen de walvis die vorige week de waterinlaat van een waterkrachtcentrale inzwom met verwoede pogingen naar buiten te lokken. Als nieuwste 'aas' worden nu geluidsopnames van andere walvissen gebruikt. De deskundigen hopen dat de walvis de geluiden zal volgen en zo het stuwmeer van de elektriciteitscentrale uit zal zwemmen.

Toen de walvis vorige week de inlaat van de centrale inzwom, is die meteen stilgelegd om letsel aan de walvis te voorkomen.

Vooraf waren de deskundigen bang dat het dier de opnames van walvisgeluiden niet zou verstaan, omdat de opnamen afkomstig zijn uit de Grote Oceaan en het dier zelf uit de Atlantische Oceaan komt. Toch lijkt de aanpak te werken, want de walvis is de geluiden volgens Canadese media al vier kilometer gevolgd. Voorlopig blijft de zes meter lange bultrug echter weigeren de sluisdeuren van het stuwmeer uit te zwemmen.

Het is niet voor het eerst dat de geluiden van walvissen worden gebruikt om een verdwaald exemplaar mee te lokken. In 1985 zwom een bultrug al eens tachtig kilometer achter een groep wetenschappers aan, die hem daarmee uit de baai van San Francisco lokten.

Nederlander pessimistisch over lot arme landen

Icoon Algemeen nieuws Nederlanders staan pessimistisch tegenover het lot van arme landen. Ze hebben er weinig vertrouwen in dat armoede, honger en de verspreiding van dodelijke ziektes zoals AIDS snel minder zullen worden. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO).

Van de duizend ondervraagden dacht slechts 5 procent dat het aantal mensen dat onder de armoedegrens leeft in 2015 gehalveerd zou zijn. Driekwart van de ondervraagden was er van overtuigd dat dit niet het geval zou zijn.

Over honger en ondervoeding dachten de ondervraagden iets minder negatief. 13 procent van de ondervraagden dacht dat het aantal mensen met honger in 2015 gehalveerd zou zijn, en 56 procent dacht van niet.

Dit negatieve beeld over de toekomst van arme landen betekent ook dat steeds meer mensen willen dat Nederland meer geld in ontwikkelingshulp gaat steken. Nu willen 34 procent van de mensen zo'n extra investering, terwijl dat in 1998 slechts ťťn op de vijf mensen dit wilden.

Agnes van Ardenne, de minister van Ontwikkelingssamenwerking, kwam ook niet al te best uit het onderzoek. Slechts 5 procent van de mensen wist haar naam spontaan op te noemen als verantwoordelijke minister. Bij haar voorgangers lag dat percentage beduidend hoger; 33 procent van de mensen wist destijds Eveline Herfkens te noemen en Jan Pronk werd zelfs door 40 procent van de mensen genoemd.

Winnaar Nachtlicht-schrijfwedstrijd

Het afgelopen half jaar is er door FOK! en het literaire NCRV-radioprogramma Nachtlicht een schrijfwedstrijd gehouden. Uit alle weekwinnaars werden de vier besten gekozen die uiteindelijk door Manon Uphoff en Arthur Japin werden beoordeeld. Deze weekwinnaars zijn afgelopen maand verschenen op de columnsectie van de FP. Afgelopen zondag werd in de laatste uitzending van Nachtlicht het winnende verhaal gekozen. De uiteindelijke winnaar is onze eigen Francesca geworden. Van harte gefeliciteerd daarmee!

Francesca schreef al enige tijd voor de weblog en is sinds korte tijd ook vaste columnist geworden op de FrontPage. Haar winnende verhaal is hier te lezen. In de laatste uitzending van Nachtlicht die hier te beluisteren is Francesca geinterviewd en heeft Manon Uphoff haar verhaal voorgelezen (tweede uur en dan een half uur verder spoelen).

FOK! bedankt de NCRV voor de samenwerking en bedankt ook alle users die hun pennen hebben geslepen en het de jury elke week weer moeilijk maakten. Aangezien het doek voor Nachtlicht is gevallen, zal er volgend jaar geen identiek vervolg zijn, maar gezien het succes op het literatureluurs forum zal een ander format zeker niet ondenkbaar zijn.

