FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 27 maart 2013

Christina Curry oordeelt niet meer op uiterlijk

Christina Curry heeft tegenwoordig minder snel een mening over iemands voorkomen. "Je kan wel een beetje zien hoe iemand is als je naar een outfit kijkt, maar ik heb wel geleerd dat ik daar minder op moet oordelen", vertelt ze voor de camera van Novum Nieuws. "Ik heb zelf ook wel een paar foutjes gemaakt", legt Curry verder uit. "Maar dat betekent nog niet dat ik raar ben."

Zelf heeft de 22-jarige dochter van Adam Curry en Patricia Paay wel eens te maken gehad met vervelende reacties op haar uiterlijk. "Ik ben zelf ook wel eens uit een restaurant gegooid in Los Angeles, omdat ik er een beetje slordig uitzag. Of ik werd achterin gezet, omdat ze dachten dat ik niet genoeg geld had om het te betalen. Dat vind ik niet kunnen. Ik beoordeel mensen niet op hun kleding."

In Nederland voelt de socialite zich wat mode betreft dan ook meer op haar gemak. "Nederland is heel relaxed", vertelt ze. "Iedereen is gewoon puur hier eigenlijk. Hier is het niet zo op looks gericht als in Los Angeles."

Het maakt Christina dan ook niet uit wat haar familie of vrienden dragen. "Absoluut niet", reageert ze. "Als ze maar van mij houden, dan ga ik ook van hen houden. Dan maakt het me niet uit wat ze dragen."

Sharapova naar halve finale Miami

Maria Sharapova heeft zich bij het WTA-toernooi van Miami geplaatst voor de halve finale. Ondanks veertien dubbele fouten versloeg de als derde geplaatste Russische Sara Errani (8) uit Italië met 7-5 en 7-5. Sharapova won het sterk bezette toernooi in Florida nog nooit. In 2005, 2006 en de afgelopen twee jaar was ze verliezend finaliste.

Sharapova kwam enkele keren goed weg. Zo liet Errani in het tweede bedrijf drie setpunten onbenut om de stand in de wedstrijd in evenwicht te brengen. Na precies tweeënhalf uur mocht de Russische, die in totaal zes punten meer maakte dan haar tegenstandster (106 om 100), toch als winnares van de baan stappen.

De volgende tegenstandster van Sharapova komt uit de partij tussen Jelena Jankovic (22) en Roberta Vinci (15). De andere halve finale gaat tussen Serena Williams (1) en Agnieszka Radwanska (4).


Sharapova naar halve finale Miami (Foto: Novum)

Tweede studie blijft goedkoper

Studenten die aan een tweede studie beginnen terwijl ze de eerste nog moeten afronden, blijven het lage collegegeld betalen. Minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) heeft daar woensdag afspraken over gemaakt met scholen en studentenbonden.

In 2010 werd afgesproken dat studenten die een tweede studie naast een eerste volgen niet ontmoedigd mochten worden. Deze studenten konden, wanneer zij een studie deels parallel aan de eerste volgden, de tweede studie tegen normale collegegeldtarief afmaken. Deze afspraak zou aankomend jaar vervallen.

De studentenorganisaties ISO en LSVb zeggen woensdagavond in een verklaring blij te zijn met de nieuwe afspraak. "De Nederlandse economie is gebaat bij een zo goed mogelijk opgeleide samenleving. Zeker in tijden van crisis moet goede scholing door middel van een tweede studie aangemoedigd worden."


Tweede studie blijft goedkoper (Foto: Novum)

"Mourinho wordt verkeerd begrepen"

José Mourinho verschilt zoveel van de andere trainers in de voetbalwereld dat hij vaak verkeerd wordt begrepen. Dat zegt Galatasaray-trainer Fatih Terim tegen Galatasaray TV.

Deze week staan Gala en Mourinho's Real Madrid tegenover elkaar in de kwartfinales van de Champions League. Voorafgaand aan het duel uitte de laatstgenoemde trainer kritiek op de verkiezing voor Vincent del Bosque tot trainer van het jaar.

Mourinho deed pittige uitspraken over de beslissing van de wereldvoetbalbond FIFA om Del Bosque de eretitel te schenken. Terim vindt het onterecht dat de Portugees nu op boze blikken kan rekenen. "Hij is een andere type trainer dan de rest. Daarom komt het vaak voor dat mensen hem niet begrijpen", aldus de oefenmeester.

De 59-jarige onderhoudt een goede band met Mourinho. "Hij is een fantastische trainer die overal waar hij komt prijzen pakt. Mijn vriendschap met hem is belangrijk voor mij. Desalniettemin zijn wij niet bang als we tegen Real Madrid spelen. Als we de kans hebben moeten we aanvallen."

Verdachte dood grensrechter vrij

Een van de minderjarigen die vastzitten op verdenking van doodslag op grensrechter Richard Nieuwenhuizen, mag naar huis. De rechter van het hof in Leeuwarden heeft woensdag besloten zijn voorarrest op te heffen. Dat zei de advocate van M.K. De jongen blijft wel verdachte.

In de zaak zitten nu nog zes verdachten vast, onder wie de vader van een van hen.

Nieuwenhuizen werd op 2 december na een wedstrijd tussen zijn club Buitenboys uit Almere en Nieuw Sloten door een groep spelers belaagd, tot twee keer toe tegen de grond gewerkt en tegen zijn hoofd en nek getrapt. Hij werd na enige uren onwel en overleed een dag later in het ziekenhuis. De zaak leidde tot een golf van afschuw en verontwaardiging.

'Kans op exit Cyprus is gegroeid'

De kans dat Cyprus de euro moet verlaten, is gegroeid. Dat stelde kredietbeoordelaar Moody's woensdagavond.

Volgens Moody's is er een aanzienlijke kans dat Cyprus de muntunie zal moeten verlaten. Toch rekent de kredietbeoordelaar er nog altijd op dat dit scenario uiteindelijk geen realiteit zal worden. Mocht het wel gebeuren, dan lijden investeerders grote verliezen, aldus het ratingbureau.

Moody's verlaagde daarom de maximale rating voor de kredietwaardigheid die Cypriotische instellingen kunnen krijgen tot een van de laagst mogelijke niveaus, Caa2. De beoordeling voor de overheidsschuld van Cyprus staat nog een stapje lager (Caa3), met negatieve vooruitzichten.

Diddy is de rijkste rapper

Sean 'Diddy' Combs is de rijkste hiphopartiest. De rapper heeft een vermogen van zo'n 580 miljoen dollar, blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse zakenblad Forbes, dat hem net als vorig jaar bovenaan zijn lijst van rijkste rappers plaatste.

Diddy heeft onder meer zijn eigen platenlabel, genaamd Bad Boy Records. Het grootste deel van zijn fortuin verdient hij echter met activiteiten buiten de muziekwereld, vooral met de verkoop van zijn vodka Ciroc.

De tweede plaats is voor Jay-Z. De rapper en echtgenoot van Beyoncé heeft ongeveer 475 miljoen dollar tot zijn beschikking.

Rus verliest direct van qualifier in Osprey

Arantxa Rus heeft ook op een lager niveau niet weten te winnen. De 22-jarige tennisster uit Monster ging in de eerste ronde van het ITF-50k toernooi in Ospery(Florida) direct onderuit tegen de Colombiaanse qualifier Mariana Duque-Marino(WTA-159). Het werd 6-0 en 6-1. Rus heeft op één Fed Cupduel na in 2013 nog geen wedstrijd gewonnen. 

Vorige maand brak ze coach Fred Hemmes. Haar service loopt ook niet lekker. In Indian Wells sloeg ze negentien dubbele fouten in negen servicegames. In Bogota wist ze zelfs 23 dubbele fouten te produceren in tien servicegames. Rus staat momenteel 75ste op de WTA-ranking, maar als het zo door gaat dan valt ze na Wimbledon direct uit de top500.

Onderzoek Nederlandse cyberaanval

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar een vanuit Nederland uitgevoerde cyberaanval op een Amerikaans antispambedrijf. Dat maakte een woordvoerder van het landelijk parket woensdag bekend.

Sinds 19 maart zou de Nederlandse webhoster Cyberbunker zogenoemde DDoS-aanvallen uitvoeren op het Amerikaanse bedrijf Spamhouse, omdat dat Cyberbunker op een zwarte lijst zou hebben gezet. Bij een DDoS-aanval worden de servers bestookt met enorme hoeveelheden data waardoor storingen en vertragingen ontstaan.

Cyberbunker liet woensdag weten achter de aanvallen te zitten. Het OM was enkele dagen eerder al in actie gekomen om de kwestie te onderzoeken nadat de politie er lucht van had gekregen.

De Amerikaanse krant The New York Times noemde de aanval op Spamhouse een van de grootste ooit. Allerlei internetbedrijven hebben er last van.

Vorden gaat Duitsers alsnog herdenken

Een afvaardiging van de gemeente Bronckhorst loopt dit jaar tijdens de dodenherdenking in het Gelderse Vorden alsnog mee met het plaatselijke comité 4 en 5 mei langs de graven van gesneuvelde Duitsers. De gemeenteraad van Bronckhorst heeft daar woensdagavond mee ingestemd.

De organisatie wilde vorig jaar al langs de Duitse graven lopen met burgemeester van Bronckhorst Henk Aaldering. Dat leidde destijds tot veel ophef. Federatief Joods Nederland spande een kort geding aan waarop de rechtbank in Zutphen de actie verbood. De gemeente volgde die uitspraak, maar ging wel in hoger beroep.

Het gerechtshof in Arnhem bepaalde in februari dat de rechtbank het herdenken van Duitsers niet mocht verbieden. De vrijheid van het organiserende comité had moeten worden gerespecteerd. Ook bestaan er geen landelijke voorschriften voor herdenkingen.

'PSV kreeg ongeoorloofde staatssteun'

PSV heeft bij de verkoop van de grond onder het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang ongeoorloofde staatssteun gekregen van de gemeente Eindhoven. Dat is de voorlopige conclusie van de Europese Commissie na een onderzoek van bijna twee jaar. Dat meldt het Eindhovens Dagblad woensdagavond.

PSV verkocht in 2011 voor 48 miljoen euro de voetbalgronden aan de gemeente en kreeg deze in erfpacht weer terug. De Europese Commissie stelt nu dat de gemeente zich bij deze deal niet als een commerciële partij heeft gedragen en daarom zijn boekje te buiten is gegaan. Bovendien is er twijfel over de taxatie van de grond en de risico's die de gemeente heeft genomen.

De gemeente is het niet eens met het harde oordeel en stelt beroep in bij het Hof van Justitie in Luxemburg. "Hier komen we niet uit met de Commissie", zegt wethouder Staf Depla van de PvdA. "Brussel haalt hier argumenten bij die niet in de wet staan. De Europese rechter moet zich hierover uitspreken."

De Europese Commissie besloot na een klacht van een bewoner tot het onderzoek over te gaan. Depla liet eerder nog weten dit onderzoek met vertrouwen tegemoet te zien. Vooraf zou nauwkeurig zijn uitgezocht of de constructie volgens de regels was.

