Krajicek nipt onderuit tegen Flipkens in Rosmalen

Frank (franklop)

Michaëlla Krajicek heeft niet opnieuw kunnen stunten op het WTA-toernooi in Rosmalen. De Nederlandse tennisster was woensdag in de tweede ronde op het Topshelf Open in twee tiebreaks niet opgewassen tegen de als vierde geplaatste Kirsten Flipkens uit België: 7-6 (6), 7-6 (3). De 24-jarige Krajicek, gezakt naar de 820e plaats op de wereldranglijst, kon in Rosmalen door een wildcard haar rentree maken op het hoogste niveau.

Flipkens, die de twintigste plaats bezet op de ranking, zag Krajicek aan het begin van het duel een 3-1 voorsprong weggeven. De Belgische trok in een spannende tiebreak de eerste set naar zich toe. In het tweede bedrijf werkte Krajicek op 2-5 twee matchpoints weg en dwong ze een tiebreak af. Daarin kon ze het goede spel in de tweede set geen vervolg geven.

Krajicek, die goed uit de voeten kan op gras, mag terugkijken op een geslaagde rentree. In de eerste ronde verraste ze Silvia Soler-Espinosa met 7-5, 6-4. Ook tegen Flipkens, die 809 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst, liet ze zien het spelletje niet te zijn verleerd. De 'Kleine Kraai' neemt volgende week deel aan Wimbledon.

De uitschakeling van Krajicek betekent dat er geen Nederlandse enkelspelers meer actief zijn in Rosmalen. Eerder was de tweede ronde ook voor Robin Haase het eindstation. Hij verloor met 6-4, 7-5 van de Rus Evgeny Donskoy.