Cosworth sluit deal met Minardi

In 2005 zal Minardi wederom rijden met Cosworth motoren. Ditmaal echter met dezelfde motoren als Jaguar. Geen afdankertjes meer dus voor het Minardi F1-team.

De deal zou al in Hongarije zijn gesloten, aldus teambaas Paul Stoddart. “We hebben in Hongarije een overeenkomst getekend met Cosworth voor de levering van motoren in 2005”, meldde Stoddart in Spa. “We krijgen precies dezelfde motor als Jaguar en hij gaat de TJ heten.”

Opzich is het opmerkelijk dat deze deal al gesloten is daar er nog grote onzekerheid bestaat of Minardi genoeg sponsors zal binnenhalen. Dit seizoen heeft Minardi oude Cosworth motoren die in toerental stevig zijn begrensd omdat motoren een heel weekend moeten meegaan. Op deze manier blijft de motor meestal wel een weekend draaien. De motor die Minardi momenteel gebruikt is onderhuids al drie jaar oud, net als het chassis overigens.

Deze deal met Cosworth zou dus een grote stap voorwaarts kunnen zijn voor het Minardi-team. Of ook Jordan volgend jaar met Cosworth-motoren rijdt is nog niet bekend.

Madurodam breidt wagenpark uit

Het wagenpark van Madurodam wordt binnenkort uitgebreid met het automerk DeLorean. Jeroen Grasveld, de burgemeester van de miniatuurstad en de voorzitter van DeLorean Club Nederland, Mario Perotti, plaatsen een schaalmodel bij het Huis van de Toekomst in de stad.

Het automerk dankt zijn bekendheid aan de filmtrilogie 'Back to the future', waarbij een DeLorean omgebouwd is tot tijdsmachine. Wat het meest opvalt aan de auto zijn de vleugeldeuren, waardoor het ontwerp zijn futuristische karakter krijgt.

De uitbreiding van het wagenpark komt mede door de viering van het vijfjarig bestaan van de DeLorean Club. Er zullen twaalf schaalmodellen worden toegevoegd. Zij worden op het voorplein van Madurodam geparkeerd. Totaal zijn er 8.583 modellen van de auto's gemaakt.

DeLorean
Een DeLorean

Lees meer over Madurodam in de review die onlangs verscheen.

Colin naar NAC

PSV-er Jurgen Colin speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor NAC Breda.

Maandagavond bereikten de clubs overeenstemming over het verhuren van Colin, die in het seizoen 2002/2003 ook al speelde voor de club uit Breda.

Algemeen directeur Theo Mommers en coach Ton Lokhoff zijn beiden erg blij met zijn komst. "Jurgen stond altijd al hoog op ons verlanglijstje, maar PSV wou hem eerst niet laten gaan. Everton wou hem ook graag hebben, maar Jurgen heeft uiteindelijk toch voor ons gekozen," aldus Mommers.

Rebellin wil Argentijn worden

De Italiaan Davide Rebellin was erg verbolgen over zijn niet-selectie voor de wegrit op de Olympische Spelen in Athene. Daarom denkt Rebellin er over om de Argentijnse nationaliteit aan te nemen.

Rebellin heeft nochtans geen enkele familiale band met ArgentiniŽ. De huidige wereldbekerleider is wel goed bevriend met de Argentijnse bondscoach Mirko Rosatto. De Argentijnse wielerbond heeft ook al laten weten dat moest Rebellin voor hun land uitkomen, hij zeker meemag naar het Wereldkampioenschap in Verona.

De vrees van Rebellin om niet naar het Wereldkampioenschap te zullen mogen is ongegrond, zegt Italiaans bondscoach Franco Ballerini. Hij heeft de man al in zijn voorselectie opgenomen. Maar Rebellin denkt dat er in een nationale ploeg nooit plaats kan zijn voor twee kopmannen, en dat hij in de schaduw zal blijven staan van Bettini. De Italiaan heeft deze week nog een onderhoud met het UCI over de zaak.

