Acht euro korting op Mario Kart 8

Ik ga even reclame maken voor Nintendo, want als grootste Nintendo-fan bij de FOK!games-crew verwachten de lezers dat nou eenmaal van mij. Dit keer ga ik het hebben over de acht euro korting die je op Mario Kart 8 kunt krijgen als je de digitale versie koopt en vooraf Super Mario Kart voor de Virtual Console downloadt.

Nu kun je zeggen dat je in plaats van acht euro korting slechts een verouderde Super Nintendo-game als extraatje krijgt, maar dat is niet zo. Super Mario Kart is namelijk een klassieker die iedereen eigenlijk verplicht zou moeten aanschaffen. Het toont niet alleen het lef van Nintendo om Mario in een nieuw genre te stoppen, maar de kartgame steekt ook nog eens ijzersterk in elkaar.

De grootste kracht van de game komt van de personages. Iedereen kent Mario, Peach, Bowser en Toad en dat spreekt natuurlijk veel meer aan dan onbekende personages in andere racegames. Bovendien heeft elk personage zijn eigen speciale voorwerpen waarmee je tijdens het karten de tegenstander kan dwarszitten.

Super Mario Kart is daarmee geen bloedserieuze racegame, maar vooral een partygame met een raceoorsprong. De nadruk op gezellige competitie met vrienden betekent echter niet dat de besturing daaronder lijdt. Elk personage heeft zijn eigen handling en statistieken. Zo zijn Donkey Kong en Bowser verreweg de snelste racers, maar komen ze vanwege hun gewicht maar traag op gang. Yoshi daarentegen heeft een snelle acceleratie, maar heeft weer een lagere topsnelheid. Het vinden van de juiste balans is erg belangrijk. Zelf rijd ik als vanouds weer met Koopa Troopa, de stabiele wegligging is voor mij het belangrijkst in de GP.

Ook is het aantal circuits niet mis. Met maar liefst 20 verschillende banen is er meer variatie dan bij een 'next-gen' racer als Forza 5. Elke track heeft bovendien een herkenbare Mario-feel met bijvoorbeeld de groene rioolpijpen of Lakitu die je op de baan zet als je ervan afvalt. Rainbow Road blijft een van mijn favoriete tracks aller tijden, ook al is dit de simpelste en platste Rainbow Road in alle Mario Kart-delen.

Toen ik Super Mario Kart de eerste keer opstartte vorige week kreeg ik letterlijk kippenvel. Het geluid uit mijn speakers gooide me twintig jaar terug in de tijd en toen bleek dat Super Mario Kart net als fietsen is: je verleert het nooit. Welke bochten je op welke manier aansnijdt en welk personage je grootste rivaal in de race wordt, het is allemaal nog net zoals toen. Ultieme nostalgie voor slechts acht euro dus, en je krijgt er acht euro korting op Mario Kart 8 mee!

Overigens lukte het me vroeger nooit om goud te halen op 150CC, Special Cup. Op dit moment ben ik halverwege de 150CC-klasse en ga ik voor goud op de Special Cup. Mocht ik het halen, dan is dat groot nieuws dat ik met iedereen hier zal delen!