Homo's zijn huilies

Aan: Danny
Van: Stefan
Betreft: homo's zijn huilies

 

 

Beste Danny,

Op de een of andere manier heb ik sinds het opstaan vanochtend Gerard Cox in mijn hoofd, je weet wel, jouw krullende plaatsgenoot. Nouja, die knorrige Cox zit natuurlijk niet echt in mijn hoofd, maar figuurlijk, met een liedje. Ik keek bij het opstaan uit het raam en ineens begon ik te zingen ‘het is weer voorbij die mooie zomer’. Het lijkt wel herfst man, vreselijk. En het is nog maar begin augustus. En morgen begint de regio weer te werken dus sta ik weer lekker in de file ’s ochtends. Hoera. Gelukkig heb ik nog drie weken vakantie in september.
Ik weet trouwens niet waar ik naartoe moet. Het plan was New York maar dat is toch duurder dan ik dacht. Ik heb een budget van zeg 2400 euro, maar daarvoor heb ik nog niet eens een ticket en een hotel. Bij D-reizen vertelden ze me dat een hostel wel heel goedkoop is maar daar zie ik mezelf echt niet zitten hoor. Ik ben al 41 en dan is het bijzonder verdacht dat ik tussen allemaal tieners slaap. En als het nou frisse blonde studentes zouden zijn, oké. Maar in hostels kom je vooral ongeschoren en zwetende alternatievelingen tegen, bos haar zonder gel, palestinasjaal om en open slippers. Van die Kibboetsjongeren. Dus nee, voor mij geen hostel.

Geen Amerika voor mij dit jaar. Het liefst ga ik een maand, eerst naar New York, auto huren, touren naar de westkust via mooie plaatsen als San Francisco, vervolgens naar LA en dan eindigen in Vegas. Misschien dat ik over een paar jaar ga. Het wordt dit jaar denk ik Parijs. En daar heb je ook zoveel opties. Neem ik een hotel aan de rand, 26 kilometer van de stad? De metro brengt je er in een half uur. Of kies ik voor een hotel in de stad zelf, iets duurder en dure parkeergelden? Maar dan kun je wel lekker vanaf een terrasje je hotel inrollen. Vijf dagen met de metro reizen is zo vermoeiend. Maar goed, ik klink nu wel als een ouwe zak en het laatste wat ik wil is een huilie zijn.
Nee, voor huilies moet je bij de homo’s zijn. Man of man, wat kunnen die nichten zeiken. Onlangs hebben ze geklaagd tegen een Snickersreclame met Mr. T, je weet wel, die gespierde neger met kettingen in The A-team. Zoals je wellicht weet maakt hij, leunend op zijn B.A. Baracus-imago, reclame voor Snickers. Echte mannen eten deze reep is zijn motto. Nu zat er in deze serie een filmpje waarin we een snelwandelaar zien, waggelend als een nicht met zijn kontje tot Mr T verschijnt en hem met een machinegeweer vol Snickers maant tot normaal lopen. “You are a disgrace to the man race. I pity you fool! It's time to run like a real man”, roept hij.
En daar hebben Britse homo’s een klacht ingediend waarop de reclame is teruggetrokken van tv. Kijk de commercial zelf maar eens.  Wat een huilies, nietwaar? En waar klagen ze over? Dat snelwandelen helemaal niet wordt beoefend door homo’s? Dat homo’s helemaal niet met hun kontje waggelen? Dat nichten zelf mogen weten hoe ze lopen? Ik bedoel, nergens wordt er gezegd dat de snelwandelaar homo is. Oké, hij loopt als een homo, maar dat hoort gewoon bij snelwandelen. En wie deze debiele sport beoefend kan er op rekenen dat hij wordt gezien als homo. De sport is gewoon gay, net als korfbal en badminton. Allemaal mietjesuitvoeringten van hardlopen, basketbal en tennis. Wat dat betreft heeft Mr T gelijk. Snelwandelen ziet er belachelijk uit, loop als een echte man hard, niet als een watje.
Maar goed. De reclame werd gecanceld en Mr T heeft zich publiekelijk verdedigd dat de reclame helemaal niet over homo’s ging en zeker niet aanstootgevend was bedoeld! De omgekeerde wereld als het mij vraagt. Als er één bevolkingsgroep aanstootgevend is dan zijn het de homo’s zelf. Drie dagen lang lopen ze in het leer of uitgedost als een bonte vogel door de binnenstad van Amsterdam om even helemaal homo te zijn, tongend en handje vasthouden op straat, met de konten wiebelen op een boot en helemaal losgaan tijdens de optocht. En dat is prima, van mij mogen ze. Wie er moeite mee heeft moet gewoon een weekend lang niet naar de hoofdstad. Maar als er een keer een grap wordt gemaakt waarop iemand zich nichterig gedraagt, is het meteen oorlog.

Ik heb het idee dat homo’s daar toch wel vaak last van hebben,  datb ze snel eenzijdig op hun pik getrapt zijn. Neem Gordon bijvoorbeeld. Haalt overal zijn ordinaire grappen en grollen uit maar als iemand negatief over hem is verschijnt mevrouw ineens boos in de media, Dan weer draaien ze zijn single niet en zetten radiostations aan tot homohaat, dan flopt zijn programma Singing Bee en is het de schuld van Robert ten Brink. Eigenlijk zou Mr T met zijn tank eens langs moeten gaan in Het Gooi bij Gordon. Even dwars door het hek, met de rupsbanden door de tuin en dan hup de woonkamer in waar hij de zanger dwingt om de loop van de tank in zijn mond te nemen het mom van ‘Grote bek? Dan kun je ook een tank pijpen”  Kijken of hij dan nog steeds wat te zeiken heeft. Mr T zou ook die loop in Gordons reet kunnen stoppen en dan de Snickers afvuren. Maar dat gaat me eigenlijk te ver. In Afrika zouden kindjes snakken naar een chocoladereep.

Veel homogroetjes van mij en tot volgende week

Stefan

PS: zou Mr. T zelf homo zijn? Heb ik me wel eens afgevraagd namelijk.