FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 19 juni 2013

Politie heeft daders moord Wiels in beeld

De politie van Curaçao heeft de daders van de moord op politicus Helmin Wiels in beeld. De daders werden ingehuurd, werd woensdag bekendgemaakt op een persconferentie in Willemstad.

De moord op de politicus is gepleegd door twee daders. Een van hen is de 30-jarige Raul Jacinto Martinez. Die wordt sinds 16 mei vermist. De politie houdt er sterk rekening mee dat het verminkte lichaam dat begin deze maand is gevonden aan de noordkust van Martinez is. Dna-onderzoek moet dat nog uitwijzen.

De tweede dader is ook in beeld, maar in het belang van het onderzoek worden over deze verdachte geen mededelingen gedaan. De 26-jarige man, die afgelopen zaterdag werd aangehouden in Nederland en maandag is uitgeleverd aan Curaçao wordt door de politie verdacht van de moord op Martinez.

Martinez huurde volgens de politie een mokkakleurige auto, een Kia Picanto, die is gebruikt als vluchtauto bij de moord op het strand van Marie Pampoen.

De politie zegt ook sterke aanwijzingen te hebben over wie de opdrachtgever is van de moord op Wiels. Ook daarover wordt nog geen informatie vrijgegeven.

1100 varkens omgekomen in Milheeze

Op een boerderij in Milheeze (Noord-Brabant) zijn woensdag alle 1100 varkens om het leven gekomen nadat het ventilatiesysteem in de stal was uitgevallen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Gemert-Bakel, waar Milheeze onder valt, gezegd.

De meeste kadavers zijn inmiddels geruimd. Het ventilatiesysteem was mogelijk al sinds dinsdagavond kapot. Dat werd echter pas woensdag geconstateerd.

1100 varkens omgekomen in Milheeze
1100 varkens omgekomen in Milheeze (Foto: ANP)

[Upd] Larsson (41) maakt rentree op voetbalveld

Henrik Larsson heeft besloten om weer te gaan voetballen. De inmiddels 41-jarige spits gaat spelen voor Högaborgs BK, dat uitkomt op het vierde niveau in Zweden. De ploeg heeft een tekort aan spitsen, maar krijgt hulpt uit onverwachte hoek.

Op deze manier wil de voormalig spits van onder meer Feyenoord, Celtic en FC Barcelona alsonog zijn belofte nakomen, om zijn loopbaan af te sluiten bij de club waar hij begon met voetballen. Daarnaast zal hij samen te komen spelen met zijn zoon Jordan. "Maar het belangrijkste is dat we de punten pakken die we nodig hebben, het clubbelang staat centraal", liet Larsson weten.

Om goed voor de dag te komen, zal hij fysiek nog wel wat moeten verbeteren. "Het heeft geen zin om erbij te komen en dan niet in staat zijn te spelen", liet hij daarover weten. Larsson was sinds drie maanden al assistent-trainer bij Högaborgs.

Update 23.29 uur:

Henrik Larsson heeft zijn rentree al achter de rug. Hoewel de voormalig Feyenoorder niet fit was, kwam hij tijdens de competitiewedstrijd tegen Tenhults IF tien minuten voor tijd binnen de lijnen. Hij wist weliswaar geen treffer te maken, maar zijn ploeg won wel met 4-2. Larssons's zoon Jordan zorgde voor het laatste doelpunt.

'Ibn Ghaldoun bestaat nog na de zomer'

De Rotterdamse in zwaar weer verkerende islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun bestaat nog na de zomervakantie. Dat zei bestuursvoorzitter van de scholengemeenschap Ayhan Tonca woensdag in Nieuwsuur. De Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge, die eerder heeft aangegeven dat er volgens hem geen levensvatbare toekomst voor de school is, heeft volgens Tonca voor zijn beurt gesproken.

Woensdag werd bekend dat de gemeente Rotterdam zich voorbereidt op het herplaatsen van de 650 leerlingen op de school. De school is in opspraak omdat er 27 examens zijn gestolen, maar er zijn ook tal van andere problemen. In het verleden heeft de onderwijsinspectie de kwaliteit van het onderwijs op de school daarnaast beoordeeld als zeer zwak.

Ook staat de school voor miljoenen in het rood. Om uit de financiële problemen te komen heeft de school meer leerlingen nodig, maar het aantal inschrijvingen voor volgend jaar is ongeveer even hoog als het aantal leerlingen dat de school verlaat. Daarbij acht de gemeente een krimp van het leerlingaantal waarschijnlijker, gezien alle ophef rondom de onderwijsinstelling de afgelopen tijd.

Tonca zei woensdag dat de kwaliteit van het onderwijs op de school weer in orde is. De financiële problemen ontkent hij niet, maar over het oplossen daarvan zijn afspraken gemaakt met de wethouder en het ministerie, aldus de bestuursvoorzitter. "Vorig jaar hebben we een fantastisch jaar gedraaid. Toen hebben we bijna zeven ton op onze schulden ingelost. Wij betalen die schulden gewoon terug."

Dat acht leerlingen van de school momenteel in een cel zitten vanwege de diefstal van de examens, noemt Tonca verschrikkelijk. "Daar ga ik ook niet makkelijk aan voorbij. Maar de consequentie moet niet zijn dat deze school moet worden gesloten." De bestuursvoorzitter wil naar eigen zeggen samen met de wethouder, ouders en islamitische organisaties kijken 'hoe het islamitisch onderwijs in Rotterdam een kans kan krijgen' en hoe het vertrouwen kan worden teruggewonnen.

"Deze school bestaat nog na de zomervakantie", aldus Tonca. In welke vorm dat zal zijn, moet nog wel blijken, gaf hij aan. Zo kan de school een nieuwe naam hebben. "Wij gaan ervoor. Ouders hebben het recht op voortgezet onderwijs met een islamitische grondslag."

Gemeente: 'wethouder liegt'

De gemeente Geertruidenberg noemt een wethouder die moet opstappen een leugenaar. Wethouder Albert Smit liegt en schendt hiermee de integriteit van het openbaar bestuur, stellen het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad in een gezamenlijke verklaring.

De wethouder van de lokale partij Uw Drie Kernen moet opstappen, nadat bekend werd dat hij een relatie had met een ambtenaar. Smit heeft in de media vervolgens onder meer aangegeven zelf ontslag te hebben genomen. "Dit is niet waar", aldus het college en de gemeenteraad. Zo zou zijn eigen partij Smit al voordat bekend werd dat hij weg moet dringend hebben verzocht zijn portefeuille beschikbaar te stellen. "Overigens heeft de gemeente zijn ontslagbrief nog niet ontvangen."

Het beeld dat Smit nu in de media schetst, is onjuist en eenzijdig, aldus het college en de gemeenteraad. "De gemeente is juist zorgvuldig omgegaan met informatie om zo de persoonlijke levenssfeer van betrokkenen te beschermen. De wethouder heeft hier gebruik van gemaakt om een ander beeld neer te zetten dat voor hem gunstiger uitpakt."

De positie van Smit was volgens het college en de gemeenteraad onhoudbaar. Zijn acties, waaronder het verrichten van seksuele handelingen in het bijzijn van een medewerkster, zijn in strijd met de gedragscode van de gemeente. Er is dus veel meer voorgevallen dan alleen wat opmerkingen en sms'jes, aldus het college en de raad. Een vertrouwelijk rapport over het ongewenste gedrag van Smit is door de gemeente nu op de website gezet.

Anzhi voor Europese wedstrijden opzoek naar ander stadion

Anzhi Makhachkala zal ook komend seizoen de thuiswedstrijden in de Europa League niet in de eigen Anzhi Arena spelen.  Een speciale commissie van de Europese voetbalunie UEFA vindt de situatie in die regio Dagestan nog altijd niet veilig genoeg voor spelers en publiek.

Het bestuur van Anzhi mag net zoals vorig seizoen een andere speellocatie kiezen, die dan door de UEFA goedgekeurd moet worden. In het afgelopen seizoen speelde de nummer drie van de Premjer Liga alle Europese thuisduels in Moskou.

[Confed. Cup] Neymar steelt de show

Brazilië heeft woensdag voor eigen publiek ook zijn tweede groepsduel op de Confederations Cup gewonnen. De ploeg van bondscoach Felipe Scolari was in kustplaats Fortaleza met 2-0 te sterk voor Mexico.

Het Braziliaanse troetelkind Neymar tekende met een fraaie volley al na negen minuten voor de openingsgoal en bereidde in blessuretijd op schitterende wijze de 2-0 van Jô voor.

Later vanavond wordt de wedstrijd tussen Italië en Japan afgewerkt.


De weergaloze actie van Neymar, waarna Jô de 2-0 binnen wist te schieten
(Video: YouTube)

'Ajaccio wil stunten met halen Juventus-spits'

AJ Ajaccio wil Alessandro Matri van Juventus binnenhalen. De Ligue 1-club hoopt deze transferzomer wederom te stunten met een topaankoop.

Dat meldt France Football woensdag. De Franse club stuntte vorig seizoen al met het aantrekken van Adrian Mutu, voormalig steunpilaar van Fiorentina. Twee jaar geleden werd Guillermo Ochoa, doelman van het Mexicaanse elftal, gekocht. Ook dit jaar wil de club weer een verrassende transfer maken.

Matri staat hoog op de verlanglijst van de Fransen. Mede door het aanstellen van de Italiaanse trainer Fabrizio Ravanelli lijkt de club meer kans te hebben op het binnenhengelen van de goaltjesdief.

De 28-jarige Italiaan kan bij Juventus niet rekenen op veel speelminuten. De spits speelde afgelopen seizoen maar negen wedstrijden en wist daarin driemaal het net te doen bollen. Bij De Oude Dame moest de spits Sebastian Giovinco, Mirko Vučinić en Fabio Quagliarella voor zich dulden.

China executeert kinderverkrachter

Een inwoner van de Chinese stad Yongcheng, Li Xingong genaamd, kon niet met z'n poten van maar liefst 11 minderjarige meisjes afblijven. Gelukkig werd de toenmalige vicevoorzitter van de lokale tak van de Communistische Partij gearresteerd.

Dat gebeurde helaas pas toen hij bovenop een jong meisje werd aangetroffen in een geparkeerde auto. In een grootschalig programma om de veiligheid van jongeren en kinderen te vergroten, is de Chinese overheid naar eigen zeggen begonnen met een veel striktere aanpak van kindermisbruikers. Ook bestrijdt ze machtsmisbruik binnen de Partij naar verluidt strenger dan eerder. 

Xingong ondervond de gevolgen van dat stringentere beleid deze week vrij direct, zo melden Chinese staatsmedia vandaag. Hij is geëxecuteerd volgens de Chinese wet, hetgeen betekent dat hij óf een spuitje gekregen heeft, óf tegen de muur is gezet. 

De Chinese overheid doet kritiek op de executie overigens van de hand.

De Bakker en Huta Galung door in dubbelspel

Thiemo de Bakker en Jesse Huta Galung hebben zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van het dubbelspel in Rosmalen. De Nederlanders, die beiden in de eerste ronde van het enkelspel sneuvelden, ontdeden zich met veel moeite van de Roemeen Florin Mergea en de Slowaak Filip Polasek: 3-6, 6-4, 10-8.

Bij de laatste vier wacht nu een treffen met de Wit-Rus Max Mirnyi en Horia Tecau uit Roemenië, de nummers twee van de plaatsingslijst.

Overigens is een Nederlandse finale nog mogelijk. Jean-Julien Rojer staat namelijk met zijn Pakistaanse partner Aisam Ul-Haq Qureshi eveneens in de halve finale. Daarin zijn Andre Begemann en Martin Emmrich de tegenstanders voor het als eerste geplaatste koppel.

In het vrouwendubbel werd de laatste Nederlandse inbreng uitgeschakeld. Angelique van der Meet en Demi Schuurs verloren in een spannend duel van Dominika Cibulkova en Arantxa Parra Santonja: 4-6, 7-5, 5-10.

Microsoft komt terug op drm-beslissing

Bronnen binnen Microsoft geven aan dat Microsoft overweegt om het gehele drm-systeem voor de Xbox One te schrappen. Dit zou onder andere komen doordat de consument hier te negatief op reageert. De bronnen geven aan dat Microsoft dit eerst wil meedelen aan de developers, met de eventuele gevolgen voor de ontwikkeling van de huidige spellen.

Het laten vallen van de drm zou kunnen betekenen dat:

 • De console geen internetconnectie meer nodig heeft.
 • Dat de console niet eens in de 24 uur met het internet verbonden moet zijn
 • Dat je direct van de disc kan afspelen zonder verplichte installatie
 • Dat gedownloade games hetzelfde functioneren als je online bent of niet
 • Geen restricties wat betreft het ruilen of lenen van spellen aan derden
 • De regiorestrictie van de console af is
 • Er alleen een internetconnectie nodig is bij de initiële setup van de console

Het is nog onzeker of deze beslissing is genomen nadat Microsoft dagenlang hun keuzes heeft geprobeerd te verantwoorden aan de consument. Wanneer Microsoft dit of delen hiervan officieel naar buiten brengt is nog niet bekend. Microsoft heeft vanaf het begin af aan gezegd dat zij luisteren naar hun klanten. Sony gaf enkele dagen na hun E3 presentatie aan dat zij de developers zelf laten bepalen of zij zo’n dergelijk drm-systeem willen implementeren of niet.

Update 22:36
Microsoft heeft bevestigd dat ze hun policy gaan veranderen.

Update 22:52
De pagina heeft wat moeite met inladen, maar op NeoGAF is de update inmiddels gelekt. Microsoft gaat inderdaad alle drm schrappen, Xbox One gaat precies hetzelfde werken als Xbox 360. Deze verandering gaat ook ten koste van de 'family plan', waarmee gebruikers hun games met tien vrienden konden delen.

'Monaco heeft 60 miljoen over voor Milan-duo'

AS Monaco is nog lang niet uitgeshopt. De Franse promovendus, dat eerder al 130 miljoen euro betaalde voor Radamel Falcao, James Rodriguez en Joao Moutinho, hoopt nu twee spelers van AC Milan binnen te hengelen.

Volgens L'Équipe heeft de ploeg een bod van maar liefst zestig miljoen euro bij AC Milan neergelegd om Kevin-Prince Boateng en Stephan El Shaarawy naar Zuid-Frankrijk te halen. Het is niet bekend of de rossoneri akkoord gaan met het bod.

Verder heeft Monaco onder meer Christian Eriksen (Ajax) en Patrice Evra (Manchester United) op het oog als mogelijke versterkingen.

'Cavani binnen 48 uur van Chelsea'

Volgens diverse media, waaronder het Duitse Bild, zal Chelsea binnen 48 uur de komst van Edinson Cavani bekend maken. De Uruguayaanse spits van Napoli wordt al lange tijd in verband gebracht met de Engelse club.

Cavani moet in Londen de concurrentie aan gaan met onder meer Demba Ba en Fernando Torres. De Uruguayaan speelde de afgelopen drie seizoenen voor Napoli, waar hij in 102 duels tot 76 doelpunten kwam. Daarvoor speelde hij voor Palermo en in eigen land voor Danubio.

Naar verluidt zou Chelsea maar liefst 58 miljoen euro neerleggen voor de spits.

Promes wil Telstar verlaten voor buitenlands avontuur

Jerold Promes wil de komende maanden vertrekken bij Telstar. De aanvoerder hoopt na vier jaar eerstedivisie op een buitenlandse club. De verdediger is inmiddels 29 jaar en hoopt in een ander land zijn zakken te vullen. "Ik wil graag naar het buitenland en daar hopelijk wat geld verdienen", aldus de mandekker tegenover RTV Noord-Holland.

Het moet een avontuur worden over de grens. Een club in Nederland ziet de achterhoedespeler niet zitten. "Het buitenland heeft mijn voorkeur anders kan ik net zo goed bij Telstar blijven", aldus Promes. Telstar start maandag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Recent wist de club zich te versterken met twee spelers. Jeffrey Ket kwam over van AZ en Tim Keurntjes verliet FC Groningen voor een verblijf in Velsen-Zuid. 

Go Ahead ziet Misidjan vertrekken naar Sparta

Cendrino Misidjan zal komend seizoen niet met Go Ahead Eagles in de Eredivisie uitkomen. De 24-jarige linksback heeft besloten over te stappen naar eerstedivisionist Sparta Rotterdam, waarmee hij een tweejarig contract overeenkwam. Misidjan speelde afgelopen seizoen 25 duels voor Go Ahead.

Hoewel zijn voormalige werkgever hoger speelt, spreekt Misidjan van een 'stap vooruit'. "Met Go Ahead Eagles zijn we weliswaar gepromoveerd naar de Eredivisie en natuurlijk wil ik graag op het hoogste niveau spelen. Maar ik zie Sparta als een juiste keuze in mijn loopbaan."

Misidjan is de tweede versterking voor Sparta in twee dagen tijd. Dinsdag haalden de Rotterdammers al Soufian El Hassnaoui van De Graafschap.

[HWL] Oranjemannen in doelpuntrijk duel naar halve finale

De Nederlandse mannen hebben zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van de derde ronde van Hockey World League. Een wisselvallig Oranje was een maatje te groot voor tegenstander Frankrijk: 8-4. In de halve eindstrijd, die vrijdag op het menu staat, neemt Nederland het op tegen Australië. De Kookaburras wonnen eerder op de dag van India.

Het is bijna een vast gegeven aan het worden tijdens deze ronde van de HWL. Opnieuw kwamen de Oranjemannen namelijk vroeg in de wedstrijd op voorsprong, via een rake strafbal van Jeroen Hertzberger in de derde minuut. De bal belandde op de stip, nadat een inzet van Valentin Verga tegen een voet van een Franse lijnstopper was gekomen. Toen Constantijn Jonker binnen 250 tellen later de score verdubbelde, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de gastheren.

Maar na het goede begin zakte Oranje weg.De eerste treffer van Matthieu Durchon kon nog worden afgedaan als een incident. Maar toen Victor Lockwood kort daarop de gelijkmaker aantekende, leek Nederland serieus in de problemen te komen tegen de laaggeklasseerde ploeg die aan deze HWL-ronde meedoet. Die zorgen werden er zeker niet minder op, toen aanvoerder Klaas Vermeulen een opmerkelijke gele kaart kreeg. Oranje stond namelijk met een man te veel binnen de lijn, waardoor de captain (evenals een medespeler) het veld moest ruimen.

Nederland bibberde even, zag de Fransen nog een kansje krijgen op hun derde treffer en nam het heft weer in handen. Kort voor rust versierde Oranje zijn tweede strafcorner van de wedstrijd. Dit buitenkansje liet topscorer Hertzberger zich niet ontnemen, waardoor Nederland met een voorsprong de kleedkamer opzocht. Direct na rust was het wederom raak. Ditmaal haalde Valentin Verga uit een zogeheten ‘cola-hoek’ de trekker over: 4-2.

Het duurde even voordat dit hoopvolle begin een vervolg kreeg. Ruim een kwartier was het opnieuw Hertzberger die de bordjes liet verhangen. Nadat Martin Genestet met een fraaie tip-in de Fransen ietsjes dichterbij bracht, maakten Rogier Hofman en Robbert Kemperman het zevental vol. In de slotfase scoorde Genestet zijn tweede treffer, een minuut voordat Quirijn Caspers met zijn eerste van de avond de eindstand op 8-4 bepaalde

Halep geeft Vinci ongenadig pak slaag

Roberta Vinci kan een tweede eindzege op het WTA-toernooi van Rosmalen vergeten. Simona Halep maakte woensdag in de tweede ronde hardhandig een einde aan Vinci's illusies en gunde de als eerste geplaatste Italiaanse slechts een game: 6-0, 6-1. Vinci was twee jaar geleden nog de sterkste in Rosmalen.

Vinci werd in de eerste set volledig van de baan gemept. Op aandringen van haar coach begon ze in de tweede helft met een agressievere speelwijze. Het leek heel even effect te sorteren, maar vrij vlot herstelde Halep de verhoudingen. Bij 5-1 sloeg de 21-jarige Roemeense op haar derde wedstrijdpunt toe.

Halep is de laatste weken uitstekend op dreef. Vorige week veroverde ze in Neurenberg haar eerste titel op de WTA Tour. In de kwartfinale is Lesia Tsurenko ut Oekraïne haar volgende tegenstander.

Door de uitschakeling van Vinci is Dominika Cibulkova nu de hoogst ingeschaalde speelster. De Slowaakse (2) rekende eerder woensdag in drie sets af met Anabel Medina Garrigues uit Spanje: 2-6, 6-4, 6-3. Een andere Spaanse redde het wel. Garbine Muguruza had geen kind aan de Amerikaanse Lauren Davis: 6-2, 6-0.

'Isco in beeld als opvolger GŲtze bij Dortmund'

Ajacied Christian Eriksen is al lang niet meer de gedroomde opvolger van Mario Götze bij Borussia Dortmund. Naast Kevin De Bruyne is nu ook Isco in beeld bij de Bundesliga-club

Dat meldt Bild. De hele transferzomer van Dortmund staat in het teken van het vinden van een vervanger voor Götze. Die Borussen hopen nog steeds op De Bruyne, maar werkgever Chelsea laat de talentvolle Belg niet zomaar gaan.

Als De Bruyne onhaalbaar blijkt te zijn, richten de Duitsers hun pijlen op wonderkind Isco. De middenvelder van Malaga won afgelopen dinsdag met Spanje de finale van het jeugd-EK in Israël.