Als het oordeel van de Commissie ook na hoger beroep blijft staan, kan dat vervelende gevolgen hebben voor PSV. De club moet dan mogelijk enkele tientallen miljoenen euro's terugbetalen.

PlayStation 4 laadt controllers ook in standby-modus

Tijdens een persconferentie die zojuist door Sony is gegeven op de Game Developers Conference in San Francisco, is senior staff engineer Chris Norden uitgebreid ingegaan op de verbeteringen die de DualShock 4-controller heeft ten opzichte van de oude controller.

Iets wat veel PlayStation-eigenaren irriteerde was het feit dat de PlayStation 3 aan moet staan om de controllers via usb op te kunnen laden, wat vooral een doorn in het oog was van gamers die zelf hun elektriciteitsrekening moeten betalen. Sony lost dit nu op door het mogelijk te maken om de DualShock 4 oplaadbaar te maken terwijl de PlayStation 4 in standby staat.

Verder ging Norden dieper in op de tech specs van de DualShock 4. Zo zou de controller over dual vibration beschikken en is de latency verlaagd, oftewel de tijd tussen het op een knopje drukken en wanneer het signaal verwerkt word. Ook zou de zogeheten deadzone nu kleiner moeten zijn - de oppervlakte rond het midden van de analoge sticks waar de controller niet reageert op de input. Tevens zijn de L1 en R1 knoppen voortaan digitaal in plaats van analoog.

Daarnaast liet Sony ook nog het nieuwe ID-systeem zien. Elke gamer heeft voortaan twee identiteiten; een nickname en zijn of haar echte naam. Standaard zijn echte namen niet zichtbaar, maar is het wel mogelijk voor gamers ook Facebook-vrienden zijn.

Ook werd er verklapt dat de PlayStation 4 standaard wordt geleverd met een headset, in tegenstelling tot de PlayStation 3.

Bioscoopschutter VS wil schuld bekennen

De van een dodelijke schietpartij in een bioscoop in de Amerikaanse staat Colorado verdachte James Holmes wil schuld bekennen om zo de doodstraf te ontlopen. Dat hebben zijn advocaten woensdag gezegd. Holmes zou in plaats daarvan levenslang de gevangenis in gaan.

De openbare aanklagers hebben het aanbod volgens Holmes' advocaten niet aangenomen, mogelijk omdat ze willen proberen hem toch tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. De aanklagers zullen vermoedelijk eerst met slachtoffers en hun families praten voor ze beslissen of ze het aanbod accepteren. Maandag wordt bekend of ze de doodstraf eisen.

Holmes (25) wordt ervan verdacht in juli vorig jaar het vuur te hebben geopend op bezoekers van een bioscoop in de stad Aurora. Twaalf mensen kwamen om en zeventig raakten gewond. Hij zou de moordpartij tijdens de première van de Batman-film The Dark Knight Rises zorgvuldig hebben voorbereid. Hij is aangeklaagd wegens moord en poging tot moord. Eerder deze maand zei Holmes nog onschuldig te zijn.

Als de openbare aanklagers het aanbod accepteren, komt de zaak maandag ten einde.

Overgangskabinet Curaçao dient ontslag in

Premier Daniel Hodge van Curaçao heeft woensdag na ruim drie maanden het ontslag van zijn overgangskabinet aangeboden aan plaatsvervangend gouverneur Adèle van der Pluym-Vrede. Dat melden Antilliaanse media.

Het kabinet maakt nu zoals afgesproken plaats voor een politiek kabinet. De onderhandelingen daarvoor zijn inmiddels begonnen. De regering van Hodge werd eind vorig jaar aangesteld om de begroting van Curaçao op orde te brengen. Het eiland moet fors bezuinigen.

Aan het kabinet ging een periode van politieke onrust vooraf. De twee grootste partijen, PS en MFK wonnen die verkiezingen, maar kregen tijdens de formatie ruzie. Daarna werd besloten om tijdelijk een zakenkabinet te formeren.

Schaker Carlsen blijft aan kop

Schaker Magnus Carlsen heeft zijn leidende positie in het kandidatentoernooi vast weten te houden. De Noorse grootmeester won in de tiende ronde met wit van de Israëliër Boris Gelfand. De favoriet voor de eindzege staat eerste met zeven punten.

De nummer twee van de ranking Levon Aronian wist ook te winnen. De Armeen won van Vassily Ivanchuk uit Oekraïne. Hij blijft Carlsen op een half puntje volgen. Vladmir Kramnik wist in Londen ook te winnen. De Rus won met de zwarte stukken van zijn landgenoot Alexander Grischuk. Kramnik blijft derde op de ranglijst, met een punt minder dan Carlsen. De winnaar van het kandidatentoernooi mag in november Viswanathan Anand uit India uitdagen om de wereldtitel te bemachtigen.

Kind vier dagen alleen met dode moeder

Een 4-jarige jongen is vier dagen alleen geweest met het stoffelijk overschot van zijn 38-jarige moeder in een woning in de Amerikaanse stad Union in de staat New Jersey. Hij had volgens de politie de huid van zijn moeder ingewreven met lotion in een poging haar weer tot leven te wekken.

Het kind werd dinsdag gevonden door werknemers van de onderhoudsdienst van het flatcomplex.

De jongen moest naar een ziekenhuis. Hij was ondervoed en uitgedroogd. Tegen de politie zei hij dat het hem niet was gelukt de ijskast te openen. Hij is woensdag ontslagen uit het ziekenhuis en ondergebracht bij familie.

Tof insigne gevonden in bodem Enkhuizen

Tijdens archeologisch onderzoek in Enkhuizen is een zeldzaam gaaf beeldje van de kruisiging van Jezus Christus gevonden. De loden crucifix dateert uit circa 1450. Dat maakte de gemeente Enkhuizen woensdag bekend. De vondst werd vorige week gedaan bij opgravingen langs de kade van de Oosterhaven.

Op het 9 centimeter hoge beeldje is de kruisigingsscène van Jezus te zien met aan weerszijden Maria en Johannes. Het driedelige beeldje is een zogenoemd insigne. In de middeleeuwen droegen pelgrims de insignes op hun kleding om te bewijzen dat ze in een bepaalde bedevaartsplaats waren geweest.

Het komt niet vaak voor dat een compleet insigne in de bodem wordt gevonden.

Gaaf insigne gevonden in bodem Enkhuizen
Gaaf insigne gevonden in bodem Enkhuizen (Foto: ANP)

'Schuldendatabase tegen kaalplukken'

Mensen die diep in de schulden zitten, moeten voortaan in een speciaal register komen. Een dergelijke database moet voorkomen dat ze volledig kaalgeplukt worden door incassobureaus. Het plan van staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma (PvdA) en staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) wordt donderdag in de ministerraad besproken, zeggen bronnen tegen RTL Nieuws.

Woordvoerders van Klijnsma en Teeven konden woensdagavond niet ingaan op de berichtgeving van RTL. In de Kamer wordt al langer gepraat over een dergelijke schuldendatabase, maar dat kwam tot nu toe nooit van de grond vanwege privacyredenen.

Incassobureaus kunnen met het register controleren of iemand met schulden in de database staat. Bij beslagleggingen moeten ze eerst kijken of mensen niet onder het bestaansminimum zakken. Het kabinet hoopt mensen met schulden op die manier een beetje te helpen.

Minder games hebben multiplayer, niemand huilt

Uit verschillende onderzoeken van EEDAR blijkt dat er minder games over multiplayer-opties beschikken. Een enkeling merkt het, maar niemand die het erg lijkt te vinden. Willen we steeds minder in een game, of merken we het gewoon niet? De resultaten van deze onderzoeken worden donderdag 28 maart gepresenteerd door Geoffrey Zatkin.

Op de afbeelding hieronder zie je dat van 2006 tot heden het aantal games met een online én offline multiplayer gedaald is. Het aantal games zonder multiplayer is logischerwijs gestegen, met maar liefst 13 procentDe onderzoekers hebben gekeken naar games die in de VS uitgekomen zijn voor Xbox 360 en PlayStation 3

Het vreemde is dat niemand het op lijkt te merken. Voor developers is dit mogelijk goed nieuws; zij kunnen onderdelen uit hun games halen zonder al te veel commentaar vanuit de gamers.
 

 

Faber eist duidelijkheid van PSV

Ernest Faber kan niet wachten tot hij meer duidelijkheid krijgt over zijn toekomst bij PSV. De assistent-trainer wil zich graag ontwikkelen.

De oud-speler van de Eindhovenaren heeft nog een contract tot medio 2014 bij PSV. De clubleiding van de topclub wil graag met hem door, maar nog onduidelijk is welke plannen het met Faber heeft. Op dit moment is de verwachting dat hij ook volgend seizoen assistent is.

De voormalige trainer van FC Eindhoven zou de rechterhand van Philip Cocu moeten worden. Hoewel nog niet bevestigd, is het volgens Voetbal International een publiek geheim dat Cocu volgend seizoen het stokje overneemt van de huidige trainer Dick Advocaat.

"Het gaat er mij om dat ik mezelf als trainer kan blijven ontwikkelen. Ik wil een betere trainer worden, daar is het mij om te doen", vertelt Faber aan het weekblad. "Ik ben met PSV in gesprek over de toekomst en als het aan mij ligt is er snel duidelijkheid. Dat is voor alle partijen het beste."

Luigi's Mansion 2 doet het goed in Japan

Japanners  zijn massaal op spoken aan het jagen als wij de wekelijkse Japanse verkoopcijfers mogen geloven. Luigi's Mansion: Dark Moon verstoot hierdoor One Piece: Pirate Warriors 2 van de eerste plek. Een andere nieuwkomer is Pro Baseball Spirits, een game die waarschijnlijk nooit naar Europa komt.

Dat Microsoft nog steeds een probleem heeft in het land van de reizende zon blijkt ook uit dit overzicht weer. De Wii verkoopt namelijk nog steeds beter dan de Xbox 360. De Nintendo 3DS blijft het goed doen met 76.553 verkochte apparaten.

De gehele top 10 softwareverkopen:

 • Luigi’s Mansion: Dark Moon (3DS, Nintendo) – 280.151 / New
 • One Piece: Pirate Warriors 2 (PS3, Bandai Namco) – 274.625 / New
 • Pro Baseball Spirits 2013 (PS3, Konami) – 101.389 / New
 • Pro Baseball Spirits 2013 (PSP, Konami) – 80.618 / New
 • One Piece: Pirate Warriors 2 (Vita, Bandai Namco) – 60.315 / New
 • Animal Crossing: New Leaf (3DS, Nintendo) – 56.876 / 2.918.394
 • Disgaea D2 (PS3, Nippon Ichi) – 55.443 / New
 • Pretty Rhythm: My Deco Rainbow Wedding (3DS, Takara Tomy) – 33.466 / New
 • Kingdom Hearts HD 1.5 Remix (PS3, Square Enix) – 29.401 / 157.815
 • Atelier Meruru Plus: The Alchemist of Arland 3 (Vita, Gust) – 25.095 / New

Hardware:

 • 3DS – 76.553
 • Vita – 41.073
 • PS3 – 22.942
 • PSP – 12.690
 • Wii U – 11.398
 • Wii – 1.720
 • Xbox 360 – 610
 • Total – 166.986

FIFA stelt onderzoek in naar slaande Suarez

Wereldvoetbalbond FIFA gaat een incident rond Luis Suarez onderzoeken. De oud-Ajacied deelde dinsdag in een interland van Uruguay een tik uit aan zijn Chileense tegenstander Gonzalo Jara.

