FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 8 februari 2004

Vermiste waterstofbom mogelijk gevonden

Twee mannen geloven dat ze de locatie van een waterstofbom hebben gevonden, die zo'n 45 jaar geleden voor de kust van Georgia, Amerika, in de zee verloren ging. Een B-47 bommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht dropte de bom in 1958 toen ze na een botsing met een F-86 jachtvliegtuig in moeilijkheden was gekomen. De Amerikaanse regering gaf in 2001 voor het eerst het ongeluk toe.

Derek Duke, een gepensioneerde kolonel van de luchtmacht, en Harris Parker, voormalig bootracer en schatzoeker, zeggen dat de bom ergens in het ondiepe water van Wassau Sound ligt, op nog geen 35 kilometer van het centrum van Savannah. De geschatte locatie is gebaseerd op metingen van radioactiviteit en andere gegevens die ze in de afgelopen jaren verzameld hebben. Duke en Parker geloven dat de bom binnen een dag gevonden kan worden mits er voldoende geld en de juiste apparatuur beschikbaar komt. Het Amerikaanse leger heeft echter herhaaldelijk laten weten dat ze de bom als relatief ongevaarlijk beschouwen en het beter is het ding rustig te laten liggen.

Een soortgelijke waterstofbom als de verloren bom


De missende bom is ÚÚn van een handvol nucleaire wapens die het Amerikaanse leger tijdens de koude oorlog verloor. Volgens het Pentagon mist deze specifieke bom echter de plutonium ontsteking die nodig is om een nucleaire kettingreactie te veroorzaken. "We laten geen gevaarlijke nucleaire wapens vlak voor de kust in ondiep water liggen", zei Billy Mullins hoofd van de afdeling van de luchtmacht die over deze zaken gaat. "Als het gevaarlijk zou zijn, zouden we er net zolang naar zoeken tot we hem hadden." Duke en Parker zetten hun vraagtekens bij de beweringen van het leger en zijn niet overtuigd. Ze zijn vastbesloten hun missie voort te zetten. "Ik doe dit niet als tijdverdrijf", zei Duke. "Ik geloof dat dit een echte dreiging is".

Uitslag ronde tien

Een gewone ronde die nu eens op zaterdag begon is weer voorbij. Met onder andere de topper Ajax-PSV zijn de totalen weer opgemaakt. Veel favoriete voetballers lieten het afweten deze ronde.

De weekoverwinning gaat naar AmStrike, die als enige de barriere van de 100 punten wist te slechten. shinji_united, de nieuwe koploper, en denieuweburen staan ook op het weekpodium. Ook Franco79 en R_o_N draaiden een redelijke ronde. Ronde tien was voor de overige deelnemers al met al niet zo'n beste.

Aan kop nu shinji_united, gevolgd door wouwter. Het duo neemt wat meer afstand. qwertyplok en de-hunter klimmen wat, TimmyAsd moet terrein prijsgeven. Brazil komt de toptien binnen en AjaxAmsterdam klopt nu aan de deur. Denieuweburen klimt liefst van plaats 29 naar 16 door de prestatie van deze week.

Aanstaande woensdag om 18:00 uur begint weer een nieuwe ronde, ditmaal een grote van liefst twintig wedstrijden. Tot die tijd is er weer de gelegenheid om wijzigingen aan te brengen. De laatste weken zijn diverse spelers van club gewisseld. Mocht je team een speler met etiket 'EXIT eredivisie' bevatten dan is het raadzaam deze te vervangen. Tot zover het gratis advies, succes!

FOK!Managercrew


Ronde 11:
11-02-04 Feyenoord - AZ
11-02-04 RKC Waalwijk - SC Heerenveen
11-02-04 RBC Roosendaal - Roda JC
11-02-04 FC Utrecht - Willem II
11-02-04 ADO Den Haag - FC Groningen
14-02-04 PSV - FC Twente
14-02-04 SC Heerenveen - Willem II
14-02-04 NAC Breda - Roda JC
14-02-04 Vitesse - RBC Roosendaal
15-02-04 FC Volendam - AFC Ajax
15-02-04 NEC - FC Utrecht
15-02-04 RKC Waalwijk - FC Zwolle
15-02-04 ADO Den Haag - Feyenoord
20-02-04 Roda JC - FC Volendam
21-02-04 SC Heerenveen - PSV
21-02-04 FC Zwolle - NEC
21-02-04 Vitesse - FC Groningen
21-02-04 AZ - RBC Roosendaal
22-02-04 AFC Ajax - FC Twente
22-02-04 FC Utrecht - NAC Breda

Schaatsen: Uitslagen WK allround mannen

Arnoud had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na Eric Heiden (1978 en 1979) en Eric Flaim (1988) werd vandaag opnieuw een Amerikaan wereldkampioen allround: Chad Hedrick. Alle Nederlandse favorieten werden verslagen door de Texaan, die met 150,478 zelfs een nieuw wereldrecord punten vestigde.

