Oud-international Gattuso trainer bij Palermo

Gennaro Gattuso moet Palermo terugbrengen naar de Serie A. De club uit Sicilië maakte woensdag bekend dat de oud-speler van AC Milan de nieuwe trainer wordt. Gattuso komt over van FC Sion en tekent voor één seizoen, met een optie voor nog twee jaar. Voorzitter Maurizio Zamparini liet al eerder weten gecharmeerd te zijn van de oud-international van Italië.

Voorzitter Zamparini heeft sinds zijn benoeming in 2002 al meer dan twintig coaches versleten. In een verklaring van Palermo staat dat Gattuso wel de geschikte man voor de club is. "Hij heeft de hele wereld getoond dat doelen bereikt kunnen worden door vastberadenheid en geloof in eigen kunnen." In 2006 werd Gattuso met de nationale ploeg wereldkampioen in Duitsland.

De 35-jarige Gattuso maakte furore als middenvelder van AC Milan, waarmee hij twee landstitels veroverde en twee keer de Champions League won. Bij het Zwitserse Sion werd de Italiaan afgelopen seizoen in februari als speler gepromoveerd tot trainer-speler. Na dertien duels moest hij echter vanwege tegenvallende resultaten een stapje terug doen.