Bayer vindt vraagprijs Alderweireld hoog

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Toby Alderweireld naar Bayer Leverkusen gaat. Ajax vraagt naar verluidt 7,5 miljoen euro voor de Belgische verdediger.

De nummer drie van de Bundesliga wordt al langere tijd gelinkt aan Alderweireld, die al heeft aangegeven wel oren te hebben naar een overstap naar Duitsland. Behalve de Bundesliga is de Belg ook gecharmeerd van de Engelse Premier League. In het recente verleden werden Tottenham Hotspur en Newcastle United genoemd.

Alderweireld is toe aan een stap hogerop. De kans dat hij die maakt bij Leverkusen lijkt een stuk kleiner te worden. Volgens dagblad Kölner Stadt-Anzeiger vraagt Ajax 7,5 miljoen euro voor Alderweireld. "De prijs die Ajax in het spel gebracht heeft komt op ons vrij hoog over”, zei Leverkusen-directeur Wolfgang Holzhäuser.

Bij Ajax heeft Alderweireld nog een contract tot volgend jaar zomer. De Rode Duivel debuteerde vijf seizoenen geleden in het eerste van de Amsterdammers en werd drie keer kampioen. Leverkusen richt het vizier na het horen van de vraagprijs ook op Sime Vrsaljko (Dinamo Zagreb) en Italiaans jeugdinternational Giulio Donati.