Linda de Mol, je was toch mijn sletje

Aan: Danny
van: Stefan
Betreft: Ik ben verdrietig

Ik ben verdrietig, Linda. En daarom weet ik ook niet hoe ik deze brief aan je moet beginnen. In een week maakte mijn hart een sprongetje van vreugde en trapje hem net zo hard weer de grond in. Ik ben kapot, ten einde raad. Lieve Linda, je was toch mijn sletje?

Na twaalf jaar van geheimzinnigheid, twaalf jaar van wachten en hopen en smeken en dromen en bidden en wensen kwam het er toch van. Je gaat bij je man weg. Hier heb ik natuurlijk al die jaren op gewacht. Je vertelde me altijd: wacht op me, ik kies voor jou maar ik kan nog niet weg. Laat me een geschikt moment afwachten tot ik het mijn vriend kan vertellen. Want ik moet toch ook aan de kinderen denken. Dat deed je en ik geloofde je. Heb ik je ooit onder druk gezet? Nee toch, nee. Want ik wist: een keer kies je voor mij en dan zijn we samen. Kunnen we ons eigen nestje bouwen in het Gooi.

De laatste twee jaar waren het zwaarst voor mij, dat mag je gerust weten. Je had minder aandacht voor mij omdat je het druk had. Je werk gaat voor, dat weet ik. En familie ook. Natuurlijk moest je je broer helpen, dat stimuleerde ik ook. Daarbij heb ik er zelf aan bijgedragen dat je het nog drukker kreeg. Weet je nog die ene keer dat we na lagen te hijgen in dat Van der Valk Motel De Witte Bergen? Ik kroelde tegen je aan en fluisterde: dáár zou je een drama over moeten maken. Een stel vrouwen uit het Gooi waarvan er een steevast vreemdgaat. Geen cent heb ik er van gezien, maar heb je me horen klagen?

Ik klaagde nooit. Want ik wist dat het goed zou komen. Die laaguitgesneden jurk die je aanhad bij Joris op TV. Die hebben we nog samen gekocht in de Ardennen, in een klein boetiekje. Je kocht hem en zei: nu kan ik als ik hem draag de hele dag aan je denken. Dacht je aan mij die avond? Of dacht je aan Viggo?
Viggo ja. Dacht je soms dat je dat voor mij verbogen kon houden? Je hebt me gewoon bedrogen Linda. Met de eerste de beste cabaretier, die notabene getrouwd is. Zoiets doe je niet. Ik geloof ook nooit dat het bij Vigo is gebleven. Je hebt je vast als de eerste de beste hoer laten uitwonen door het hele Kopspijkersteam. Wat zeg ik, door de hele selectie van het Leids Cabaretfestival 2001 tot en met 2007.

Ik had het natuurlijk kunnen weten. Hockeysletjes zijn niet te vertrouwen. Het zal me niks verbazen overigens als een bank je binnenkort belt om hun diensten aan te prijzen. Banken hebben iets met vreemdgangers. Xander, Howard en Jan doen de Postbank, Fatima de Rabobank. Vigo en jij kunnen wellicht de Rechtsbijstandverzekering van de Rabobank aanprijzen.
Het valt me vies van je tegen. Wat mij betreft zijn die neukpartijen met coke en champagne verleden tijd. En je hoeft me ook niet te bellen als je straks eenzaam in je villa zit, want deze jongen gaat iets goeds doen met zijn leven. Overmorgen vertrek ik naar Colombia om te aan te sluiten bij het Farc. Er schijnt een vacature vrijgekomen te zijn.
Zonder groet

Stefan

PS: die DVD collectie van Romy Schneider wil ik graag terug want die heb ik mijn vriend Danny beloofd. Stuur die maar rechtstreeks naar Zwolle. Ik moet hem zo toch nog even mailen, zal hem zeggen dat hij komende week een pakketje kan verwachten.