Hedrick schaatst nog niet zo lang, wel was hij al jaren actief op skeelers. Hierop boekte hij ook aansprekende successen; zo werd hij meerdere malen wereldkampioen. Anderhalf jaar geleden verruilde hij de skeelers echter voor de gladde ijzers. Achter Hedrick werd een andere Amerikaan tweede: Shani Davis, hij won vandaag de 1500 meter in een baanrecord van 1.46,02.

Ook Carl Verheijen schaatste vandaag een nieuw baanrecord in het Noorse Hamar, en wel op de 10.000 meter (13.17,86). Hij pakte het brons in het eindklassement. Europees kampioen Mark Tuitert viel tegen en werd vijfde, debutant Tom Prinsen eindigde op een knappe zesde plek. De vierde Nederlander, Jochem Uytdehaage, werd gisteren uitgesloten van verdere deelname.

Uitslag WK allround Heren

1. Chad Hedrick (VS)
2. Shani Davis (VS)
3. CARL VERHEIJEN
4. Enrico Fabris (Ita)
5. MARK TUITERT
6. TOM PRINSEN
7. KC Boutiette (VS)
8. Jevgeni Lalenkov (Rus)
9. Ivan Skobrev (Rus)
10. Johan Rojler (Zwe)
11. Derek Parra (VS)
12. Eskil Ervik (Noo)

-
Voor de uitslagen van de dames, klik hier

Discussieer ook mee in het sportforum van FOK!

Vogelgriep niet gemuteerd

Anne de Raad had ons via de e-mail het volgende te melden:

Volgens de WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) heeft onderzoek in het viraal overheidslaboratorium in Hong Kong uitgewezen dat de twee Vietnamese zussen die vorige week zijn overleden, niet ge´nfecteerd waren met een gemuteerde versie van de vogelgriep, maar door het originele virus. Door deze conclusie is nu duidelijk dat een besmetting van mens-op-mens niet mogelijk is. De twee vrouwen moeten daarom het virus hebben opgelopen door in contact te komen met ge´nfecteerd pluimvee of hun mest.

Vorige week was er grote paniek over deze sterfgevallen, omdat eerder hun broer was overleden en er geen bewijs was voor de besmetting door pluimvee. Doordat de samenstelling van het virus nagenoeg identiek is aan het traditionele vogelvirus en er in de omgeving van de twee zussen geen verdere besmettingen zijn aangetroffen, kunnen de onderzoekers met zekerheid zeggen dat het virus niet gemuteerd is naar een menselijke versie van de griep.

CD Review: Tech Lounge


Tech lounge is een combinatie van lounge en dance. Deze combinatie trekt vaak een breed publiek. Waar lounge voor sommige mensen nog te licht en te zweverig is raken de dance-invloeden het interessegebied van vele tranceliefhebbers. Bekend van tech lounge is onder andere de Supperclub serie. Mocht je nog niet hebben kunnen genieten van deze muziekstijl dan is nu je kans met deze The Essential Underground Edition dubbel CD, een verzamelalbum vol tech lounge.

Uitslag kwartfinales Afrika Cup

Nigeria en Marokko hebben zich als laatste landen geplaatst voor de halve finales van de Afrika Cup.

Nigeria was in Monastir het trotse land dat Kameroen de hoop op de derde achtereenvolgende Afrikaanse titel ontnam. Kameroen kwam in een tamme eerste helft wel op voorsprong door Samuel Eto'o (1-0), maar moest vervolgens in blessuretijd de gelijkmaker incasseren van Jay-Jay Okocha.
John Utaka schoot Nigeria vervolgens naar de halve finale uit een pass van Nwankwo Kanu.

Marokko won in Soussa de clash met buurland Algerije. De 'Nederland-Duitsland' strijd werd -zoals het hoort- op het laatst beslist. Algerije kwam in de 83e minuut voor door Abdelmalek Cherrad. Toen iedereen niets meer verwachtte scoorde geheel vrijstaand Maruan Chamak in de derde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker. In de verlenging maakte Marokko het karwei vaardig af. Hadji scoorde de 2-1, waarna Jaouad Zaire er vlak voor tijd nog een goal aan toevoegde (3-1).

Halve finales
TunesiŰ - Nigeria
Mali - Marokko

De wedstrijden worden aanstaande woensdag gespeeld.

Zwitsers tegen komst tweede Gotthardtunnel

pberends had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het referendum dat vandaag werd gehouden hebben de Zwitsers zich uitgesproken tegen de komst van een tweede Gotthardtunnel. Het aantal nee-stemmers is ongeveer zestig procent, zo blijkt uit prognoes op basis van de eerste uitslagen. Ongeveer de helft van de bevolking nam de moeite om te stemmen.

Veel Zwitsers zouden bang zijn voor nog meer vrachtwagens op de toch al drukke wegen. Er staan geregeld lange files voor de Gotthardtunnel en in oktober 2001 brak er zelfs een brand uit, waarbij elf mensen om het leven kwamen.

De Zwitsers konden vandaag ook stemmen over een voorstel om misdadigers in bepaalde gevallen verplicht een levenslange gevangenisstraf op te leggen; hier was de meerderheid wel voor. Alle politieke partijen hadden zich zich tegen dit plan gekeerd, dat maakte de uitkomst zeer opmerkelijk. Het onderwerp was in het referendum opgenomen dankzij de moeder van een verkracht meisje.