Mbamba naar Maccabi Tel Aviv

Emile Mbamba verlaat Vitesse. De spits uit Kameroen heeft een tweejarig contract getekend bij Maccabi Tel Aviv.

Naar verluidt ontvangt Vitesse zo`n 300.000 euro voor de 21-jarige Mbamba. De aanvaller speelde in totaal 86 competitiewedstrijden voor de Arnhemmers en maakte daarin 13 doelpunten.

De Israelische club komt in de Champions league uit in de poule met Ajax, Bayern Munchen en Juventus.

Schuttingtaal

Als je een eigen huis bezit met een tuin en aan weerzijden buren hebt, herken je vast de situatie waarin je buurman of Ėvrouw bij je aanbelt. Zij willen eventjes, onder het genot van een kopje koffie, bijpraten over de schutting die zij van plan zijn aan te gaan leggen. Uiteraard dien je het wel helemaal eens te zijn met de keuze van de omheining. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook wel degelijk qua kosten en jouw aandeel daarin.

Ibrahimovic van Ajax naar Juventus

Ajax-spits Zlatan Ibrahimovic speelt de komende vier seizoenen voor de Italiaanse club Juventus, zo meldt de Amsterdamse televisiezender AT5. De Zweed tekende afgelopen nacht een contract bij de club uit Turijn. Hoeveel Ajax precies ontvangt voor de spits is niet bekend, maar het zou gaan om een bedrag van rond de 17 miljoen euro.

De opvolger van Ibrahimovic bij Ajax is ook al bekend: Roda JC-spits Arouna Kone. NOS Studio Sport meldt dat Yannis Anastasiou de omgekeerde weg bewandelt. Hij keert komend halfjaar op huurbasis terug naar de ploeg uit Kerkrade.

AS Roma had ook interesse voor Ibrahimovic, maar gaat nu in zee met oud-Ajacied Mido. Mido speelt nu nog bij Olympique Marseille.

De ploegen moesten snel handelen, want vandaag sluit de transfermarkt. Over twee weken zal Ibrahimovic overigens alweer in de Amsterdam ArenA te bewonderen zijn. Hij speelt dan met zijn nieuwe club Juventus tegen Ajax in het kader van de Champions League.

Voetbal: Ibrahimovic van Ajax naar Juventus

Dr.Dre had ons via de nieuws-submit te melden:

Ajax-spits Zlatan Ibrahimovic speelt de komende vier seizoenen voor de Italiaanse club Juventus, zo meldt de Amsterdamse televisiezender AT5. De Zweed tekende afgelopen nacht een contract bij de club uit Turijn. Hoeveel Ajax precies ontvangt voor de spits is niet bekend, maar het zou gaan om een bedrag van rond de 17 miljoen euro.

De opvolger van Ibrahimovic bij Ajax is ook al bekend: Roda JC-spits Arouna Kone. NOS Studio Sport meldt dat Yannis Anastasiou de omgekeerde weg bewandelt. Hij keert komend halfjaar op huurbasis terug naar de ploeg uit Kerkrade.

AS Roma had ook interesse voor Ibrahimovic, maar gaat nu in zee met oud-Ajacied Mido. Mido speelt nu nog bij Olympique Marseille.

De ploegen moesten snel handelen, want vandaag sluit de transfermarkt. Over twee weken zal Ibrahimovic overigens alweer in de Amsterdam ArenA te bewonderen zijn. Hij speelt dan met zijn nieuwe club Juventus tegen Ajax in het kader van de Champions League.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

SMS-verkeer stijgt explosief

Het sms-verkeer is de laatste tijd flink toegenomen. Volgens telecomprovider Telfort is het aantal tekstberichten via prepaid gsm-telefoonds sinds de prijzen flink verlaagd werden, verdubbeld. Provider Orange spreekt zelfs over een verdriedubbeling.

KPN startte in juni de prijzenoorlog in de sms-wereld door het tarief te verlagen tot 9 cent voor prepaid-klanten. Telfort volgde snel en verlaagde het tarief tot 8 cent. Ook de andere providers volgden.

