Dennis vd Geest is een mietje

Aan: Danny
Van: Stefan
Betreft: Dennis vd Geest is een mietje

 Antwoord op: De bloedhonden van NOVA en GeenStijlBeste Danny!

Om te beginnen, zoals je weet heb ik geen verstand van sport. Sterker nog, het boeit me niet (is me ook aan te zien, ik zal de grap zelf vast maken) en alleen als het Nederlands Elftal presteert op een EK of WK kijk ik. Gelegenheidssupporter noemen ze dat. Maar je hoeft dus geen sportliefhebber te zijn om een mening over Dennis van der Geest te hebben. Als je regelmatig SBS Shownieuws kijkt ken je Dennis namelijk ook. Onze wokkende Shrek is namelijk vooral Bekende Nederlander van de reclamespotjes en het op televisie verschijnen in alles behalve sportprogramma’s. Die comfortabele positie heeft onze Dennis omdat hij al meer dan een jaar wist dat hij sowieso naar Peking zou gaan. En dan hoef je niet je best te doen met judo. Nee dan ga je gewoon lekker een beetje schnabbelen en vreten. Dat er anderen zijn die beter in vorm zijn maakt immers geen reet uit.

Het was dan ook niet zo verbazingwekkend dat Dennis zichzelf pijn deed. Nouja, iemand anders deed hém pijn omdat ie niet in vorm was. De arme ziel moest naar het ziekenhuis en weg was de kans op medaille. Ik als showbizzkenner wist dat zes maanden geleden al, dat de kans er niet was. Als Van der Geest een echte vent was geweest had hij gewoon zijn plaats afgestaan en was hij ergens special reporter geworden, bij de NOS ofzo. Jan en Youri Mulder zijn er groot mee geworden. Niemand weet nog hoe ze voetbalden, maar iedereen kent ze van hun mening. Wat een mietje.
Overigens, kan ik Van der Geest wel zomaar een mietje noemen? Ik heb er geen bewijs voor dat hij dat is. Ik bedoel het dan ook satirisch, niet dat hij echt aan pikken zuigt. Dennis, als je dit leest. Het is een uitdrukking. Ik zou zeggen, niet mokken, lekker wokken.

Ik volg verder niks van het Olympisch gedoe. Het boeit me geen reet. We hebben al het EK gehad, daarvan zag ik vier wedstrijden, en daarna werd je doodgegooid met Tour de France, Wimbledon en nog duizend andere sporten. Er is teveel sport. En ik erger me al helemaal aan die huldigingen in het Holland Heineken Huis. Ze staan te gillen bij een bronzen medaille. Brons is een troostprijs, waar je je diep voor moet schamen. Brons zegt: je was te slecht, hier heb je een ijsje en nu niet meer janken.  China heeft al dertig gouden medailles ofzo, kijk dan tel je mee. Maar onze schamele winsten en die halfbakken bronzen plakken. Flikker toch op. Doe dan niet mee.
Om terug te komen op jouw dertig seconden van beroemdheid bij NOVA. Was jij dat echt? Jij lult toch Rotterdams en geen Overijssels? Maar chapeau. Ik vond dat je erg sterk overeind bleef en het geeft vertrouwen dat je pal achter ons columnisten blijft staan. (Hoewel ik hoop dat je voor me staat als ik Dennis van der Geest tegenkom.) Wordt je stem trouwens al herkend bij de snackbar? Maar wat valt er nog over te zeggen. Die vooringenomen lul van een Twan Huys had zijn oordeel al klaar. Natuurlijk, hij had een paar goede vragen, maar ja als je aan het eind je gast onderuittrapt met een zure ‘bedankt voor de poging tot uitleg’ dan weet je al wat er blijft hangen. Niet de uitleg maar Twans meninkje over Driek.

Ik geloof trouwens dat ik de enige ben die niet wist dat Driek Oplopers een anagram is van Drie Koplopers, inderdaad, de trein. Raadsels en puzzels ben ik erg slecht in. Zo begrijp ik ook nog niks van de Davinci Code. Was Mona Lisa nou de vrouw van Jezus?

Tot volgende week

Stefan

PS: wat me wel leuk lijkt aan het Holland Heineken Huis is lekker de vogeltjesdans te doen met Máxima. Of aan het buffet te staan met Fatima.