Het incident ontging scheidsrechter Nestor Pitana, maar is op televisiebeelden duidelijk waarneembeer. FIFA heeft nu de wedstrijdrapporten opgevraagd en zal na bestudering daarvan eventueel maatregelen treffen, vertelde een FIFA-woordvoerder woensdag tegen de BBC.

Op het moment van slaan in een overvol strafschopgebied werd Suarez flink vastgehouden door Jara. Overigens kreeg de aanvaller van Liverpool later in de wedstrijd een gele kaart voor protesteren, waardoor hij geschorst is voor de volgende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Venezuela. De Uruguayanen verloren het duel in Chili met 2-0.

Eerste trailer voor The Wolverine

De derde van de grote comicverfilmingen van 2013 heeft vandaag zijn eerste trailer gekregen. Het door James Mangold geregisseerde The Wolverine vertelt het verhaal van een Logan die voor het eerst in zijn leven niet fysiek onkwetsbaar is.

Het verhaal van de film is gebaseerd op de gelijknamige comic uit 1982 en speelt zich voor een groot deel af in Japan.

The Wolverine verschijnt op 25 juli in de Nederlandse bioscopen en zal te zien zijn in 3D.

Battlefield 4 doelbewust niet naar Wii U

Vandaag heeft EA officieel Battlefield 4 aangekondigd. Het bedrijf heeft aangegeven dat er geen versie uit gaat komen voor Wii U. Dit hebben ze doelbewust gedaan om het ontwikkelteam niet teveel te spreiden over de verschillende consoles. Het spel komt dit jaar uit voor PlayStation 3, Xbox 360 en Windows.

"I think overall for me as creative director, number one is to deliver a really great game and experience. Sometimes, at least for us, it's focus on what you do well and what you know well, and ensure that you deliver something good than trying a bit too much, stretching yourself too thin and risking it. I'd rather play it safe, deliver something really good and then look at the future and what could possibly be done than trying a bit too hard and then, flat."

EA heeft in ieder geval flink hun best gedaan tijdens de presentatie. Volgens vice president Patrick Söderlund kunnen we veel verwachten. De engine waar Battlefield 4 op gebouwd wordt, heeft geen geheimen meer voor het bedrijf. "There's nothing really holding us back anymore."

Ninja Gaiden Z gebruikt Unreal Engine 3

Tecmo Koei heeft deze week aangegeven dat Yaiba: Ninja Gaiden Z gebruik zal maken van Unreal Engine 3. De game is een nieuw avontuur, ditmaal gecentreerd om zombies. De protagonist is een zombie-ninja die waarschijnlijk zal strijden tegen Ryu Hayabusa, de protagonist van de 'reguliere' Ninja Gaiden-reeks.

Het hoofd van Ichigaya Development Group 1, Yosuke Hayashi, is blij met de keuze voor Unreal Engine 3.

"In the past I have been involved with numerous projects built upon Unreal Engine 3, so I understand its benefits and reliability. Unreal allows us to focus on making the game fun, and to push the boundaries of visuals and gameplay in the shortest time possible. Unreal Engine allows us to quickly and efficiently iterate on countless ideas, and 'YAIBA' is now taking on a life of its own."

Ninja Gaiden Z

Beatrix eert luchtmacht voor inzet in Kosovo

Koningin Beatrix heeft woensdag de luchtmacht onderscheiden voor zijn inzet in 1999 in Kosovo. In Breda knoopte ze een zogenoemd cravate aan het luchtmachtvaandel, meldt defensie.

De koningin uitte in een toespraak haar waardering voor 'het moedige optreden onder voortdurende dreiging'. "De inbreng van de luchtmacht heeft mede bijgedragen aan het welslagen van de operatie. Het is een voorbeeld waartoe samenwerking met de bondgenoten kan leiden", zei ze.

De cravate wordt uiteindelijk vervangen door een opschrift op het vaandel. Bij de plechtigheid waren onder anderen commandant der strijdkrachten Tom Middendorp en minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) aanwezig.

De operatie Allied Force was in 1999 een reactie op de weigering van de Servisch leider Slobodan Milosevic om Kosovo zijn autonome status terug te geven en zijn onwil om een vredesmacht toe te laten in het gebied. De Nederlandse luchtmacht deed van maart tot juni met de actie mee.

'Van Persie wil carrière afsluiten bij United'

Robin van Persie heeft er wel oren naar om het einde van zijn carrière bij Manchester United te beleven. De aanvaller wijst naar de clubiconen die al jaren bij United onder contract staan, zoals Paul Scholes en Ryan Giggs.

"Je hebt een aantal Europese clubs waar oudere spelers nog van grote waarde zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Juventus, AC Milan en Manchester United. Je weet nooit hoe lang ik hier nog blijf spelen", zegt hij tegen Engelse pers.

De kans dat hij tot het einde van zijn carrière blijft, schat hij hoog volgens Sky Sports hoog in. "Er ligt bij United iedere dag een nieuwe uitdaging voor mij. Ik blijf mezelf hier ontwikkelen. Als er nieuwe trainers en spelers voorbijkomen, geeft dat een extra boost. Een steeds veranderend werkklimaat is goed voor mij."

Van Persie had er in de voorbije weken moeite mee om bij United tot scoren te komen. Zijn seizoenstotaal staat momenteel op negentien competitiegoals. Daarmee staat hij achter Luis Suarez op de tweede plaats van de topscorersranglijst. Bij Oranje wist hij gisteren wel twee maal het net te vinden.

Paradox brengt boek uit over Mojang

Paradox Interactive kennen we allemaal als gamepublisher; het bedrijf heeft onder andere Crusader KingsEuropa Universalis en Sword of the Stars uitgebracht. Deze week hebben ze aangekondigd hun repertoire uit te breiden met e-books, waarbij A Year with Mojang: Behind the Scenes of Minecraft als eerste uitgebracht gaat worden.

Dit boek is een verslag van auteur Thomas Arnroth die Mojang-oprichter Markus Persson een jaar lang heeft gevolgd. Naast het boek over Minecraft, gaat Paradox ook nog enkele andere werken uitbrengen: een strategy guide van Hearts of Iron III en een sci-fi-boek genaamd Coriolis. 

Paradox Interactive

Rojer naar halve finale dubbelspel in Miami

Dubbelspecialist Jean-Julien Rojer heeft woensdag de halve finale van het masterstoernooi in Miami bereikt. De Nederlandse Curaçaoënaar was met zijn Pakistaanse partner Aisam-Ul-Haq Qureshi te sterk voor het Spaans/Oostenrijkse duo Nicolas Almagro en Oliver Marach. Het werd 7-6 (5) en 6-4 voor de nummers vijf van de plaatsingslijst.

Rojer en Qureshi leken aanvankelijk zeer eenvoudig het eerste bedrijf binnen te slepen. Ze slaagden er echter bij een 5-3 voorsprong niet in de set uit te serveren. In de tiebreak maakte het Nederlands/Pakistaanse duo de misstap goed. Een break in de tweede set volstond vervolgens om de halvefinaleplaats op het Amerikaanse hardcourt een feit te maken.

Mogelijk treffen Rojer en Qureshi bij de laatste vier de als tweede geplaatste Marcel Granollers en Marc Lopez. De Spanjaarden dienen dan wel eerst Marin Cilic en Lukas Dlouhy uit respectievelijk Kroatië en Tsjechië te verslaan.

Oppositie bezorgd over gezinnen

De oppositie in de Tweede Kamer is bezorgd over de financiële positie van gezinnen. De ene na de andere maatregel zorgt voor minder koopkracht, betoogden Kamerleden van diverse partijen woensdag tijdens een debat met minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA).

De Kamer besprak het plan van het kabinet om de kinderbijslag dit jaar niet aan te passen aan de inflatie. Voor gezinnen scheelt het enkele euro's per jaar. Toch hebben veel oppositiepartijen grote bezwaren. "Het lijkt vrij onbetekenend, maar door de stapeling van dit soort maatregelen staat steeds meer gezinnen het water aan de lippen", zei ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten.

GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman wees erop dat het niet verhogen van de kinderbijslag er wel degelijk toe doet voor bijvoorbeeld gezinnen in de bijstand. "Elk beetje eraf wordt gevoeld." CDA'er Pieter Heerma beschuldigde Asscher van salamitactiek: gezinnen moeten telkens opnieuw een beetje inleveren. "Zij gaan er meer op achteruit dan andere groepen", stelde Heerma.

De oppositie heeft er verder moeite mee dat het kabinet de maatregel nu al wil invoeren, terwijl het kabinet na de zomer met een voorstel komt over versobering van alle kindregelingen. Asscher erkende dat de timing ongelukkig is, maar wees erop dat het kabinet de bijbehorende bezuiniging van zo'n 75 miljoen euro per jaar al heeft ingeboekt.

Asscher wees verder op het 'zeer beperkte' inkomenseffect van de maatregel en stelde dat het kabinet in het algemeen de lage inkomens ontziet. Bij het voorstel over de kindregelingen zal Asscher uitgebreid ingaan op de positie van gezinnen, kondigde hij aan.

De Kamer stemt dinsdag over het niet verhogen van de kinderbijslag.

VS zoeken belastingontduikers in Liechtenstein

Amerikaanse aanklagers voeren hun zoektocht op naar rijke Amerikaanse belastingontduikers die hun geld in Liechtenstein hebben gestald. Dat hebben Zwitserse media woensdag gemeld.

Volgens twee Zwitserse kranten heeft de Amerikaanse justitie informatie opgevraagd over Amerikaanse klanten van Zwitserse banken. De Amerikaanse aanklagers zijn vooral geïnteresseerd in mensen die naast hun Zwitserse bankrekening ook belangen hebben in bedrijven of stichtingen in Liechtenstein.

'Hongerstakers Guantanamo krijgen geen water'

De bewakers in de Amerikaanse gevangenis Guantanamo Bay weigeren flessen water te geven aan een groep hongerstakers in de gevangenis. Dat zegt een van de hongerstakers, die een klacht heeft ingediend.

Volgens de gevangene, een man uit Jemen, krijgen de hongerstakers geen flessen water en zeggen de bewakers dat ze maar het kraantje in hun cel moeten gebruiken. Volgens de hongerstakers is het daarnaast in hun cellen ook 'extreem koud'.

Een woordvoerder van Guantanamo zei dat de aantijgingen nergens op gebaseerd zijn. De gevangenen krijgen wel degelijk flessen water en het kraanwater is net zo goed drinkbaar, aldus de woordvoerder.

De hongerstaking in Guantanamo breidt zich steeds verder uit. Inmiddels weigeren 31 gevangenen te eten.

