Liverpool houdt bedrag van vijftig miljoen vrij

Maarten (rubbereend)

Henrikh Mkhitaryan, Simon Mignolet, Luis Alberto en Christian Atsu moeten allen naar Liverpool komen. De club heeft dan ook een behoorlijk bedrag vrijgemaakt.

Liverpool is erg dicht bij het vastleggen van vier nieuwe spelers, die bij elkaar vijftig miljoen euro kosten, weet Goal. Manager Brendan Rodgers is net terug van zijn vakantie in Spanje en gaat nu werk maken van de komst van spelmakter Henrikh Mkhitaryan, doelman Simon Mignolet en de vleugelspelers Luis Alberto en Christian Atsu.

The Reds haalden in een eerder stadium al Kolo Touré transfervrij binnen en Celta de Vigo-spits Iago Aspas kwam voor een bedrag van negen miljoen euro. Die laatste transfer wordt afgerond zodra de spits wordt vrijgegeven om te vertrekken door de betreffende voetbalbonden. Daarnaast heeft Liverpool ook alle vertrouwen in de komst van Kyriakos Papadopoulos, ondanks dat zijn club Schalke 04 voorlopig dwarsligt.

Alles bij elkaar komt het neer op een flink bedrag dat de club gaat uitgeven. Dit kan zelfs nog meer worden zodra Luís Suarez vertrekt. Real Madrid heeft interesse in de aanvaller en als de Uruguayaan de overstap maakt, zal Liverpool een bedrag van ongeveer 45 miljoen euro toucheren. Dit wordt dan voor een groot deel weer in de selectie geïnvesteerd.

De clubleiding is van plan om al deze transfertargets zo vroeg mogelijk binnen te halen, aangezien Rodgers de voorbereiding met een volledige groep wil beginnen. Dit seizoen moeten The Merseysiders weer proberen mee te spelen om de bovenste plekken, daar waar de ploeg afgelopen seizoen op een teleurstellende zevende plaats eindigde. Pijnlijk was vooral dat buurman Everton na de laatste speelronde een plek hoger stond.

Liverpool wil dan ook een signaal geven aan de concurrentie en met name de komst van de Armeens international Mkhitaryan is daar een bewijs van. Het feit dat de spelmaker van Shakhtar Donets voor een bedrag van 26, 5 miljoen euro naar Anfield moet komen, laat zien dat de plannen van Liverpool menens zijn. Bronnen zeggen dat deze deal "voor zestig procent rond is."