Dortmund heeft voor Isco een stuk meer concurrentie dan voor De Bruyne. Ook Real Madrid, Bayern München en Manchester City zijn geïnteresseerd in de 21-jarige dribbelaar.

Zaakwaarnemer Sana: "Hij zal er na de vakantie staan"

Tobias Sana is een beetje buiten beeld geraakt bij de Ajax-fans. De flankspeler, die zo sterk begon, gaat hard werken om weer terug te komen.

De Zweedse aanvaller speelde zijn laatste wedstrijd voor Ajax op 27 januari tegen Vitesse (3-2 verlies). Daarna werkte hij zijn wedstrijden af bij Jong Ajax. "Na de vakantie zal hij er staan. Tobias bereidt zich voor op een nieuw seizoen en daar zal hij hard voor werken. Hij is fit”, zegt zaakwaarnemer Anders Karlsson tegen Ajax Showtime.

De 23-jarige vleugelspeler kon voor het gemak ook kiezen voor een ander avontuur. Sana weigert echter snel op te geven. "Natuurlijk zijn er clubs die hem willen, maar Tobias is een speler van Ajax en hij is blij met waar hij nu is", aldus Karlsson.

Afgelopen seizoen speelde Sana dertien competitiewedstrijden voor de Amsterdamse topclub. Hij scoorde daarin vier keer en gaf een assist.

Paumen wereldhockeyster van het jaar

Maartje Paumen is vandaag in Rotterdam uitgeroepen tot beste hockeyster van de wereld.  Ze werd in de rust van het mannenduel tussen Nederland en Frankrijk gehuldigd.

Paumen, die vorig jaar deze titel ook al won, kreeg van de vijf genomineerden de meeste stemmen. Bij die genomineerden behoorde ook Kim Lammers. Paumen dankt haar uitverkiezing vooral aan haar optreden op de Olympische Spelen waar ze scoorde in de finale en met Nederland goud won.

Moslima's veroordeeld in Birma

Twee islamitische vrouwen in Birma zijn schuldig bevonden aan het veroorzaken van sektarisch geweld en veroordeeld tot twee jaar cel en dwangarbeid. Dat heeft de Nationale Eenheidspartij woensdag bekendgemaakt.

De veroordeling houdt verband met een incident dat eind april plaatsvond. Een van de vrouwen zou op straat tegen een boeddhistische monnik zijn opgebotst terwijl hij aalmoezen inzamelde. De andere vrouw zou de monnik bij zijn schouders hebben gegrepen. Het wordt in het boeddhisme als zeer ongepast gezien voor vrouwen om fysiek contact te hebben met monniken.

De veroordeling is koren op de molen voor diegenen die menen dat de regering in Birma moslims discrimineert. Vooral moslims zijn het slachtoffer geworden van het geweld tussen boeddhisten en moslims, maar het zijn vooral moslims die tot dusver veroordeeld zijn.

Overleg bewapening Syrische rebellen

Topambtenaren van elf landen, waaronder de VS, komen zaterdag in Doha, Qatar, bijeen om te praten over bewapening van de Syrische opstandelingen. Dat heeft een Franse diplomaat woensdag bekend gemaakt.

Er komen delegaties van minstens elf landen waaronder ook Groot-Brittannië, Frankrijk en Saudi-Arabië. Besproken wordt een verzoek van het Vrije Syrische leger om modern wapentuig te krijgen voor de strijd tegen het leger van Bashar Assad. Vorige week besloot de Amerikaanse president Barack Obama de Syrische opstandelingen te gaan bewapenen nu Assads leger kennelijk chemische wapens heeft gebruikt zoals het zenuwgas sarin.

De EU besloot al eerder onder zware druk van Groot-Brittannië en Frankrijk, het wapenembargo voor Syrië te laten vallen. Later verklaarde de Britse premier David Cameron dat er niet meteen wapentuig geleverd zou worden. De Franse minister van buitenlandse zaken, Laurent Fabius, had het over wapenleveranties na 1 augustus.

Rusland, de VS en de Verenigde Naties proberen nog steeds een vredesconferentie voor Syrië te organiseren. Die zou deze maand hebben plaatsgehad maar het beraad is al verplaatst naar juli. De Syrische oppositie weigert aan een conferentie deel te nemen zolang Hezbollah in Syrië met Assad meevecht en de president zelf aanblijft.

Vreedzaam protest tegen Morsi mag

Vreedzame protesten tegen de Egyptische president Mohammed Morsi zijn toegestaan. Dat heeft de hoogste geestelijke van Egypte, imam Sheik Ahmed el Tayeb, woensdag gezegd. De imam gaat daarmee lijnrecht in tegen uitspraken van islamitische hardliners, die de mensen achter de voor 30 juni geplande protesten ketters noemen.

El Tayeb liet in een verklaring weten dat 'vreedzame oppositie tegen de legitieme leider in religieuze zin toegestaan en geaccepteerd is'. De uitlatingen van zeer conservatieve geestelijken - die vinden dat verzet tegen Morsi aanleiding is voor de doodstraf - noemde hij 'abnormaal'.

Tegenstanders van Morsi zijn van plan op 30 juni massaal de straat op te gaan en het aftreden van de president te eisen.

Geplaagde Westra vindt titelprolongatie speciaal

Het prolongeren van zijn nationale tijdrittitel was woensdag voor Lieuwe Westra vooral een mentale opsteker. De Fries van Vacansoleil werd de laatste weken geteisterd door fysiek ongemak, maar de renner bleef in het Groningse Winsum desondanks de concurrentie voor. "Deze zege is speciaal", reageerde Westra, die op het podium werd geflankeerd door Niki Terpstra en Tom Dumoulin.

Westra liep twee weken geleden bij een valpartij in het Critérium du Dauphiné een barst in zijn ribben op. "Vervolgens ben ik thuis heel gericht gaan trainen en laat ik hier zien me ook zonder koers klaar te kunnen stomen voor dit werk", jubelde de 30-jarige Westra. "Het kwam vandaag van heel diep maar dat was het allemaal waard. Nu kan ik op naar de Tour."

Ploegleider Michel Cornelisse toonde bewondering voor Westra. "Ik heb heel veel respect voor hoe Lieuwe de knop omzette na die harde val in Dauphiné en minutieus dit kampioenschap voorbereidde. Het was verantwoord om te trainen maar ik weet zeker dat de blessures op de fiets nog veel pijn deden, zeker met de houding op de tijdritfiets."

'FBI gebruikt zelden drones'

Ook de Amerikaanse federale politiedienst FBI gebruikt drones. Dit wordt echter alleen gedaan voor surveillance en het komt niet vaak voor. Dat heeft FBI-directeur Robert Mueller woensdag gezegd in een hoorzitting in de Senaat.

Mueller zei in zijn getuigenis dat de FBI momenteel bezig is richtlijnen op te stellen voor het gebruik van de onbemande vliegtuigen. Het is volgens Mueller verder de moeite waard om in de toekomst een discussie te voeren over de gevolgen voor de privacy van burgers en om eventueel nieuwe wetten aan te nemen.

De luchtvaartindustrie heeft voorspeld dat er in 2018 wereldwijd dertigduizend drones in gebruik zullen zijn. De Verenigde Staten zijn goed voor de helft.

Clubloze Sno hoopt op buitenlands avontuur

Evander Sno heeft geen trek in een terugkeer in de Eredivisie. De middenvelder wil zijn loopbaan in het buitenland een vervolg geven. Sno zit momenteel zonder club, omdat zijn contract bij NEC dit voorjaar werd ontbonden.

De laatste weken van het seizoen trainde hij bij RKC Waalwijk om zijn conditie op peil te houden. RKC zou de oud-speler graag opnieuw vastleggen. "We hebben RKC laten weten dat de voorkeur uitgaat naar een club in het buitenland", zegt zaakwaarnemer Brian Berkleef echter tegen Voetbal International. Berkleef liet ook weten dat Ferenceváros, de Hongaarse club waar Nederlander Ricardo Moniz trainer is, geen optie is.

Afgelopen seizoen speelde Sno slechts zeven duels in de Eredivisie. Hij kreeg opnieuw problemen met zijn hart, waarna hij ook nog botste met trainer Alex Pastoor. De 26-jarige speler kon ook op interesse rekenen van Roda JC en NAC Breda.

NS-top niet oneervol ontslagen

De NS-top wordt niet direct oneervol ontslagen vanwege het Fyra-debacle. Dat heeft minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) woensdagavond gezegd tijdens het debat in de Tweede Kamer over de Fyra.

De bewindsman reageerde op een motie van de PVV, waarin Kamerlid Machiel de Graaf het aftreden van NS-directeur Bert Meerstadt en zijn medebestuurders eiste. Hij vindt dat het 'zonnekoningengedrag' van de directeuren en commissarissen van de NS mede heeft geleid tot het Fyra-debacle en riep op om schoon schip te maken.

Dijsselbloem is dat niet van plan. "Ik zie daar geen aanleiding toe." De minister kon zich niet vinden in de overwegingen van De Graaf, zei hij. "Ik ben niet van plan het vertrouwen in de zittende directie op te zeggen."

Meerstadt kondigde eerder zijn vertrek al aan. Deze week werd bekend dat hij na zijn vertrek nog een halfjaar in dienst blijft van de NS als adviseur. Volgens de SP is hiermee stiekem toch sprake van een riante vertrekpremie en Farshad Bashir riep Dijsselbloem op om hiermee niet in te stemmen.

"Er is geen sprake van een vertrekvergoeding. Dat hebben we juist weten te vermijden", zei Dijsselbloem. Er is in 'onderling overleg' afgesproken dat Meerstadt nog zes maanden blijft als adviseur. Dat is een 'zakelijke afspraak', aldus de minister. Hij wees er verder op dat Meerstadts opvolger een salaris krijgt dat een stuk lager is.

Bayer vindt vraagprijs Alderweireld hoog

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Toby Alderweireld naar Bayer Leverkusen gaat. Ajax vraagt naar verluidt 7,5 miljoen euro voor de Belgische verdediger.

De nummer drie van de Bundesliga wordt al langere tijd gelinkt aan Alderweireld, die al heeft aangegeven wel oren te hebben naar een overstap naar Duitsland. Behalve de Bundesliga is de Belg ook gecharmeerd van de Engelse Premier League. In het recente verleden werden Tottenham Hotspur en Newcastle United genoemd.

Alderweireld is toe aan een stap hogerop. De kans dat hij die maakt bij Leverkusen lijkt een stuk kleiner te worden. Volgens dagblad Kölner Stadt-Anzeiger vraagt Ajax 7,5 miljoen euro voor Alderweireld. "De prijs die Ajax in het spel gebracht heeft komt op ons vrij hoog over”, zei Leverkusen-directeur Wolfgang Holzhäuser.

Bij Ajax heeft Alderweireld nog een contract tot volgend jaar zomer. De Rode Duivel debuteerde vijf seizoenen geleden in het eerste van de Amsterdammers en werd drie keer kampioen. Leverkusen richt het vizier na het horen van de vraagprijs ook op Sime Vrsaljko (Dinamo Zagreb) en Italiaans jeugdinternational Giulio Donati.

Gullit: "Ook in '88 begin nieuwe periode"

Ruud Gullit ziet het Nederlands elftal niet als favoriet voor het WK in Brazilië. 25 jaar na de EK-winst in 1988 ziet de voormalig topvoetballer wel overeenkomsten met zijn team.

De 50-jarige Gullit was eerder deze maand nog met Oranje mee op de oefentrip naar Azië. Bondscoach Louis van Gaal liet in aanloop naar de duels met Indonesië en China weten dat hij het Nederlands elftal niet als een favoriet ziet voor het WK. Gullit deelt die mening. "Dat was een slimme opmerking van Louis", verklaart Gullit.

"Op die manier dekte hij zich alvast een beetje in. En het is gewoon realistisch. Oranje gaat straks met een jonge groep naar Brazilië, zonder veel internationale ervaring", aldus Gullit tegen Voetbal International. "Met een paar enorme uitschieters. Ik zeg niet dat we kansloos zijn, maar Nederland behoort daar niet tot de favorieten."

"Van Gaal heeft dat benoemd en dat is verder geen probleem. Hij is ambitieus en vakkundig genoeg om het maximale uit deze groep te halen. En dan zullen we wel zien waar dat toe leidt. Vergeet niet dat wij in 1988 óók aan het begin van een nieuwe periode stonden. Marco en ik speelden net een jaar bij Milan, de meeste jongens zaten nog bij Nederlandse clubs. En we weten allemaal hoe het EK in Duitsland is geëindigd...", besluit Gullit.

Groepseks kost tienermeisje schoolcarriŤre

Een 18-jarige scholiere aan het Bishop Burton College in het Engelse East Yorkshire was bijna van school getrapt na een vrijpartij met drie hitsige knapen. Omdat ze na de seks spijt zou hebben gekregen en de jongens aanklaagde wegens verkrachting, heeft ze de school schade berokkend.

Het meisje leerde de jongens kennen in september vorig jaar. Volgens haar namen de knapen, van 20 en 21 jaar, haar rond 4 uur 's nachts mee naar een slaapkamer. De jongemannen namen naar verluidt haar sleutels en telefoon af. Een van hen vroeg of ze zin had in een kwintet, seks met zijn vijven dus, maar daar had ze geen zin in. "Rot op!", riep ze, en de vierde man vertrok met de staart tussen de benen.

Om beurten werd het meisje door de jongemannen gepenetreerd. Later gaf ze de jongens aan bij de schoolleiding, maar die gaf niet thuis. Sterker nog, omdat ze niet in details wilde treden, plofte enkele dagen een brief van de school op de mat. Ze was niet meer welkom op de school, omdat ze de school in diskrediet zou brengen. Hierdoor werd ze gedwongen het verhaal op te biechten aan haar ouders, die haar aanraadden naar de politie te gaan.

Deze week dient de rechtszaak tegen de drie mannen. Allen worden aangeklaagd wegens aanranding door penetratie. "Onzin", aldus hun verdediging. "Je ging volkomen vrijwillig met die mannen mee en alles wat er gebeurd is met hen werd gedaan met toestemming", vertelde advocaat Paul Genney in de rechtszaal. "Volgens mij was je gekwetst omdat ze je uitlachten."

Tijdens de zitting zijn ook videobeelden van de toenadering tot het meisje getoond. Volgens haar zou ze hierop zijn geduwd, maar daaraan wordt getwijfeld. Volgens de verdediging is hierop juist te zien dat ze lachte en vrijwillig met de mannen meeging. De rechtszaak is nog altijd gaande.

Do is zwanger

Do is in verwachting. "Het voelt allemaal goed, de echo zag er goed uit", zei de zangeres en presentatrice, die bijna dertien weken zwanger is, in RTL Boulevard.

"Ik ben onwijs moe en misselijk geweest die eerste weken. Ik wist het pas heel laat, bij negen weken", aldus de 31-jarige Do, die in eerste instantie dacht dat ze een ziekte onder de leden had, maar op een gegeven moment toch maar een test deed. "Toen bleek het toch echt waar te zijn."

Hoewel Do en haar vriend Marc graag kinderen willen, had het 'niet per se nu gehoeven'. "Je moet ook maar zo 'lucky' zijn dat het kan. Maar voor we het wisten was het raak."

Armin van Buuren zegt geen nee tegen songfestival

Armin van Buuren staat open voor een deelname aan het songfestival. Dit zei de DJ in de Coen en Sander Show op 3FM.

Op 3FM liet van Buuren weten op voorhand nog geen nee te zeggen tegen het songfestival, maar dat er wel aan bepaalde voorwaarden zal moeten worden voldaan. Zo ziet de DJ een nationale selectieronde niet zitten en wil hij alle vrijheid hebben bij het maken van de plaat.

De naam van de DJ werd de afgelopen tijd meerdere malen in combinatie met het songfestival genoemd. Net als zangeres Laura Jansen waarmee van Buuren afgelopen maand een plaat opnam. Ook zij liet weten mee te willen doen met het liedjesfestijn.

Wawrinka ten koste van Lorenzi verder in Rosmalen

Stanislas Wawrinka heeft woensdag de kwartfinale van het Topshelf Open in Rosmalen bereikt. De 28-jarige Zwitser (2) was op het Brabantse gras met 6-3 en 7-6 (8) te sterk voor de Italiaan Paolo Lorenzi, die in de eerste ronde Thiemo de Bakker had verslagen.

Wawrinka is na de uitschakeling van publiekstrekker David Ferrer de hoogst ingeschaalde speler van het toernooi. Hij stuit bij de laatste acht op Jérémy Chardy (5) uit Frankrijk, die eerder donderdag te sterk was voor de Roemeen Marius Copil: 7-5 en 6-4.

In navolging van Chardy bereikte ook landgenoot Nicolas Mahut de kwartfinale. Hij versloeg Andrey Kuznetsov uit Rusland. Een andere Fransman vond zijn waterloo. Michaël Llodra moest in drie sets zijn meerdere erkennen in de Tsjechische qualifier Jan Hernych.

Ook de Spanjaarden Guillermo García-Lopez en Roberto Bautista-Agut drongen door tot de kwartfinale. Zij versloegen respectievelijk de Argentijn Carlos Berlocq en de Duitser Daniel Brands.

Van Geel houdt de deur open voor Kuijt

Feyenoord hoopt nog altijd stiekem dat Dirk Kuijt (32) op termijn terugkeert in De Kuip. De aanvaller staat nu nog onder contract bij Fenerbahçe.

Technisch directeur Martin van Geel is realistisch, maar houdt de deur open voor de oud-speler van Feyenoord. "Toen hij voor Fenerbahçe koos, hebben wij zijn keuze gerespecteerd", zegt Van Geel in Voetbal International. "Maar het is duidelijk dat deze club voor altijd een band heeft met Dirk." Kuijt speelde drie jaar in Rotterdam.

In 101 wedstrijden scoorde de Katwijker 71 goals. Vorig jaar zomer verliet hij Liverpool na zes seizoenen voor Fenerbahçe. "Hij moet zelf wel willen en nog wel een leeftijd hebben dat hij van waarde kan zijn voor Feyenoord. Of een terugkeer op korte termijn realistisch is? Misschien komt dat aan de orde, maar misschien ook niet."

Liverpool houdt bedrag van vijftig miljoen vrij

Henrikh Mkhitaryan, Simon Mignolet, Luis Alberto en Christian Atsu moeten allen naar Liverpool komen. De club heeft dan ook een behoorlijk bedrag vrijgemaakt.

Liverpool is erg dicht bij het vastleggen van vier nieuwe spelers, die bij elkaar vijftig miljoen euro kosten, weet Goal. Manager Brendan Rodgers is net terug van zijn vakantie in Spanje en gaat nu werk maken van de komst van spelmakter Henrikh Mkhitaryan, doelman Simon Mignolet en de vleugelspelers Luis Alberto en Christian Atsu.

The Reds haalden in een eerder stadium al Kolo Touré transfervrij binnen en Celta de Vigo-spits Iago Aspas kwam voor een bedrag van negen miljoen euro. Die laatste transfer wordt afgerond zodra de spits wordt vrijgegeven om te vertrekken door de betreffende voetbalbonden. Daarnaast heeft Liverpool ook alle vertrouwen in de komst van Kyriakos Papadopoulos, ondanks dat zijn club Schalke 04 voorlopig dwarsligt.

Alles bij elkaar komt het neer op een flink bedrag dat de club gaat uitgeven. Dit kan zelfs nog meer worden zodra Luís Suarez vertrekt. Real Madrid heeft interesse in de aanvaller en als de Uruguayaan de overstap maakt, zal Liverpool een bedrag van ongeveer 45 miljoen euro toucheren. Dit wordt dan voor een groot deel weer in de selectie geïnvesteerd.

De clubleiding is van plan om al deze transfertargets zo vroeg mogelijk binnen te halen, aangezien Rodgers de voorbereiding met een volledige groep wil beginnen. Dit seizoen moeten The Merseysiders weer proberen mee te spelen om de bovenste plekken, daar waar de ploeg afgelopen seizoen op een teleurstellende zevende plaats eindigde. Pijnlijk was vooral dat buurman Everton na de laatste speelronde een plek hoger stond.

Liverpool wil dan ook een signaal geven aan de concurrentie en met name de komst van de Armeens international Mkhitaryan is daar een bewijs van. Het feit dat de spelmaker van Shakhtar Donets voor een bedrag van 26, 5 miljoen euro naar Anfield moet komen, laat zien dat de plannen van Liverpool menens zijn. Bronnen zeggen dat deze deal "voor zestig procent rond is."

Elia: "Ik geef niet op, ik vertrek niet"

Eljero Elia is niet van plan om Werder Bremen te verlaten. De aanvaller zat bij de Duitse club op een zijspoor, maar gaat voor eerherstel in het komende seizoen.

Elia werd vorig seizoen samen met ploeggenoot Marko Arnautovic geschorst. Het duo werd 's nachts door de politie staande gehouden vanwege een 'racewedstrijdje'. De 26-jarige aanvaller heeft spijt. "Ik wil Werder graag helpen en dan gebeurt me dat. Maar ik verzeker iedereen dat ik geen alcohol gedronken heb die avond."

"En ik wil ook zeggen dat het mijn eerste grote fout was. Het voelde net alsof ik in een slechte film zat", zegt Elia tegen Bild. De 28-voudig international werd uit de selectie gezet. "Plotseling behoor je niet meer tot de ploeg. Maar ik kon de beslissing natuurlijk begrijpen. Natuurlijk was het geen slim verhaal van me."