Belg rijdt verkeersbord omver

Dankzij een oplettende getuige wist de politie in Limburg een Belg aan te houden die onder invloed een verkeersbord omver had gereden. Na de aanrijding ging de man er vandoor.

De 19-jarige getuige uit Weert vertelde de politie dat hij op de Industriekade werd ingehaald. De auto sloeg met hoge snelheid de Houtstraat in, waarbij hij over de stoep reed en een verkeersbord ramde. De verdachte maakte hierop dat hij wegkwam. Toen de politie ter plaatse arriveerde, kwam de verdachte bestuurder echter weer aanrijden. Hierop kon hij worden aangehouden. Omdat er in de auto een wietgeur hing, werd de man tevens aangehouden voor rijden onder invloed.

Zuid-Afrikaanse predikant 'ontvoerd' om te gokken

Een 40-jarige Zuid-Afrikaanse predikant, Paul Beijl, had blijkbaar zoveel zin om een gokje te wagen in het casino, dat hij er een hele ontvoering voor in scŔne zette. De predikant zei zijn vrouw dat hij de auto in de garage ging zetten, waarna zijn vrouw geschreeuw hoorde en de auto met gierende banden wegreed.

Omdat de vrouw niets meer van haar man vernam, dacht ze dat haar man ontvoerd was en besloot ze de politie te informeren. De politie ging op zoek naar de man en de hele Evangelisch-Hervormde Gemeente in Wonderboom, waar de man deel van uitmaakte, ging in gebed. De vermissing van de predikant kwam zelfs op de televisie. Het was overigens niet de eerste keer dat de predikant was 'verdwenen' om te gaan gokken.

De predikant, die ondertussen lekker aan het gokken was in een casino bij Johannesburg, zag dat zijn 'vermissing' op de televisie gemeld werd. De volgende dag besloot hij zich maar bij de politie in Johannesburg aan te geven. Hij vertelde de politie ontvoerd te zijn, maar de politie twijfelde aan zijn verhaal en uiteindelijk moest hij bekennen te hebben gelogen.

De predikant is gearresteerd wegens meineed en inmiddels weer op borgtocht vrijgelaten. Op 19 februari moet hij voor de rechter verschijnen. Hij heeft zijn predikantschap inmiddels opgegeven. De kerk betaalt overigens wel zijn juridische kosten.

Overzicht HCE (Week 6)

De twintigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de nieuwe tussenstand.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 6)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00RBC Roosendaal RKC Waalwijk 1 - 3
.
za19.30sc Heerenveen NAC Breda 3 - 4
za20.00AZ FC Volendam3 - 0
za20.00FC Twente FC Zwolle 2 - 0
.
zo12.30Ajax PSV2 - 1
zo14.30Vitesse Feyenoord0 - 0
zo14.30Willem IIADO Den Haag1 - 0
zo14.30FC Groningen NEC2 - 0

 ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1AFC Ajax191612494818
2PSV201442465516
3Feyenoord201154383826
4AZ201136363821
5FC Twente201028323833
6Willem II20956323028
7SC Heerenveen18927292423
8Roda JC18765273223
9RBC Roosendaal19766272121
10FC Utrecht19757262423
11NAC Breda19748253331
12FC Groningen19658232428
13RKC Waalwijk20659232827
14NEC207112222233
15FC Volendam204412162054
16Vitesse20299152334
17ADO Den Haag193412131340
18FC Zwolle20151481143

16-jarige jongen gered in Konya, Turkije

Speedski meldde en vertaalde via de newssubmit het volgende bericht:

Muhammet Kalem, een zestienjarige jongen, is vandaag levend onder het puin gehaald van de Turkse flat die zes dagen geleden instortte. Hij trok de aandacht van de reddingswerkers door een plastic pijp te bewegen.

Muhammet  Kalem

Tot nu toe zijn er minstens 66 mensen omgekomen, de redding van Muhammet Kalem kwam dan ook als een grote verrassing. Lokale media meldden dat hij het heeft kunnen overleven doordat hij in een luchtbel tussen de betonnen brokstukken zat. Hij vertelde dat hij tegen zichzelf bleef zeggen dat hij gered zou worden, ook schreeuwde hij continu om hulp naar de reddingswerkers die hij hoorde.

Muhammet is naar het ziekenhuis overgebracht, zijn situatie is stabiel. Er wordt nog steeds hard gezocht naar andere overlevenden, maar de kansen daarop worden niet hoog ingeschat.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 6)

De twintigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van dit weekend en de nieuwe tussenstand.

