RPG Zomer: De samenvatting

Op 21 juni zijn we gestart met de FOK!games RPG Zomer en op deze laatste officiële zomerdag kijken we even terug, én vooruit. Ook gaan we om feedback vragen zodat we kunnen inspelen op wat jullie leuk vinden om te lezen.

RPG Zomer

We begonnen met Final Fantasy IV: The After Years waar ikzelf mee aan de slag was gegaan. Om eerlijk te zijn moet ik toegeven dat ik de game nog niet heb uitgespeeld. De Virtual Console-release van Earthbound en de 3DS-game Mario & Luigi: Dream Team Bros. waren twee RPG's die ik prioriteit heb gegeven. Vooral Earthbound is een tijdloze klassieker gebleven die ik iedereen aanraad om te spelen. The After Years ga ik zeker nog wel uitspelen, de Vita ligt op dit moment aan de lader zodat ik er onderweg naar mijn werk elke dag mee kan spelen. 

Volgend jaar pak ik weer een Super Nintendo-game in de RPG Zomer, hopelijk staan Super Mario RPG, Final Fantasy VI of Secret of Mana in de eShop. Alle drie deze games heb ik ooit wel wat gespeeld maar meer dan vijf uur zal er niet in zitten denk ik. 


Super Mario RPG 

Maar genoeg over mezelf, tijd voor de teksten van mijn waarde collega's. Als men vraagt welke RPG Zomer-blog ik dit jaar het leukst vond om te lezen kies ik Borderlands. WoutD koos ervoor om in een reisgids te vertellen waarom Borderlands zo tof is, origineelste stuk van dit jaar.

De blog waar ik me het meest over verbaasd heb was die van Yachiru over Chrono Trigger. Voor mij, en velen met mij, is het de beste game ooit, maar op de één of andere manier spreekt het haar niet aan. Meningen verschillen natuurlijk, maar dit is op z'n minst vreemd. 


Mass Effect 

We hadden dit jaar naast Borderlands wel meer redelijk recente games. Zo speelde Tom261 Fallout 3 en was WesleyB deze zomer bezig met de eerste Mass Effect. Mass Effect was overigens niet de enige RPG die WesleyB speelde, ook Paper Mario: The Thousand Year Door kwam langs. 

Een ander crewlid dat maar liefst twee games beschreef was D-vide die achtereenvolgens Grandia III en Rogue Galaxy speelde. Beide RPG's zijn wat minder bekende cult-hits uit het PlayStation 2-tijdperk. Uit dat tijdperk komt ook Skies of Arcadia waarover SolidDS schreef. Skies of Arcadia verscheen voor Sega's laatste console, de Dreamcast. 

Eindredacteuren Kn0x en Kensuke schreven over Final Fantasy IX en Breath of Fire III, beide games uit franchises die tegenwoordig lang niet meer zo populair zijn als vroeger. En als we kijken naar franchises uit een verloren tijd hoort Mega Man daar natuurlijk ook bij. Capcom doet er niets meer mee, maar dat weerhield Denzo er niet van om Battle Network te gaan spelen.

Final Fantasy IX

Uiteindelijk hopen we jullie te motiveren om volgend jaar in de zomer ook een RPG te gaan spelen. Kies de nieuwste Final Fantasy of pak juist een oude Ultima. De keus is aan jou! Tips zijn overigens ook welkom, als je denkt 'die moeten ze bij FOK!games gaan spelen', laat het ons weten!

Ook andere thema's zijn welkom. Wil je misschien een First Person Spring? Of Platform Winter? Roep het maar en wij kijken of we een dergelijke reeks op kunnen zetten.