"Het was een fout, waar ik spijt van heb. Maar ik had geen kwade bedoelingen. Ik wil nu het vertrouwen van de fans en de verantwoordelijken door goede prestaties op het veld terugwinnen. Ik geef niet op, ik vertrek niet bij deze club", aldus Elia, oud-speler van ADO Den Haag, FC Twente, Hamburger SV en Juventus.

Technisch directeur Thomas Eichin ziet dat Elia zich verbetert. "Hij werkt positief en wilden aangeven dat hij snel weer gas kan geven en ons allemaal wil overtuigen. Alles is in orde. Elia is een speler die nog in ontwikkeling is en een langdurig contract bij de club heeft." Elia heeft nog een contract tot 2016.

'Vlees van gedode ganzen kan verkocht'

Het vlees van wilde ganzen die vanuit het oogpunt van beheer zijn gedood, kan worden verkocht voor consumptie. De mogelijkheden daarvoor zijn goed, is de conclusie van een onderzoek de HAS Hogeschool in Den Bosch in opdracht van de provincie Noord-Brabant.

Uit het onderzoek zou blijken dat het mes aan twee kanten snijdt: de inkomsten kunnen ten goede komen aan natuurbeheer, terwijl het vlees van de dieren nuttig wordt gebruikt. Voorwaarde is wel dat de gang van de gans naar de keuken goed wordt georganiseerd. Zo moeten op een aantal locaties centrale koeleenheden worden geplaatst. Van daaruit volgt controle en verwerking door de poelier.

Ook moet de marketing van natuurganzenvlees op stoom komen, aldus de onderzoekers. Gans wordt volgens de onderzoekers geassocieerd met begrippen als 'lekker' en 'voor bijzondere gelegenheden'. Van de ondervraagden heeft slechts 26 procent ooit gans gegeten. Van hen geeft 74 procent aan natuurvlees van ganzen nogmaals te willen eten.

De Brabantse gedeputeerde Johan van den Hout noemt het rapport een goede aanzet om nieuwe wegen in te slaan 'bij een evenwichtig beheer van de ganzenpopulatie'. "Inkomen, beheer en voeding komen zo in een nieuwe aanpak bijeen."

[HWL] BelgiŽ, Nieuw-Zeeland en AustraliŽ naar halve finale

De eerste drie kwartfinales van de Hockey World League in Rotterdam zijn gewonnen door de mannen van België, Nieuw-Zeeland en Australië. Oranje speelt later vanavond tegen Frankrijk. 

België - Ierland

België heeft zich gekwalificeerd voor de halve finale van de Hockey World League. De mannen van Marc Lammers haalden met 6-3 uit tegen Ierland en zijn dichtbij een WK-ticket.

In de eerste helft drong België meteen aan. Dat resulteerde in de openingsfase niet direct in grote kansen, maar in de negende minuut sloegen de Belgen alsnog toe. Loïck Luypaert schoot uit een strafcorner de 1-0 binnen. Amper een minuut later was het wéér raak. Na een prachtige solo van Simon Gougnard tikte de vrijstaande Thomas Briels de bal in het doel.

Daarna gingen de Belgen op zoek naar hun derde treffer. Ze kregen twee dotten van kansen, maar John-John Dohmen stuitte op de goalie en Sebastien Dockier schoot net voorlangs. Aan de andere kant van het veld was Ierland ook een paar keer dichtbij een doelpunt, maar doelman Vincent Vanash lag regelmatig dwars. In de 33ste minuut was het alsnog raak. Chris Cargo scoorde de aansluitingstreffer voor Ierland uit een strafcorner.

Na rust volgde een heus doelpuntenspektakel. Er werd zes keer gescoord. Allereerst vergrootte Jerome Dekeyser de voorsprong van zijn ploeg naar 3-1. Daarna schoot John Jackson van Ierland raak uit een strafcorner: 3-2. Vervolgens schreven Sebastien Dockier en Tom Boon de volgende twee treffers op hun naam, waarna de Ier Paul Gleghorne de spanning terugbracht naar 5-3. Het laatste doelpunt was voor de Belgen. Dockier bepaalde de eindstand op 6-3.

Nieuw-Zeeland - Spanje

Nieuw-Zeeland heeft zich ten koste van Spanje geplaatst voor de halve finale van de Hockey World League. De Kiwi’s versloegen de Spanjaarden nipt met 1-0.

Beide ploegen gaven weinig kansen weg. Stephen Jenness van Nieuw-Zeeland was in de eerste helft twee keer dichtbij een doelpunt, maar zijn pogingen gingen er allebei niet in. Spanje scoorde op zijn beurt bijna via een strafcorner van Andres Mir, maar die inzet ging net naast. Het enige doelpunt dat gemaakt werd, viel na een kwartier. Hugo Inglis van Nieuw-Zeeland werkte een pass van de zijkant tussen de palen.

In de tweede helft kreeg Xavi Lleonart de uitgelezen kans om de gelijkmaker binnen te schieten. Hij reageerde niet alert genoeg op een pass en was te laat om de bal in het lege doel te schuiven. Zijn poging werd uiteindelijk door een tegenstander geblokt. Daarna probeerde Spanje alsnog om de 1-1 te forceren, vooral via drie strafcorners in de laatste zeven minuten. Gabriel Dabanch was dichtbij de gelijkmaker, hij haalde verwoestend uit, maar zijn inzet werd gestopt door de keeper. Ook de andere twee strafcorners liepen op niets uit, waardoor de Nieuw-Zeelanders na het laatste fluitsignaal hun armen in de lucht gooiden.

Australië - India

De Australische mannen hebben zich op overtuigende wijze geplaatst voor de halve finale van de Hockey World League. De ploeg van aanvoerder Jamie Dwyer,  die zijn driehonderdste interland speelde, walste over India in de kwartfinale. De basis voor de zege werd gelegd in een bizarre twee minuten, waarin liefst vier keer gescoord werd.

Australië startte uitstekend. Binnen de minuut behaalden de Kookaburra's hun eerste strafcorner, die na een variant werd benut door Glenn Simpson. Niet lang daarna benadeelde Dharamvir Singh zijn land flink, door een gele kaart te pakken. De Australiërs slaagden er echter niet in de numerieke meerderheid uit te buiten, zag ook bondscoach Ric Charlesworth die het merendeel van de wedstrijd volgde vanuit een verheven positie, staand op een rieten stoel naast het veld.

Een kwartier voor rust - beide ploegen speelden inmiddels weer met elf man - vergrootte Matt Gohdes de voorsprong alsnog. De middenvelder sloeg van rand cirkel hard raak en gaf daarmee het startschot voor een buitengewoon interessante 120 seconden, waarin de doelpunten elkaar in moordend tempo opvolgden. Eerst leek Chinglensana Singh Kangujam de spanning terug te brengen met een schot laag in de hoek, maar twintig seconden later was het verschil alweer twee. Aanvoerder Sandeep Singh werkte de bal achter zijn eigen keeper. Een halve minuut later maakte Russell Ford de Indiase malaise compleet door vallend voor de 4-1 te zorgen.

Ook de start van de tweede helft was voor de Australiërs. Chris Ciriello zag zijn corner worden gekeerd, maar Matthew Swann was het meest attent in de rebound: 5-1. Met Swanns goal was direct het laatste restje spanning verdwenen. India probeerde nog wel terug te komen, maar was simpelweg niet bij machte de groen-gele verdedigingsmuur te slechten.

Omdat de Australiërs meer bezig waren met Dwyer een doelpunt te gunnen in zijn jubileumduel, dan de score verder op te voeren kwam in de score geen verandering meer. Australië is door het bereiken van de laatste vier in Rotterdam, bijna zeker van een ticket voor het wereldkampioenschap van volgend jaar in Den Haag. De Aussies nemen het vrijdag in de halve finale op tegen de winnaar van Nederland-Frankrijk. India treedt dan aan tegen de verliezer van die kwartfinale.

1 op 5 Britten depressief

Bijna één op de vijf inwoners van het Verenigd Koninkrijk voelt zich depressief en/of angstig. Dat meldt het Britse equivalent van het CBS, het Office for National Statistics (ONS).

Bij personen vanaf 16 jaar bleek 19 procent depressief of angstig. Het verschil tussen mannen en vrouwen is significant: 16 procent van de mannen lijdt aan symptomen, tegenover 21 procent van de vrouwen.

Werklozen en gescheiden mensen depressiefst
Bepaalde categorieën Britten blijken vatbaarder voor depressie dan andere. Zo vertoont 27% van gescheiden mensen symptomen.

Singles, weduwes en mensen die samenwonen scoren alledrie 20%, tegenover 16% bij getrouwde mensen en mensen met een geregistreerd partnerschap.

Onder werklozen voelt bijna één op vier zich depressief, tegenover 15% bij mensen met een baan.

40.000 huishoudens
Het ONS meldt verder dat alleen lichte en gemiddelde depressieve klachten zijn meegenomen in het onderzoek.

Mensen met daadwerkelijke, langdurige (persoonlijkheids)stoornissen en andere mentale aandoeningen werden in een aparte categorie opgenomen.

Aan het onderzoek, dat in de jaren 2010 en 2011 plaatsvond, deden ruim 40.000 huishoudens mee.

Anita Ekberg naar Amsterdam voor Fellini in EYE

Anita Ekberg komt naar Amsterdam op de tentoonstelling Fellini - The Exhibition te opnenen in EYE. "Vanuit haar woonplaats in Italië komt de rondborstige diva naar EYE om een boekje open te doen over Fellini en haar tegenspeler Mastroianni", meldt het filminstituut.

De Zweedse actrice is beroemd door de film La Dolce Vita met Marcello Mastroiann, die Federico Fellini in 1960 maakte. Later maakte ze nog twee films met de Italiaanse regisseur. De inmiddels 81-jarige diva opent de tentoonstelling op 29 juni.

West Ham legt Carroll voor zes jaar vast

West Ham United heeft de transfer van Andy Carroll afgerond. De 24-jarige spits tekent een contract voor zes jaar bij The Hammers, die Carroll overnemen van Liverpool.

West Ham betaalt naar verluidt achttien miljoen euro voor de spits. Daarmee is Carroll de duurste speler in de clubhistorie van de Londenaren. Vorig seizoen was de voormalige targetman van Newcastle United en Liverpool al op huurbasis actief op Upton Park. Carroll scoorde in 24 competitiewedstrijden zeven goals voor West Ham.

"Het is fantastisch om hier te zijn. Ik heb echt genoten vorig seizoen", zegt Carroll op de clubsite van de club uit Londen. "Dat was voor mij ook de reden om hier naartoe te komen. De supporters, mijn ploeggenoten en de club zijn altijd goed voor mij geweest. Ze wilden dat ik terugkwam. Ik had veel tijd om daarover na te denken."

"Ik miste West Ham en wilde terugkomen. De manier waarop de club wordt gerund, het nieuwe stadion en alles er omheen, de club heeft een stijgende lijn te pakken", besluit Carroll, die in januari 2011 nog voor 41 miljoen euro van Newcastle naar Liverpool ging. Voor The Reds betekent deze transfer een verlies van 23 miljoen euro.

Vader Mertens: "Het wordt Napoli"

Dries Mertens gaat waarschijnlijk volgende week zijn transfer naar Napoli afronden. Dat zegt zijn vader. "Dries stuurde me een sms'je. Hij verwacht inderdaad dat hij volgende week naar Napels gaat", aldus Herman Mertens in Het Nieuwsblad. "Niets lijkt een overgang nog in de weg te staan. Dries wil zelf heel graag."

"Zijn vriendin verklapte al eens dat ze het liefst naar Londen wou gaan, maar als een club zoals Napoli komt aankloppen, moet je niet twijfelen, hè. Het is een unieke kans om Champions League te spelen", vindt vader Mertens. Mertens (26) kwam in 2011 bij PSV terecht. De Eindhovense club nam hem toen over van FC Utrecht. De kleine aanvaller, die in 61 duels 36 keer trefzeker was, kan in Napels een vierjarig contract ondertekenen.

MŠlaga wil hoofdprijs voor gewilde Isco

Málaga rekent zich al rijk met de aanwezigheid van Isco in de selectie. De smaakmaker van Jong Spanje op het EK onder 21 is een gewilde speler bij de Europese topclubs.

Isco staat in de belangstelling van onder meer Manchester City en Real Madrid. Málaga weet dat de prestaties van de middenvelder op het EK in Israël zijn opgevallen bij de topclubs. De Andalusische club is bereid mee te werken aan een transfer als een geïnteresseerde club de transferclausule van Isco wil betalen: 35 miljoen euro.

Vice-president Moayad Shatat is helder in zijn standpunt. "Isco is een geweldige speler en heel belangrijk voor ons. Als de aanbiedingen niet aan de eisen voldoen, verkopen we hem niet", zei Shatat tegen diverse media bij de presentatie van trainer Bernd Schuster. "We verkopen Isco alleen als er een goed bod komt. Anders niet."

FOK!filmtips van de dag: Men in Black

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Jennifer Lopez is Marisa Ventura in Maid in Manhattan. Ze werkt als een serveerster in een luxe hotel. Ze is echter opgegroeid in een arme wijk in New York en is een alleenstaande moeder. Op een dag komt de knappe politicus Christopher Marshall, gespeeld door Ralph Fiennes, in het hotel eten. Hij gaat er vanuit dat Ventura daar ook gast is. Ze belanden samen in bed. Pas daarna wordt de ware identiteit van Ventura bekend en blijkt dat ze in twee compleet verschillende werelden leven. Te zien om 20.30 uur op RTL5.

 

De agressieve mutant Logan, vertolkt Hugh Jackman, moet het in deze prequel op de X-Men-films opnemen tegen zijn aartsvijand Victor Creed, een rol van Liev Schreiber, ook wel bekend als de monsterlijke mutant Sabretooth. Logan ofwel Wolverine, zal zijn klauwen, onverwoestbare skelet en zijn gave om razendsnel te genezen nog nodig hebben om weerstand te bieden tegen deze vijand. X-Men Origins: Wolverine is te zien om 20.30 uur op RTL7.

Men in Black is een speciale vreemdelingenpolitie-eenheid van de Amerikaanse overheid. Zij zijn er om te beschermen. Je wist het misschien nog niet, maar onze planeet wordt al jaren bezocht door buitenaardse wezens. De reden waarom je hier niet van op de hoogte bent is, omdat men bang is dat er paniek en massahysterie zal uitbreken onder de bevolking. Te zien om 22.40 uur op RTL7.

Friends with Money, The Beautician and the Beast en Firestorm zijn vanavond ook op de televisie te zien.

Countryzanger Slim Whitman overleden

De Amerikaanse countryzanger en -muzikant Slim Whitman is overleden. Dat heeft zijn familie woensdag bekendgemaakt, meldden Amerikaans media. De countryster is 89 of 90 jaar geworden. Over zijn geboortejaar bestaat onduidelijkheid.

Whitman, bekend om zijn snor en jodelkwaliteiten, brak door in de jaren 50. Hij nam tientallen albums op en verkocht vele miljoenen platen.

De zanger is met name bekend van zijn hits Indian Love Call (1952) en Rose Marie (1954). Dat laatste lied was in Groot-Brittannië lang de nummer 1-hit die het langst de hoogste positie vast wist te houden. Pas in 1991 wist Bryan Adams het record van 11 weken van Whitman te verbreken.

Popster Michael Jackson noemde Whitman ooit als een van favoriete zangers. Ook Beatles-gitarist George Harrison zei door de countryzanger te zijn beïnvloed.

Whitman overleed aan hartfalen in een ziekenhuis in Orange Park, Florida.

Tropenmuseum verdwijnt misschien uit Amsterdam

Het is onzeker of het Tropenmuseum gehuisvest blijft in het Amsterdamse monumentale gebouw waarin het museum zich nu bevindt. Dat heeft minister van Cultuur Jet Bussemaker (PvdA) woensdag gezegd. Het Tropenmuseum moet fuseren met het Museum voor Volkenkunde in Leiden en het Afrikamuseum in Berg en Dal. Door de fusie kan het zijn dat het museum voor 2017 is verdwenen uit Amsterdam.

De fusie is een van de voorwaarden die minister Bussemaker en minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) hebben gesteld voor financiële steun aan het Tropenmuseum. In 2011 besloot het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar het museum onder valt, dat het Tropenmuseum geen subsidie meer krijgt. Daardoor dreigde het museum op 1 januari 2014 te moeten sluiten.

Om sluiting te voorkomen adviseerde de Raad voor Cultuur dinsdag dat het museum tot 2017 jaarlijks 5,5 miljoen euro krijgt om de overstap van gesubsidieerd naar ongesubsidieerd museum te kunnen maken. Bussemaker en Ploumen hebben woensdag bekend gemaakt dit advies van de raad te volgen.

Het Tropenmuseum ontvangt in 2014 en 2015 5,5 miljoen euro van het ministerie van Buitenlandse Zaken en in 2016 5,5 miljoen euro van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het museum ontvangt het geld alleen als aan drie voorwaarden wordt voldaan. Het Tropenmuseum moet worden losgemaakt van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). Daarnaast wordt de collectie van het KIT eigendom van het rijk en moet het museum fuseren met het Leidse en Berg en Dalse museum. "Als niet aan deze voorwaarden wordt voldaan, kan ik de steun niet waarmaken", zei Bussemaker.

De 5,5 miljoen euro waarmee het ministerie OCW in 2016 het Tropenmuseum steunt, komt uit het aankoopfonds voor nieuwe kunstwerken. Het is geen probleem om met dat geld het Tropenmuseum te redden, stelt Bussemaker. "In feite kopen we een nieuwe collectie, doordat de KIT-collectie overgaat naar het Rijk. Daarnaast ligt er nu zoveel kunst in depots, dat het goed is eerst die kunst toegankelijk te maken voordat er nieuwe kunst wordt gekocht."

Of het museum na de fusie met het Museum voor Volkenskunde en het Afrikamuseum in Amsterdam gevestigd blijft, is onder meer aan de gemeente Amsterdam. "Mijn taak is het de collectie van het Tropenmuseum te beschermen", zei Bussemaker. Wat er met het gebouw aan de Linnaeusstraat gebeurt, weet zij dan ook niet.

Als het Tropenmuseum voldoet aan de drie voorwaarden die de ministers hebben gesteld, kan het museum in 2017 meedingen naar een plek in de zogeheten basisinfrastructuur. Deze regeling geeft subsidies aan musea van nationaal belang. Dat wordt misschien nog lastig, omdat er in 2017 waarschijnlijk geen extra geld wordt gereserveerd voor subsidies voor musea.

Ambtenaren vervolgd voor dood baby Tilburgs zwembad

Twee ambtenaren worden vervolgd voor hun betrokkenheid bij de dood van een baby in zwembad de Reeshof in Tilburg in november 2011. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Breda woensdag. Ook tegen de gemeente wordt vervolging ingesteld.

De vijf maanden oude baby kwam om het leven toen twee speakers van het plafond van het zwembad vielen. Het meisje raakte zeer ernstig gewond aan haar hoofd en overleed dezelfde dag. De ambtenaren en de gemeente zouden onvoldoende hebben gedaan om het ongeluk te voorkomen.

Het duurt nog enige tijd voordat de zaak inhoudelijk wordt behandeld bij de rechtbank in Breda, aldus het OM.

BAS Group wil verder met iCentre

De failliete winkelketen iCentre, de grootste zelfstandige verkoper van Apple-producten in Nederland, maakt vrijwel zeker een doorstart in afgeslankte vorm. Elektronicaketen BAS Group is bereid 25 van de 34 winkels van de keten over te nemen en verwacht daarover woensdagavond definitief overeenstemming te bereiken met de curator.

Volgens BAS Group zouden door de doorstart ruim 300 van de ongeveer 400 werknemers weer aan de slag kunnen.

BAS Group wil verder met iCentre
BAS Group wil verder met iCentre (Foto: ANP)

Zesde aanhouding voor vechtpartij Alphense Boys

De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de vechtpartij begin deze maand bij de voetbalwedstrijd tussen Alphense Boys en Haaglandia. Dat meldt Omroep West woensdag. Met de aanhouding van deze 25-jarige man uit Den Haag staat het aantal aangehouden verdachten op zes.

De Hagenaar is na verhoor weer vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in de zaak. Een 56-jarige Rijswijker zit als enige verdachte nog vast. De politie wilde het nieuws over de nieuwe aanhouding na 17.00 uur niet bevestigen.

De knokpartij ontstond twee weken geleden vlak na het laatste fluitsignaal bij de wedstrijd in Alphen aan den Rijn bij een opstootje op het veld. Tien tot vijftien supporters en voetballers raakten slaags met elkaar. Twee mensen raakten gewond, van wie er een met hoofdletsel naar een ziekenhuis werd gebracht.

De KNVB zette Alphense Boys als straf voor de vechtpartij terug van de hoofdklasse naar de eerste klasse van het amateurvoetbal. Vijf spelers van Alphense Boys werden door hun club geroyeerd.

Gamestick opnieuw uitgesteld

De Gamestick-spelcomputer is voor de tweede keer uitgesteld. De productie van de gebruikersinterface vergt meer tijd dan verwacht, liet gamebedrijf Playjam woensdag weten. De Gamestick, die draait op het besturingssysteem Android, moet in augustus worden afgerond. Dat was eerst eind deze maand.

Ruim twee maanden geleden liet Playjam weten dat het bedrijf niet aan de vraag voor de spelcomputer kon voldoen. Het gamebedrijf wilde meer tijd om de productie op te zetten en schoof de spelcomputer toen door van april naar juni.

Het besturingssysteem Android wordt voornamelijk gebruikt voor smartphones en tablets. Door een USB-stick in een televisie te stoppen kunnen gamers met een losse controller games spelen. Spelletjes voor de Gamestick kunnen, net als op een telefoon, tegen betaling worden gedownload.