Vrijdag 6 februari
RBC Roosendaal - RKC Waalwijk (1-3)

Zaterdag 7 februari
sc Heerenveen - NAC Breda (3-4)
AZ - FC Volendam (3-0)
FC Twente - FC Zwolle (2-0)

Zondag 8 februari
Ajax - PSV (2-1)
Willem II - ADO Den Haag (1-0)
FC Groningen - NEC (2-0)
Vitesse - Feyenoord (0-0)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax 1916124948-18
2. PSV 2014424655-16
3. Feyenoord2011543838-26
4. AZ2011363638-21
5. FC Twente 2010283238-33
6. Willem II 209563230-28
7. sc Heerenveen189272924-23
8. Roda JC 187652732-23
9. RBC Roosendaal197662721-21
10. FC Utrecht 197572624-23
11. NAC Breda 197482533-31
12. FC Groningen196582324-28
13. RKC Waalwijk206592328-27
14. NEC2071122222-33
15. FC Volendam2044121620-54
16. Vitesse202991523-34
17. ADO Den Haag 1934121313-40
18. FC Zwolle 201514811-43

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Uitslagen HCE (8-2-04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

Ajax - PSV (2-1)
42' Vennegoor of Hesselink 0-1
51' Sneijder 1-1
61' Mitea 2-1

Geel: De Jong, Galßsek, De Ridder, Van der Vaart (allen Aja), Hofland, Kezman (PSV)

Willem II - ADO Den Haag (1-0)
50' Hadouir 1-0

Geel: Van der Gun (ADO)
Rood: Mensah (ADO, 2x geel/85')

FC Groningen - NEC (2-0)
59' Smit 1-0
90' De Witte 2-0

Geel: De Witte (Gro)

Vitesse - Feyenoord (0-0)

De huidige stand

Ernstig busongeluk Heideroosjes

Necromancer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De HeideroosjesDe Heideroosjes hebben vanmorgen een ernstig busongeluk gehad in BelgiŰ. Ze waren op weg naar Brussel waar ze vanavond zouden optreden, tot het ter hoogte van Diest mis ging. De bus is total loss.

Tot nu toe is bekend dat twee crewleden gewond zijn geraakt en alle instrumenten waarschijnlijk verloren zijn gegaan. Het concert van de rockgroep is afgelast, wel komt er een vervangende show.

De Mul terug naar Ajax A1

Tom de Mul zal weer terugkeren naar de A1 van Ajax.

De 17-jarige vleugelaanvaller kwam vlak voor de winterstop over van de A1 naar de selectie van het eerste elftal. Tijdens het trainingskamp in Portugal kreeg hij de kans om zich te bewijzen. Daniel de Ridder, die overkwam uit het Jong Ajax, kreeg echter meer speeltijd en bewees zich. Vanwege de terugkomst van een aantal geblesseerde spelers en de kleine kans op speeltijd is besloten De Mul te laten terugkeren naar de A1.

De Ajax A1 staat momenteel bovenaan in de Shell Jeugdcompetitie en kan De Mul goed gebruiken. De Mul kan zich daar richten op de volgende kans die hij bij Ajax zeker nog gaat krijgen.

Tennis: Nederland - Canada (Davis Cup)

In eerste ronde van de Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Canada heeft het Nederlandse team een beslissende voorsprong genomen. Martin Verkerk won in het MECC in Maastricht in vier sets van Frank Dancevic. De setstanden waren 6-7 (5), 6-2, 7-5 en 6-3. Door deze overwinning heeft Nederland zich geplaatst voor de kwartfinales van de Davis Cup.

De laatste partij - tussen Sjeng Schalken en Simon Larose - is nog slechts voor de statistieken van belang. Afgelopen vrijdag wonnen zowel Sjeng Schalken als Martin Verkerk hun wedstrijd. Gisteren verloren Paul Haarhuis en Martin Verkerk het dubbelspel, toen Paul Haarhuis vanwege een schouderblessure moest opgeven. Dat betekende ook het onmiddellijke einde van zijn actieve tenniscarriŔre.

De overige tussenstanden in de eerste ronde van de Wereldgroep (de vetgedrukte landen hebben zich voor de kwartfinales geplaatst):

AustraliŰ - Zweden 1-4
Verenigde Staten - Oostenrijk 3-0
Wit-Rusland - Rusland 2-2
Marokko - ArgentiniŰ 0-3
RoemeniŰ - Zwitserland 1-3
Frankrijk - KroatiŰ 2-1
TsjechiŰ - Spanje 2-1

Discussieer ook mee in het sportforum van FOK!

Oosterscheldekering dicht door storm

De schuiven van de Oosterscheldekering heeft Rijkswaterstaat gesloten in verband met de hoge waterstand. Men verwacht dat rond 15:00 uur het water een stand van drie meter boven NAP zal bereiken.

Op 21 december gingen de schuiven uit voorzorg ook al dicht. Toen vanwege een combinatie van harde wind en hoge waterstand. Het was toen de eerste keer in zeven jaar.

Op Schiphol worden door de harde wind maar twee in plaats van drie banen gebruikt. De A325 tussen Arnhem en Nijmegen was vanmorgen enkele uren afgesloten nadat vier auto's in een zware hagelbui waren geslipt.

Nederlandse stunt op WK-schaatsen

Renate Groenewold

Voor het eerst in 30 jaar is er weer een Nederlandse dame wereldkampioen geworden bij het allround schaatsen. Renate Groenewold versloeg op de slotrit van de 5.000 meter specialiste en dÚ titelfavoriete Claudia Pechstein in een tijd van 7.03,90. Groenewold presteerde het om in een ÚÚn op ÚÚn rit Pechstein kapot te rijden. Annie Friesinger had zich voor de 5 kilometer terugetrokken vanwege conditie problemen. Wieteke Cramer haalde brons in het eindklassement.

