Tong's voetbalverhalen en WK-column #2

Ik ga sowieso al vaak tegen de stroom in. Nu ga ik met m'n natuur mee, en hoop dat de Belgen gruwelijk afgaan op het WK. Wat zijn die kazen stil. Zongen ze op het WK 94. Na een onverdiende overwinning tegen Oranje. De Belgen werden vervolgens uitgeschakeld en Nederland speelde nog een klassieker tegen Brazilië. Helaas was toen de overschatte Dick Advocaat bondscoach en moesten we tevreden zijn met een zevende plaats in Amerika.

Nu de Belgen tegen Canada. Een non-voetballand. En komen ze onterecht op voorsprong. Na 80 jaar hadden de Belgen eindelijk een betere generatie dan Nederland. In die 6 jaar wisten ze hoger van de toren te blazen dan Oranje ooit rood had getoeterd. Wat een droef toeters.

Dat België een klein, gemoedelijk land is, is een mythe. Met voetbal en muziek geen stugger, in zichzelf gekeerd publiek en mensen tegen gekomen. Geen contact mee te krijgen en totaal geobsedeerd door zichzelf. Verder zit hun Nederland-haat hoger dan de strot kan kotsen.

Ze hebben liever dat Nederland verliest dan dat de Rode Duivels winnen. Non-volk en non-voetballers. Arme de Bruyne dat je in zo'n kutland bent geboren. Luc Nilis was een wereldtopper. Die werd pas gewaardeerd in Nederland. Toen-ie in het top jaar van Ajax, 1995, als PSVer, Nederlands voetballer van het jaar werd. In België hielden ze van zuigers als Vercauteren en Vandereicken. Ronaldo noemde Nilis de beste voetballer waar ie ooit mee heeft gespeeld. Armlastig land. Hup Canada. Helaas de Belgen weer de beste doelman van het tournooi.

tong80