Halep geeft Vinci ongenadig pak slaag

Niels (DerMeister)

Roberta Vinci kan een tweede eindzege op het WTA-toernooi van Rosmalen vergeten. Simona Halep maakte woensdag in de tweede ronde hardhandig een einde aan Vinci's illusies en gunde de als eerste geplaatste Italiaanse slechts een game: 6-0, 6-1. Vinci was twee jaar geleden nog de sterkste in Rosmalen.

Vinci werd in de eerste set volledig van de baan gemept. Op aandringen van haar coach begon ze in de tweede helft met een agressievere speelwijze. Het leek heel even effect te sorteren, maar vrij vlot herstelde Halep de verhoudingen. Bij 5-1 sloeg de 21-jarige Roemeense op haar derde wedstrijdpunt toe.

Halep is de laatste weken uitstekend op dreef. Vorige week veroverde ze in Neurenberg haar eerste titel op de WTA Tour. In de kwartfinale is Lesia Tsurenko ut Oekraïne haar volgende tegenstander.

Door de uitschakeling van Vinci is Dominika Cibulkova nu de hoogst ingeschaalde speelster. De Slowaakse (2) rekende eerder woensdag in drie sets af met Anabel Medina Garrigues uit Spanje: 2-6, 6-4, 6-3. Een andere Spaanse redde het wel. Garbine Muguruza had geen kind aan de Amerikaanse Lauren Davis: 6-2, 6-0.