De vijf kilometer werd gewonnen door Gretha Smit, die in het eindklassement zevende werd.

WK-schaatsen allround vrouwen:

1. RENATE GROENEWOLD 162.573
2. Claudia Pechstein, Dui 163.291
3. WIETEKE CRAMER 163.916
4. Jennifer Rodriguez, VS 164.555
5. Eriko Ishino, Jap 165.036
6. BARBARA DE LOOR 165.694
7. GRETHA SMIT 166.017

Discussieer ook mee in het sportforum van FOK!

Voetbal: Uitslag Ajax - PSV

Ajax is een stapje dichter bij het landskampioenschap gekomen. De Amsterdammers versloegen in een spannende wedstrijd in de Arena PSV met 2-1, na met 0-1 te hebben achtergestaan.

PSV scoorde vijf minuten voor de rust 0-1, toen Vennegoor of Hesselink knap raak kopte na een vrije trap van Van Bommel. In de tweede helft zorgde Wesley Sneijder al snel met een prachtige goal voor 1-1, nadat PSV een kans voor open doel op de paal zag belanden. En na 15 minuten spelen stond het dankzij invaller Mitea al 2-1. Over en weer werden nog kansen gecreŰerd, maar tot scoren kwam het niet meer.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Hotel wil geen gratis water serveren

De manager van het driesterrenhotel Atlantic in het Engelse Newquay heeft voor slechte publiciteit gezorgd door geen leidingwater te willen serveren aan een klant. De brief die de manager naar de geŰrgerde gast stuurde stond vrijdag namelijk afgedrukt in de Britse krant Daily Telegraph.

Sally Burchell wilde in het restaurant van het hotel een glas leidingwater bestellen, maar kreeg te horen dat ze maar mineraalwater moest bestellen. De vrouw beklaagde zich hierover bij de manager, maar deze gaf aan dat de werkwijze van zijn personeel correct was. De brief waarin hij dat deed werd echter een stuk minder correct bevonden.

"Ik voel de behoefte u inzicht te verschaffen in de manier waarop de moderne wereld werkt. Ik koop water van het waterbedrijf. Ik koop de glazen waarin het water wordt geserveerd. Ik koop het ijs dat in het water zit en ik koop de arbeid om het water te serveren. Ik zorg voor de luxueuze omgeving waarin het water kan worden gedronken en ik betaal voor de arbeid en het materiaal waarmee het glas wordt afgewassen nadat u het heeft gebruikt. En u vindt dat ik dit alles gratis ter uwer beschikking moet stellen", aldus de manager. Hij besloot de brief met: "Aangaande uw opmerking dat u nooit meer naar het Atlantic zult komen wil ik alleen maar zeggen dat ik uitstekend zonder klanten kan die alleen maar water drinken en dan beginnen te klagen omdat ze ervoor moeten betalen."

VS: Kerry wint weer voorverkiezingen

Amerikaanse verkiezingenGisteren heeft de Democratische presidentskandidaat John Kerry de voorverkiezingen in de staten Washington en Michigan gewonnen. Dat brengt het totaal van staten waar Kerry gewonnen heeft op elf. Daarmee heeft Kerry een grote voorsprong op Howard Dean.

De uitslagen:
Washington
John Kerry49%
Howard Dean31%
Dennis Kucinich8%
John Edwards6%
Wesley Clark4%
Michigan
John Kerry52%
Howard Dean17%
John Edwards13%
Wesley Clark7%
Dennis Kucinich3%


De toekomst
Vandaag worden voorverkiezingen gehouden in Maine, dinsdag in Virginia en Tennessee. De voorverkiezingen in deze staten in het zuiden van de VS zijn belangrijk. Het zuiden is in de afgelopen vijftig jaar van cruciaal belang geweest voor de Democraten. Dinsdag zal blijken hoe de senator uit het noordelijke Massachusetts het doet bij de zuiderlingen. Op een verkiezingsbijeenkomst op de universiteit van Nashville, Tennessee, zei Kerry dat hij zich geen zorgen maakt. "Ik denk dat [de regering Bush] zich zorgen moeten maken als ze hier komen en met de mensen praten over de dingen die ze niet hebben gedaan," aldus Kerry.

Uit opiniepeilingen blijkt dat Kerry de huidige president Bush met 50 tegen 45 procent van de stemmen zou verslaan als er nu verkiezingen gehouden zouden worden. Van de andere Democratische kandidaten die nu nog in de race zijn zou Bush het echter wel winnen. Vijftig procent van de ondervraagden gaf aan Bush niet meer als president te willen. 45 procent wil dat nog wel.

'Israel verlegt veiligheidsmuur'

De IsraŰlische regering heeft besloten de veiligheidsmuur langs de Westoever in te korten. De regering lijkt nu toch te zijn gezwicht voor de grote (inter)nationale druk tegen de veiligheidsmuur. Door de inkorting zal de hinder voor de Palestijnen worden verminderd en tevens worden de bezwaren van de Verenigde Staten tegen de muur weggenomen.

