Volgende week: De Dikke Molukker

Aan: Danny
Van: Stefan

Betreft: Volgende week: De Dikke Molukker

Antwoord op: The End.


Hey D.

Sinterklaas is weer in het land. Ben je nog naar Almere afgereisd met de kids om de enige echte Sinterklaas te onthalen? Ik vind t bijzonder knap dat Bram van der Vught al zolang een overtuigende Sinterklaas weet neer te zetten. Een Sinterklaas met humor en autoriteit. Ik ging gisteren dan ook helemaal op in de aankomst en kneep hem nog even omdat Pakjesboot 1 op een zandbank strandde. Gelukkig kwam alles weer goed, want ze waren zo slim het ruim te vullen met ballonnen zodat de boot lichter werd. Je moet er toch niet aan denken dat ze de helft van de pakjes over boord hadden moeten gooien.

Maar goed, dit is mijn (voorlopig) laatste mail naar jou. In de toekomst zal ik je waar nodig via PM weten te bereiken. De koek was inderdaad wel op, al zijn deze dagen altijd wel inspiratievol. Daarom ga ik zelf door op de zondagmiddag met een nieuwe reeks columns onder de titel 'De Dikke Molukker'. Een titel die de lading aardig dekt. Uiteraard weet ik al een hele tijd dat ik inderdaad een dikke Molukker ben en sommigen noemen mij ook al zo, maar ik ga eens naar mezelf kijken om te proberen te achterhalen waarom ik dik ben en vooral wat ik er aan zou kunnen doen. Uiteraard zal ik de wereld en de actualiteit hierin op de voet blijven volgen.

Ik vond het in ieder geval verrassend met je te mailen, verrassend in de zin van dat we in een heleboel opzichten op elkaar lijken en hetzelfde over dingen denken en aan de andere kant ook totaal niet. Ik heb geen gezin en een rijtjeshuis, we zijn het oneens over roken en kanker en oneens over of de week nu op zondag of maandag begint.

In ieder geval veel plezier de komende zes weken, of moet ik zeggen sterkte? Het lijkt me ook een hel als tot eind december alles om kado's en jengelende kinderen draait. Zijn het niet die van jou, dan jengelt er wel elders een kind in het winkelcentrum of het restaurant. De groeten aan Knor en we spreken elkaar zeker weer.

Stefan

PS: waarom zetten ze niet tien miljoen dominosteentjes op een rij in een sporthal, zonder fratsen, gewoon van muur tot muur, om ze dan te laten vallen. Dat scheelt een hoop extra werk en je hebt toch een record.