Duel failliet Veendam tegen Dordrecht uitgesteld

De thuiswedstrijd van het failliete SC Veendam tegen FC Dordrecht van maandag is tot nader order uitgesteld. Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft het verzoek van de Veendamse bewindvoerder daartoe gehonoreerd, meldt de voetbalbond woensdag.

Maandag vroeg Veendam faillissement bij de rechtbank aan, wat inmiddels is bekrachtigd door de rechter. Alle partijen kregen acht dagen de tijd om tegen de uitspraak in beroep te gaan. Veendam liet al weten dat zo goed als zeker niet te doen. De wedstrijd tegen Dordrecht viel binnen de termijn van acht dagen en had daarom in principe gespeeld kunnen worden.

Veendam, dat tiende stond in de Jupiler League, vroeg eerder deze maand uitstel van betaling aan. De club had op korte termijn een bedrag van 675 duizend euro nodig. Ook bleek het niet haalbaar om voor volgend seizoen een sluitende begroting in te dienen.

Prijswinnaars Giana Sisters

Vorige week kon je op FOK!games een downloadcode winnen voor de XBLA-game Giana Sisters: Twisted Dreams. Vandaag maken we de drie gelukkige prijswinaars bekend. Ze hebben de code inmiddels in hun PM-box ontvangen.

Noppie2000
Omdat ik, in tegenstelling tot velen hierboven, de game nog nooit heb gespeeld maar we wel ontzettend tof lijkt! Als medegamers snappen jullie dat dit de kans is voor een leek om in aanraking mrt een klassieker te komen  

beelz
Ik hou van borsten. 

Thornado
Omdat ik een grote fan van de originele ontwikkelaar van The Great Giana Sisters ben: programeur Manfred Trenz en muzikant Chris Huelsbeck horen natuurlijk bij Turrican en de studio Factor 5. (zie mijn nickname ) En het verhaal dat het spel maar drie dagen officieel te koop was, maakt het natuurlijk extra legendarisch! 

The Phantom Pain is Metal Gear Solid V

Op de Games Developers Conference is zojuist Metal Gear Solid V onthuld en de eerdere geruchten blijken waar. Het eerder getoonde Phantom Pain is inderdaad de werknaam -en nu subtitel- van het vijfde deal van Metal Gear Solid.

In de trailer, die je hieronder kunt bekijken, zien we Snake in het ziekenhuis liggen met flashbacks naar de gebeurtenissen die ertoe geleid hebben dat hij daar nu ligt.

Metal Gear Solid V verschijnt voor zowel Xbox 360 als PlayStation 3. Een releasedatum is nog niet bekend.

Tennissers volgend jaar naar Rio de Janeiro

Rio de Janeiro krijgt vanaf volgend jaar een plekje op de tenniskalender. Zowel de mannen als de vrouwen komen in februari in actie in de Braziliaanse stad. Het toernooi wordt het grootste van Zuid-Amerika en neemt de plaats in van Memphis, dat verdwijnt van de kalender.

De deelnemers aan het ATP-toernooi mogen omgerekend zo'n 940 duizend euro verdelen. De vrouwen moeten het doen met 185 duizend euro. In Brazilië wordt al het ATP-toernooi van Sao Paulo en het WTA-toernooi van Florianopolis gespeeld. Die evenementen warden vorige maand gewonnen door respectievelijk Rafael Nadal en Venus Williams.

Claire Williams wordt nieuwe teambaas WilliamsF1

Claire Williams gaat in de toekomst Frank Williams opvolgen als teambaas van het Williams Formule 1-team. De aankondiging zou al voor Melbourne plaats vinden, maar is naar aanleiding van het overlijden van vrouw en moeder Ginny Williams naar een later tijdstip verplaatst.

De 36-jarige Claire wordt na Monisha Kaltenborn de tweede vrouwelijke teambaas in de Formule 1. Ze begon in 2002 als als persvoorlichter voor het team, en het laatste jaar was ze commercieel directeur, een functie die ze gaat combineren met haar nieuwe baan als vice-teambaas.

“Ze heeft het afgelopen decennium ontzettend hard voor het team gewerkt”, zegt Frank Williams. "Ze heeft veel kennis over de sport en ze gaat altijd gepassioneerd te werk. Ze heeft zichzelf meerdere malen bewezen en is een waardevolle aanvulling voor het team. Met haar als teambaas weet ik dat het team in de toekomst in veilige handen is.”

Ook Claire is klaar voor de toekomst en blij te zijn met de nieuwe uitdaging. “Ik ben opgegroeid in de sport en heb alles al gezien. Ik weet waar het mis kan gaan en ik heb grote namen aan het werk gezien. We hebben een gemotiveerd team dat elke dag klaar staat om de auto te verbeteren. We willen terug naar de top en dat is een mooie uitdaging voor mij.”

Cavendish wint tweede etappe in De Panne

Mark Cavendish heeft woensdag de tweede etappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De Brit van Omega Pharma-Quick-Step was na een rit van 204 kilometer de sterkste in de massasprint. Cavendish verwees in het Belgische Koksijde de Italianen Elia Viviani en Francesco Chicchi naar de ereplaatsen.

In de aanloop naar de sprint hielden de ploegmakkers van Cavendish het tempo hoog. Leider Peter Sagan, die dinsdag de eerste etappe won, moest passen en kwam op achterstand binnen. Arnaud Démare, dinsdag tweede en woensdag vierde in de sprint, is de nieuwe leider van de Belgische meerdaagse.

Op twee kilometer van de meet raakte nog een viertal renners, onder wie Niki Terpstra, los van het peloton. Zij konden echter niet vooruit blijven. Cavendish sprintte vervolgens naar zijn zevende seizoenszege, net zo veel als revelatie Sagan. Duitser André Greipel stelde teleur met slechts de twaalfde plek. Donderdag wordt de Driedaagse De Panne-Koksijde afgesloten met eerst een etappe in lijn van 113 kilometer en daarna een tijdrit van 15 kilometer.

Waterrekening van 36.676 euro

Een klant van een Belgisch drinkwaterbedrijf heeft een rekening van 36.676 euro gekregen. Zijn waterleiding bleek een verborgen lek te hebben.

Dat meldden Vlaamse media woensdag. Het blijkt dat de meeste klanten met een waterlek thuis de factuur moeten betalen, ongeacht de hoogte van het bedrag. Wie rekent op een minnelijke schikking, komt meestal bedrogen uit, stelt de Vlaamse ombudsman in zijn jaarverslag.

De ombudsman pleit voor meer soepelheid bij de drinkwatermaatschappijen. Klanten op hun beurt zouden geregeld de meterstand moeten controleren.

Waterrekening van 36.676 euro
Waterrekening van 36.676 euro (Foto: ANP)

Europese PSN-downloads van deze week

Er is weer een nieuwe update voor het online winkeltje van Sony. Hieronder kun je alle nieuwe content bekijken voor onze regio en de kosten van deze content. Omdat de lijst best lang is en ik verschrikkelijk lui ben vanavond is het in het Engels (wel Euro-prijzen).

PS3 Downloads:

Army Of Two: The Devil’s Cartel (Available from 28th March)
Price: £59.99/€69.99
PEGI: 18
Availability: Not available in Austria, UAE

Bioshock Infinite
Price: £49.99/€59.99
PEGI: 18
Availability: All

Dead or Alive 5 Plus (PS Vita) & Dead or Alive 5
Price: £59.99/€69.99
PEGI: 16
Availability: All

Defiance (available from 2nd April)
Price: £49.99/€59.99
PEGI: 18
Availability: All

Dynasty Warriors 7 Empires
Price: £34.99/€44.99
PEGI: 16
Availability: All

Foosball 2012
Price: £3.99/€4.99
PEGI: 3
Availability: Not available in Australia, New Zealand

PSN Picks: Killzone HD + Infamous: Festival Of Blood
Price: £15.99/€19.99
PEGI: 18
Availability: All

SEGA Fight Pack (Virtua Fighter 2, Fighting Vipers, Sonic: The Fighters)
Price: £4.49/€5.49
PEGI: 12
Availability: All

SEGA Vintage Collection: ToeJam & Earl
Price: £4.49/€5.49
PEGI: 3
Availability: All

Sly Cooper: Thieves In Time (Cross-Buy) (Available from 28th March)
Price: £19.99/€29.99
PEGI: 7
Availability: All

Tales of Graces f
Price: £34.99/€44.99
PEGI: 12
Availability: All

Tiger Woods PGA Tour 14
Price: £59.99/€69.99
PEGI: 3
Availability: Not available in Bulgaria, Croatia, Greece, Hungary, Israel, Luxembourg, Poland, Portugal

PS3 demo:

Fuel Overdose
PEGI: 12
Availability: Not available in Australia, New Zealand

PS Vita games:

Dead Or Alive 5 Plus
Price: £34.99/€39.99
PEGI: 16
Availability: All

Dead or Alive 5 Plus & Dead or Alive Paradise
Price: £44.99/€49.99
PEGI: 16
Availability: All

Foosball 2012
Price: £3.99/€4.99
PEGI: 3
Availability: Not available in Australia, New Zealand

Sly Cooper: Thieves In Time
Price: £19.99/€24.99
PEGI: 7
Availability: All

PS2 games:

Lakemasters Ex
Price: £3.99/€4.99
PEGI: 3
Availability: Not available in Belgium, Denmark, Finland, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Russia, Sweden, Ukraine

Robot Warlords
Price: £3.99/€4.99
PEGI: 12
Availability: Not available in Belgium, Denmark, Finland, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Russia, Sweden, Ukraine

PS3 DLC:

Big Sky Infinity
Retro Mode
Prices: £0.99/€1.19 (limited time offer)
Availability: All

Darkstalkers Resurrection
Anakaris Arcade Cabinet
B.B. Hood Arcade Cabinet
Bishamon Arcade Cabinet
Demitri Arcade Cabinet
Donovan Arcade Cabinet
Felicia Arcade Cabinet
Hsienko Arcade Cabinet
Huitzil Arcade Cabinet
Jedah Arcade Cabinet
Lilith Arcade Cabinet
Lord Raptor Arcade Cabinet
Mansion Theme Room
Morrigan Arcade Cabinet
Pool Hall Theme Room
Pyron Arcade Cabinet
Qbee Arcade Cabinet
Rikou Arcade Cabinet
Sasquatch Arcade Cabinet
Talbain Arcade Cabinet
Victor Arcade Cabinet
Prices: £0.99/€0.79
Availability: All

Dust 514
Armored Assault Pack
Prices: £9.99/€7.99
Availability: All

Fist Of The North Star: Ken’s Rage 2
New Mission Pack 2 (£3.19/€3.99)
New Mission 10 (£0.79/€0.99)
New Mission 6 (£0.79/€0.99)
New Mission 7 (£0.79/€0.99)
New Mission 8 (£0.79/€0.99)
New Mission 9 (£0.79/€0.99)
Availability: All