Het is de bedoeling dat een aantal lussen rond Qalqiliya en andere Palestijnse dorpen worden geschrapt. Zo worden deze dorpen niet van de rest van de Westoever afgesneden. Door de aanpassingen is de totale lengte van het hek 600 kilometer geworden in plaats van de begrote 700 kilometer.

Als IsraŰl de plannen niet had aangepast, was dit gebied alleen bereikbaar via een militaire post. De bevolking zou dan grote moeite hebben gehad met het bereiken van het werk, school of medische voorzieningen. Verder is IsraŰl van plan het aantal controleposten te verminderen zodat de Palestijnen gemakkelijker bij hun velden kunnen komen.

Het besluit om de loop van de veiligheidsmuur te wijzigen is mede op verzoek van het IsraŰlische hooggerechtshof genomen. Het hof heeft erin toegestemd bezwaren te behandelen van IsraŰlische burgerrechtenactivisten tegen delen van de muur die uitsteken in Palestijns gebied.

Vrouw in hoofd geschoten met luchtbuks

brainster had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Hellevoetsluis is zaterdag is een 69-jarige vrouw uit die plaats met een luchtbuks in het achterhoofd geschoten. De vrouw liep hierbij een gaatje in haar hoofd op, waarvoor zij in het ziekenhuis behandeld moest worden.

Het slachtoffer liep op de Zalm toen zij een tik tegen haar achterhoofd voelde. Toen zij met haar vingers door het haar streek, merkte ze dat ze bloedde. De politie denkt dat iemand in de omgeving van de straat met een luchtbuks geschoten heeft. Een onderzoek is ingesteld.

Ongeluk door noodweer: snelweg afgesloten

De A325, de snelweg tussen Arnhem en Nijmegen, is zondag afgesloten door de politie nadat zes auto's op elkaar zijn gebotst. Het ongeluk werd veroorzaakt door slechte weersomstandigheden met stormvlagen en hagelbuien.

Er zijn bij het ongeluk drie mensen lichtgewond geraakt, ook is de snelweg versperd door diverse wrakken. Hoe lang de opruimwerkzaamheden gaan duren en wanneer de weg weer bereden kan worden is niet duidelijk.

Het KNMI wilde ondanks de harde windstoten geen weeralarm uitroepen, omdat deze slechts op lokale plaatsen plaatsvinden. Oorzaak van de windstoten is een front dat van west naar oost over het land trekt. Ook verwacht het KNMI verhoogde waterstanden bij Vlissingen en Den Helder.

Bush steeds minder populair

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse verkiezingenEerder meldden we al dat de Amerikaanse bevolking steeds minder vertrouwen heeft in George Bush. De afgelopen maanden is ook de populariteit van de Amerikaanse president sterk gedaald, zo blijkt uit een opiniepeiling in opdracht van persbureau Associated Press. Bush is vooral aanhangers kwijtgeraakt onder ouderen, partijloze kiezers en mensen in het Midden-Westen van de VS.

Voor het eerst is het aantal mensen dat zegt in november tegen Bush te zullen stemmen groter dan het aantal mensen dat van plan is om voor hem te stemmen, namelijk 43 tegen 37 procent. Achttien procent van de ondervraagden overweegt nog om op iemand anders dan Bush te stemmen.

Volgens 44 procent van de kiezers doet Bush het op economisch gebied goed, 53 procent vindt echter dat hij het niet goed doet. Het binnenlandse beleid van de president wordt door 42 procent van de stemmers goedgekeurd maar door 55 procent afgekeurd. Voor zijn buitenlandse beleid en zijn oorlog tegen het terrorisme krijgt Bush nog steeds veel steun, 53 procent van de ondervraagden keurde zijn beleid goed, 45 procent keurde het af.

Rhodos getroffen door aardbeving

seriewoordenaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Griekse toeristeneiland Rhodos is afgelopen nacht getroffen door een aardbeving met een kracht van 5,5 op de schaal van Richter. De Griekse radio meldde dat honderden mensen in paniek de straat op gevlucht zijn.

De politie heeft vanochtend meegedeeld dat er geen doden of gewonden gevallen zijn. Het seismologisch instituut in Athene heeft berekend dat het epicentrum van de aardbeving waarschijnlijk onder de zeebodem tussen de eilanden Rhodos en Karpathos lag.

Zwitsers referendum nieuwe Gotthardtunnel

Inwoners van Zwitserland mogen vandaag in een referendum stemmen over de bouw van een tweede tunnel onder de Gotthard. De Gotthardtunnel was in oktober 2001 nog in het nieuws vanwege een groot ongeluk. De Zwitserse wegen kennen talrijke knooppunten, de bouw van de nieuwe Gotthardtunnel is dan ook een onderdeel van een heel pakket aan maatregelen om die knooppunten te ontlasten.

Er zal behalve al de investeringen in wegen ook worden ge´nvesteerd in spoorwegen. Met de plannen zijn zo`n negen miljard euro aan kosten gemoeid. Hoofdstad Bern wil dit bedrag in de komende tien jaar investeren in de projecten. De plannen blijken echter omstreden, er wordt namelijk door de Zwitserse bevolking gevreesd voor nog meer vrachtverkeer op de drukke wegen van ItaliŰ richting Duitsland.

