Haase strandt in Rosmalen tegen Donskoy

Redactie

Robin Haase is in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Rosmalen uitgeschakeld. De Nederlandse tennisser verloor woensdag op de Topshelf Open in twee sets van de Rus Evgeny Donskoy: 6-4 en 7-5.

In de tweede set gaf de Hagenaar, nummer 57 van de wereld, een break voorsprong weg en leverde hij twee keer zijn service in. Vorig jaar was de eerste ronde het eindstation in Rosmalen voor Haase.

Haase, vorige week nog finalist op de challenger in Caltanissetta, liet het afweten op de beslissende momenten. In de eerste set kreeg hij zes breakpoints, maar benutte er geen. Donskoy, die zestien plaatsen lager staat op de wereldranking, had aan één kans genoeg.

In het tweede bedrijf serveerde Haase op 5-4 voor de set. Hij had zo een beslissende set kunnen afdwingen, maar verloor in plaats daarvan drie games op rij. Daardoor is de laatste Nederlandse man uitgeschakeld in het enkelspel.

Bij de vrouwen is er nog wel een landgenoot actief. Michaëlla Krajicek speelt woensdag in de tweede ronde tegen de Belgische Kirsten Flipkens.