8 Jaar FOK!, 8 vragen aan Danny

Aan: Danny
Van: Stefan
Betreft: Gefeliciteerd met je verjaardag.

Danny van harte man,

Je bent vandaag ACHT! Nouja, officieel morgen. Officieus acht jaar en een paar maanden. Acht jaar oud, of jong, zoals je wilt. En acht is een bijzonder mooie leeftijd. Je bent geen kleuter meer maar ook nog geen tiener. In feite heb je een wereld van beloftes voor je. Vier je het zelf ook nog? Heb je taart in huis? Of heeft je vrouw een lekker wijf in huis gehaald voor een triootje? Of misschien beiden?

Mijn eerste plan was vandaag een mooi verhaal te vertellen hoe ik op FOK! ben gekomen, maar dat heb ik al een keer gedaan in Mooie dag vlak voor het millennium. Ik schreef in die tijd ook dat FOK! niet je leven is. Ik had het verkeerd. Het is wel je leven. In ieder geval wel de mijne.

maar vandaag gaat het niet om mij maar om jou. Ik zou je in deze mail daarom een achttal vragen, met een paar subvragen hier en daar, willen stellen. Komen ze.

  • 1. Is FOK! in acht jaar een beetje geworden van hoe jij het in de lente van 1999 hebt bedacht? Je moet een bepaald beeld hebben gehad, wat was dat en lijkt het huidige FOK! erop?

  • 2. Je hebt er jarenlang een baan naast gehad, bij BCC. Was je goed in wat je deed?

  • 3. Verkochten jullie ook tweedehandse of gerepareerde producten als nieuw?

  • 4. Je had het niet breed in die eerste jaren en je at soms zelfs tomatensoep gemaakt van water en ketchup. Vertel eens over die periode. Bijvoorbeeld over de spagaat die je ongetwijfeld moest maken tussen gezin, werk en hobby.

  • 5. Je hebt twee kinderen. Wat is nou iets dat ze echt kunnen leren op FOK!? En wat absoluut niet.

  • 6. Heb jij als hoge boom nu wel eens last van mensen die je bedreigen, of juist stalken als een groupie?

  • 7. Over twee jaar de mijlpaal van 10 jaar FOK! Hoe hoop je dat FOK! er dan bijstaat, qua lay-out, qua subsites, qua crew en qua users bijvoorbeeld.

  • 8. Voor welke celeb heb jij wel een weekje ruzie thuis over? (graag afblijven van Debbie Gibson, die staat al in mijn top 5)

    Danny, nogmaals van harte, ik drink een biertje op deze acht jaar en neem er een op de volgende acht. Ik ben er graag bij!

    Stefan

    PS: Mijn reserve vraag was: wat is je mooiste herinnering aan 8 jaar FOK!