Tennis: Schouder dwingt Haarhuis tot stoppen

AjaxAmsterdam, jpm01 en _Plukkie_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dubbelspecialist Paul Haarhuis heeft per direct zijn actieve tenniscarriÚre afgesloten. Haarhuis kreeg in de Daviscupwedstrijd tegen Canada, waar hij samen met Martin Verkerk dubbelde, te veel last van zijn schouder, waarop hij de handdoek in de ring gooide. Door de opgave van Haarhuis loopt Canada op Nederland in; het staat nu 2-1 in het voordeel van Nederland.

Paul Haarhuis won in zijn loopbaan zes grandslams in de dubbel, en 54 overige zeges. Hiervan waren de meesten met Jacco Eltingh. Hij won ÚÚn ATP-toernooi in de enkel. Hij deed mee bij 26 interlands, waarin hij 48 wedstrijden speelde. De routinier wilde juni vorig jaar ook al stoppen, maar besloot toen nog door te gaan. Haarhuis was zelf weinig emotioneel over zijn afscheid, alhoewel hij wel op een beter afscheid had gehoopt dan deze.

Discussieer ook mee in het sportforum van FOK!

"Terroristen testen nieuwe tactiek"

Volgens De Engelse zondagkrant The Observer zijn terroristen nieuwe tactieken aan het testen op vluchten tussen het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Zuid-Europa. Deze geruchten zouden bevestigd zijn door opgepakte moslimfundamentalisten en uit onderschepte gesprekken tussen terroristische groeperingen. Er zou al twaalf keer getest zijn op vluchten rondom de Middellandse Zee, waar de veiligheidsmaatregelen minder streng zijn.

Bij de nieuwe tactiek worden aparte onderdelen voor bommen een vliegtuig ingesmokkeld. Ter plekke wordt de bom in elkaar gezet. Een team van vijf terroristen zou al genoeg zijn om alle benodigde onderdelen het vliegtuig binnen te krijgen. Het merendeel van de onderdelen is zo klein dat ze meegesmokkeld kunnen worden in mobiele telefoons en andere alledaagse voorwerpen.

Volgens The Observer is het uiteindelijk de bedoeling dat deze tactiek wordt toegepast op een transatlantische vlucht, maar dan ook werkelijk wordt uitgevoerd. Deze dreiging zou tevens de reden zijn voor de annulering van verscheidene vluchten de afgelopen tijd vanuit Europa naar de Verenigde Staten. Ook zou eerder al een onderdeel van een bom zijn gevonden op een Franse binnenlandse vlucht. Dit zou een test in ÚÚn van de eerste stadia moeten voorstellen.

Column: Voor altijd verdwenen

Ik mis Arnie. Arnie met z'n kapsel, z'n aparte manier van spreken en zijn puberachtige overkomen. Arnie die samen met zijn vriendje Peter Kelder achter de meisjes aanzat en allerlei spannende dingen beleefde. Dingen die ik in mijn saaie gewone leventje niet tegenkwam. De Arnie die iedereen bij mij op school leuk vond, de Arnie die per poster menig meisjeskamer sierde. En toen was Arnie weg, foetsie, verdwenen in de jungle, om nooit meer terug te komen.

Computersimulatie voor rijders

Het gebruik van computersimulaties wordt nu ook gebruikt om coureurs met baan en auto kennis te laten maken.

Alle racefans kennen de diversiteit aan F1-spelletjes en de hoge mate van simulatie van sommige van die spellen. Die ontwikkeling is ook door de teams opgemerkt. Coureurs gaven eerder al wel eens aan thuis een spelletje te spelen om een circuit vluchtig te leren kennen. Nu wordt het gebruik ervan naar het volgende niveau getild.

Jaguar heeft een simulator gebouwd genaamd de 'Human Performance Module'. Voor het team is het een serieus onderdeel, voor de racespelfanaat de ultieme droom. Het doel van de simulator is tweeledig. Ontwerpers kunnen nieuwe cockpitindelingen laten testen en coureurs kunnen kennismaken met hoe de besturing werkt. Voor nieuwe coureurs is het een uitkomst. Na een tijdje in de simulator te hebben 'gereden', hebben ze minder tijd op de baan nodig om de auto te leren kennen.

In de simulator kan een stuurtje van de raceauto van dit jaar zo worden gebruikt. Daarnaast kan de helm van de coureur ook worden aangesloten, zodat een coureur kan wennen aan het radiosysteem. Bij het 'rijden' in de simulator worden de reactiesnelheden en handelingen van een coureur gemeten.

Vanaf nu maken nieuwe coureurs bij Jaguar dan ook eerst kennis met de simulator. Zo heeft Christian Klien al ruim een dag in de simulator gezeten.

De simulator is echter niet meer toegankelijk voor al het personeel. Tijdens de lunchtijd werd het te druk rond de simulator.

Trainingshesjes bieden uitkomst

FC K÷ln speelde zaterdag in de wedstrijd tegen Kaiserslautern in trainingshesjes.