Gamestick opnieuw uitgesteld (Foto: Novum)

Hongerstakers Gitmo omstreden medicijn toegediend

Nadat ruim 100 aanwezige gevangenen eerder dit jaar in hongerstaking gingen, zijn de 'Standard Operating Procedures' van Guantanamo Bay aangepast. 

Niet ten goede, blijkt helaas: de nieuwe procedure schrijft hongerstakers een zeer omstreden middel voor. De stof metoclopramide veroorzaakt neurologische aandoeningen en tardieve dyskinesie, ofwel oncontroleerbare stuiptrekkingen. Dat meldt Al Jazeera.

Depressie, stuiptrekkingen, misvormingen
De hongerstakers, die volgens de VS te gevaarlijk zijn om vrij te laten hoewel wegens gebrek aan bewijs geen rechtszaken kunnen worden aangespannen, krijgen nu (vastgebonden) voedsel toegediend, met behulp van een masker, plastic buizen en voornoemde heftige medicatie. 

Klik hier voor een afbeelding van de 'force-feed chair'. Hoewel het middel de kotsneigingen tegengaat die het gedwongen toedienen van voedsel veroorzaakt, zorgt het zoals gesteld ook voor allerlei vreselijke aandoeningen.

Enkele bijwerkingen die in verband worden gebracht met het middel, zijn onder andere stuiptrekkingen van tong, armen, handen, benen en gezicht, depressie, zelfmoordneigingen, uiterlijke misvormingen en onherstelbare neurologische schade.

De bijwerkingen komen meestal voor bij patiënten die het middel langer dan drie maanden gebruiken; in Guantanamo wordt reeds ruim vier maanden gestaakt.

Honderden rechtszaken en klachten
Een Britse mensenrechtenorganisatie, Reprieve, heeft deze week geklaagd bij de Amerikaanse evenknie van de VWA, FDA. Ze vragen de organisatie “alle mogelijke maatregelen te nemen om verder gebruik van metoclopramide bij het gedwongen toedienen van voedsel in Guantanamo, te voorkomen.” 

Op dit moment lopen er in de VS daarnaast al ettelijke honderden rechtszaken van patiënten die na het gebruik van Reglan, de Amerikaanse (goedgekeurde) variant van het goedje, bijwerkingen kregen.

Guantanamo ontkent alles
Luitenant-kolonel Samuel House, een woordvoerder van Guantanamo Bay, ontkent beide langdurig toedienen van het middel als de schadelijkheid daarvan. In een reactie stelt House:

“Alle medicatie die we aan gevangenen geven heeft dezelfde FDA-goedkeuring als medicatie die we aan soldaten toedienen, met veiligheidsnormen aangaande toediening, bijwerkingen en voorschriften. (…) Het middel is bij niemand drie maanden op reguliere basis toegediend. Ik zou moeten opzoeken wanneer het middel voor het laatst is gebruikt.”

Gevangenen voor het blok gezet
Terwijl dienstdoende dokters in het kamp ontkennen dat het middel tot op heden bijwerkingen veroorzaakt, meldt een gevangene telefonisch aan Reprieve dat “ze zonder twijfel medicijnen [ongevraagd] toedienen in het voedsel, als dat nodig is. Ze vermalen het en stoppen het in het eten.”

Een advocate die zojuist teruggkomen is van een bezoek aan een aantal van haar Guantanamo-cliënten, meldt dat ze “er na vier maanden in zo'n ernstige staat verkeren dat ze zelf geen toestemming meer kunnen geven. Bij sommigen steken de botten eruit. Het is belachelijk om te denken dat de gevangenen een volledig geïnformeerde beslissing kunnen maken over het al dan niet toedienen van het middel.”

DLC voor The Bureau: XCOM Declassified

2K en 2K Marin, de ontwikkelaars van BioShock 2, hebben vandaag post-launch downloadable contentplannen en de pre-orderbonussen aangekondigd voor The Bureau: XCOM Declassified.

De verhalende add-on content breidt het originele verhaal van de verboden XCOM-organisatie uit en komt uit voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc. Het eerste DLC-pack zal exclusief voor Xbox 360-spelers beschikbaar zijn.

Zoals al eerder bekendgemaakt krijgen spelers die The Bureau: XCOM Declassified pre-orderen een bonusmissie genaamd 'Codebreakers'. Daarnaast krijgen ze een ingame Light Plasma Pistol. Dit compacte wapen vuurt gecondenseerd plasma af en heeft een sterk verbeterde vuursnelheid, waardoor spelers een vroege voorsprong krijgen in de geheime oorlog om de mensheid te redden.

The Bureau: XCOM Declassified komt 23 augustus uit voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

Kat blijkt populairste burgemeesterskandidaat

Wordt een kat de nieuwe burgemeester van de Mexicaanse plaats Jalapa? Als het aan de burgers ligt wel, het dier blijkt namelijk veel meer populariteit onder de stemmers te genieten dan de menselijke burgemeesterskandidaten.

De Telegraaf schrijft dat de zwart-witte kat Morris inmiddels gezien wordt als symbool voor de grote politieke ontevredenheid in Mexico. De verkiezingsslogan waarmee het baasje van Morris campagne voert voor het dier luidt dan ook: "Ben je de ratten zat? Stem op een kat!"

Op 7 juli vinden de burgemeestersverkiezingen in Jalapa plaats. Een aantal vrijwilligers bij de stemhokjes heeft al aangegeven erop toe te zien dat de stemmen op de kat meegeteld worden.

Ruim honderd doden door overstromingen India

Overstromingen in de Noord-Indiase deelstaat Uttarakhand hebben deze week tot dusver aan 102 mensen het leven gekost. Dat heeft de Indiase premier Manmohan Singh woensdag gezegd. Singh waarschuwde dat het aantal doden nog aanzienlijk kan oplopen.

Singh maakte het nieuwe dodental bekend na een rondvlucht over het gebied. "De vrees bestaat dat er nog veel meer levens verloren zijn gegaan", aldus Singh.

Het leger en de luchtmacht hebben bijna twaalfduizend hindoeïstische pelgrims geëvacueerd die vastzaten in een bergachtig gebied, maar 63 duizend anderen zijn door het wassende water nog van de buitenwereld afgesloten. Een onbekend aantal wegen en zeker twintig bruggen in Ukkatrakhand zijn weggespoeld.

VVD en PvdA willen wachtgeldregeling uitkleden

De wachtgeldregeling voor burgemeesters, wethouders, ministers en Tweede Kamerleden moet worden versoberd. Dat vinden regeringspartijen VVD en PvdA. De zogeheten verlengde wachtgeldregeling moet als het aan de twee partijen ligt, met vijf jaar worden verkort. Ook gedeputeerden moeten zouden minder lang wachtgeld moeten krijgen.

Bestuurders op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau die na hun 55e hun baan verliezen maar tien jaar een openbaar ambt hebben bekleed, krijgen wachtgeld tot hun pensioenleeftijd. PvdA-Kamerlid Pierre Heijnen vindt dat deze leeftijd omhoog moet naar 60 jaar.

De SP wil zelfs helemaal af van de wachtgeldregeling, maar dat gaat de andere partijen te ver. De Kamer debatteert woensdagavond over de kwestie.

Vorige maand besloot het kabinet om de wachtgeldregeling voor gemeenteraadsleden en leden van de Provinciale Staten af te schaffen. Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) vindt het lidmaatschap van de gemeenteraad of de Provinciale Staten een nevenfunctie naast een 'hoofdberoep'. Raads- en Statenleden zijn er voor hun inkomen niet van afhankelijk, meent hij.

Mansveld blijft vasthouden aan NS op hsl

Staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) wil niet dat er andere vervoerders in aanmerking komen om de hogesnelheidslijn te exploiteren. Dat zei Mansveld woensdagmiddag in een debat in de Tweede Kamer over het Fyra-debacle.

Tijdens dat debat werd duidelijk dat onder meer het CDA en Mansvelds eigen PvdA willen dat andere vervoerders een kans krijgen om plannen te presenteren voor alternatieve verbinding. Mansveld wees erop dat de NS juist bezig is om op korte termijn met een 'volwaardig alternatief' te komen. "Met het intrekken van de concessie op dit moment bereiken we het tegenovergestelde."

De bewindsvrouw schreef dinsdag ook al aan de Kamer dat zij voorlopig niet van plan is om de concessie van de NS in te trekken. Mansveld wil de NS aan de afspraken houden om voor 1 oktober met een alternatief plan te komen. Het spoorbedrijf moet nu de daad bij het woord voegen. "We hebben een harde deadline gesteld". Mansveld weet zich hierbij gesteund door de VVD en de SP.

Sylvia Hoeks al bijna halfjaar vrijgezel

Sylvia Hoeks is sinds een tijdje weer vrijgezel. "Het is eigenlijk een beetje stormachtig op dit moment", zei de actrice in de radioshow van Jeroen van Inkel op Q Music. "Ik heb een relatie van acht jaar gehad en die is vijf maanden geleden overgegaan."

"We houden nog heel veel van elkaar en vinden elkaar ook nog heel erg leuk, maar het werkte gewoon niet", stelt de 30-jarige Hoeks. "Nu ben ik heel erg van mijn leven aan het genieten."

De actrice had rollen in films als Tirza en De Bende van Oss. Ook is ze te zien in The Best Offer. Die thriller won afgelopen weekeinde zes prijzen in Italië.

Dordrecht wil geld van veelschrijver

De gemeente Dordrecht eist een dwangsom van honderdduizend euro van een inwoner die de gemeente blijft bestoken met brieven, e-mails en faxen. Dat heeft de gemeente woensdag gemeld.

De rechtbank in Rotterdam bepaalde in maart dat de man maximaal tien documenten per maand aan de gemeente mag sturen, met een dwangsom van driehonderd euro per overtreding. In de maand mei stuurde de man in totaal echter 261 berichten en in ook in juni bleef hij berichten sturen.

De man, volgens regionale media een lokale huisjesmelker, zou eerder hebben verklaard dat hij de gemeente wil zieken en op kosten wil jagen. Dat laatste lukt aardig volgens de gemeente. Aan de verantwoording van alle verzoeken op de Wet openbaarheid bestuur (Wob), klachten en bezwaarschriften geeft de gemeente jaarlijks zo'n vier ton uit.

Om de man te stoppen spande de gemeente in maart een kort geding aan. De rechtbank gaf de gemeente gelijk, beperkte het toegestane aantal brieven en legde de dwangsom op.

Een hoger beroep over de zaak loopt nog. In de tussentijd moet de gemeente de aanvragen, klachten en bezwaarschriften van de man echter blijven beantwoorden.

[WBD] Kuznetsova zegt af

Svetlana Kuznetsova doet niet mee aan Wimbledon. De Russische tennisster heeft zich afgemeld vanwege een verrekking van de buikspier. Kuznetsova won in 2004 de US Open en schreef in 2009 Roland Garros op haar naam. Ze behaalde drie keer de kwartfinale op Wimbledon, waar ze dit jaar als 26e was geplaatst.

Door de afmelding van Kuznetsova schuift de Tsjechische Klara Zakopalova, nummer 33 op de ranking, een plek omhoog op de plaatsinglijst. Hierdoor sluit zij het rijtje met geplaatste speelsters.

Westra prolongeert Nederlandse titel tijdrijden

Lieuwe Westra heeft woensdag zijn Nederlandse titel tijdrijden geprolongeerd. De Fries legde de 52,6 kilometer in en rond Winsum af in 1:03.59 uur en bleef Niki Terpstra daarmee vier tellen voor. Tom Dumoulin pakte het brons, op veertig seconden van de Vacansoleil-renner.

De 30-jarige Westra kwam twee weken geleden ten val in het Critérium du Dauphiné en hield daar last van zijn ribben aan over. Hij moest de Ster ZLM Toer aan zich voorbij laten gaan, maar toonde aan dat het met de vorm wel goed zit.

Halverwege haalde Westra Lars Boom in, die als vierde eindigde met een achterstand van 1.03. Stef Clement gaf 1.20 toe en werd vijfde. Boom was in 2008 nog de beste, Clement pakte de titel in 2006, 2007, 2009 en 2011.

Eerder op de dag was Ellen van Dijk de beste bij de vrouwen. De Amsterdamse bleef Loes Gunnewijk en Annemiek van Vleuten voor. Zaterdag staat de wegrace voor vrouwen op het programma, de mannen komen zondag in actie.

'Biebers bodyguards voelden zich babysitter'

Justin Bieber heeft sinds ongeveer anderhalve week een nieuw team van beveiligers. "Ik weet niet precies waarom, maar ik weet wel dat sommigen het gevoel hadden dat ze aan het babysitten waren", zegt een ingewijde.

"Ze werken 24 uur per dag", beweert de bron tegenover entertainmentzender E! over de nieuwe spierbundels. "Ze hebben nog nooit zo hard moeten werken."

Ondertussen wordt Bieber mogelijk aangeklaagd door een paparazzo. De tiener zou een camera hebben gestolen. Hij gaf die uiteindelijk terug, maar hield een geheugenkaartje achter. De advocaat van de man in kwestie, Gustavo Garces, eist volgens TMZ aan Justins management het kaartje terug omdat het als bewijsmateriaal moet dienen in de zaak die hij wil aanspannen.

Deze week werd bekend dat de 19-jarige zanger zich in ieder geval geen zorgen hoeft te maken om het aanrijden van een paparazzo. De politie concludeerde dat de fotograaf fout zat.

IJsland: informele gesprekken over Snowden

Een woordvoerder van WikiLeaks die zegt Edward Snowden te vertegenwoordigen heeft contact opgenomen met de IJslandse autoriteiten om te praten over de mogelijkheid van asiel voor de klokkenluider. Dat heeft een IJslandse regeringsfunctionaris woensdag gezegd.

De WikiLeaks-woordvoerder, Johannes Skulason, heeft gesproken met medewerkers van het ministerie van binnenlandse zaken en van het kantoor van de IJslandse premier. Volgens de regeringsfunctionaris 'staat Skulason in contact met Snowden en wilde hij weten hoe het wettelijk kader omtrent een asielaanvraag eruitziet'.

Om asiel aan te vragen moet Snowden zich op IJslands grondgebied bevinden. Snowden zit momenteel in Hong Kong. Vanuit Hong Kong deed Snowden deze maand onthullingen over de aftapprogramma's van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA.

GroenLinks, PVV eisen excuses om Fyra

Staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) moet haar excuses aanbieden aan de reiziger en de belastingbetaler vanwege het Fyra-debacle. Dat eiste Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) woensdagmiddag bij aanvang van het debat over de Fyra. Machiel de Graaf (PVV) sloot zich bij haar oproep aan.

De duizenden reizigers verdienen volgens Van Tongeren een excuus omdat zij worden gedupeerd nu de Fyra niet meer rijdt. En de belastingbetaler verdient een verontschuldiging omdat er voor zeven miljard een snelle spoorlijn is aangelegd die nu nauwelijks wordt gebruikt. Ten slotte verdient ook de 'gewone NS-medewerker' excuses, omdat hij op verjaardagsfeestjes nauwelijks meer kan vertellen waar hij werkt, aldus Van Tongeren.

De politica pleitte verder voor een 'gedoogconstructie' op het spoor om zo een snelle alternatieve oplossing te bewerkstelligen. Zij riep vervoerders die op korte termijn een goede treindienst kunnen aanbieden op om zich te melden. De concessie voor het uitbaten van de hogesnelheidslijn is nu nog in handen van de NS.

PVV'er De Graaf sloot zich aan bij de roep om excuses. Hij herhaalde verder dat wat hem betreft de NS-top per direct oneervol wordt ontslagen.

Weer twee aanhoudingen voor examendiefstal

De politie heeft woensdagochtend opnieuw twee aanhoudingen verricht in verband met de examendiefstal op de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun. Het gaat om twee 17-jarige jongens uit Rotterdam. Een van hen is een leerling van Ibn Ghaldoun, de ander zit op een andere Rotterdamse school, meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam woensdag.

De leerling van de andere school zou de mensen die verantwoordelijk waren voor de diefstal onder druk hebben gezet de gestolen examens aan hem te leveren. De leerling van Ibn Ghaldoun wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal zelf.

Maandag werden drie 18-jarigen uit Rotterdam, Delft en Den haag aangehouden in verband met de examendiefstal. Samen met een 18-jarige Rotterdamse, een 19-jarige man uit Maassluis en een 18-jarige Rotterdammer worden zij ervan verdacht de examens te hebben gestolen. Deze zes, allen leerlingen van Ibn Ghaldoun, zitten nog vast.

Eind mei werd al een 22-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij is inmiddels weer op vrije voeten. Het onderzoek naar zijn rol loopt nog.

In totaal werden 27 examens van de school gestolen. De examens op Ibn Ghaldoun zijn ongeldig verklaard. Leerlingen van de school maken de examens deze week opnieuw.

Jongen met Down-syndroom mag in pausmobiel

Paus Franciscus heeft een 17-jarige jongen met het Down-syndroom de dag van zijn leven gegeven. De jongeman, Alberto di Tullio, werd door de paus uitgenodigd voor een rondje op het Sint-Pietersplein in zijn pausmobiel.

Alberto mocht plaatsnemen op de witte stoel van de paus in de halfopen Mercedes. Hij maakte een rondje, terwijl tienduizenden mensen naar hem keken. De vader van de jongeman, Celestino di Tullio, zei dat hij volschoot toen paus Franciscus op zijn zoon af kwam. "De paus zag hem en hij omhelsde hem. Alberto wees naar de auto en toen nam hij hem mee."

'Mogelijk tractiecontrole bij Red Bulls'

Het Formule 1-team Red Bull Racig gebruikt mogelijk tractiecontrole bij de RB9, zo meldt het Italiaanse Autosprint. Aanleiding voor dit vermoeden is een foto die na afloop van de Grand Prix van Canada opgedoken is, al lijkt het waarschijnlijker dat er een andere verklaring voor is.

Mark Webber accelereerde tijdens de race uit een bocht en legde hier door wielspin wat rubber neer. Een deel van het spoor is gestreept, iets dat kan duiden op het in de Formule 1 verboden tractiecontrole.

Autosprint houdt nog wel terecht een behoorlijke slag om de arm, want het onderbroken spoor kan ook worden veroorzaakt door resonantie in de achterwielophanging en omdat het circuit als redelijk hobbelig te boek staat.

Ook de Force India van Adrian Sutil liet na zijn spin een spoor achter dat deels onderbroken was, zoals op onderstaande foto te zien is. Dit maakt de mogelijke claim op het gebruik van tractiecontrole door Red Bull onwaarschijnlijker.

Sony wil met PS4 ook verkoop Vita aanzwengelen

Door PlayStation Vita te presenteren als verlengstuk van PlayStation 4 hoopt Sony dat de verkoop van Vita aantrekt. Dat zei de Britse Sony-topman Fergal Gara in een interview met de zakelijke website GamesIndustry. Vita is sinds twee jaar op de markt, maar de verkoop voldoet niet aan de verwachtingen. Wereldwijd werden iets meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht.

Dat PlayStation Vita tot op heden niet goed verkoopt, heeft volgens Gara vooral te maken met de positionering. Op dit moment ondervindt de draagbare spelcomputer veel concurrentie van smartphones en tablets. Doordat Vita gekoppeld kan worden aan de PS4, hoopt Sony zijn draagbare spelcomputer een nieuwe zet te geven.

"Als je bedenkt dat een spel als Watch Dogs via Remote Play speelbaar is op PlayStation Vita, dan is dat iets om naar uit te kijken", zei Gara in het interview. Remote Play is een functie van PlayStation 4 waarbij games via een draadloos netwerk naar de PlayStation Vita gestreamd worden.

PlayStation 4 moet dit najaar op de markt komen voor 399 euro. PlayStation Vita kost op dit moment minimaal 249 euro.


Sony wil met PS4 ook verkoop Vita aanzwengelen 

Krajicek nipt onderuit tegen Flipkens in Rosmalen

Michaëlla Krajicek heeft niet opnieuw kunnen stunten op het WTA-toernooi in Rosmalen. De Nederlandse tennisster was woensdag in de tweede ronde op het Topshelf Open in twee tiebreaks niet opgewassen tegen de als vierde geplaatste Kirsten Flipkens uit België: 7-6 (6), 7-6 (3). De 24-jarige Krajicek, gezakt naar de 820e plaats op de wereldranglijst, kon in Rosmalen door een wildcard haar rentree maken op het hoogste niveau.

Flipkens, die de twintigste plaats bezet op de ranking, zag Krajicek aan het begin van het duel een 3-1 voorsprong weggeven. De Belgische trok in een spannende tiebreak de eerste set naar zich toe. In het tweede bedrijf werkte Krajicek op 2-5 twee matchpoints weg en dwong ze een tiebreak af. Daarin kon ze het goede spel in de tweede set geen vervolg geven.

Krajicek, die goed uit de voeten kan op gras, mag terugkijken op een geslaagde rentree. In de eerste ronde verraste ze Silvia Soler-Espinosa met 7-5, 6-4. Ook tegen Flipkens, die 809 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst, liet ze zien het spelletje niet te zijn verleerd. De 'Kleine Kraai' neemt volgende week deel aan Wimbledon.

De uitschakeling van Krajicek betekent dat er geen Nederlandse enkelspelers meer actief zijn in Rosmalen. Eerder was de tweede ronde ook voor Robin Haase het eindstation. Hij verloor met 6-4, 7-5 van de Rus Evgeny Donskoy.

