Column: Voor altijd verdwenen

Ik mis Arnie. Arnie met z'n kapsel, z'n aparte manier van spreken en zijn puberachtige overkomen. Arnie die samen met zijn vriendje Peter Kelder achter de meisjes aanzat en allerlei spannende dingen beleefde. Dingen die ik in mijn saaie gewone leventje niet tegenkwam. De Arnie die iedereen bij mij op school leuk vond, de Arnie die per poster menig meisjeskamer sierde. En toen was Arnie weg, foetsie, verdwenen in de jungle, om nooit meer terug te komen.

Ik mis Richard Moser. Knappe Moser die samen met Commissaris Rex alle Weense misdaden wist op te lossen, hoe moeilijk ook. Die af en toe eens een leuke vrouw tegenkwam, maar nimmer zijn trouwe viervoeter uit het oog verloor. Moser die het ook met zijn collega's prima kon vinden en voor velen met zijn prachtige bruine haren een ware held was. En toen werd hij doodgeschoten. In een laatste heldhaftige poging om zijn hond te redden liet hij het leven, om nooit meer terug te komen.

Ik mis Becky. Vrolijke, goedlachse Becky die na een ongewenste zwangerschap haar kindje afstond. Haar kindje, dat niet geheel toevallig bij haar nichtje Amber terechtkwam. Met wie ze later haar zoontje samen opvoedde. Becky, die verliefd was op CJ, de zoon van Sally Spectra, en uiteindelijk met hem trouwde. De kanker die in eerste instantie voor haar verborgen werd gehouden vrat echter aan haar en een paar weken na de bruiloft overleed Becky. Om nooit meer terug te komen.

Ik mis Fox Mulder. Mulder die bij de FBI werkte en de speciale, onverklaarbare gevallen onderzocht. Mulder, die door zijn superieuren nooit geloofd werd, maar doorging met zijn zoektocht naar de waarheid en overtuigd was van een overheidscomplot. Geen ufo of onverklaarbaar sterfgeval was hem te gek. De Mulder die probeerde zijn zusje Samantha te vinden, die als kind ontvoerd werd door aliens. Mulder die daardoor steeds verder verstrikt raakte in een web van leugens en intriges. Mulder die zelf ontvoerd werd door buitenaardse wezens. Om nooit meer terug te komen.

Ik mis Willem. De wat dikkige keeper van voetbalclub Swift Boys die niet vies was van een biertje. Willem, die het met zijn vrouw allemaal niet meer zo goed kon vinden en druk bezig was met zijn tuincentrum. Willem die het blijkbaar allemaal wat teveel werd en tijdens de wedstrijd tegen de Poldervogels een hartstilstand kreeg en overleed. Om nooit meer terug te komen.

Ik mis Prue. Eén van de drie zusters, die door hun krachten te bundelen demonen uit de onderwereld wisten te verslaan. Prue, die als oudste over haar zussen waakte en af en toe wat bazig overkwam. Prue die altijd sterk was en er alles voor deed om onschuldige levens te sparen, waarbij alles ook echt alles betekent. Prue gaf haar leven op zodat het leven van haar zusters gered zou worden. Prue stierf, om nooit meer terug te komen.

Ik mis al deze personages. Deze personages die voor mij bepaalde programma's zo leuk maakten. Die soms de ster van de serie waren en in zodanige positie de serie helemaal maakten. Waarom kunnen deze personages, in combinatie met de acteur, niet voor altijd aan een serie verbonden blijven? Want bij het verdwijnen van zeker drie van bovenstaande personages werd de serie een heel stuk minder leuk. En dan verdwijn ik. Om nooit meer terug te komen.