Hyperdimension Neptunia Victory
Blanc’s ‘Ehehe/Bleh Fox’ Accessory (£0.79/€0.99)
Blanc’s ‘Smash Hammer’ Weapon (£0.79/€0.99)
Gamindustri Extra Fancy Accessory Set (£0.79/€0.99)
Hand-Made Cpu Defense Set (£0.79/€0.99)
Loveless Eye (£0.79/€0.99)
Neptune’s ‘Histy’ Accessory (£0.79/€0.99)
Neptune’s ‘Sonic Blade’ Weapon (£0.79/€0.99)
Noire’s ‘Face Visor’ Accessory (£0.79/€0.99)
Noire’s ‘G-Driver’ Weapon (£0.79/€0.99)
Peashy’s ‘Mr. Bee Hat’ Accessory (£0.79/€0.99)
Plutia’s ‘Monochrome Neppy’ Weapon (£0.79/€0.99)
Plutia’s ‘Sleepy-Time Cap’ Accessory (£0.79/€0.99)
Shampuru, Puru! (Free)
Sneaking Scope (£0.79/€0.99)
Vert’s ‘Sister’ Accessory (£0.79/€0.99)
Availability: All

LittleBigPlanet (Cross-Buy)
Bioshock Infinite Costume Pack (£4.79/€5.99)
Bioshock Infinite Elizabeth Costume (£1.59/€1.99)
Bioshock Infinite Songbird Costume (£1.59/€1.99)
Bioshock Infinite Motorised Patriot Costume (£1.59/€1.99)
Bioshock Infinite Handyman Costume (£1.59/€1.99)
Bioshock Infinite Booker Dewitt Costume (£1.59/€1.99)
Fragrances Costume (Re-Release 1 Week)
Availability: All

Magic 2013
Magic 2013 Gold Complete Bundle (£21.99/€26.99)
Magic 2013 Gold Deck Bundle (£6.49/€7.99)
Magic 2013 Gold Foil Bundle (£6.49/€7.99)
Magic 2013 Gold Game Bundle (£11.99/€14.99)
Availability: All

Naruto Ultimate Ninja Storm 3
Naruto Storm 3 School Uniform Pack
Prices: £1.59/€1.99
Availability: All

Rock Band 3
Chevelle Pack 01 (£3.19/€3.99)
Discord (Eurochaos Mix) (£0.59/€0.75)
Face To The Floor (£1.19/€1.49)
King Of Those Who Know (£1.19/€1.49)
More (£0.59/€0.75)
Rise Above (£0.59/€0.75)
Send The Pain Below (£1.19/€1.49)
The Final Battle (£0.59/€0.75)
The Red (£1.19/€1.49)
Availability: Not available in Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Greece, Hungary, India, Israel, Kuwait, Luxembourg, Poland, Qatar, Russian Federation, Saudi Arabia, Slovenia, South Africa, Turkey, Ukraine, UAE

Rocksmith
Incubus_Love Hurts (£2.39/€2.99)
Incubus (Artist Pack) (£3.99/€4.99)
Availability: All

Sniper Ghost Warrior 2
Arctica Mission Pack
Prices: £7.99/€9.99
Availability: Not available in New Zealand

The Pinball Arcade (Cross-Buy)
Add-On Pack 10 Pro: Attack From Mars And Genie (£6.49/€7.99)
Pro Version Upgrade: Attack From Mars (£3.19/€3.99)
Add-On Pack 10: Attack From Mars And Genie (£3.99/€4.99)
Availability: All

Tomb Raider
Fisherman (£0.65/€0.79)
Hitman Absolution Weapons Pack 2 (£1.19/€1.49)
Availability: All

Who Wants To Be A Millionaire
Remember The 00S (£2.39/€2.99)
Junior Bundle (£9.69/€11.99)
Availability: Not available in South Africa

PS Vita DLC:

Big Sky Infinity
Retro Mode
Prices: £0.99/€1.19 (limited time offer)
Availability: All

Dead or Alive 5 Plus
Angels (£2.39/€2.99)
China Pack (£3.99/€4.99)
Devils (£2.39/€2.99)
Doatec Divas (£2.39/€2.99)
Fighter Pack (£3.99/€4.99)
First Time Pack (Free)
Formal Wear (£3.99/€4.99)
Gym Class (£3.99/€4.99)
Hotties Swimwear Pack 1 (£3.99/€4.99)
Hotties Swimwear Pack 2 (£3.99/€4.99)
Hotties Swimwear Pack 3 (£3.99/€4.99)
Kitty Pack (£3.99/€4.99)
Lil’ Santa (£2.39/€2.99)
Lil’ Santa 2 (£2.39/€2.99)
Naughty Girls (£2.39/€2.99)
Naughty Girls 2 (£2.39/€2.99)
Nice Girls (£2.39/€2.99)
Nice Girls 2 (£2.39/€2.99)
Players’ Swimwear Pack 1 (£3.99/€4.99)
Players’ Swimwear Pack 2 (£3.99/€4.99)
Players’ Swimwear Pack 3 (£3.99/€4.99)
Players’ Swimwear Set (£9.99/€12.99)
Special Set (£3.99/€4.99)
Special Set 2 (£3.99/€4.99)
Special Set 3 (£3.99/€4.99)
Uniforms (£3.99/€4.99)
What A Character (£3.99/€4.99)
Bunny Swimwear Set (£6.49/€7.99)
Christmas Mini Set (£6.49/€7.99)
Christmas Mini Set 2 (£6.49/€7.99)
Hotties Swimwear Set (£9.99/€12.99)
Round 2 Costumes (£9.99/€12.99)
Round 3 Costumes (£9.99/€12.99)
Round 5 Costumes (£9.99/€12.99)
Availability: All

Everybody’s Golf
Everybody’s Golf Bundle
Prices: £5.99/€7.49
Availability: All

LittleBigPlanet (Cross-Buy)
Bioshock Infinite Costume Pack (£4.79/€5.99)
Bioshock Infinite Elizabeth Costume (£1.59/€1.99)
Bioshock Infinite Songbird Costume (£1.59/€1.99)
Bioshock Infinite Motorised Patriot Costume (£1.59/€1.99)
Bioshock Infinite Handyman Costume (£1.59/€1.99)
Bioshock Infinite Booker Dewitt Costume (£1.59/€1.99)
Fragrances Costume (Re-Release 1 Week)
Availability: All

The Pinball Arcade (Cross-Buy)
Add-On Pack 10 Pro: Attack From Mars And Genie (£6.49/€7.99)
Pro Version Upgrade: Attack From Mars (£3.19/€3.99)
Add-On Pack 10: Attack From Mars And Genie (£3.99/€4.99)
Availability: All

Soundtracks

Agarest: Generations of War 2
Agarest: Generations of War Zero
Sly Cooper: Thieves in Time

Divinity: Original Sin nu op kickstarter

Larian Studios is begonnen met een Kickstarter-campagne om de ontwikkeling van het spel Divinity: Original Sin te verbeteren.

Divinity: Original Sin wordt een  open-wereld RPG met turn-based combat, single-player en coöperatieve gameplay, waarin de acties en keuzes van spelers echte betekenis en gevolgen hebben. De studio wil meer investeren in de game-systemen die ze gemaakt hebben om echt alles eruit te halen wat er in zit. Door Kickstarter hopen ze genoeg op te halen om het team uit te breiden om nog meer diepgang en diversiteit in Divinity: Original Sin te stoppen.

Mocht je geld over hebben dan kun je gaan voor een hoger bedrag zodat je een item in het spel mag bedenken, een NPC wordt in het spel, alle spellen die Larian Studios de komende tien jaar uitbrengt krijgt of de releaseparty mag bijwonen. Lees hier meer over de game zelf.

The Smashing Pumpkins naar 013

The Smashing Pumpkins komen deze zomer naar Nederland. De Amerikaanse rockband betreedt 27 juli het podium van 013 in Tilburg. Kaarten zijn vanaf zaterdag te koop, maakte de organisatie van 013 woensdag bekend.

The Smashing Pumpkins scoorden in de jaren negentig hits als 1979, Today en Disarm. Interne strubbelingen zorgden ervoor dat de groep begin deze eeuw tijdelijk stopte.

Sinds 2006 treedt de groep weer op in wisselende bezettingen. In 2007 brachten de bandleden het album Zeitgeist uit en vorig jaar verscheen Oceania. Frontman Billy Corgan twitterde maandag dat hij is begonnen met het schrijven voor een nieuwe plaat.


The Smashing Pumpkins in juli naar 013 (Foto: Novum)

'Black Ops II krijgt microtransacties'

Waar het voor Xbox 360-gamers al mogelijk was om microtransacties te doen in Call of Duty: Black Ops II zal het voor pc-gamers vanaf 12 april ook mogelijk zijn. De zogenaamde 'personalisation packs' kosten op Xbox Live nu zo'n 160 Microsoft Points.

Vanaf 12 april zullen negen van deze pakketjes ook voor de pc beschikbaar zijn en verschillende dingen bevatten om je personage nog persoonlijker te maken. Naast deze microtransacties zal Nuketown 2025 op 12 april ook beschikbaar worden voor alle spelers van het spel.

Liefde en onthoofdingen in Killer is Dead

Deep Silver geeft vandaag een nieuwe trailer vrij van de actiegame Killer is Dead van Kadokawa Games Ltd. De studio werkt weer samen met  Grasshopper Manufacture Inc. en executive director SUDA51 voor de ontwikkeling van deze titel.

Killer is Dead speelt zich af in een dichtbije toekomst vergelijkbaar met, maar niet dezelfde als, de wereld zoals we dit nu kennen. De speler kruipt in de huid van een beul genaamd Mondo Zappa. Hij hanteert een Japans zwaard in zijn rechterhand en heeft verwisselbare wapens in zijn kunstmatige linkerarm. Het is zijn ultieme doel om verschillende gruwelijke misdadigers over de hele wereld en daarbuiten te executeren.

Killer is Dead komt wereldwijd beschikbaar op PlayStation 3 en Xbox 360 tijdens de zomer van 2013.

Identiteit slachtoffer brand Nijmegen nog raadsel

De politie tast nog altijd in het duister over de identiteit van het dodelijke slachtoffer van de brand zondag in een kraakpand in Nijmegen. Ondanks uitgebreid onderzoek is nog altijd niet vastgesteld om wie het gaat. Dat meldt de politie woensdag.

De politie kan ook nog niets zeggen over de oorzaak van de brand in het voormalige tuincentrum. Naast het dodelijke slachtoffer, dat pas werd gevonden toen het vuur was gedoofd, raakte ook een 37-jarige Nijmeegse ernstig gewond.

NOS moet kiezen tussen Eredivisie en Europa

De NOS moet de Eredivisie of de Champions League afstoten. Het wordt te duur om beide competities uit te zenden, verklaart algemeen directeur Jan de Jong woensdag. Eerder maakte de omroep bekend alle uitzendrechten voor het EK van 2016 in Frankrijk te hebben verworven.

"De volgende uitdaging is dan ook het binnenhalen van de rechten van de Eredivisie óf de Champions League. Beide kunnen we ons helaas niet meer veroorloven", aldus De Jong. Tot het seizoen 2014-2015 zijn beide competities nog wel bij de NOS te zien. Voor de Eredivisie gaat het om rechten op de samenvattingen.

