Infinity Racing investeert in Lotus

Genii Capital heeft een nieuwe investeerder gevonden voor het Lotus F1 Team. Het in Londen gevestigde investeringsfonds Infinity Racing Partners Limited neemt een belang van 35% in de renstal waarin Genii een meerderheidsbelang houdt.

De naam Infinity Racing lijkt veel op Infiniti, het luxemerk van de Japanse autofabrikant Nissan dat sponsor is bij Red Bull Racing. Infinity Racing Partners Limited daarentegen is eigendom van een drietal bedrijven. Het grootste deel, 60%, is eigendom van Universal Sports Group LLC dat van de koninklijke familie van Brunei is. Crescent Investment Management LLC van de Amerikaan Mansoor Ijaz en Al Manhal International uit Abu Dhabi (geleid door Suhail Al Dhaheri) bezitten elk 20% van de aandelen in Infinity Racing.

De twee laatstgenoemde bedrijven bezitten de preferente aandelen, waardoor zij de feitenlijke baas van Infinity Racing zijn. Mansoor Ijaz bezit 70% van deze aandelen en is hierdoor de feitenlijke baas van de investeringsmaatschappij. Samen met Al Dhaheri is hij ambitieus. "We zijn vereerd deel uit te maken van de opmars van dit team. Genii Capital bouwt Lotus F1 Team uit tot een serieuze speler aan de top van de Formule 1. De teamgeest spreekt ons aan, een ontspannen maar prestatiegerichte sfeer."