Tekenen met je Wii U

De Art Academy-reeks, begonnen op Nintendo DS, bestaat uit een aantal titels waarmee je kunt tekenen op je Nintendo-console. Met de Wii U gamepad en zijn grote touchscreen was een nieuw deel een kwestie van geduld. Nu Art Academy Sketchpad te downloaden is ging ik ermee aan de slag.

Ik kan totaal niet tekenen, op de middelbare school lukte het me net een voldoende te scoren dankzij een goedgelukte aquarel. Na de middelbare school heb ik enkel nog vakjes ingekleurd tijdens colleges en dat was het wel. Toch ben ik degene die Art Academy voor Wii U mag uitproberen voor FOK!. Misschien dat het me met de juiste materialen wél lukt om iets moois te maken!

Op MiiVerse zijn op dit moment al talloze fantastische werken te zien. Onderstaande tekeningen komen van chun (New York) en Si (Koraal). Klik om ze te vergroten. Het verbaast me echt dat zulke werken op een simpele Nintendo-controller getekend kunnen worden. De resolutie is namelijk niet super groot, en het pennetje blinkt ook niet uit in preciesie. 

 

Sketchpad is zoals je misschien al begrijpt geen game, maar een softwaretool om te tekenen op je Wii U gamepad. Het is meer Photoshop dan Mario zeg maar. Je hebt twee opties: natekenen van een voorbeeld of vrij tekenen. Daarnaast kun je het papiermateriaal kiezen (glad of grof bijvoorbeeld) en het materiaal waarmee je tekent. De één zal potlood fijn vinden terwijl de ander misschien kiest voor krijt.

Het materiaal dat je kiest heeft ook daadwerkelijk effect op de tekening. Een hard potlood zet scherpere lijnen dan een zacht potlood en met krijt werkt het weer heel anders. Welke ondergrond en welk tekenmateriaal je het fijnst vindt kun je uitproberen, want een tekening is natuurlijk zo gewist. Ben je eenmaal tevreden over je creatie dan kun je het zonder moeite delen op Miiverse, de integratie is echt heerlijk.

 

Na flink wat spelen met de kleuren, materialen en verschillende mogelijkheden had ik alles wel gezien. De set die nu geboden wordt is erg uitgebreid en je kunt echt los gaan als kunstenaar. Voorwaarde is wel dat je al moet kunnen tekenen, want er zitten geen tutorials of lessen bij dit pakket. Die worden later als DLC aangeboden voor een nu nog onbekende prijs. Dat vond ik wel behoorlijk jammer.

Uiteindelijk kwam ik namelijk niet veel verder dan onderstaand kunstwerk. Ik noem het 'Next-gen is here'. De tekening leverde me overigens wel drie 'ja's' op Miiverse op!

In de toekomst komen er zoals gezegd lessen beschikbaar voor Art Academy Sketchpad. Waarschijnlijk gaat het je een paar euro per les kosten, en dan vind ik het persoonlijk toch niet echt de moeite waard. Tekenen is niet echt mijn ding, maar ben je wel een artistiek en creatief persoon, dan is Art Academy Sketchpad vast wel iets voor jou! Laat je het even weten als je iets moois hebt gemaakt?