Nederland meest actief op social media

Nederlanders zijn het meest actief op social media. Dit blijkt uit een onderzoek naar het gebruik van sociale media in Europa, dat is uitgevoerd door het Britse bureau voor de statistiek in samenwerking met Eurostat.

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 65% van de Nederlanders gebruik maakt van social media. Daarmee heeft ons land de meeste socialmedia-gebruikers van Europa. De Britten en Zweden volgen Nederland met respectievelijk 57% en 54%.

Het Roemeense volk is een stuk minder actief op diensten als Facebook en Twitter. 22% van de Roemenen heeft de afgelopen 3 maanden ingelogd en is daarmee het 'minst sociale land' van Europa.

Socializen via de smartphone doet bijna een derde (29%) van de Nederlanders. Waarmee we op een vierde eindigen achter de Zweden (40%), de Britten (36%) en de Denen (31%). Kijkend naar alleen de jongeren in de leeftijd van 16-24 jaar staan we op een gedeelde tweede plaats met de Britse jeugd (72%), achter de Zweden (79%).

Puyol geopereerd aan rechterknie

Carles Puyol is woensdag succesvol geopereerd aan zijn rechterknie. Zijn arts verwacht dat Puyol half juli weer kan trainen. Tijdens de operatie, die ruim een halfuur duurde, werd bij de Spanjaard een cyste verwijderd. De aanvoerder van Barcelona had al enige tijd last van de pijnvolle zwelling in zijn rechterknie.

De 35-jarige Puyol speelde afgelopen seizoen mede door die kwetsuur slechts dertien competitieduels voor Barcelona. De verdediger kent nogal wat blessureleed. Hij onderging zes operaties en heeft bovendien last van een gebroken rechterjukbeen, een beschadigde linkerknie en een ontwrichte elleboog.

Bosz nieuwe trainer Vitesse

Peter Bosz is de nieuwe trainer van Vitesse. De voormalige middenvelder komt over van Heracles Almelo, waar hij de afgelopen drie jaar werkzaam was. Dat meldt de Arnhemse club woensdag. Bosz wordt donderdag gepresenteerd. Bosz' assistent bij Heracles Hendrie Krüzen maakt eveneens de overstap naar Vitesse.

De 49-jarige Bosz is de opvolger van Fred Rutten, die zijn contract na een seizoen niet wilde verlengen. Hij is al de vijfde coach van Vitesse sinds Merab Jordania in augustus 2010 eigenaar werd van de club. Bosz speelde in het verleden drie seizoenen voor Vitesse, maar acteerde met de Gelderse ploeg nooit in de Eredivisie.

Bosz begon in 2010 aan zijn tweede termijn met de Almeloërs, met wie hij vorig jaar tot de finale van de KNVB-beker reikte. Eerder had hij Heracles tussen 2004 en 2006 onder zijn hoede en stond hij aan het roer bij AGOVV Apeldoorn en De Graafschap. Tussen 2006 en 2009 was hij technisch directeur van Feyenoord.

Mojo waarschuwt concertgangers voor Rihanna

Fans van Rihanna moeten er rekening mee houden dat de zangeres te laat begint aan haar shows in Amsterdam. Concertorganisator Mojo raadt kaarthouders aan niet met het openbaar vervoer naar haar concerten in de Ziggo Dome te gaan, omdat het mogelijk is dat die niet voor 23.00 uur zijn afgelopen.

Rihanna trekt momenteel door Europa met haar Diamonds World Tour. Zondag en maandag doet ze Nederland aan. "We krijgen vanuit sommige landen het bericht dat Rihanna niet op de afgesproken tijd begint maar uiteraard wel het volledige concert speelt", deelde Mojo woensdag mee aan de bezoekers van de Nederlandse shows. Voor een aantal Britse shows kwam Rihanna uren te laat opdagen.

Mojo gaat er gewoon vanuit dat Rihanna in Amsterdam op tijd op het podium staat. "Wij doen ons uiterste best het concert toch op tijd te laten beginnen, maar kunnen dit helaas niet garanderen", schrijft de concertorganisator.

Bij haar laatste concerten in Nederland, in 2011, stond Rihanna niet op tijd op de planken. Ze begon bijna een uur te laat in het Gelredome, waardoor ze achteraf een rekening van enkele tienduizenden euro's kreeg van de concerthal. Of Rihanna weer in de buidel moet tasten als ze ook in Ziggo Dome te laat begint, is onduidelijk. "Dat hangt af van het contract", zegt een woordvoerder van Mojo.

'Spaans eiland offline door Nederlands luxejacht'

Het Spaanse eiland Formentera zit sinds maandag zonder internet. Een Nederlands luxejacht zou met zijn anker de glasvezelkabel in zee kapot hebben getrokken, melden Spaanse media. Naar verwachting is de storing pas over een week opgelost.

De Spaanse politie heeft de bemanning en eigenaar van de boot in de Spaanse kuststad Torrevieja aangehouden. De eigenaar zou een Nederlandse miljardair zijn. Het schip zou bij Ibiza waarschuwingen om niet voor anker te gaan hebben genegeerd. Nader onderzoek moet uitwijzen of de grote internetstoring inderdaad is veroorzaakt door het jacht.

Op het kleinste bewoonde eiland van de Balearen kan als gevolg van de storing ook niet worden gepind. Spaanse media benadrukken de slechte timing van de kwestie, omdat het toeristenseizoen net is begonnen. De ruim tienduizend bewoners van het eiland krijgen in de zomer gezelschap van nog eens duizenden toeristen.

Feig komt met vrouwelijke Bond-film

Bridesmaids-regisseur Paul Feig werkt aan een komische spionagefilm. De regisseur is op zoek naar een geschikte actrice die in Susan Cooper de rol van 'vrouwelijke James Bond' kan spelen. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap. Feig wil geen parodie maken op Bond-films, zoals Get Smart of Johnny English. De film moet een 'realistische' komedie worden.

Feig schreef het scenario van Susan Cooper zelf. De Amerikaanse filmmaker liet zich inspireren door de Bond-film Casino Royale uit 2006. Wanneer Feig aan de opnamen wil beginnen, is niet bekend.

De 50-jarige Feig had in 2011 groot succes met de komedie Bridesmaids. Later dit jaar komt zijn komedie The Heat uit, waarin Sandra Bullock en Melissa McCarthy een politieduo spelen. Daarnaast werkt hij nog aan de komedie Whish list met Reese Witherspoon.


Paul Feig komt met vrouwelijke Bondfilm (Foto: Novum)

Rechtbank ontruimd om rokende verdachte

De rechtbank in Zwolle is woensdagochtend ontruimd omdat het brandalarm afging vanwege een gedetineerde die in een van de cellen stond te roken. De parketpolitie heeft de rookwaar in beslag genomen, laat de rechtbank weten.

Het alarm ging rond 10.00 uur af. De ontruiming verliep volgens de rechtbank vlot en zonder problemen. Na ongeveer een kwartier bleek dat het om een rokende gedetineerde ging en konden medewerkers en bezoekers het pand weer in.

Het nieuwe gerechtsgebouw aan de Schuurmanstraat werd eerder deze maand in gebruik genomen. Onderzocht wordt hoe de verdachte de rookwaar mee naar binnen heeft weten te smokkelen.

Tennisser Haase ergert zich aan muziek in Rosmalen

Robin Haase vindt dat de organisatie van de Topshelf Open er in de toekomst voor moet zorgen dat het rustiger wordt op het centercourt. De tennisser ergerde zich tijdens zijn partij tegen Evgeny Donskoy in de tweede ronde zo erg aan de harde muziek die buiten het stadion te horen was dat het leidde tot een woede-uitbarsting.

Haase ergert zich al jaren aan de harde geluiden die te horen zijn van buiten het stadion, waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Bij een stand van 2-2 in de eerste set in zijn partij tegen Donskoy besloot hij dat het genoeg was geweest. "Zet die muziek uit", schreeuwde de Nederlander, waarna de volumeknop direct werd teruggedraaid. Het leverde hem applaus op van het publiek.

"Op de een of andere manier krijgen ze het hier al zeven jaar niet voor elkaar om die muziek uit te zetten", verklaarde Haase op de persconferentie zijn heftige reactie. "Ze hebben er gelukkig wel voor gezorgd dat er minder overlast is van de viplounges, maar dit blijft een negatief punt. Hopelijk leren ze er iets van en wordt het in de toekomst beter."

Haase heeft er de laatste tijd met zijn coach uitgebreid aan gewerkt om in mentaal opzicht stabieler te worden. "Ik moet me minder ergeren op de baan. Dat gaat ook steeds beter." Zijn uitbarsting van woensdag vindt hij desondanks goed te verklaren. "Vroeger zou ik het opgekropt hebben, nu was ik het meteen kwijt."

Een volgende partij in Rosmalen komt er voor Haase pas volgend jaar. Door een 4-6, 5-7 nederlaag tegen Donskoy viel het doek voor de laatste Nederlandse man in het enkelspel in de tweede ronde. "Ik ga niet met een geweldig gevoel naar Wimbledon, naar aan de andere kant heb ik daar nog nooit slecht gespeeld. Nu maar hopen op een gunstige loting."


Haase schreeuwt het uit van frustratie (Bron: NOS)

Contador krijgt steun van Rogers in Tour

Alberto Contador kent de ploeggenoten die hem bij zullen staan in de jacht op zijn derde eindzege in de Tour de France. De Spanjaard van Saxo Bank kan onder meer rekenen op de steun van de Australiër Michael Rogers en de Tsjech Roman Kreuziger, maakte de Deense formatie woensdag bekend.

De andere renners in de selectie zijn de Spanjaarden Jesus Hernandez en Benjamin Noval, de Ier Nicolas Roche, de Portugees Sergio Paulinho en de Italianen Daniele Bennati en Matteo Tosatto. De Denen Nicki Sørensen, Chris Anker Sørensen, Michael Mørkøv en Matti Breschel vallen buiten de boot.

Contador won de Tour in 2007 en 2009. "We hebben een aantal sterke klimmers, renners die Alberto in de vlakke etappes bij moeten staan en een sterk blok voor de ploegentijdrit", aldus teambaas Bjarne Riis. "Met deze groep zijn we in staat om zowel agressief als controlerend te koersen."

Vorig jaar moest de 30-jarige Contador de Ronde van Frankrijk aan zich voorbij laten gaan. El Pistolero zat een schorsing uit, nadat hij positief had getest op het verboden middel clenbuterol. Hij schreef vervolgens wel de Ronde van Spanje op zijn naam.

De honderdste editie van de Tour begint op 29 juni op Corsica.

Bartoli kampt met virus in aanloop naar Wimbledon

Marion Bartoli heeft zich met een virusinfectie teruggetrokken van het WTA-toernooi in Eastbourne. De Française hoopt na een paar dagen rust weer de baan op te kunnen om zich voor te bereiden op Wimbledon, dat volgende week begint. Bartoli had dinsdag nog ten koste van Flavia Pennetta de tweede ronde bereikt.

"Ik ben teleurgesteld want ik heb hier altijd goed gepresteerd", zei de 28-jarige Bartoli, die het toernooi in de Engelse stad in 2011 won. "Ik heb een virus en koorts en voel mij momenteel verschrikkelijk. Hopelijk kan ik over een paar dagen weer de baan op."

Door de absentie van Bartoli, de nummer vijftien van de wereld, krijgt de Chinese Na Li een vrije doortocht naar de kwartfinale.

Oud-international Gattuso trainer bij Palermo

Gennaro Gattuso moet Palermo terugbrengen naar de Serie A. De club uit Sicilië maakte woensdag bekend dat de oud-speler van AC Milan de nieuwe trainer wordt. Gattuso komt over van FC Sion en tekent voor één seizoen, met een optie voor nog twee jaar. Voorzitter Maurizio Zamparini liet al eerder weten gecharmeerd te zijn van de oud-international van Italië.

Voorzitter Zamparini heeft sinds zijn benoeming in 2002 al meer dan twintig coaches versleten. In een verklaring van Palermo staat dat Gattuso wel de geschikte man voor de club is. "Hij heeft de hele wereld getoond dat doelen bereikt kunnen worden door vastberadenheid en geloof in eigen kunnen." In 2006 werd Gattuso met de nationale ploeg wereldkampioen in Duitsland.

De 35-jarige Gattuso maakte furore als middenvelder van AC Milan, waarmee hij twee landstitels veroverde en twee keer de Champions League won. Bij het Zwitserse Sion werd de Italiaan afgelopen seizoen in februari als speler gepromoveerd tot trainer-speler. Na dertien duels moest hij echter vanwege tegenvallende resultaten een stapje terug doen.

Ruzie met C. Sheen kost Blair baan

Selma Blair is inderdaad haar rol in Anger Management kwijt. Producent Lionsgate verklaarde dinsdag dat Blair niet meer te zien is in de komedieserie rondom Charlie Sheen. De 40-jarige actrice uitte fikse kritiek op Sheen, wat haar volgens geruchten haar baan kostte.

Waarom Blair is ontslagen, laat Lionsgate in het midden. Ook woordvoerders van Sheen en Blair en de Amerikaanse zender die Anger Management uitzendt, geven geen commentaar.

Geruchten dat Blair haar biezen kon pakken, doken maandag op. Sheen zou haar de oorlog hebben verklaard nadat de actrice beweerde dat het een drama is om met hem te werken. Sheen zou vaak te laat komen en er met de pet naar gooien. Toen de acteur dat hoorde, zou hij Blair uit woede hebben ontslagen.

Sheen is niet alleen hoofdrolspeler, maar ook producent van Anger Management. De 47-jarige acteur is sinds vorig jaar te zien in de serie. Eerder werd hij ontslagen bij Two and a Half Men vanwege zijn roerige privéleven en sneren naar de producent.

Hoe het ontslag van Blair in de serie wordt verwerkt, is niet duidelijk. De actrice speelde een therapeute en goede vriendin van Sheens personage. Bijna de helft van de negentig bestelde afleveringen van Anger Management is opgenomen.


Ruzie met Charlie Sheen kost Selma Blair baan (Foto: Novum)

Favoriet Raonic snel klaar in Eastbourne

Milos Raonic is woensdag verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Eastbourne. De als eerste geplaatste Canadees verloor in twee sets van de Kroaat Ivan Dodig met 6-2 en 7-6 (7). In de eerste ronde had de 22-jarige Raonic een bye, waardoor het zijn eerste partij was op het Engelse gras.

De nummer vijftien van de wereld leverde in de openingsgame direct zijn service in en had daarna moeite om zijn draai te vinden. Hij werd op 4-2 nog een keer gebroken en verspeelde daarmee de set. In het tweede bedrijf ging het aanvankelijk gelijk op. In de tiebreak liet Raonic echter een setpunt onbenut, waarna Dodig de partij besliste.

Raonic had de enige eerdere ontmoeting, in 2011 in Barcelona, ook verloren van Dodig, die op de wereldranglijst 39 plaatsen lager staat.

Kabinet: 6 miljard bezuinigen

Het kabinet gaat volgend jaar maximaal 6 miljard euro extra bezuinigen. Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) heeft dat woensdag aan de Kamer geschreven. Ook als de economische cijfers de komende maanden verder tegenvallen, wordt er bovenop de 6 miljard niet nog eens extra bezuinigd.

Het kabinet neemt daarmee de opdracht van eurocommissaris Olli Rehn over, die in zijn aanbevelingen voor Nederland stelde dat het kabinet volgend jaar 1 procent van het bruto binnenlands product moet bezuinigen. Dat komt neer op 6 miljard euro.

"We hebben de kogel door de kerk gejaagd en committeren ons aan 6 miljard structureel vanaf volgend jaar aan extra maatregelen", zei Dijsselbloem woensdag in de Kamer. Hij geeft toe dat Nederland daarmee ook volgend jaar door de Europese begrotingsgrens van 3 procent kan schieten.

"Maar je mag ervan uitgaan op basis van de uitlatingen van eurocommissaris Rehn dat als we structureel 6 miljard bezuinigen en de cijfers verslechteren, en die verslechteren as we speak, dat de commissie ons dan meer tijd zal geven."

Kabinet: 6 miljard bezuinigen
Kabinet: 6 miljard bezuinigen (Foto: ANP)

Eerste vaatje nieuwe haring brengt 66.500 euro op

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe van dit jaar is woensdag voor 66.500 euro geveild op de visafslag in Scheveningen. Het vaatje is gekocht door rederij Jaczon, meldt een woordvoerder van het Nederlands Visbureau. Vorig jaar werd nog een recordbedrag van 95.000 euro voor het eerste vaatje neergeteld.

De opbrengst van de vis gaat dit jaar naar Cliniclowns. De veiling en de daarmee gepaard gaande start van het haringseizoen stond aanvankelijk twee weken geleden gepland, maar door het koude weer was de haring toen nog niet groot en vet genoeg. De traditionele Vlaggetjesdag in Scheveningen ging wel door en stond deze keer in het teken van het uitzwaaien van de vissersvloot, zoals vroeger ook het geval was.

Hollandse Nieuwe is overigens niet Hollands. De haring wordt al jaren gevangen in de Noordzee bij Noorwegen en in Denemarken. De bereidingswijze is nog wel typisch Nederlands. Een haring mag pas Hollandse Nieuwe worden genoemd als die minimaal zestien procent vet bevat, tussen half mei en eind juni is gevangen en gekaakt is.

De nieuwe haring is sinds woensdag weer overal verkrijgbaar. Ook worden in het hele land haringparty's gehouden.

Battlefield 3: Close Quarters nu gratis te downloaden

Foutjes komen wel vaker voor in de winkel, zo ook in de Origin Store van EA. Misschien is het de bedoeling, maar Battlefield 3: Close Quarters is nu gratis te downloaden. Eerder deed Microsoft ook al een oepsie, toen was Fable 3 gratis te downloaden voor Xbox 360-bezitters.

Het stappenplan is simpel:

 • Start Origin
 • Linksboven; productcode verzilveren
 • Voer code: BF3E3 in
 • Herstart Origin 

Op naar de Origin Store!
Op naar de Origin Store!

'Tweede Kamerleden negeren Wilders'

PVV-leider Geert Wilders wordt sinds de verkiezingen vrijwel volledig genegeerd door fracties in de Tweede Kamer. Parlementariërs onderbreken hem nog maar zelden tijdens debatten, blijkt uit onderzoek dat Vrij Nederland heeft laten uitvoeren door het Instituut voor Informatica van de Universiteit van Amsterdam.

Bij debatten in de plenaire zaal wordt Wilders gemiddeld 0,9 keer per spreekbeurt onderbroken. Toen hij nog gedoogsteun gaf aan het eerste kabinet-Rutte was dat nog ruim negen keer per optreden. Alleen D66-leider Alexander Pechtold plaatst nog wel eens een interruptie.

Het weekblad publiceert deze week een 'zomerrapport' voor de Tweede Kamer, die bijna met reces gaat. Wilders is volgens dat rapport de grootste daler. Ook SP-fractievoorzitter Emile Roemer behoort tot de grootste dalers. Werd hij vorig jaar gemiddeld 7,3 keer onderbroken, nu is dat nog maar 0,8 keer.

Diederik Samsom (PvdA) is de grootste medialieveling, zo constateerde Vrij Nederland verder. De PvdA-leider verschijnt van alle Kamerleden het meest in de media, gevolgd door Pechtold, die in de plenaire zaal het meest aan het woord was. Hij sprak 72.095 woorden uit en plaatste 491 interrupties.

KNMI breidt waarschuwingen voor onweer uit

Het KNMI waarschuwt woensdag voor stevige onweersbuien in het hele land. Het onweer kan gepaard gaan met veel neerslag in korte tijd en soms ook met hagel. Voor het hele land geldt code geel. In de ochtend was dat alleen voor de zuidoostelijke provincies het geval.

Het zuidoosten werd in de ochtend al getroffen door zwaar weer. Rond het middaguur is er weer wat meer ruimte voor de zon, waardoor het landinwaarts meer dan 30 graden kan worden.

Woensdagavond en -nacht neemt vanuit het zuiden de kans op forse onweersbuien in het hele land weer toe. Ook hagel- en zware windstoten zijn niet uitgesloten. De waarschuwingen blijven vooralsnog ook donderdag en vrijdag staan. Ook dan kunnen nog onweersbuien met hagel en zware windstoten voorkomen.

Politicus heeft seks en kind met alien

Simon Parkes, politicus van de Britse Labour-partij in Whitby Town Council, heeft een opmerkelijke bekentenis gedaan. De beste man heeft namelijk een seksrelatie met een buitenaards wezen. Sterker nog, de seks heeft zelfs al tot een buitenechtelijk kind geleid.

De 53-jarige Parkes, die bijbeunt als rijinstructeur, heeft viermaal per jaar seks intergalactische seks met de alien die liefkozend de Kattenkoningin wordt genoemd. "Tijdens een ontmoeting houden we elkaars hand vast", vertelt de politicus. "Ik zeg dan 'ik ben klaar', en dankzij hun technologie word ik door hun ruimteschip omhooggestraald."

Naast drie kinderen met zijn vrouw, heeft Parkes ook een buitenaards kind genaamd Zarka. "Mijn vrouw is achter de seksrelatie gekomen, en zij is woest. Logisch natuurlijk, maar het gaat hier niet om seks met een mens. Daarom beschouw ik het niet als vreemdgaan."

De beste man, die beweert absoluut niet gek te zijn, is geen onbekende van buitenaards wezens. Zijn moeder is namelijk zelf ook een alien. Zij is groen van kleur en heeft acht vingers. Daarnaast is mama Parkes zo'n 2 meter 75 lang.

