Friesland eist duidelijkheid van KNSB

Redactie

De provincie Friesland wil meer duidelijkheid van de KNSB over de toewijzing van de nieuwe topsporthal in Nederland. Friesland heeft de schaatsbond tot donderdag 16.00 uur gegeven om met een aantal antwoorden te komen. Dat blijkt uit een briefwisseling tussen de provincie en de KNSB die de provincie woensdag publiceerde.

Friesland vindt onder meer dat de procedure niet transparant genoeg meer is door het besluit al twee keer uit te stellen. De provincie strijdt met Thialf in Heerenveen om de nieuwe topsportlocatie van Nederland te worden. Daarbij heeft Thialf concurrentie van de Icedome (Almere) en het Transportium (Zoetermeer).

Eerder spande Icedome al een kort geding tegen de KNSB en het NOCNSF aan. Het consortium achter de Almeerse ijsbaan, waaronder bouwbedrijf BAM, is van mening dat de bonden zich niet aan de regels houden.

Friesland liet niet weten wat de gevolgen zijn als de KNSB geen gehoor geeft aan het ultimatum. De bond wil in een reactie niet reageren. Een woordvoerder bevestigde wel dat er contact is met alle partijen. "Maar dat gaat niet via de media."

Vorige week vrijdag maakte de KNSB samen met het NOCNSF bekend dat de definitieve beslissing pas op 8 september valt. De nieuwe nationale trainings- en wedstrijdaccommodatie moet naar verwachting in 2016 in gebruik worden genomen.