Larsson (41) maakt rentree op voetbalveld

Henrik Larsson heeft besloten om weer te gaan voetballen. De inmiddels 41-jarige spits gaat spelen voor Högaborgs BK, dat uitkomt op het vierde niveau in Zweden. De ploeg heeft een tekort aan spitsen, maar krijgt hulpt uit onverwachte hoek.

Op deze manier wil de voormalig spits van onder meer Feyenoord, Celtic en FC Barcelona alsonog zijn belofte nakomen, om zijn loopbaan af te sluiten bij de club waar hij begon met voetballen. Daarnaast zal hij samen te komen spelen met zijn zoon Jordan. "Maar het belangrijkste is dat we de punten pakken die we nodig hebben, het clubbelang staat centraal", liet Larsson weten.

Om goed voor de dag te komen, zal hij fysiek nog wel wat moeten verbeteren. "Het heeft geen zin om erbij te komen en dan niet in staat zijn te spelen", liet hij daarover weten. Larsson was sinds drie maanden al assistent-trainer bij Högaborgs.

Update 23.29 uur:

Henrik Larsson heeft zijn rentree al achter de rug. Hoewel de voormalig Feyenoorder niet fit was, kwam hij tijdens de competitiewedstrijd tegen Tenhults IF tien minuten voor tijd binnen de lijnen. Hij wist weliswaar geen treffer te maken, maar zijn ploeg won wel met 4-2. Larssons's zoon Jordan zorgde voor het laatste doelpunt.