Politie heeft daders moord Wiels in beeld

De politie van Curaçao heeft de daders van de moord op politicus Helmin Wiels in beeld. De daders werden ingehuurd, werd woensdag bekendgemaakt op een persconferentie in Willemstad.

De moord op de politicus is gepleegd door twee daders. Een van hen is de 30-jarige Raul Jacinto Martinez. Die wordt sinds 16 mei vermist. De politie houdt er sterk rekening mee dat het verminkte lichaam dat begin deze maand is gevonden aan de noordkust van Martinez is. Dna-onderzoek moet dat nog uitwijzen.

De tweede dader is ook in beeld, maar in het belang van het onderzoek worden over deze verdachte geen mededelingen gedaan. De 26-jarige man, die afgelopen zaterdag werd aangehouden in Nederland en maandag is uitgeleverd aan Curaçao wordt door de politie verdacht van de moord op Martinez.

Martinez huurde volgens de politie een mokkakleurige auto, een Kia Picanto, die is gebruikt als vluchtauto bij de moord op het strand van Marie Pampoen.

De politie zegt ook sterke aanwijzingen te hebben over wie de opdrachtgever is van de moord op Wiels. Ook daarover wordt nog geen informatie vrijgegeven.