Seks en aliens, altijd een goed verhaal!

Aanhoudingen bij controle woonwagenkamp Waalre

Bij een onaangekondigde controle op het woonwagenkamp in Waalre zijn woensdagochtend drie bewoners aangehouden. De mannen belemmerden het werk van ambtenaren en beledigden hen, laat een politiewoordvoerder weten.

Bij de controle, die uitging van de gemeente, werd vooral gelet op bebouwing, grondgebruik en milieuaspecten. Ook controleerde de Belastingdienst op openstaande fiscale vorderingen, de brandweer op brandveiligheid en netbeheerders op het gebruik van gas en elektra. De politie was aanwezig om erop toe te zien dat de handhavers hun werk ongehinderd kunnen doen.

De controle werd voor de tweede keer dit jaar gehouden. De gemeente wil dat de situatie op het kamp aan de Broekweg 'normaliseert'. Zo wil de gemeente loodsen en bedrijfsgebouwen weg hebben. Die werden jarenlang gedoogd, maar worden in een nieuw bestemmingsplan van de gemeente niet meer toegestaan.

'Teeven sluit meer gevangenissen dan beloofd'

Door negentien gevangenissen te sluiten breekt staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) een belofte die hij nog geen twee weken geleden in de Tweede Kamer heeft gedaan. Dat stelt Abvakabo FNV woensdag. De bond zegt dat Teeven op 6 juni zei dat er maar tien tot vijftien gevangenissen dichtgaan, in plaats van de geplande 26 gevangenissen.

In het nieuwe plan verdwijnen tweeduizend voltijdbanen in plaats van de eerder aangekondigde 3400. De bond benadrukt dat het nog altijd om zo'n 2400 mensen gaat (niet iedereen werkt voltijd).

"Teeven gaat door met het afbreken van het gevangeniswezen. Hij bezuinigt nog steeds onverantwoord veel op veiligheid", concludeert FNV-bestuurder Frans Carbo. "Dat pikken gevangenismedewerkers niet. Ze zijn ook erg boos dat Teeven de beloften die hij amper twee weken geleden deed, niet nakomt."

Assange na jaar nog steeds in ambassade Ecuador

Op 19 juni 2012 zocht WikiLeaks-voorman Julian Assange zijn toevlucht in de Ecuadoraanse ambassade in Londen om te ontsnappen aan uitlevering aan Zweden. Nu, precies een jaar later, zit de klokkenluider daar nog steeds en zegt hij de ambassade niet te zullen verlaten, ook niet als de aanklachten wegens verkrachting die in Zweden tegen hem lopen worden ingetrokken.

In een interview woensdag zei Assange dat zelfs als Zweden de aanklachten laat vallen, hij nog steeds gevaar loopt in verband met het lekken van Amerikaanse diplomatieke memo's via WikiLeaks. "Als ik de voordeur uitloop kan ik gearresteerd worden in verband met de Verenigde Staten." Assange heeft zich de woede van Washington op de hals gehaald door 250.000 vertrouwelijke documenten van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken te publiceren. Hij is ervan overtuigd dat er in de Verenigde Staten al een geheime aanklacht tegen hem is ingesteld. De Amerikaanse militair Bradley Manning, die de informatie doorspeelde aan WikiLeaks, staat daar nu voor terecht.

De 41-jarige Assange heeft zich twee jaar lang verzet tegen de aanklachten tegen hem en tegen uitlevering aan Zweden. In juni 2012 verwierp het Britse hooggerechtshof zijn beroep tegen de uitlevering. Hierop besloot hij te vluchten naar de ambassade van Ecuador en asiel aan te vragen. De linkse regering van Ecuador heeft haar steun uitgesproken voor de Australische klokkenluider.

Zolang Assange in de ambassade zit, blijft hij buiten het bereik van de Britse autoriteiten. Britse agenten houden echter dag en nacht de wacht buiten het gebouw en in de lobby van de ambassade, voor het geval Assange probeert de benen te nemen. Volgens de Londense politie heeft het in de gaten houden van de WikiLeaks-voorman tot mei dit jaar omgerekend al ruim 4,4 miljoen euro gekost.

Spijt van zijn besluit om uit te wijken naar de ambassade heeft Assange niet. "Strategisch gezien is het precies uitgepakt zoals ik had gehoopt", zegt hij. De media blijven aandacht aan zijn zaak besteden, mede dankzij bezoekjes van beroemdheden zoals Lady Gaga en de Britse modeontwerpster Vivienne Westwood.

Assange erkent wel dat zijn verblijf in de ambassade fysieke gevolgen heeft. De klokkenluider had al nooit een gezonde teint, maar is nu lijkbleek. De zon ziet hij alleen als hij af en toe het balkon van de ambassade betreedt. "Ik heb al een jaar amper zonlicht gezien, wat gevaarlijk kan zijn aangezien het tot rachitis kan leiden."

Assange ontkent de geruchten dat hij ernstige lichamelijke klachten heeft. Hij sport regelmatig - een van zijn aanhangers heeft hem een loopband cadeau gedaan - en gebruikt een hoogtezon om het gebrek aan echt zonnestralen te compenseren. "De fysieke omstandigheden hier zijn natuurlijk lastig", zegt de klokkenluider. "Het is een onnatuurlijke omgeving en je moet daarom alert zijn om gezond te blijven."

Zijn overtuiging en principes lijkt Assange nog niet kwijt te zijn. De vervolging van Manning door de Amerikaanse autoriteiten noemt hij 'schandelijk'. Edward Snowden, de klokkenluider die onlangs de aftappraktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA aan het licht bracht, noemt hij een held en de belichaming 'van de idealen waar ik zo lang voor heb gevochten'.

Een oplossing lijkt voor Assange nog niet in zicht. De Britse minister van buitenlandse zaken William Hague en zijn Ecuadoraanse ambtgenoot Ricardo Patino spraken maandag over de kwestie. Volgens Hague's ministerie wordt er een werkgroep opgericht om de zaak-Assange verder te bespreken, maar is er 'verder geen wezenlijke vooruitgang geboekt'.

Ondanks zijn isolement zegt Assange zich niet te vervelen. Hij werkt naar eigen zeggen zeventien uur per dag: die tijd gaat onder meer zitten in het runnen van WikiLeaks en de gerechtelijke strijd tegen Visa en Mastercard, die donaties aan zijn site blokkeren. Daarnaast doet hij in september mee aan de verkiezingen in Australië namens zijn WikiLeaks-partij. Hij schrijft zelfs muziek met het Puerto-Ricaanse raptrio Calle 13. "Waar komt dit absurde idee vandaan dat ik zeeën van tijd heb?"

'Dochter Kim Kardashian heet Kaidence Donda West'

De dochter van Kim Kardashian en Kanye West luistert naar de naam Kaidence Donda West. De kersverse ouders hebben de naam van hun spruit nog niet bevestigd, maar bronnen hebben aan diverse Amerikaanse media laten weten dat de kleine Kaidence heet.

Kaidence zou een variant zijn van Cadence, wat verwijst naar een muzikale term. Kim gaf tijdens haar zwangerschap al aan dat ze de familietraditie voort wil zetten en haar dochter een naam met een K wilde geven. Kims zussen Kourtney en Khloé en halfzussen Kendall en Kylie hebben allemaal een naam met een K. Broer Robert is de enige in huize Kardashian die daarvan afwijkt.

Donda is een eerbetoon aan Kanye Wests moeder, die in 2007 overleed op 58-jarige leeftijd. Donda West stierf na een buikwandcorrectie en borstverkleining.

De 32-jarige Kardashian, bekend van realityseries als Keeping Up With the Kardashians, beviel zaterdag van haar eerste kind. Hoewel het meisje vijf weken te vroeg ter wereld kwam, gaat alles goed met haar. Ook Kim maakt het goed. De 36-jarige West was bij de bevalling aanwezig en is naar verluidt stapelverliefd op zijn dochter.

'Tentenkamp' op eilandje Hofvijver

Een handjevol demonstranten heeft woensdagochtend in Den Haag twee tenten op het eilandje in de Hofvijver bij de Tweede Kamer opgezet. In een verklaring spreken zij van het begin van een nieuw tentenkamp voor vluchtelingen.

Enige tijd na het opzetten van de tenten zijn ME'ers naar het eiland gevaren en hebben de drie mensen die daar waren aangehouden, bevestigt een politiewoordvoerder. Volgens een woordvoerder van de demonstranten werd ook een asielzoeker aan de kant aangehouden, toen hij op het raam van het arrestantenbusje tikte om de demonstranten aan te moedigen.

De demonstranten uitten leuzen als 'niemand is illegaal' en hadden spandoeken opgehangen. Die zijn inmiddels met de tenten verwijderd.

Het 'kamp' zou plaats moeten bieden aan uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar zij vandaan komen, bijvoorbeeld omdat ze niet de juiste papieren hebben.

De demonstranten zijn sympathisanten van de uitgeprocedeerde asielzoekers die eerder drie maanden in een tentenkamp op de Koekamp verbleven. In december werd het kamp op last van burgemeester Jozias van Aartsen ontruimd, onder meer vanwege het risico op wanordelijkheden en gezondheidsproblemen. Er waren toen nog zo'n dertig asielzoekers.

De illegalen verblijven nu in het zogenoemde Vluchthuis, een gekraakte kerk aan de Sportlaan in Den Haag. "Maar voor het protest van de vluchtelingen is juist de zichtbaarheid voor de Nederlandse samenleving heel erg belangrijk. Daarom wordt nu pal naast de Tweede Kamer een nieuw tentenkamp opgezet", schrijft Recht op Bestaan.

Voor deze dag is gekozen omdat de Tweede Kamer woensdag overlegt over vreemdelingenzaken. De sympathisanten vinden dat moet worden gesproken over de vluchtelingen in het Vluchthuis en een groep vluchtelingen die in Amsterdam in een soortgelijke situatie is beland.

Tien tips over vondeling Roermond

De politie heeft tot woensdagmiddag tien tips gekregen over de baby die dinsdag werd gevonden in een plantsoen in Roermond. De tips worden onderzocht, laat een woordvoerder van de politie weten. De moeder is nog niet gevonden.

De politie verspreidde dinsdag een foto van het jongetje, dat nog maar een paar dagen oud is. Ook besteedde het programma Opsporing Verzocht dinsdagavond aandacht aan de zaak. Het kind maakt het goed, maar verblijft volgens de zegsvrouw nog in het ziekenhuis. Later wordt het jongetje naar een pleeggezin gebracht.

Het kind heeft nog geen naam. Burgemeester van Roermond Peter Cammaert (CDA) vindt dat daar goed over nagedacht moet worden, zei zijn woordvoerder woensdag.

FA Cupfinale aan het einde van Engels seizoen

De FA Cupfinale wordt weer aan het einde van het Engelse voetbalseizoen gespeeld. De bekerfinale vindt plaats nadat alle Premier League-duels zijn gespeeld. Dat meldde de Engelse voetbalbond woensdag. Er was de nodige kritiek op de speeldata van de finale in de afgelopen jaren.

Voor het eerst sinds 2010 staat er geen andere wedstrijd op het programma tijdens de FA Cupfinale. Twee jaar geleden begon de bekerfinale tussen Manchester City en Stoke City op het moment dat Manchester United net landskampioen was geworden.

"We zijn ons ervan bewust dat fans en media hebben gepleit voor een FA Cupfinale op een dag waar geen andere duels worden gespeeld", zei Alex Horne, algemeen secretaris van de FA. Komend jaar wordt er op 17 mei in Wembley gestreden om de beker.

Ook dit jaar was de planning van de cupfinale ongelukkig. Wigan Athletic pakte de beker, maar was nog niet klaar in de competitie. Drie dagen na de winst degradeerde de ploeg.

Friesland eist duidelijkheid van KNSB

De provincie Friesland wil meer duidelijkheid van de KNSB over de toewijzing van de nieuwe topsporthal in Nederland. Friesland heeft de schaatsbond tot donderdag 16.00 uur gegeven om met een aantal antwoorden te komen. Dat blijkt uit een briefwisseling tussen de provincie en de KNSB die de provincie woensdag publiceerde.

Friesland vindt onder meer dat de procedure niet transparant genoeg meer is door het besluit al twee keer uit te stellen. De provincie strijdt met Thialf in Heerenveen om de nieuwe topsportlocatie van Nederland te worden. Daarbij heeft Thialf concurrentie van de Icedome (Almere) en het Transportium (Zoetermeer).

Eerder spande Icedome al een kort geding tegen de KNSB en het NOCNSF aan. Het consortium achter de Almeerse ijsbaan, waaronder bouwbedrijf BAM, is van mening dat de bonden zich niet aan de regels houden.

Friesland liet niet weten wat de gevolgen zijn als de KNSB geen gehoor geeft aan het ultimatum. De bond wil in een reactie niet reageren. Een woordvoerder bevestigde wel dat er contact is met alle partijen. "Maar dat gaat niet via de media."

Vorige week vrijdag maakte de KNSB samen met het NOCNSF bekend dat de definitieve beslissing pas op 8 september valt. De nieuwe nationale trainings- en wedstrijdaccommodatie moet naar verwachting in 2016 in gebruik worden genomen.

Radioshack met kopman Andy Schleck naar Tour

Radioshack-Leopard heeft woensdag de selectie voor de Tour de France naar buiten gebracht. Andy Schleck is zoals verwacht de kopman in de negenkoppige selectie. De winnaar van 2010 ontbrak vorig jaar door een blessure. De coureur overtuigde dit jaar nog niet, maar krijgt desondanks het vertrouwen van de ploeg.

"Niemand bij ons heeft ooit getwijfeld aan het talent van Andy", zegt teammanager Luca Guercilena. "Beetje bij beetje is hij weer op niveau gekomen. Maar het is wel onrealistisch om een podiumplaats te verwachten. Het gebrek aan druk kan wellicht leiden tot een briljante prestatie."

Met de Spanjaard Haimar Zubeldia (vorig jaar zesde) en de Duitser Andreas Klöden (vorig jaar elfde) heeft Radioshack twee andere klassementrenners in de selectie. Ook Jens Voigt verschijnt aan de start op Corsica. De 41-jarige Duister rijdt zijn zestiende Tour.

Jan Bakelants, Laurent Didier, Tony Gallopin, Markel Irizar en Maxime Monfort completeren het team. De honderdste editie van La Grande Boucle begint op 29 juni.

[Upd] Koster ontkent overstap naar TunesiŽ

Adrie Koster gaat aan de slag in Tunesië. De 58-jarige Nederlander wordt trainer bij Club Africain, zo meldde de club op de website. Koster, die eerder bij Beerschot AC was ontslagen, tekent voor twee jaar. Africain eindigde afgelopen seizoen als vierde in de play-offs om het kampioenschap.

Landgenoot Jan Winkels staat Koster bij als conditietrainer, Harald Wapenaar wordt keeperstrainer. Vooral de switch van de oud-doelman van FC Utrecht is opvallend. Hij tekende een paar dagen eerder een contract bij FC Volendam als keeperstrainer.

Koster kiest voor het Tunesische avontuur, hoewel hij kon rekenen op interesse van Nederlandse clubs. De oud-speler van onder meer Willem II, Roda JC en Ajax kon bij PSV hoofd jeugdopleiding worden en was bij Go Ahead Eagles in beeld als vervanger van Erik ten Hag. Koster was de afgelopen jaren voornamelijk actief in België.

Update 13.50 uur

Adrie Koster heeft geen handtekening gezet onder een contract bij het Tunesische Club Africain. De club uit Tunis meldde dat de Nederlander de nieuwe trainer wordt, maar Koster zelf ontkent dat tegenover Voetbal International.

Volgens de 58-jarige Koster is er wel contact geweest, maar is hij het niet met de club eens geworden over de voorwaarden. Dat er geen akkoord is bereikt, betekent dat de vacature bij Go Ahead Eagles een optie kan zijn voor Koster.

De Zeeuw keek vreemd op toen de club meldde dat er een akkoord was bereikt. "Typisch voor de chaos die er om heen hangt. Ik had geen prettig gevoel overgehouden aan de gang van zaken en het bericht dat ik getekend zou hebben bevestigt dat nog eens." Koster wilde 'eigen mensen meenemen en een project opzetten', maar aan die voorwaarden kon Africain niet voldoen.

"De contacten met Go Ahead Eagles dateren van voor het Tunesië-verhaal", meldt de eerder ontslagen trainer van Beerschot AC. "Daarna heb ik niets meer vanuit die hoek vernomen. Kort samengevat: ik heb op dit moment met geen enkele andere club contact. Ik wacht rustig af."

Choi dient ontslag in bij Zuid-Korea

Choi Kang-hee is opgestapt als bondscoach van Zuid-Korea. Hij plaatste zich dinsdag met zijn ploeg voor het WK van 2014 in Brazilië, maar diende toch zijn ontslag in. Dat meldt de Koreaanse voetbalbond woensdag. Hong Myung-bo, die de Olympische ploeg van Zuid-Korea in 2012 naar een bronzen plak loodste, is een van de 'grootste kandidaten' om Choi op te volgen.

De 54-jarige Choi werd in 2011 aangesteld als bondscoach. Hij had eerder al gezegd te vertrekken als de ploeg zich zou plaatsen voor het WK. Het had niet veel gescheeld of Zuid-Korea mislukte in die missie. Concurrent Oezbekistan kwam slechts een doelpunt tekort om de Koreanen op doelsaldo voorbij te gaan.

Van Dijk weer Nederlands kampioen tijdrijden

Ellen van Dijk is net als vorig jaar Nederlands kampioene tijdrijden geworden. De 26-jarige renster van Team Specialized-lululemon legde het 26 kilometer lange parcours in en rond Winsum woensdag af in 33 minuten en 56 seconden. Ze liet Loes Gunnewijk 39 tellen achter zich. Annemiek van Vleuten gaf 1.01 toe en werd derde.

Van Dijk lag op het tussenpunt na zestien kilometer al twintig seconden voor op Gunnewijk en breidde die voorsprong in het restant alleen maar uit. Ze haalde een gemiddelde snelheid van 45,96 kilometer per uur.

Marianne Vos, de winnares van 2010 en 2011, ontbrak in de Groningse plaats. De olympisch kampioene doet zaterdag wel mee aan de wegwedstrijd in Kerkrade.

De mannen strijden woensdagmiddag ook om de nationale tijdrittitel. Lieuwe Westra is titelverdediger.

Haase strandt in Rosmalen tegen Donskoy

Robin Haase is in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Rosmalen uitgeschakeld. De Nederlandse tennisser verloor woensdag op de Topshelf Open in twee sets van de Rus Evgeny Donskoy: 6-4 en 7-5.

In de tweede set gaf de Hagenaar, nummer 57 van de wereld, een break voorsprong weg en leverde hij twee keer zijn service in. Vorig jaar was de eerste ronde het eindstation in Rosmalen voor Haase.

Haase, vorige week nog finalist op de challenger in Caltanissetta, liet het afweten op de beslissende momenten. In de eerste set kreeg hij zes breakpoints, maar benutte er geen. Donskoy, die zestien plaatsen lager staat op de wereldranking, had aan één kans genoeg.

In het tweede bedrijf serveerde Haase op 5-4 voor de set. Hij had zo een beslissende set kunnen afdwingen, maar verloor in plaats daarvan drie games op rij. Daardoor is de laatste Nederlandse man uitgeschakeld in het enkelspel.

Bij de vrouwen is er nog wel een landgenoot actief. Michaëlla Krajicek speelt woensdag in de tweede ronde tegen de Belgische Kirsten Flipkens.

App leert tienermeisjes masturberen

Je zou haast denken dat tienermeisjes en vrouwen wel weten hoe de steel in de doos zit. Niets blijkt minder waar. Daarom verschijnt dan ook binnenkort een nieuwe app om dames te leren de hand aan zichzelf te slaan.

De app is Happy Play Time gedoopt en heeft een mascotte met het uiterlijk van een blije doos. En niet die je krijgt als je in verwachting bent. Dit poppetje, ontwikkeld door de New Yorkse technologie-experte Tina Gong, moet tienermeisjes en jonge vrouwen de beginselen van het masturberen aanleren.

Volgens Gong is zelfbevrediging onder vrouwen nog altijd taboe. Ze hoopt dan ook dat dames met haar app net zo gemakkelijk lullen over vingeren als over wasmiddel. "Dit is een leuke manier om handige masturbatietechnieken aan te leren en weetjes te verzamelen over soloseks", aldus Gong.

Happy Play Time wordt tegen het einde van de zomer verwacht. Je kunt de app wel alvast uittesten. Dit doe je door je in te schrijven op de website.

Hotline Miami 2 onthuld

Devolver Digital en Dennaton Games kondigen Hotline Miami 2: Wrong Number aan. De brute moorden komen weer veelvuldig voor in dit vervolg van een van de meest bloederige games van vorig jaar.

De typische stijl van Hotline Miami en de begeleidende muziek zijn weer terug dit keer met nieuwe sprites, animaties en soundtrack. Er zijn nieuwe wapens om je bloodlust te verzadigen.

Hotline Miami 2: Wrong Number komt dit jaar nog uit voor Windows, Linux en Mac.

Nintendo voelt geen druk door PS4 en Xbox One

Nintendo voelt geen extra druk door de komst van Xbox One en PlayStation 4. In een interview met gameweblog Kotaku zegt topman Reggie Fils-Aime dat Nintendo Wii U aantrekkelijk moet maken voor consumenten. "Het is belangrijk dat zij snappen wat wij bieden", zei Fils-Aime. Nintendo zet Wii U neer als een sociaal apparaat.

