Microsoft komt terug op drm-beslissing

Bronnen binnen Microsoft geven aan dat Microsoft overweegt om het gehele drm-systeem voor de Xbox One te schrappen. Dit zou onder andere komen doordat de consument hier te negatief op reageert. De bronnen geven aan dat Microsoft dit eerst wil meedelen aan de developers, met de eventuele gevolgen voor de ontwikkeling van de huidige spellen.

Het laten vallen van de drm zou kunnen betekenen dat:

  • De console geen internetconnectie meer nodig heeft.
  • Dat de console niet eens in de 24 uur met het internet verbonden moet zijn
  • Dat je direct van de disc kan afspelen zonder verplichte installatie
  • Dat gedownloade games hetzelfde functioneren als je online bent of niet
  • Geen restricties wat betreft het ruilen of lenen van spellen aan derden
  • De regiorestrictie van de console af is
  • Er alleen een internetconnectie nodig is bij de initiële setup van de console

Het is nog onzeker of deze beslissing is genomen nadat Microsoft dagenlang hun keuzes heeft geprobeerd te verantwoorden aan de consument. Wanneer Microsoft dit of delen hiervan officieel naar buiten brengt is nog niet bekend. Microsoft heeft vanaf het begin af aan gezegd dat zij luisteren naar hun klanten. Sony gaf enkele dagen na hun E3 presentatie aan dat zij de developers zelf laten bepalen of zij zo’n dergelijk drm-systeem willen implementeren of niet.

Update 22:36
Microsoft heeft bevestigd dat ze hun policy gaan veranderen.

Update 22:52
De pagina heeft wat moeite met inladen, maar op NeoGAF is de update inmiddels gelekt. Microsoft gaat inderdaad alle drm schrappen, Xbox One gaat precies hetzelfde werken als Xbox 360. Deze verandering gaat ook ten koste van de 'family plan', waarmee gebruikers hun games met tien vrienden konden delen.