Het uittenue dat FC K÷ln had meegenomen leek teveel op het tenue van de thuisploeg Kaiserslautern volgens de scheidsrechter. Normaal geen ramp, ware het niet dat de materiaalman geen reservetenue had meegenomen. Na snel denken kwam de materiaalman tot een oplossing. Hij trok de spelers de groene trainingshesjes aan, waarmee het probleem was opgelost.

Op deze manier leek de wedstrijd wel een trainingspotje. FC K÷ln, met hesjes, verloor wel met met 1-0 van Kaiserslautern, zonder hesjes.

New Yorkse pingu´ns komen 'uit de kast'

Twee pingu´ns in de dierentuin van Manhattan, New York, spelen de hoofdrol in een pas verschenen onderzoek waarin homoseksualiteit onder dieren nader bekeken wordt. Roy en Silo, twee mannelijke kinband pingu´ns, vormen namelijk al jarenlang een onafscheidelijk liefdespaar. Elke dag liefkozen ze elkanders nek, maken ze geluidjes naar elkaar en hebben ze hun portie seks. Pogingen van de oppassers om ze van een andere partner te voorzien mislukten want de twee pingu´ns wijzen elk vrouwtje af.

Dat Roy en Silo evenzogoed wel beschikken over nesteldrang werd duidelijk toen ze samen een steen probeerden uit te broeden. Uiteindelijk gaf hun verzorger Rob Gramzay ze een bevrucht ei van een ander koppel waaruit enige tijd later hun kuiken, Tango, geboren werd. Het ouderlijk paar verzorgde Tango liefdevol. "Ze hebben goed werk afgeleverd", geeft Gramzay toe.


Roy en Silo in Manhattan's Central Park Zoo

Volgens de studie die dit weekend in de New York Times verscheen zijn Roy en Silo geen uitzondering. Milou en Squawk, een ander mannelijk paartje kinband pingu´ns uit hetzelfde park, tonen steeds meer affectie voor elkaar en in een dierentuin elders in New York vormen Wendell en Cass, twee zwartvoet pingu´n mannetjes, al geruime tijd een trouw koppel. Maar homoseksualiteit onder dieren is niet voorbehouden aan alleen pingu´ns uit New York zeggen de wetenschappers; het komt overal voor. Bruce Bagemihl, schrijver van een boek over het onderwerp, zegt dat er meer dan 450 diersoorten bekend zijn waarbij homoseksueel gedrag voorkomt en in de meeste gevallen gaat het om dieren in de vrije natuur.

Een mogelijke verklaring is dat deze dieren zo mee kunnen helpen met het grootbrengen van andere dieren, omdat ze zelf geen nageslacht hebben waar ze voor moeten zorgen. "Dat is een bijdrage voor het behoud van de soort", zegt professor Marlene Zuk van de universiteit van CaliforniŰ. "Seksualiteit is meer dan alleen voortplanting. Bij dieren als de bonobo komt seks ook buiten de vruchtbare periode van het vrouwtje voor. Dat heeft een andere functie dan alleen baby's verwekken. En waarom zou dit ons verbazen? Mensen zijn immers ook dieren."

Russische presidentskandidaat Ribkin vermist

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ivan Ribkin, een kandidaat voor de Russische presidentsverkiezingen van 14 maart, wordt sinds twee dagen vermist. Zijn vrouw bevestigde aan persbureau Interfax sinds donderdagavond niets meer van haar man te hebben vernomen. Zondag gaat ze haar man bij de Russische politie als vermist opgeven.

Ribkin staat bekend als criticus van de huidige president Poetin. Hij is oud-voorzitter van de Doema, het Russische lagerhuis, en onafhankelijk kandidaat. Ribkin is leider van de vleugel van Liberaal Rusland die trouw is gebleven aan oprichter Boris Berezovski van die partij. Berezovski, miljardair en aartsrivaal van Poetin, wordt in Moskou gezocht wegens fraude. Groot-BrittanniŰ heeft hem politiek asiel verleend. Volgens Berezovski wil het Kremlin hem vermoorden.

Amsterdamse leerling verlaat school voor sekte

jaco herschreef en submitte het volgende bericht:

Een net zeventienjarige jongen uit de vijfde klas van het Vossiusgymnasium in Amsterdam heeft besloten zijn school te verlaten en fulltime in te treden in de Scientology-sekte. De leerling gaat een reeks cursussen volgen op The Freewinds, het exclusieve opleidingsschip van Scientology dat continu rondvaart in het Caribisch gebied.

Onder leerlingen en direktie van de school is nogal wat commotie ontstaan. De resultaten van de jongen zijn zodanig dat hij zonder meer zijn examen zou hebben gehaald. Bovendien is hij nog (partieel) leerplichtig. Zijn ouders krijgen daarom waarschijnlijk een boete, maar die is niet hoog.

Pogingen de leerling op andere gedachten te brengen, hebben niets opgeleverd. Zijn reactie was: "Ik heb iets belangrijkers te doen in het leven, en dit wilde ik al jaren".
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1052
review
PokÚmon Scarlet & Violet: The Teal Mask
review
Gord
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
©FOK.nl e.a.