West Ham legt Carroll voor zes jaar vast

Maarten (rubbereend)

West Ham United heeft de transfer van Andy Carroll afgerond. De 24-jarige spits tekent een contract voor zes jaar bij The Hammers, die Carroll overnemen van Liverpool.

West Ham betaalt naar verluidt achttien miljoen euro voor de spits. Daarmee is Carroll de duurste speler in de clubhistorie van de Londenaren. Vorig seizoen was de voormalige targetman van Newcastle United en Liverpool al op huurbasis actief op Upton Park. Carroll scoorde in 24 competitiewedstrijden zeven goals voor West Ham.

"Het is fantastisch om hier te zijn. Ik heb echt genoten vorig seizoen", zegt Carroll op de clubsite van de club uit Londen. "Dat was voor mij ook de reden om hier naartoe te komen. De supporters, mijn ploeggenoten en de club zijn altijd goed voor mij geweest. Ze wilden dat ik terugkwam. Ik had veel tijd om daarover na te denken."

"Ik miste West Ham en wilde terugkomen. De manier waarop de club wordt gerund, het nieuwe stadion en alles er omheen, de club heeft een stijgende lijn te pakken", besluit Carroll, die in januari 2011 nog voor 41 miljoen euro van Newcastle naar Liverpool ging. Voor The Reds betekent deze transfer een verlies van 23 miljoen euro.