Aan het EK doen in 2016 voor het eerst 24 in plaats van zestien landen mee. Ook de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn die zomer te zien bij de NOS. Eerder verzekerde de omroep zich van de uitzendrechten voor de Winterspelen van 2014 (Sochi) en de WK's voetbal van 2014 (Brazilië), 2018 (Rusland), en 2022 (Qatar). De bedragen die met de deals gemoeid zijn, worden niet bekendgemaakt.

XCOM-shooter krijgt mogelijk andere naam

2K Marin is al een poosje bezig met een shooter die de naam XCOM draagt. We hebben al een poosje niks over het spel gehoord en nu is het mogelijk dat de ontwikkelaar een naamsverandering gepland heeft voor het spel.

Het bedrijf heeft namelijk verschillende domeinen geregistreerd zoals: thebureau-game.com, thebureau-game.net, whathappenedin62.com en whathappenedin62.net. De domeinen lijken te hinten naar de XCOM-shooter waar het hoofdpersonage een FBI-agent is in het jaar 1962.

Of deze domeinen echt voor een naamsverandering van de XCOM-game bedoeld zijn is even afwachten. Misschien maakt de ontwikkelaar wel een heel andere game.

Geen straf voor aftuigen inbreker

Een café-eigenaar die in december 2010 in zijn café in Tuitjenhorn een inbreker zwaar mishandelde, moet hiervoor volgens het Openbaar Ministerie geen straf krijgen. Het OM eiste woensdag in de rechtbank in Alkmaar ontslag van rechtsvervolging tegen de 52-jarige man.

De café-eigenaar, die boven zijn kroeg in de Noord-Hollandse plaats woont, kon de bewuste nacht niet slapen. Rond 05.00 uur besloot hij een kopje thee in zijn zaak te maken. Daar trof hij de inbreker aan. De kroegbaas sloeg hem een keer met een bezem op zijn hoofd. De inbreker liep daarbij zwaar hoofdletsel op.

Justitie acht weliswaar bewezen dat de man de inbreker ernstig hoofdletsel heeft toegebracht, maar meent dat sprake was van noodweerexces. Dat betekent dat het geweld buitenproportioneel was, maar dat de mishandeling kwam door een 'hevige gemoedstoestand', in dit geval angst.

De inbreker stond woensdag ook terecht. Tegen deze 63-jarige Amsterdammer werd een werkstraf van tachtig uur, een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en verplicht toezicht door de reclassering geëist. De Amsterdammer wordt ook verdacht van een poging tot inbraak in Enkhuizen en heling.

De rechtbank in Alkmaar doet over twee weken uitspraak.

Derde deel Flame & Frost van Guild Wars 2 uit

NCSOFT en ArenaNet hebben het derde deel van de vierdelige 'Flame and Frost'-serie voor Guild Wars 2 beschikbaargesteld. Naast het verhaal is er ook gewerkt aan verbeteringen voor het Guild Mission-systeem en de World vs. World-content.

De verbeteringen in Flame & Frost: The Razing zijn:

 • Guild Mission Updates - Aanvaard 'Guild Bounty Target'-missies, ontvang nieuwe beloningen en vele andere verbeteringen aan het systeem
 • Nieuw Guild Mission Type - De 'Bounty Hunt Training'-missies zijn ontworpen om kleine en eenvoudige guilds de mogelijkheid te bieden om toegang te verkrijgen tot, en het vrijspelen van, guild content
 • World XP en World Ranks - Neem deel aan World vs. World-events en versla spelers om meer World Experience te verdienen en speciale World Ranks vrij te spelen
 • World Abilities, Titles en Scoreboards - Verbeter jouw personages en laat met titels en verbeterde scoreboards jouw expertise zien aan je vijand

Flame & Frost: The Razing is nu live op de servers van Guild Wars 2.

Steun Veendam door één smsje

SC Veendam verkeert in zware financiele problemen. Oud-Veendam speler Henk de Haan meldde eerder al dat hij 72.000 euro had opgehaald voor de failliet verklaarde club. MVV-supporter Soraya haalde in een dag al ruim 15.000 euro op.

Supporterswebsite In de Hekken is samen met Gjaltema en Simone FM, enkele sponsoren van SC Veendam een laagdrempelige actie gestart om de club voor het Nederlandse voetbal te behouden. Omdat we op FOK!sport ook zo af en toe eens een keer ons van onze goede kant willen laten zien vragen we jullie Veendam naar 3010 te smsen (€ 1,50 per ontvangen bericht).

De curator heeft laten weten over een eventuele redding te willen nadenken als er 200.000 euro wordt opgehaald.

'Rob Geus is vrouwenmagneet'

Wil je het goed doen bij de vrouwtjes, trek dan je witte jas aan en check je rubbertjes. Volgens De Telegraaf krijgt presentator Rob Geus namelijk aandacht in overvloed van de dames.

De immer op hygiëne gestelde Smaakpolitiepresentator wordt met enige regelmaat in de kroeg om een handtekening gevraagd. Vrouwen van eind dertig staan voor hem in de rij. "Ik voel me dan hartstikke opgelaten. Ik realiseer me dondersgoed dat veel mensen alleen maar contact met je zoeken omdat je op tv bent. Gelukkig had ik voor die tijd ook niet over aandacht te klagen, maar ik ben er wel anders in gaan staan, ik prik er keihard doorheen", aldus de nuchtere Geus.

Af en toe wordt het showbizwereldje Geus wel wat te veel. "Niet qua tv-werk, want het is hartstikke leuk om mijn kunstje zo succesvol aan een groot publiek te laten zien. Maar de wereld er omheen is zo snel."

Achttien jaar cel geëist voor ombrengen ex

Tegen een 32-jarige man uit Uden is woensdag achttien jaar cel geëist voor een moord. Het Openbaar Ministerie in Den Bosch beschuldigt de man ervan in mei 2011 zijn 25-jarige ex-vrouw in de Brabantse plaats te hebben omgebracht.

Agenten troffen het levenloze lichaam van het slachtoffer destijds aan in haar woning aan de Schoutenhoek, nadat buurtbewoners die geschreeuw hadden gehoord de politie hadden gebeld. Hulp van ambulancepersoneel mocht niet meer baten.

In de woning van de vrouw waren tijdens het incident ook twee kinderen aanwezig. Zij bleven ongedeerd.

Wilfried de Jong presenteert Zomergasten

Wilfried de Jong is de nieuwe presentator van Zomergasten. Dat bevestigt de VPRO, nadat het nieuws via Twitter uitlekte. Zomergasten werd vorig jaar gepresenteerd door de Belg Jan Leyers.

De Jong tekende eerder voor de presentatie van het sportprogramma Holland Sport en momenteel voor het interviewprogramma 24 Uur Met... Welke gasten hij ontvangt in de nieuwe reeks Zomergasten is nog niet bekend.

Coalitie verdeeld over verbod growshops

De coalitiepartijen VVD en PvdA zijn het oneens over een wetsvoorstel dat growshops verbiedt. Dat bleek woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Volgens de VVD wordt wietteelt straks beter te bestrijden, maar de PvdA vindt juist dat het verbod niets oplost.

"Ik zie echt niet wat we hiermee oplossen", zei PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens over het voorstel, dat handelingen ter voorbereiding van illegale hennepteelt strafbaar stelt. Dat betekent onder meer dat het leveren van kweekbenodigdheden of het aanleggen van een stroominstallatie wordt verboden. Ook D66 en SP uitten zich kritisch.

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) zet het voorstel door ondanks het gebrek aan steun van de coalitiepartner, maakte hij duidelijk tijdens het debat. Hij lijkt te kunnen rekenen op een krappe meerderheid in de Tweede Kamer. VVD, PVV, CDA, ChristenUnie en SGP steunen het voorstel. Deze partijen hebben samen 76 zetels.


Coalitie verdeeld over verbod growshops (Foto: Novum)

'Buren woedend om wegpiraterij Justin Bieber'

De buren van Justin Bieber zijn boos omdat de tienerster volgens hen een gevaar op de weg is. Verschillende bronnen vertellen aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ dat een buurman heeft geklaagd dat Bieber met 160 kilometer per uur over de weg scheurde en agressief reageerde toen hij hier op aangesproken werd.

Dinsdag werd al bekend dat een buurman van Bieber had geklaagd bij de politie over geweldpleging. Justin zou 'ongelooflijk roekeloos' hebben gereden in zijn Ferrari en zo kinderen en honden in gevaar hebben gebracht. Toen de man Bieber confronteerde met zijn rijgedrag, zou de 19-jarige zanger 'contact' hebben gemaakt met de man, waarop die naar de politie stapte.

De beveiliging van Bieber beweert dat buren bij de politie hebben geklaagd over feestjes die in zijn huis werden gehouden toen de zanger aan het toeren was. Buurtbewoners laten weten dat dit niet het geval is. De tienerster woont in een door hekken afgescheiden gebied in Calabasas in Californië.

Het is niet de eerste keer dat Justin negatief in het nieuws komt. De Canadese popster ligt al onder vuur omdat hij onlangs werd betrapt met een joint en het aan de stok kreeg met een fotograaf.

Politie zoekt treinreizigers na schietpartij Almelo

De politie is op zoek naar treinreizigers die zondagavond hebben gezien hoe een agent een overvaller neerschoot in Almelo. Ook enkele andere getuigen worden opgeroepen zich te melden.

De politie schoot de 36-jarige man neer omdat hij een ijssalon zou hebben overvallen in de buurt van het station. Hij had een mes bij zich. De overvaller raakte gewond maar is buiten levensgevaar. De Rijksrecherche onderzoekt wat er precies is gebeurd. Volgens de politie was het op het moment van de schietpartij erg druk op het station.

Achievements Far Cry 3: Blood Dragon gelekt

De achievements van Far Cry 3: Blood Dragon zijn gelekt op het internet. De titel zou geen DLC maar een op zichzelf staande spin-off van Far Cry 3 zijn. Ubisoft heeft nog niets officieel bevestigd.

Hieronder vind je de lijst:

 • Welcome to the Party, Pal - Finished Helicopter Entry (10G)
 • One Small Step - Finished First Garrison (20G)
 • Way to Go, Garri-Son - Finish all the Garrisons (20G)
 • Kill Them All - Finish all the Predator's Path Quests (20G)
 • End Game - Finished Final Showdown (50G)
 • Nice Like Jesus - Finish all the Hostages Situations (5G)
 • Murder Nature - Kill all the Animal Types (30G)
 • Set Them Free - Destroy 5 Braincages (5G)
 • Just the Tip - Kill a Dragon with the Bow (15G)
 • Blood Dragon Down - Kill Your First Dragon (20G)
 • Dragon Slayer - Kill 25 Dragons (20G)
 • What are You Reading For? - Find all of Dr. Carlyle's Notes (20G)
 • The Greatest Format of all Time - Find all VHS Tapes (20G)
 • Hail to the King - Reach Maximum Level and Become the Ultimate Badass (40G)
 • Running man - After saving Darling, enter Combat Mode with a Dragon and Return to Stealth (30G)
 • Tooled Up - Own all Weapons Attachments (20G)
 • Derp - Jump Down from 50 Meters (20G)
 • The Drug of the Nation - Find all TV SETS to Decrypt the Hidden Message (20G)
 • The Only True Stopper - Headshot Every Type of Enemy (15G)
Far Cry 3

[Video] 'Te sexy tienermeisjes, boehoe!'

