Tennisser Haase ergert zich aan muziek in Rosmalen

Robin Haase vindt dat de organisatie van de Topshelf Open er in de toekomst voor moet zorgen dat het rustiger wordt op het centercourt. De tennisser ergerde zich tijdens zijn partij tegen Evgeny Donskoy in de tweede ronde zo erg aan de harde muziek die buiten het stadion te horen was dat het leidde tot een woede-uitbarsting.

Haase ergert zich al jaren aan de harde geluiden die te horen zijn van buiten het stadion, waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Bij een stand van 2-2 in de eerste set in zijn partij tegen Donskoy besloot hij dat het genoeg was geweest. "Zet die muziek uit", schreeuwde de Nederlander, waarna de volumeknop direct werd teruggedraaid. Het leverde hem applaus op van het publiek.

"Op de een of andere manier krijgen ze het hier al zeven jaar niet voor elkaar om die muziek uit te zetten", verklaarde Haase op de persconferentie zijn heftige reactie. "Ze hebben er gelukkig wel voor gezorgd dat er minder overlast is van de viplounges, maar dit blijft een negatief punt. Hopelijk leren ze er iets van en wordt het in de toekomst beter."

Haase heeft er de laatste tijd met zijn coach uitgebreid aan gewerkt om in mentaal opzicht stabieler te worden. "Ik moet me minder ergeren op de baan. Dat gaat ook steeds beter." Zijn uitbarsting van woensdag vindt hij desondanks goed te verklaren. "Vroeger zou ik het opgekropt hebben, nu was ik het meteen kwijt."

Een volgende partij in Rosmalen komt er voor Haase pas volgend jaar. Door een 4-6, 5-7 nederlaag tegen Donskoy viel het doek voor de laatste Nederlandse man in het enkelspel in de tweede ronde. "Ik ga niet met een geweldig gevoel naar Wimbledon, naar aan de andere kant heb ik daar nog nooit slecht gespeeld. Nu maar hopen op een gunstige loting."


Haase schreeuwt het uit van frustratie (Bron: NOS)