Terwijl de Nintendo Wii na de lancering eind 2006 nauwelijks aan te slepen was, heeft Nintendo tegenwoordig moeite de Wii U aan de man te krijgen. Het bedrijf denkt dat dit vooral ligt aan een tekort aan spellen. "Dit najaar komen we met The Legend of Zelda: Wind Waker, Donkey Kong Country en Mario 3D World. Dan zitten we in goed vaarwater", denkt de topman van Nintendo.

Wii U onderscheidt zich van de concurrentie door een tabletcontroller te gebruiken. Een speler kan een tablet gebruiken om te spelen, terwijl andere gamers een Wii-afstandsbediening gebruiken om hun personages aan te sturen.

Dit najaar wordt Xbox One voor vijfhonderd euro op de markt gebracht. D PlayStation 4 moet vierhonderd euro kosten. Nintendo zit daar met Wii U, die qua rekenkracht vergelijkbaar is met de PlayStation 3 en Xbox 360, slechts vijftig euro onder. "Ze doen wat ze willen doen", zei Fils-Aime over de concurrentie. "Voor ons is het belangrijk dat wij consumenten blij maken met Nintendo-producten."


Nintendo voelt geen druk door PS4 en Xbox One

Kanye West onder vuur om parkinsonrap

Kanye West ligt weer eens onder vuur. De rapper heeft zich dit keer de woede van een Amerikaanse patiëntenorganisatie op de hals gehaald door te rappen over de ziekte.

Op zijn nieuwe plaat rapt West dat hij 'een bitch aan het schudden krijgt als parkinson'. "We vinden deze teksten onsmakelijk en duidelijk het resultaat van onwetenheid", zegt de voorzitter van de American Parkinson Disease Association tegen entertainmentwebsite TMZ over het nummer On Sight.

West, die zaterdag zijn eerste kind verwelkomde, heeft nog niet gereageerd. Vorig jaar rapte West over griep- en verkoudheidsmedicijn Theraflu, waar de fabrikant van het middel niet blij mee was. Kanye zou het imago van het goedje schaden. Uiteindelijk veranderde West de titel van het nummer van Theraflu in Way Too Cold.

Bedevaartgangers Lourdes geŽvacueerd

Het Zuid-Franse Mariabedevaartsoord Lourdes kampt door overstromingen in de Pyreneeën met grote wateroverlast. De Grot van Massabielle is ondergelopen en voor publiek gesloten. De burgemeester van Lourdes heeft honderden toeristen uit nabijgelegen hotels laten evacueren.

Lourdes trekt jaarlijks miljoenen pelgrims, veelal mensen die hopen op genezing. Volgens de overlevering verscheen Maria in 1858 in de grot in Lourdes aan het meisje Bernadette Soubirous.

De wateroverlast is het gevolg van hevige regenval en smeltende sneeuw in de Pyreneeën. Vorig jaar oktober kampte Lourdes ook al met overstromingen. Ook toen liep de de grot onder.

Drie omgekomen in Friese mestsilo

Drie mannen zijn woensdag omgekomen in een mestsilo in het Friese Makkinga. Een vierde man is in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis, meldt de politie.

De slachtoffers zijn werknemers van het bedrijf waar de silo stond. Na een ongeval lagen ze in de silo en waren ze niet meer aanspreekbaar. De politie onderzoekt wat er is gebeurd en hoe dit heeft kunnen gebeuren.

De silo ligt aan het Buterheideveld. Door de dampen in een mestsilo kunnen mensen het bewustzijn verliezen of zelfs stikken.

R. Crowe naar Turkije voor regiedebuut

Russell Crowe gaat zijn eerste speelfilm regisseren. De Australische acteur zet zijn tanden in het drama The Water Diviner dat wordt opgenomen in zijn thuisland en in Turkije. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Het regiedebuut van de 49-jarige Crowe speelt zich af in 1919 en gaat over een Australiër die naar Turkije reist om zijn twee zoons te zoeken. De jongens zijn vermist sinds de Slag om Gallipoli tijdens de Eerste Wereldoorlog. Australië probeerde toen met Groot-Brittannië en Frankrijk tevergeefs Istanbul te veroveren.

Crowe zocht jaren naar een geschikt project voor zijn regiedebuut. De acteur is vanaf donderdag te zien in de Superman-film Man of Steel en speelt ook nog de titelrol van het Bijbelepos Noah dat volgend jaar april uit moet komen.


Russell Crowe naar Turkije voor regiedebuut (Foto: Novum)

Hoe Duur Was de Suiker opent NFF

Het drama Hoe Duur Was de Suiker van regisseur Jean van de Velde is de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Gaite Jansen en Yootha Wong-Loi-Sing spelen de hoofdrollen in de film, die zich afspeelt in het Suriname van de achttiende eeuw.

Het drama is gebaseerd op de gelijknamige roman van Cynthia McLeod. Het verhaal gaat over een blanke vrouw die verbitterd raakt door haar leven in Suriname, terwijl haar lijfslavin juist kans ziet eindelijk gelukkig te worden.

Hoe Duur Was de Suiker opent het filmfestival in Utrecht op 25 september. Het drama draait vanaf 26 september in de Nederlandse bioscopen. Het festival duurt tot en met 4 oktober.


Hoe Duur Was de Suiker opent filmfestival (Foto: Novum)

Dumb and Dumber To weer op de rails

Bobby en Peter Farrelly kunnen toch doorgaan met het vervolg op Dumb and Dumber. "Het is officieel: Dumb and Dumber To wordt geproduceerd door Red Granite Pictures en Universal", laten de regisserende broers weten via Twitter. De overeenkomst komt een week nadat Warner Bros zich terugtrok uit het filmproject.

Volgens het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter wordt de komedie nog deze zomer opgenomen. Jim Carrey en Jeff Daniels hadden al toegezegd hun rollen te hervatten. In het vervolg op de succesfilm uit 1994 gaan de twee vrienden op zoek naar een nierdonor voor een onecht kind van het personage van Daniels.

Dumb and Dumber To moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Dumb and Dumber To weer op de rails (Foto: Novum)

'Games delen op Steam binnenkort mogelijk'

Er doen geruchten de ronde dat Steam binnenkort gebruikers toelaat om hun games te delen met vrienden. Deze feature is te vergelijken met wat de Xbox One, waarbij je je games met maximaal tien personen kan delen.

De vermoedens worden aangewakkerd door een paar regels code die in de nieuwste Steam cliënt. Referenties zoals “Shared Game Library” , "Just so you know, your games are currently in use by %borrower%. Playing now will send %borrower% a notice that it's time to quit," en "This shared game is currently unavailable. Please try again later or buy this game for your own library."  doen vermoeden dat je mensen kan schoppen als jij een game wil spelen. Daarmee geeft Valve wel aan dat gedeelde games niet tegelijk gespeeld kan worden. Valve heeft nog niet gereageerd op dit gerucht. 

Lines of code

OfficiŽle LEGO-film op komst

Regisseurs Phil Lord en Chris Miller, Bekend van de film Cloudy With a Chance of Meatballs, hebben vandaag een trailer uitgebracht van hun nieuwe film The LEGO Movie. Een originele film met een aantal knipogen naar onlangs uitgebrachte LEGO-games als LEGO Batman 2: DC Super Heroes en LEGO The Lord of the Rings.

Grote namen als Morgan Freeman, Liam Neeson en Will Ferrel zullen de stemmen van verschillende personages inspreken. De film zal op zeven februari 2014 uitgebracht worden. Tot die tijd kunnen we onszelf lekker maken met de onlangs uitgebrachte trailer.

Blake mist 200 meter op WK

Yohan Blake zal op het WK atletiek in Moskou niet deel gaan nemen aan de 200 meter. De Jamaicaanse sprinter heeft last van een hamstringblessure en heeft zich daarom voor de trials in eigen land af moeten melden.

Blake zal wel starten op de 100 meter. Op die afstand is hij regerend wereldkampioen en kreeg hij daarom een wildcard. Hij werd op deze afstand verkozen boven olympisch kampioen en wereldrecordhouder Usain Bolt.

De prijs van PS4-games blijft gelijk

Onlangs heeft Microsoft aangegeven dat de volgende generatie niet duurder gaat worden dan de huidige $59,99 voor nieuwe games. Sony volgt deze boodschap op met een bevestiging van hun kant over de prijs van PlayStation 4-games. Deze zullen namelijk ook niet duurder worden dan $59,99.

Voor ons betekent dit waarschijnlijk dat next gen-games niet duurder dan €59,99 voor standaard-releases zullen worden. Sony Europe heeft hier echter nog geen officieel statement over naar buiten gebracht.

Xbox vs. PS4

De gameplay van Murdered: Soul Suspect in beeld

De ontwikkelaars van Murdered: Soul Suspect laten graag meer van hun game zien. Zo hebben ze in de onderstaande video vijftien minuten aan gameplay getoond. In de game zul je een soort dode Sherlock Holmes spelen die op zoek is naar het mysterie van zijn eigen moord. De zichtbare wereld is niet de enige wereld die gevaren met zich meebrengt in deze game.

De game komt in 2014 uit voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Bekijk de gameplaybeelden hieronder.

Call of Duty: Black Ops 2 Vengeance DLC knalt op je scherm

Op het officiële YouTube kanaal zijn de eerste beelden van Call of Duty: Black Ops 2 Vengeance verschenen. In dit pakket zitten vier multiplayer maps, een zombiemap en een nieuw wapen, de Ray Gun Mark II.

De nieuwe multiplayermaps dragen de naam Cove, Detour, Rush en Uplink. Cove is een verlaten eiland met grotten en veel zee. Detour op een brug waar je op en onder de brug kan schieten. Rush laat je schieten op een paintbalveld en in Uplink in een oud gebouw. De zombiemap speelt zich af in een oud westerntown die volledig ondergronds is gebouwd. De nieuwe Ray Gun helpt de overlevenden om de zombies te slachten.

Het pakket verschijnt op 2 juli op Xbox Live en is een maand later beschikbaar voor PlayStation 3 en pc. 

Waarom Final Fantasy Versus XIII van naam veranderde

Final Fantasy versus XIII werd afgelopen E3 omgedoopt naar Final Fantasy XV. Gameregisseur Tetsuya Nomura licht in een gesprek met Famitsu toe wat de reden voor deze naamsverandering is. De hoofdreden is dat het verhaal, de schaal en de techniek van de game zo ambitieus is, dat het een eigen nummer verdiend.

“Personally, I came to accept the idea once Final Fantasy Agito XIII′s name was changed to Final Fantasy Type-0. As for the timing of the announcement, given that we were changing platforms as well, [the timing] wasn’t something we could decide on our own discretion. We worked together with assorted other divisions to get it announced at this E3,” aldus Nomura.

De visie voor de game zorgde ook voor de omschakeling naar de volgende generatie. Veel van de onderdelen die ze erin wilden hebben, zoals de realtime gevechten, die gebaseerd zijn op traditionele RPG-stats, en de schaal van de wereld en haar steden, waren niet mogelijk op de huidige generatie.

“So we built an alpha version about a year ago, and the company response was ‘If you remained bound to the current generation, will it will be the product you envisioned?’ They suggested shifting fully to next-gen, and that was the spark that led to the move,” aldus Nomura.

Dat de game werd aangekondigd aan het begin van de volgende generatie, is ook een tactische zet. Nomura liet het volgende hierover los:

“If we were a year later, other companies will have more time to research the next generation, and releasing the game against their products on the older generation could have caused us to look inferior when people inevitably compared us.”

Terwijl er nu al een mogelijkheid voor sequels voor de game worden aangekondigd, is er nog geen releasedatum voor de game zelf. Hoe lang is de FOK!community bereidt om te wachten? Nog zes jaar langer?

Noctis

Obama roept op tot vermindering kernwapens

De Amerikaanse president Barack Obama houdt woensdag een toespraak voor de Brandenburger Tor in Berlijn. Het is vijf jaar geleden dat hij voor het laatst in Berlijn was en vijftig jaar geleden dat president John F. Kennedy de inmiddels historische woorden 'Ich bin ein Berliner' uitsprak. In zijn toespraak vraagt Obama aandacht voor zijn plan om het kernwapenarsenaal van de Verenigde Staten en Rusland met een derde te verkleinen, aldus het Witte Huis.

In 2008 was Obama ook in Berlijn. Hij was toen in de race om het Amerikaanse presidentschap. Destijds hield hij een toespraak bij de Siegessäule. Bondskanselier Angela Merkel wilde niet dat hij bij de Brandenburger Tor zou spreken, omdat dat volgens haar was voorbehouden aan zittende presidenten. Ditmaal mag Obama zijn toespraak wel bij het monument houden.

Vijftig jaar geleden sprak John F. Kennedy een menigte van 450 duizend mensen toe in de toen nog in oost en west verdeelde stad. Hij verklaarde voor de Brandenburger Tor 'ein Berliner' te zijn. Sindsdien hebben Amerikaanse presidenten de historische plek gebruikt voor belangrijke toespraken over vrijheid en internationale samenwerking.

"Dit is een plek waar Amerikaanse presidenten hebben gesproken over de rol van de vrije wereld", zei Obama's adviseur voor nationale veiligheid Ben Rhodes. "Hij wil de energie en de erfenis van wat er in het verleden is gezegd gebruiken en toepassen op de kwesties waar we vandaag de dag voor staan." Obama wil volgens Rhodes dat hetzelfde activisme uit de tijd van de Koude Oorlog wordt ingezet bij kwesties als kernwapens en non-proliferatie, klimaatverandering en het streven naar democratie.

Het bezoek van Obama aan Duitsland kreeg veel aandacht. Bij de Brandenburger Tor waren woensdagochtend al veel mensen op de been om foto's van de passerende autostoet van de president te maken. Obama bracht een bezoek aan het presidentieel paleis. Hij inspecteerde samen met de Duitse president Joachim Gauck militairen. Het Amerikaanse volkslied werd ten gehore gebracht en kinderen zwaaiden met Amerikaanse en Duitse vlaggetjes.

Met het bezoek aan Berlijn sluit Obama een driedaagse buitenlandreis af. Eerder deze week was Obama in Noord-Ierland voor de G8-top.

Teeven wekt irritatie oppositie

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) heeft woensdagochtend de irritatie van de oppositie gewekt door in de Volkskrant aan te kondigen dat asielzoekers minder vaak worden opgesloten.

Gerard Schouw (D66) maakte er aan het begin van een debat over het vreemdelingen- en asielbeleid een punt van. Hij wees Teeven erop dat hij eerst de Kamer moet informeren en niet de media. PVV-er Sietse Fritsma trok het meest fel van leer. "Ik vind het ronduit een schoffering van de Kamer." Ook de SP en GroenLinks noemden de gang van zaken onwenselijk.

Teeven zag het probleem niet. Hij wees erop dat hij al eerder heeft toegezegd dat hij met een humaner asielbeleid komt. "Het verbaast me dat u dit als nieuw nieuws ziet." De kwestie komt binnenkort officieel aan de orde in de ministerraad en dan wordt de Kamer meteen per brief geïnformeerd, zei hij.

Fritsma was het niet met hem eens. "Dit is baanbrekend. De staatssecretaris geeft via de Volkskrant aan dat de vreemdelingenbewaring gewoon wordt opgeheven op enkele uitzonderingen na." En Teeven is hiermee 'de koning van links', zei hij. "De beste slaaf die de PvdA zich maar had kunnen wensen."

De PVV'er voorspelde dat de aanpassing van het vreemdelingenbeleid 'een hoop ellende' zal opleveren. Het illegalenprobleem zal groter worden en aangezien illegalen niet meer worden vastgezet betekent dat meer overlast en criminaliteit, aldus Fritsma.

De SP en de ChristenUnie toonden zich verheugd over de plannen. "Dit is uiteraard goed nieuws", zei Sharon Gesthuizen (SP). Joël Voordewind (CU) prees de voortvarende aanpak van Teeven.

Teeven deed de toezegging voor een humaner asielbeleid naar aanleiding van het debat over de dood van de Russische asielzoeker Alexander Dolmatov. Die pleegde zelfmoord nadat hij in Nederland onterecht in de cel was gezet.

Mogelijk minder treinen door onweer

Treinreizigers moeten woensdag vanwege het weer rekening houden met vertragingen en uitval van treinen. Door hevige onweersbuien kan het spoor beschadigd raken, wat weer tot verstoringen kan leiden.

De NS raadt reizigers aan actuele vertrekinformatie goed in de gaten te houden. Ook doen mensen er goed aan hun reis kort voor vertrek te plannen, aldus het vervoerbedrijf op zijn website.

Met name in het zuiden en oosten van het land is kans op zware onweersbuien.

Dikke van de Plus kiest voor zichzelf

Esmée van Kampen, onsterfelijk op FOK! als 'die dikke van de PLUS', heeft geleerd om voor zichzelf te kiezen. De 25-jarige actrice, bekend van reclamespotjes en momenteel te zien in de musical Sister Act, realiseerde hoe belangrijk dat is na de scheiding van haar ouders.

"Mijn moeder bloeide op en dat had effect op haar omgeving. Ook op mij", legt ze uit in Viva. "In september beëindigde ik de relatie met mijn vriend Guillermo. We woonden samen in Amsterdam, hadden het over trouwen en kinderen krijgen. Maar het voelde niet goed meer, dus ik moest voor mezelf kiezen."

Zo resoluut is ze nog niet in haar keuze over wat te doen met haar gewicht. "De laatste tijd weet ik soms niet of ik dun moet zijn of dik moet blijven. Mijn postuur heeft qua werk z'n voordelen. Ik heb de vetste rollen aan mijn figuur te danken", zegt de volle actrice. "Ik lig op de stapel dik en grappig. Daar heb ik op het werk geen moeite mee, maar privé is het niet altijd leuk. Diep in mijn hart wil ik niet dik gevonden worden."

Boer Willem vindt toch vriend via Boer Zoekt Vrouw

Boer Willem heeft alsnog de liefde gevonden via Boer Zoekt Vrouw. De 48-jarige, die vorig jaar de eerste homoboer was die via het programma een partner zocht, heeft een prille relatie met een van de brievenschrijvers.

"Deze man had rond de tijd van de oproep al gereageerd maar erbij gezegd dat hij niet op televisie wilde", vertelt Willem aan De Telegraaf. "Geen geschikte kandidaat voor Boer Zoekt Vrouw dus. Een paar weken geleden heb ik de brief opgezocht en gereageerd."

Willem probeerde na het KRO-programma tevergeefs een relatie op te bouwen met Klaas. "We zaten allebei in een totaal andere levensfase. Ik had zin om samen toekomstplannen te maken. Hij kwam uit een langdurige relatie en had nog een hoop oude rotzooi op te ruimen", vertelt Willem over de breuk.

Die 'oude rotzooi' heeft Willems nieuwe geliefde niet. "Hij heeft dezelfde interesse in de natuur en is heel sympathiek. En wat ik vooral heel fijn vind, is dat hij geen bagage heeft. Dus geen dingen in het verleden waar ik helemaal geen onderdeel van wil zijn. Voor mijn gevoel beginnen we deze relatie op gelijke voet."

Nintendo komt met gratis spel

Het duikbootspelletje Steel Diver wordt het eerste spel dat Nintendo gratis op de markt brengt. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite IGN op basis van een interview met topman Shigeru Miyamoto van Nintendo. Hoewel Steel Diver gratis wordt aangeboden, wil Nintendo wel geld verdienen aan het spel.

Het verdienmodel waarbij spellen gratis worden aangeboden en gamers zelf kunnen bepalen of en hoeveel geld ze investeren, heet free-to-play. Bij spelletjes voor smartphones en tablets is dit vrij gebruikelijk. Ook verscheidene online games voor de pc hanteren dit verdienmodel met veel commercieel succes.

Nintendo is niet van plan zijn populaire gamereeksen, zoals Pokémon of Super Mario, gratis aan te bieden. Met Steel Diver heeft de gamegigant gekozen voor een serie waarbinnen tot op heden slechts een spel is verschenen.

Twee jaar geleden bracht Nintendo een eerste versie van Steel Diver op de markt voor de Nintendo 3DS. Het is niet bekend voor welke spelcomputer de nieuwe of vernieuwde versie van Steel Diver wordt gemaakt. Ook is niet bekend wanneer het spel te downloaden moet zijn.


Nintendo komt met gratis spel (Foto: Novum)

Roda en Kasimpasa akkoord over Malki

Sanbarib Malki speelt het komende seizoen waarschijnlijk bij Kasimpasa. Roda JC heeft met de Turkse club een akkoord bereikt.

Malki had zelf al een overeenkomst met Kasimpasa en nu zijn dus ook de twee clubs eruit. "Er moet nog wat papierwerk heen en weer, maar dat zal geen problemen opleveren", zegt Marcel van den Bunder, algemeen directeur van Roda, in De Telegraaf.

"Zakelijk is dit een goede deal voor Roda JC, want het contract van Malki liep nog maar één jaar door en hij wilde niet verlengen. Aan de andere kant raken we natuurlijk wel een belangrijke speler kwijt." Malki maakte sinds zijn komst in 2011 liefst 42 goals in 65 wedstrijden.

Kasimpasa versterkte zich onlangs ook al met Ryan Donk (Club Brugge), die in het verleden bij AZ speelde. De Turkse ploeg is bovendien in de markt voor Ryan Babel. De Ajacied zoekt nog een nieuwe club.

[Premier League] United begint seizoen in Swansea

De Premier League heeft woensdagochtend het speelschema voor het nieuwe seizoen naar buiten gebracht. De competitie begint op zaterdag 17 augustus.