Victoria's Secret ligt in de VS ernstig onder vuur. Volgens boze moeders zou het lingeriemerk leiden tot 'de seksualisering van tienermeisjes'.

Victoria's Secret heeft een nieuwe badmodelijn, en dat mag gevierd worden. Om de 'Pink'-badmodelijn aan de vrouw bakvis te brengen, maken ze gebruik van een paar zeer jonge modellen. Ook de slogan 'Bright Young Things' is tegen het zere been van moraliserend Amerika.

Op de Facebook-pagina van de werkgever van Doutzen Kroes loopt het inmiddels storm. Er wordt woedend gereageerd op de nieuwe reclamecampagne. "Dit draagt alleen maar bij aan de verdere seksualisering van steeds jongere meisjes", klaagt iemand.

Victoria's Secret heeft de hand inmiddels in eigen boezem gestoken. Ze hebben laten weten dat de Pink-badmodelijn is bestemd voor jonge vrouwen. De gewraakte reclameleus zou dan ook prima aansluiten bij bij het spring break-thema. "In tegenstelling tot de recente geruchten hebben we ook geen plannen voor een collectie voor tieners", aldus het modehuis.

'Sexy tienermeisjes, boehoe!'

Supporter swaffelt ArenA-stoeltje

Een dronken supporter heeft de overwinning van het Nederlands elftal op Roemenië op bijzondere wijze gevierd. Na afloop van de wedstrijd swaffelde hij zijn stoeltje, om zijn gedronken bier vervolgens over het stoeltje vrij te laten.

Na deze persoonlijke overwinning besloot de fan de rest van de overgebleven fans in de ArenA te verblijden door met zijn blote kont over het veld op te rennen. Daar werd de man opgepakt.

Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat de man vijf jaar lang geen stadion in Nederland mag betreden. Daarnaast mag hij een boete betalen van 550 euro. Waarvan hij anders toch mooi een paar kratjes bier had kunnen betalen.

Details bekend over twee vervolgen Independence Day

Roland Emmerich heeft enkele veelzeggende details vrijgegeven over de geplande twee vervolgen op zijn film Independence Day uit 1996. Zo werden de titels bekend, ID Forever Part I en ID Forever Part II. "De mensheid wist dat de aliens zouden terugkeren", zegt de Duitse filmmaker tegen het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly.

"De aliens weten dat het gebruik van wormgaten de enige manier is om door het heelal te reizen", vertelt Emmerich enthousiast. Voor de aliens duurt zo'n reis dus een week of drie, voor ons mensen duurt die misschien wel twintig jaar."

Het verhaal van ID Forever speelt zich zo'n twintig jaar na Independence Day af en de wereld is niet meer dezelfde na het buitenaardse bezoek. De mensheid gebruikt allerlei vreemde machines die van de buitenaardse ruimteschepen afgekeken zijn. "We begrijpen ze nauwelijks, maar kunnen wel een antizwaartekrachtapparaat in een vliegtuig inbouwen", zegt de 57-jarige Duitser.

Bill Pullman heeft al getekend om de rol van de Amerikaanse president weer op zich te nemen. Will Smiths personage Captain Steven Hiller komt niet in de film voor, aangezien het verhaal zich nu focust op een nieuwe generatie helden. "De zoons hebben de fakkel overgenomen", legt Emmerich uit. Zo zal Hillers stiefzoon nu een van de hoofdrollen spelen.

De scenario's zijn al zo goed als af en zijn wederom van de hand van Emmerich en Dean Devlin, die ook samen Independence Day schreven. Ze liggen nu voor een laatste bewerking bij James Vanderbilt. Hij schreef ook het script voor Emmerichs in september te verschijnen actiethriller White House Down, met Channing Tatum, Jamie Foxx en Maggie Gyllenhaal.

Wanneer de eerste ID Forever in de bioscoop verschijnt, is nog onduidelijk.

Raad van State: meer aandacht naleving tabaksregels

In het wetsvoorstel over het verhogen van de minimumleeftijd om tabak te mogen kopen wordt te veel uitgegaan van het spontaan naleven van de leeftijdsgrens door tabakverkopers. Bij het wetsvoorstel moet hier meer aandacht aan worden besteed, oordeelt de Raad van State in een advies.

Zowel bij tabakspeciaalzaken als bij pompstations is de kans dat jongeren onder de leeftijdsgrens, die nu nog 16 jaar is, tabak meekrijgen gestegen sinds 1999. De Raad van State verwacht dat de verhoging naar een minimumleeftijd van 18 jaar weinig verandert aan de naleving van de regels.

Aan jongeren onder de 16 jaar is de afgelopen jaren overigens wel minder tabak verkocht. Dat komt doordat jongeren steeds minder tabaksproducten proberen te kopen. "Degenen die een poging doen, krijgen de tabaksproducten bijna altijd mee", aldus de Raad van State.

Eind november stemde het kabinet in met de verhoging van de minimumleeftijd om tabak te mogen kopen naar 18 jaar. De maatregel moet de gezondheid bevorderen en helpen schoolpleinen rookvrij te krijgen.

Vrouw (28) pijpt autoverkoper

Crystal Frantzen uit Sullivan County, in de Amerikaanse staat Tennessee, is opgepakt wegens hoererij. De 28-jarige brunette heeft namelijk een 58-jarige autoverkoper een blowjob gegeven. De dame in kwestie hoopte zo wat van de prijs af te krijgen.

De politie van het stadje rukte vorige week massaal na klachten over intieme handelingen op een parkeerterrein. Eenmaal ter plaatse zag de Heilige Hermandad hoe in een Cadillac ene Gary Tipton oraal werd verwend. Dit voertuig was Frantzen juist van plan te kopen, maar ze vond de prijs nog wat te hoog.

De jongedame heeft bekend de ouwe autoverkoper een pijpbeurt te hebben gegeven. Ze heeft echter niet verteld hoeveel ze van de prijs af wilde hebben.

FrantzenDe uitzuigster in kwestie (foto: Sullivan County Police Dpt.)

Judoka Van der Geest houdt het voor gezien

Elco van der Geest heeft met onmiddellijke ingang een punt achter zijn carrière gezet. De 33-jarige judoka kan de motivatie niet meer opbrengen, schrijven Belgische media woensdag.

De geboren Haarlemmer werd in 2009 genationaliseerd tot Belg. Afgelopen zomer sneuvelde hij bij de Olympische Spelen van Londen in de klasse tot 100 kilogram al in de eerste ronde. Voor Nederland was Van der Geest in 2004 actief op de Spelen van Athene.

Van der Geest zocht zijn toevlucht tot België, omdat hij had ingezien dat hij in zijn eigen gewichtsklasse de concurrentiestrijd met Henk Grol niet kon winnen. In 2010 werd hij voor de tweede keer in zijn carrière Europees kampioen. Een jaar later eindigde hij als vijfde bij het WK.

Volgens topsportcoördinatrice bij de Vlaamse judofederatie, Leen Dom, twijfelde Van der Geest na de Spelen van Londen al of hij door zou gaan. Hij besloot zich op het EK in Boedapest te richten, dat eind april georganiseerd wordt, maar ziet daar bij nader inzien toch van af. "Blijkbaar kan hij het niet meer opbrengen na een lange carrière. Het is dus eerder een motivatieprobleem en het had geen zin meer om hem op andere ideeën proberen te brengen?" Broer Dennis, eveneens een topjudoka, kondigde in 2009 al zijn afscheid aan.

Tv-serie Dokter Tinus mag politielogo gebruiken

Het politielogo mag toch worden getoond in de tv-serie Dokter Tinus. De rechter besliste woensdag in een kort geding dat werd aangespannen door een groep tv-producenten in het voordeel van de SBS6-serie. De politie vindt dat de serie niet bijdraagt aan een positief imago. Om die reden werd geen toestemming gegeven om het logo te gebruiken.

Tygo Gernandt speelt in Dokter Tinus een knullige wijkagent en dat komt volgens de nationale politie 'totaal niet overeen met de werkelijkheid'. "Het is eerder het tegenovergestelde." Bij de uitspraak woensdagmiddag was de belangrijkste afweging 'dat er sprake is van fictie', licht een woordvoerder van de rechtbank in Amsterdam toe.

De groep tv-producenten stapte naar de rechter omdat door onlangs ingevoerde strengere regels volgens hen het gevaar bestaat dat de politie zich gaat bemoeien met de inhoud van programma's. Van de dit jaar 25 ingediende aanvragen om het politielogo te gebruiken, zijn er naar verluidt twee afgewezen. Woensdag was alleen uitspraak in het geval Dokter Tinus, op 10 april volgt de uitspraak in de algehele zaak.

Langdurige griepepidemie bijna voorbij

De griepepidemie die Nederland al wekenlang teistert is bijna voorbij. In de afgelopen week kampten nog 59 op de honderdduizend mensen met griepverschijnselen, tegenover 67 op de honderdduizend de week ervoor. Dat meldt gezondheidsinstituut Nivel woensdag.

De milde, maar langdurige epidemie duurt inmiddels veertien weken. Volgens het Nivel is het de op een na langste griepepidemie van de afgelopen twintig jaar. Van een epidemie wordt gesproken als huisartsen twee weken achter elkaar meer dan 51 op de honderdduizend mensen met griepachtige klachten rapporteren.

Vorige week zagen huisartsen vooral bij kinderen tussen 5 en 14 jaar en bij 65-plussers griepverschijnselen.

Vlemmix schrapt deel fietstocht wegens operatie

Johan Vlemmix is genoodzaakt een deel van zijn tocht met een bierfiets te schrappen. De 54-jarige Oranjegek zou in aanloop naar de troonswisseling een maand lang fietsend door Nederland op zoek gaan naar verhalen over koningin Beatrix. "Maar dat zit er niet in", vertelt Vlemmix aan Novum Nieuws.

Vlemmix moet geopereerd worden aan zijn knie. "Ik heb ooit een mes in mijn knie gehad. De artsen vermoeden nu dat botsplinters tussen mijn gewrichten zijn gekomen", zegt de Oranjegek, die woensdag op advies van zijn huisarts röntgenfoto's liet maken. "Het is niet heel goed. Mijn huisarts zei dat het heel onverstandig is om te fietsen."

Dat had Vlemmix zelf ook al ondervonden. "Ik ben vanochtend even op de fiets gaan zitten om te kijken hoe het gaat, maar ik pies bijna in m'n broek van de pijn." Toch wil Vlemmix, die waarschijnlijk maandag wordt geopereerd, niet de hele fietstocht afblazen. "Dat kan ik niet maken, er zijn al veel mensen mee bezig geweest."

De Oranjegek, die zijn tocht eigenlijk maandag af wilde trappen in Amsterdam, stelt zijn fietsactie uit. "Eigenlijk vind ik dat niet eens zo erg, het is nu toch berekoud. Als we rond de 15e beginnen is het weer hopelijk ook wat aangenamer."