Man vindt biertap in z'n tuin

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Toen een inwoner van Heemskerk 's ochtends vroeg in de tuin bij z'n huis keek, heeft hij waarschijnlijk wel even z'n ogen uit staan wrijven. Daar zag hij namelijk een biertap staan, compleet met spoelbak.

Niet wetende wat er mee aan te moeten, belde de man de politie, om aangifte te doen van de opmerkelijke vonst. Nadat enkele agenten dit inderdaad aantroffen, hebben zij de hele handel maar naar het politiebureau gebracht, al waar het door de nog onbekende eigenaar kan worden opgehaald.

Hoe de tap daar in de tuin terecht gekomen is, is niet bekend, maar het vermoeden is dat het enkele grappenmakers zijn geweest die de tap daar hebben achtergelaten.

Wilders moet inbinden van VVD

WildersDe VVD heeft het gehad met Kamerlid Geert Wilders, zo meldt de Telegraaf. Komende vrijdag moet Wilders tijdens een speciale bijeenkomst ten overstaan van de fractie zijn excuses aanbieden voor het 'tien-puntenplan', dat hij begin juli met zijn fractiegenoot Oplaat lanceerde. Doet hij dat niet dan kan hij wellicht uit de fractie gegooid worden. Insiders verwachten echter dat het zo een vaart niet zal lopen en dat Wilders zal aangeven dat zijn plan nogal ongelukkig was en hij bereid is excuses te maken.

In het tien-puntenplan staat onder meer dat Turkije nooit lid mag worden van de EU en dat het huidige kiesstelsel niet mag worden aangepast. Deze punten stuiten fractieleider Van Aartsen het meest tegen de borst. Zo zal de EU, onder Nederlands voorzitterschap, eind dit jaar moeten besluiten of er met de Turken wordt onderhandeld. Zelf is Van Aartsen positief over aansluiting van Turkije, mits dit land aan de voorwaarden voor toetreding voldoet. Verder is de VVD gehouden aan het regeerakkoord, waarin staat dat het kiesstelsel moet worden aangepast.

Van Aartsen wil zich volgens ingewijden ook niet langer laten 'piepelen' door fractiegenoten die in het openbaar oproepen tot een rechtsere koers van de liberale volkspartij.

Friese jongeren trappen egeltje dood

In Dokkum zijn dit weekend vier jongeren aangehouden die een reeks vernielingen hadden gepleegd en bovendien een egeltje tot de dood toe mishandelden. Getuigen zagen hoe de jongeren eerst een schutting kapot trapten en tegen garagedeuren sloegen. Daarna nam een 16-jarige jongen uit Bornwird een stuk schuttinghout ter hand en mepte daarmee een egeltje op de kop. Het zwaar gewonde diertje werd tenslotte door de 16-jarige knaap in een sloot getrapt.

De dader liep daarna verder met zijn maten, een 17-jarige jongen uit Raard en twee jongeren (15 en 17) uit Rinsumageest. Gezamenlijk trapten ze een ze fiets omver en vernielden feestpoppen en feestverlichting.

Toen de jongelui tenslotte bezig waren een verkeersbord te jatten werden ze opgepakt door de politie.

[update] 'SBS6 heeft kijkcijfergoud'

SBS6 wil het komende tv-seizoen met een nieuw programma komen waarvan men hoge verwachtingen heeft. De zender wil nog geen duidelijkheid geven over het format. Donderdag zal er uitleg worden gegeven over de inhoud van het programma. Tv-deskundigen constateerden eerder dat komend seizoen geen grote, nieuwe tv-formules het licht zien in Nederland.

"In het diepste geheim heeft SBS6 de afgelopen drie maanden gewerkt aan een nieuw spectaculair programma dat, naar verwachting, de grote hit van het najaar gaat worden", verklaarde een SBS-woordvoerder maandag. De programmareeks met Nederlandse kandidaten zou inmiddels al opgenomen zijn. Het betreft een programmaformule die in andere landen hoge ogen heeft gegooid. De eerste uitzending van de negendelige reeks komt 21 september op de buis.