Manchester United begint het seizoen onder leiding van de nieuwe manager David Moyes met een lastige uitwedstrijd tegen Swansea City. Chelsea, waar José Mourinho is teruggekeerd, krijgt promovendus Hull City op bezoek. De nummer twee van vorig seizoen, Manchester City, ontvangt Newcastle United.

De competitiestart van United is zwaar, zeker gezien het programma in de eerste weken. Na het uitduel met Swansea krijgt de regerend kampioen Chelsea op bezoek (24 augustus). Op 31 augustus volgt een lastige uitwedstrijd tegen Liverpool en amper een maand later (21 september) staat in het Etihad Stadium de Manchester Derby op het programma.

Behalve Hull City zijn ook Crystal Palace en Cardiff City promovendi. Zij beginnen het seizoen respectievelijk met een wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (thuis) en West Ham United (uit).

Programma eerste speelronde Premier League (17 augustus)

Thuis Uit
Arsenal Aston Villa
Chelsea Hull City
Crystal Palace Tottenham Hotspur
Liverpool Stoke City
Manchester City Newcastle United
Norwich City Everton
Sunderland Fulham
Swansea City Manchester United
West Bromwich Albion Southampton
West Ham United Cardiff City

PSV meldt zich voor Maher, Ajax haakt af

PSV heeft zich dinsdag bij AZ gemeld voor Adam Maher. "Marcel Brands (technisch manager van PSV, red.) heeft me telefonisch op de hoogte gesteld van de interesse", bevestigt technisch directeur Earnest Stewart van AZ woensdag in De Telegraaf. De 19-jarige middenvelder staat ook in de belangstelling van Ajax.

Naar verluidt zet AZ in op een transfersom van tien miljoen euro, maar waarschijnlijk neemt de club ook genoegen met een bedrag dat enkele miljoenen lager ligt. Voor Ajax zou die prijs echter nog te hoog zijn. Heracles-speler Lerin Duarte geniet daardoor topprioriteit bij de Amsterdammers.

PSV verwacht verder een akkoord te bereiken met Chelsea over Jeffrey Bruma, schrijft de ochtendkrant. Voor de 21-jarige verdediger ligt een vierjarig contract klaar. Daartegenover staat, in navolging van Jeremain Lens, het vertrek van Dries Mertens, die waarschijnlijk bij Napoli aan de slag gaat.

De Eindhovense club en de Italianen zijn het eens over een transfersom van negen à tien miljoen euro voor Mertens. "Hij verwacht inderdaad dat hij volgende week naar Napels kan. Niets lijkt een overgang nog in de weg te staan. Dries wil heel graag", zegt Herman Mertens, de vader van de 26-jarige Belg, in Het Nieuwsblad.

PSV toucheerde dinsdag zo'n negen miljoen euro voor Lens, die een contract tot medio 2017 ondertekende bij Dinamo Kiev.

[WK-kwalificatie] Altidore helpt VS aan zege

Jozy Altidore is wederom belangrijk geweest voor de Verenigde Staten in de WK-kwalificatiereeks. De spits van AZ maakte dinsdag een kwartier voor tijd het enige doelpunt in het thuisduel met Honduras. In het vorige kwalificatieduel met Panama (2-0 winst) scoorde Altidore ook eenmaal. De ploeg van Jürgen Klinsmann gaat met dertien punten uit zes wedstrijden aan kop in de finalegroep van Noord- en Midden-Amerika.

In dezelfde poule staat Costa Rica op een tweede stek met twee punten minder dan de Amerikanen. Het land van Bryan Ruiz, oud-speler van FC Twente, won met 2-0 van Panama. Ruiz maakte net na rust de eerste goal, even later tekende Celso Borges voor de eindstand.

Mexico bezet de derde plaats met acht punten. Honduras (zeven punten), Panama (zes punten) en Jamaica (twee punten) staan completeren de groep. Alle landen hebben met twee duels te gaan in elk geval theoretisch uitzicht op WK-deelname.

De eerste drie landen plaatsen zich voor het WK volgende zomer in Brazilië. De nummer vier speelt play-offs om een WK-ticket tegen Nieuw-Zeeland, de winnaar van Oceanië.

[Tour] Weening en Langeveld niet van de partij

Pieter Weening en Sebastian Langeveld zijn door Orica-Greenedge niet opgenomen in de selectie voor de Tour de France. Weening deed vorige maand mee aan de Ronde van Italië, een koers waarvoor Langeveld al werd gepasseerd. Ook Jens Mouris wordt thuisgelaten door de Australische ploeg.

De Australiërs Stuart O'Grady, Matthew Goss, Simon Gerrans, Simon Clarke, Cameron Meyer en Brett Lancaster, de Zuid-Afrikaan Daryl Impey, de Zwitser Michael Albasini en Svein Tuft uit Canada gaan op 29 juni wel van start namens Orica, dat zich richt op dagsucces. Voor de massasprints rekent de equipe op Goss.

O'Grady begint op Corsica aan zijn zeventiende Tour, waarmee hij het record van de Amerikaan George Hincapie evenaart. De 39-jarige wegkapitein van Orica won in het verleden twee etappes en reed negen dagen in de gele trui.

[NBA] Miami Heat ontsnapt tegen Spurs

Miami Heat heeft dinsdag ternauwernood de kans op titelprolongatie in de NBA levend gehouden. De basketballers uit Miami wisten pas na verlenging de zege op San Antonio Spurs veilig te stellen: 103-100. De stand in de best-of-sevenserie is nu 3-3, waardoor donderdag in Miami het beslissende duel wordt gespeeld.

Met nog vijf seconden op de klok hadden de Spurs een voorsprong van drie punten, maar dankzij een driepunter van Ray Allen kroop de titelhouder door het oog van de naald. LeBron James was met 32 punten topscorer voor Miami. Bij San Antonio was Tim Duncan op schot met dertig punten.

Infinity Racing investeert in Lotus

Genii Capital heeft een nieuwe investeerder gevonden voor het Lotus F1 Team. Het in Londen gevestigde investeringsfonds Infinity Racing Partners Limited neemt een belang van 35% in de renstal waarin Genii een meerderheidsbelang houdt.

De naam Infinity Racing lijkt veel op Infiniti, het luxemerk van de Japanse autofabrikant Nissan dat sponsor is bij Red Bull Racing. Infinity Racing Partners Limited daarentegen is eigendom van een drietal bedrijven. Het grootste deel, 60%, is eigendom van Universal Sports Group LLC dat van de koninklijke familie van Brunei is. Crescent Investment Management LLC van de Amerikaan Mansoor Ijaz en Al Manhal International uit Abu Dhabi (geleid door Suhail Al Dhaheri) bezitten elk 20% van de aandelen in Infinity Racing.

De twee laatstgenoemde bedrijven bezitten de preferente aandelen, waardoor zij de feitenlijke baas van Infinity Racing zijn. Mansoor Ijaz bezit 70% van deze aandelen en is hierdoor de feitenlijke baas van de investeringsmaatschappij. Samen met Al Dhaheri is hij ambitieus. "We zijn vereerd deel uit te maken van de opmars van dit team. Genii Capital bouwt Lotus F1 Team uit tot een serieuze speler aan de top van de Formule 1. De teamgeest spreekt ons aan, een ontspannen maar prestatiegerichte sfeer."

Boogerd stapt naar de rechter

Michael Boogerd heeft een advocaat in de arm genomen. De voormalige renner van Rabobank laat de aantijgingen dat hij in 2002 voorafgaand aan zijn zege in de Touretappe naar La Plagne een bloedtransfusie van zijn broer Rini kreeg niet over zijn kant gaan.

"Ik heb inmiddels een advocaat ingeschakeld om stappen te ondernemen tegen deze 'anekdote'", zegt de drievoudig Nederlands kampioen op Twitter.

De onthulling van de bloedtransfusie van Boogerd is afkomstig van NRC-journalisten Steven Derix en Dolf de Groot, die dat schrijven in hun boek Bloedbroeders. Zij deden uitgebreid onderzoek naar dopinggebruik binnen de Rabobankploeg.

De 40-jarige Boogerd bekende in maart doping te hebben gebruikt tijdens zijn carrière. Ook Theo de Rooij, voormalig ploegleider van Rabo, overweegt stappen te ondernemen. "Er is nu een grens overschreden, ik hoef niet alle leugens te accepteren", liet hij weten.

Sims 4 op Gamescom

EA gaat De Sims 4 voor het eerst tonen op gamescom, de gamesbeurs in Keulen, die midden augustus gaat plaatsvinden.

EA is van plan groots uit te pakken met de succesvolle reeks en er worden dan ook trailers, screenshots en meer details verwacht. Op de vraag hoeveel uitbreidingen er komen zal er vast geen antwoord komen.

De Sims 4 is al aangekondigd, maar tot nu toe is er voor de rest niets bekendgemaakt over nieuwe features en zijn er ook nog geen ingame beelden te zien geweest. Het eerstvolgende spel dat uitkomt is De Sims 3: Exotisch Eiland, dat volgende week in de winkels ligt.

De Sims 3
De Sims 3: Exotisch eiland

Man of Steel

In de vernieuwde vertelling van Supermans oorsprong slaagt Zack Snyder erin een Clark Kent te tonen die als superheld geloofwaardig is, door hem te gronden in realiteit. Maar Man of Steel gaat eigenlijk niet over Superman: het is een vertelling over een buitenaardse wereld die een strohalm zoekt om te overleven, en de laatste overlevende van die wereld die zich opstelt als de beschermer van onze wereld.

Netflix voor eind dit jaar naar Nederland

Netflix, een van de populairste aanbieders op internet van video-on-demand in de Verenigde Staten, komt nog voor het einde van dit jaar naar Nederland. Dit heeft het bedrijf vandaag aangekondigd.

Bij de lancering kunnen internetgebruikers in Nederland een abonnement nemen op Netflix en direct kijken naar Nederlandse en wereldwijde tv-series en films, waaronder de series van Netflix zelf, zoals House of Cards en Arrested Development. Er kan gekeken worden waar en wanneer men wil op tablets, telefoons, tv's, spelconsoles en computers.

Netflix is 's werelds grootste internet-tv-netwerk met meer dan 36 miljoen leden in 40 landen. Via de dienst zijn er meer dan een miljard uur aan tv-shows en films te bekijken.

Een exacte lanceerdatum van de dienst, de ondersteunde apparaten waarop men kan kijken en het bedrag dat Netflix gaat vragen aan abonnees zijn nog niet bekendgemaakt. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via www.netflix.nl.

[Upd]'Update je PS3 vandaag (nog) niet'

Gamers klagen steen en been op de officiële PlayStation 3 forum dat de nieuwste firmware hun console bricked. Bij sommige gebruikers start hun console niet meer op, bij andere loopt hij vast tijdens het booten of beweegt de ribbon niet meer.

Volgens de changelog zou update 4.45 trophy notificatie toevoegen en algemene systeemstabiliteit verbeteren. Dat laatste doe het zeker niet voor sommige. Wij raden jullie dan ook aan om hem vooral nog niet te downloaden en te installeren. Sony heeft tot nu toe nog geen officiële reactie gegeven op dit voorval.

[Update] De update is ondertussen weer ingetrokken, dus je kan je PlayStation 3 weer aansluiten op het internet. Sony bewijst hiermee maar eens hoe belangrijk zij het vinden dat de nieuwe PlayStation 4 niet elke dag eenmaal verbinding met het internet hoeft te maken. 

PS3 DOWN KAPOET STUK

Brekende step teruggeroepen

Een step die sinds maart bij Lidl werd verkocht wordt teruggeroepen. De lasnaad tussen het stuur en het stavlak kan breken, waarschuwt handelaar Delta-Sport Handelskontor woensdag in krantenadvertenties.

Het bedrijf roept klanten dringend op de step van het merk Playtive niet meer te gebruiken en terug te brengen naar een van de Lidl-filialen. De aankoopprijs wordt dan terugbetaald. Het is niet bekend of het manco al tot gewonden heeft geleid.

'Zeven extra gevangenissen blijven open'

Het aantal gevangenissen dat moet sluiten is teruggebracht van 26 naar negentien. Dat staat in de aangepaste bezuinigingsplannen die staatssecretaris van Veiligheid en Justitie woensdag presenteert, meldt RTL Nieuws.

De locaties in Almelo, Scheveningen, Heerhugowaard en Veenhuizen blijven in ieder geval open. De bouwplannen voor een gevangenis in Zaanstad worden ook doorgezet. Wat met de andere locaties gebeurt wordt om 09.00 uur bekend.

Nu meer gevangenissen open blijven, worden ook minder mensen ontslagen. In het oorspronkelijke plan ging het om drieduizend medewerkers. Hoeveel dat er nu zijn, is nog niet bekend.

Twee weken geleden bleek er bij een debat onvoldoende steun te zijn voor het plan van Teeven om criminelen elektronische detentie te geven in plaats van een gevangenisstraf. Hierdoor was al duidelijk dat minder gevangenissen de deuren zouden sluiten, het was nog wel de vraag hoeveel minder.

Teeven wil illegalen niet meer opsluiten

Asielzoekers moeten alleen nog worden opgesloten als ze agressief of crimineel zijn. Het niet hebben van een verblijfsvergunning mag daar geen reden meer toe zijn. Asielzoekers die zich niet misdragen moeten in een gevangenis met open deuren verblijven of zich regelmatig melden, zo staat volgens de Volkskrant in de toekomstvisie op het vreemdelingenbeleid van staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD).

De toekomstvisie van gaat nu naar de ministerraad, zegt Teeven woensdag in de krant. In het vreemdelingenbeleid komt een onderscheid tussen een licht en een zwaar regime. Onder het zware regime komen veroordeelden en mensen die bijvoorbeeld bewaarders bespugen en beslaan. De overige asielzoekers krijgen een licht regime.

Nu komen asielzoekers nog in de gevangenis als ze worden afgewezen en terug moeten naar hun land van herkomst. Ook alle asielzoekers die binnenkomen via Schiphol worden vastgezet. De laatste tijd kwam het tot meerdere protesten in de vorm van hongerstakingen van deze groepen tegen hun behandeling.

Teeven deed eerder toezeggingen voor een humaner asielbeleid naar aanleiding van het debat over de dood van de Russische asielzoeker Alexander Dolmatov. Die pleegde zelfmoord nadat hij in Nederland onterecht in de cel was gezet. De staatssecretaris overleefde het debat.

Het voornemen om minder asielzoekers op te sluiten valt samen met het plan om het aantal bedden in de vreemdelingendetentie te verminderen van bijna 2100 naar ruim negenhonderd. Vluchtelingenwerk Nederland spreekt in de krant van een 'sprong voorwaarts', maar is niet verrast. De organisatie wijst erop dat steeds meer rechters concluderen dat Nederland vreemdelingen te snel opsluit.

Auto die agent dreigt mee te sleuren beschoten

De politie heeft dinsdagnacht in Zwijndrecht schoten gelost op een auto die een agent dreigde mee te sleuren. Een van de vier inzittenden van de wagen, een busje, raakte lichtgewond en is afgevoerd naar een ziekenhuis, meldt de politie. Het is niet duidelijk of de gewonde door een politiekogel is geraakt.

Agenten hadden de wagen bij een afrit van de A16 op de Plantageweg aan de kant gezet voor een controle. Daarop probeerde de bestuurder weg te rijden. Na het lossen van de schoten zijn de vier inzittenden aangehouden. Vanwege het onderzoek naar het incident is de afrit Zwijndrecht van de A16 op de rijbaan van Rotterdam richting Breda naar verwachting tot 07.00 uur afgesloten.

FOK! wat een weer...Bloedheet, later kans op onweer.

Goedemorgen! Ook De Bilt heeft zijn eerste tropische dag van het jaar te pakken en dat lukt vandaag ook nog met gemak. Na een klamme en benauwde nacht lopen de temperaturen vandaag weer op tot ruim boven de 30 graden. In het zuiden en oosten kan het wel 35 of 36 graden worden.

Langs de kust loopt het kwik in eerste instantie ook hoog op, maar daar kan vanmiddag dan een zeewind opsteken. Over het algemeen liggen de temperaturen tussen de 30 en 35 graden. Totdat die zeewind dus invalt kan het in Zandvoort ook net even 30 graden worden. Het advies voor vandaag is dan ook om veel te drinken en geen al te grote inspanningen te doen als het niet direct hoeft.

Eerst is er veel zon, maar de kans op onweer neemt vanmiddag toe. Er valt echter nog helemaal niets te zeggen over waar en wanneer de buien losbreken, want dit moet zich in de loop van de dag gaan ontwikkelen. Maar lokaal is er wel degelijk kans op een hele stevige onweersbui. Ik blijf dit op de voet volgen.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Afkoeling
Ik dook met KlapMongeaul even de archieven in en wij zorgen bij dezen voor een beetje afkoeling vandaag!

 

 

 

Campbell-Brown voorlopig geschorst

De Jamaicaanse sprintster Veronica Campbell-Brown is voorlopig geschorst door de atletiekbond van haar land. De tweevoudig olympisch kampioene op de 200 meter werd bij een wedstrijd in eigen land betrapt op vochtafdrijvende middelen, werd zaterdag bekend. Die middelen worden vaak gebruikt om andere doping te verdoezelen.

De Jamaicaanse bond onderzoekt de zaak nu. Hangende dat onderzoek is Campbell-Brown geschorst waardoor ze komend weekeinde niet in actie kan komen op het Jamaicaans kampioenschap.

Campbell-Browns manager bepleit haar onschuld. Volgens Claude Bryan is de beschuldiging 'een schok' voor zijn cliënt. Campbell-Brown is volgens hem 'geen valsspeelster' en is dan ook vastbesloten haar naam te zuiveren. Ze heeft niet met opzet een verboden stof genomen.

Nieuw stadion Heracles stap dichterbij

Heracles Almelo kan de plannen voor een nieuw stadion verder uitwerken. De gemeenteraad van Almelo stemde er dinsdag mee in om het bestemmingsplan aan te passen zodat er ook winkels in het stadion kunnen komen. Dat meldt Tubantia.

Een belangrijke voorwaarde voor de wijziging van het bestemmingsplan is een subsidie van de provincie Overijssel. De 8,9 miljoen euro die Almelo zou krijgen voor de binnenstad mag niet in gevaar komen. De provincie heeft al eerder gezegd dat de twee zaken los van elkaar staan, maar moet dat begin juli nog definitief vastleggen.

Heracles moet bovendien binnen een jaar nadat de wijziging van het bestemmingsplan is doorgevoerd met de bouw beginnen. De gemeente steekt geen geld in het nieuwe stadion.

Dode Vlagtwedde niet door misdrijf

Het lichaam van de dode die dinsdagavond in het water bij Vlagtwedde werd gevonden, blijkt van een 88-jarige man uit de Groningse plaats. De politie sluit uit dat hij door een misdrijf is omgekomen.

Het lichaam van de man werd aan het begin van de avond gevonden in een water aan de Vledderweg. Ongeveer tegelijkertijd werd enkele tientallen kilometers verderop nog een lichaam in het water aangetroffen, nu in het Van Starkenborghkanaal in Groningen. Inmiddels is bekend dat het om een man gaat. Zijn identiteit is nog onbekend. Het lichaam is uit het water gehaald en de politie zet het onderzoek voort.

Correspondent The Sun aangeklaagd wegens omkoping

Een correspondent van de Britse boulevardkrant The Sun is aangeklaagd wegens het omkopen van ambtenaren. De aanklacht tegen Nick Parker is de zoveelste tegen journalisten van The Sun.

Parker wordt ervan beticht tussen 2007 en 2009 smeergeld te hebben betaald aan politieagenten en medewerkers van Britse gevangenissen. Eerder werd al een zestal collega's van Parker aangeklaagd voor vergelijkbare vergrijpen. Het balletje kwam bijna twee jaar geleden aan het rollen naar aanleiding van het afluisterschandaal in de Britse media.

Justin Bieber vrijuit na aanrijden paparazzo

Justin Bieber wordt niet vervolgd omdat hij een paparazzo heeft aangereden. De 19-jarige zanger raakte de fotograaf maandagavond met zijn witte Ferrari en reed daarna door. De politie heeft de zaak onderzocht en concludeert dat niet Bieber, maar de man fout zat, weet entertainmentwebsite TMZ.

Agenten spraken een paar uur na het incident met Bieber, die verklaarde dat hij niet doorhad dat hij de man had aangereden. De zanger gaat vrijuit omdat de paparazzo schuldig was aan de aanrijding, door als voetganger op de rijweg te staan.

Bieber reed de man aan bij het verlaten van een comedyclub in Los Angeles. Hij moest uitwijken voor enkele fotografen, maar raakte daarbij toch een van hen. De man is volgens de politie niet ernstig gewond.

Assassin's Creed IV: Black Flag

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Elk najaar komt er een nieuw deel uit in de Assassin’s Creed-serie. Zo ook dit jaar in de vorm van Assassin’s Creed IV: Black Flag. Het enige verschil is dat er een nieuwe generatie consoles rond dezelfde tijd verschijnt. Gaat gamestudio Ubisoft blind voortborduren op de eerdere spellen of blaast er met de next-gen een nieuwe wind door de serie? Op de E3 mocht ik in een korte demonstratie meekijken naar met name de open wereld van het spel.

Laatste reviews en specials
review
Wo Long: Fallen Dynasty
special
Random Pics van de Dag #892
review
WWE 2K23
special
Random Pics van de Dag #891
special
Random Pics van de Dag #890
review
Simpele superheldenpret met Shazam! Fury of the Gods
©FOK.nl e.a.