Update 06:00
Het weblog TV-formats onthult dat het grote geheim van SBS6 zou draaien om het format 'Joe Millionaire' dat al een enorme hit was in Amerika en een aantal andere landen. Een groep vrijgezelle meiden strijdt om de hand van een knappe miljonair die uiteindelijk een soort van bouwvakker schijnt te zijn. Zal de winnares toch voor hem gaan als ze dit aan het eind te horen krijgt?

Het programma moest uiteraard van tevoren opgenomen worden en het liefst ver weg, zodat het plot bij de deelnemende dames, die in de race dachten te zijn voor een rijke vent, onbekend bleef.

Nederland bij tien grootste spamlanden

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederland staat in de top 10 van landen waar ongevraagde mail vandaan komt. Volgens het Financieele Dagblad komt 1,2 procent van de wereldwijd verzonden spam uit ons land. Vooral door de hoge dichtheid aan breedbandverbindingen is het goed spammen in Nederland.

Vanuit Amerika komt de meeste ongevraagde mail. Met 60 procent staat de VS bovenaan. China volgt met 6,2 procent. Vanwege de verwaarloosbare verzendkosten is spam lucratief. Voor enkele tientjes bereikt de ongewenste e-mail miljoenen mensen tegelijk.

Veel pornosites zitten ook in Nederland. Dit kan ook een verklaring zijn voor de grote hoeveelheid spam. In de nieuwe Nederlandse Telecommunicatiewet riskeren bedrijven die ongewenste mail versturen een boete van 450 duizend euro.

Turkije wil overspel opnieuw misdrijf maken

Icoon Buitenlands nieuws Volgens minister van Justitie Cemil Cicek wil de Turkse regering dat overspel in het wetboek van strafrecht wordt opgenomen als misdrijf. De regerende Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) wil het verbod meenemen bij een algemene herziening van het strafrecht in het kader van een mogelijke toetreding tot de EU. Het idee werd maandag met grote woede ontvangen door onder meer de oppositiepartijen en vrouwenorganisaties.

De wetgeving gaat in principe over zowel mannen als vrouwen. Tegenstanders van het voorstel zijn echter bang dat de wet, net als een zes jaar geleden afgeschafte wet tegen overspel, vooral tegen vrouwen gebruikt zal worden. Cicek meent echter dat de strafbaarheid van overspel noodzakelijk is 'omdat de samenleving dit verwacht'.

De vorige wet die overspel strafbaar stelde werd in 1998 afgeschaft na een uitspraak van het Turkse Hooggerechtshof. Het hof oordeelde destijds dat de wet vooral tegen vrouwen werd gebruikt, waardoor hij in strijd was met de gelijke behandeling van de seksen.

NS-automaten steeds minder betrouwbaar

NS-kaartautomaat De kaartautomaten van de Nederlandse Spoorwegen (NS) beginnen de laatste tijd steeds meer gebreken te vertonen. Dit schreef het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov) maandag in een brief aan de directie van de NS. Volgens Locov komt het steeds vaker voor dat automaten pinpassen verkeerd lezen of wel geld van een rekening afschrijven maar geen kaartje printen.

Volgens de consumentenorganisatie is het toegenomen aantal problemen te danken aan het nieuwe beleid waarbij kaartjes aan het loket duurder zijn. Sinds 1 juni moeten reizigers aan de balie 50 cent meer betalen dan bij een automaat. Hierdoor maken steeds meer mensen gebruik van de automaten en komen er dus ook meer fouten aan het licht.

Boek: Tom Clancy - De Tanden van de Tijger

Gewapend met een backpack van 25 kilo trok ik afgelopen zomer door het zonnige Frankrijk. Natuurlijk kan een goed boek dan niet ontbreken tijdens de vaak ellenlange reizen. Met goede moed had ik de nieuwe Tom Clancy dus ingepakt, maar 387 pagina’s en dan ook nog eens een behoorlijk groot lettertype is bepaald geen lichtgewicht. So it better be damn good dacht ik nog...Auteur: Tom Clancy
Titel: De Tanden van de Tijger
Fysiek: Paperback
Pagina's: 387
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
ISBN: 9022988120
Prijs: §19,95


Laatste reviews en specials
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
special
Random Pics van de Dag #944
©FOK.nl e.a.