Vlemmix was van plan langs alle plaatsen te gaan waar Beatrix sinds haar inhuldiging in 1980 Koninginnedag heeft gevierd. Welke plekken door Vlemmix' kwetsuur sneuvelen, is nog niet duidelijk. "Ik moet nu iedereen weer gaan bellen en nieuwe afspraken maken. Het is heel lastig allemaal."

KNVB overweegt beloften in Jupiler League

De KNVB overweegt beloftenteams toe te laten tot de Jupiler League. Dat laat een woordvoerder van de bond woensdag weten. Na het faillissement van SC Veendam en het eerdere bankroet van AGOVV Apeldoorn blijven er slechts zestien clubs over in de Eerste Divisie. Mogelijk zijn tweede elftallen al vanaf volgend seizoen welkom.

De KNVB sprak dinsdag over het idee met vertegenwoordigers van de coaches betaald voetbal (CBV), Eredivisie CV en de coöperatie Eerste Divisie (CED). Op korte termijn volgt een nieuwe afspraak om de punten verder uit te werken. Daarna zal een definitieve beslissing worden genomen.

Het toetreden van de beloften tot de Jupiler League is een optie, omdat de verplichte promotie van clubs uit de topklasse nog niet van de grond wil komen. In landen als Spanje en Duitsland zijn de reserves al welkom in de tweede afdelingen.

De Nederlandse topclubs Ajax en PSV, hebben al eens aangegeven hun talenten graag meer weerstand op te laten doen op het tweede niveau van Nederland. De kampioen van de beloftenteams mag wel al instromen in het bekertoermooi. Daarin reikte Ajax 2 ooit tot de halve finale.

Zwaargewonde KLM'er overleden

De 60-jarige KLM-medewerker die zondag op Schiphol zwaargewond raakte bij een ongeval is overleden. Dat meldt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij woensdag.

Het 60-jarige slachtoffer uit Hoofddorp kwam zondag op Schiphol in aanraking met een bagagekar. Hij werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. De zegsman laat weten dat KLM de dood van de medewerker heel erg betreurt.

Het onderzoek naar het ongeluk loopt nog. KLM doet verder geen uitspraken over de kwestie.

Knights of Pen & Paper naar pc en Mac

Het smartphonespel Knights of Pen & Paper verschijnt deze lente voor de pc en Mac. Onder de naam Knights of Pen & Paper +1 Edition worden verschillende extra's, waaronder verhalen en vijanden, toegevoegd aan het rollenspel. Behold Studios is hiervoor een samenwerking aangegaan met uitgever Paradox Interactive.

In Knights of Pen & Paper +1 Edition kruip je in de huid van een deelnemer aan een klassiek rollenspel. Gedurende het avontuur wordt er met monsters gevochten en moeten er verschillende opdrachten worden uitgevoerd.

Knights of Pen & Paper is genomineerd in de categorie Student Showcase van het Independent Game Festival. Hoeveel de +1 Edition van het spel moet gaan kosten, is nog niet bekend.

De Guzman: "Wil bij Swansea blijven"

Als oud-speler van Feyenoord houdt Jonathan de Guzman de verrichtingen van zijn voormalige club nauwgezet in de gaten. "Het is heel spannend, zó! Iedere keer als ik klaar ben kijk ik meteen op mijn telefoon wat de uitslagen zijn", zegt hij tegenover NUsport.

Bij het Nederlands elftal wordt De Guzman vergezeld door een enclave Feyenoorders. "Uiteraard hoop ik dat Feyenoord de titel pakt. Ik heb de Feyenoorders na de wedstrijd extra succes gewenst. Maar een voorspelling durf ik niet echt te doen. Iedereen die nu nog in de race is, kan voor mijn gevoel de titel winnen."

Voorlopig zit hij bij Swansea City prima op zijn plaats. Zijn hoop is dan ook dat Villarreal wil meewerken aan een definitieve transfer. "Dat ik nu wat interlands achter mijn naam heb, verandert niets aan dat verlangen. Ik wil graag bij Swansea blijven. Ze spelen er goed voetbal en zijn tevreden over mijn prestaties. Ik wil even vaste grond onder de voeten, me bij Swansea verder ontwikkelen. We gaan binnenkort weer praten. Ik hoop dat het goed komt."

Brandweerlieden en agent mishandeld bij woningbrand

Twee brandweerlieden en een agent zijn dinsdagavond bij het blussen van een brand in een woning in het Drentse Smilde mishandeld. Een 49-jarige man uit Smilde, een bekende van de bewoners van de woning, is aangehouden, meldt de politie woensdag. Niemand is gewond geraakt bij de brand.

Een bewoner van de woning aan het Zandmeer ontdekte rond 21.00 uur brand in de schoorsteen. Hij waarschuwde de brandweer. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling en binnen de kortste keren stond de woning vol rook.

Brandweerlieden troffen in de woning een man aan, die weigerde weg te gaan. Ze pakten hem bij de arm en werkten hem via de achterdeur de woning uit. In de tuin deed de 49-jarige man volgens de politie weer vervelend, waarop een worsteling ontstond. Daarbij gaf de man een brandweerman een klap in het gezicht.

Met veel moeite lukte het brandweermensen de man in bedwang te houden. Een aantal agenten schoot te hulp. De man gaf een van hen ook een klap in het gezicht. Terwijl de man naar een politieauto werd gebracht, ging zijn vader zich met de arrestatie bemoeien. Een brandweervrouw die hem probeerde tegen te houden, is verschillende keren door de vader geslagen. Uiteindelijk lukte het de brandweer deze man tot bedaren te brengen.

De 49-jarige man is vastgezet voor verder onderzoek. Zijn vader is niet direct opgepakt, maar wordt binnenkort wel als verdachte gehoord. De mishandelde brandweermensen en de agent hebben aangifte gedaan. Geen van hen hoefde een dokter te zien.

Verdachte mishandeling scheidsrechter vrij

Een van de verdachten van de zware mishandeling van een 21-jarige scheidsrechter uit Leiderdorp komt op vrije voeten. Het gaat om een 15-jarige jongen. De andere verdachte, een 20-jarige man, mag in ieder geval nog negentig dagen worden vastgehouden. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Haag besloten, meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

De scheidsrechter werd een kleine twee weken geleden mishandeld na een vriendschappelijke zaalvoetbalwedstrijd in een sporthal in Leiden. De twee verdachten waren het niet eens met beslissingen van de scheidsrechter, een stagiair van een jongerenwerkorganisatie die voor een avond scheidsrechter was.

Na het laatste fluitsignaal mishandelden ze het slachtoffer. De Leiderdorper kreeg meerdere klappen in zijn gezicht. In het ziekenhuis bleek de kaak van de man op twee plekken te zijn gebroken. De neus van de scheidsrechter was daarnaast zwaar gekneusd.

Voedselbonnen voor arme Britten

Lokale overheden in Groot-Brittannië gaan arme Britten voortaan bonnen voor essentiële levensmiddelen geven in plaats van leningen. De bonnen kunnen onder meer gebruikt worden om voedsel te kopen.

Britten kunnen momenteel nog kleine noodleningen krijgen als ze financieel aan de grond zitten. Deze leningen worden volgende week afgeschaft. De bonnen die daarvoor in de plaats komen kunnen naast voor voedsel onder meer worden gebruikt voor brandstof en elektriciteit. Ook kan er eenmalig een bedrag worden uitgekeerd voor bijvoorbeeld meubels.

Volgens de conservatieve regering van premier David Cameron zal het Britse socialezekerheidsstelsel efficiënter worden door de wijziging.

Groningen wil Faber als hoofdtrainer

Ofschoon hij nog altijd genoemd wordt als nieuwe hoofdtrainer van PSV, ziet FC Groningen in Ernest Faber de ideale opvolger van de vertrekkende Robert Maaskant. Tegenover Voetbal International geeft Faber toe dat de Groningse clubleiding contact heeft gezocht met zijn zaakwaarnemer. Een eerste onderhoud tussen beide partijen is zelfs al achter de rug.

"Groningen heeft met mijn zaakwaarnemer gesproken", vertelt de voormalige verdediger in gesprek met het weekblad. "Maar zover ik weet, heeft Groningen zich nog niet gemeld bij PSV. Misschien doen ze dat nog, maar zolang iets niet concreet is, is het geen optie." Samen met Phillip Cocu wordt Faber gezien als topkandidaat om na afloop van dit seizoen het takenpakket van Dick Advocaat over te nemen als eindverantwoordelijke bij PSV.

Brussel wil ruim 11 miljard extra

In de Europese begroting van 2013 zit een fors gat. De Europese Commissie in Brussel zegt ruim 11,2 miljard euro extra nodig te hebben van de EU-lidstaten om alle rekeningen te kunnen betalen.

"Dit kan niet als een verrassing komen", stelde Europees Commissaris Janusz Lewandowski (Begroting) woensdag. De begrotingen van de afgelopen jaren werden steeds krapper opgesteld, benadrukt de commissaris. Hij spreekt over een sneeuwbaleffect, waarbij rekeningen naar het volgende jaar worden doorgeschoven. Hij verwijt de lidstaten die minder aan Brussel willen overmaken, struisvogelpolitiek.

Lewandowksi benadrukt dat van de benodigde extra miljarden geen cent naar Europese instellingen vloeit. Het geld is uitsluitend nodig om rekeningen te betalen van EU-gesteunde projecten in de lidstaten, bijvoorbeeld op het gebied van infrastructuur of wetenschap.

De lidstaten en het Europees Parlement moeten zich nog uitspreken over het verzoek van Lewandowski.

'Sylvie en Rafael verliezen geld op Cyprus'

Sylvie en Rafael van der Vaart zijn mogelijk een flinke som geld kwijt. De twee hebben ieder een onderneming gevestigd op Cyprus, dat in een financiële crisis verkeert.

Volgens weekblad Privé zijn Sylvie en Rafael miljoenen kwijt omdat ze sinds 2002 ook hun spaargeld op Cyprus stalden. Het management van Sylvie en Rafael laat woensdag weten later op de dag met een verklaring te komen.

Uit het Cypriotische bedrijfsregister blijkt dat Rafa Sports Limited en Sylverie Productions Limited inderdaad gevestigd zijn op het eiland. Hoeveel geld de twee precies kwijt zijn, is niet bekend. Om de bankensector te redden heeft Cyprus met de Europese Unie afgesproken dat mensen en bedrijven met tegoeden boven honderdduizend euro bij moeten dragen aan de redding van het eiland.

"Ik verlaat Ajax niet voor eerste de beste club"

Frank de Boer gaf onlangs al te kennen dat hij Siem de Jong klaar acht voor een stap naar het buitenland en de Ajax-aanvoerder zelf lijkt die mening te delen. Eventuele belangstellenden kunnen zich in de zomer melden bij Ajax.

"Ik wacht rustig af wat er komen gaat, maar misschien is het wel een goed moment voor een volgende stap", vertrouwde de Oranje-international Voetbal International toe. "Met een tweejarig contract levert het Ajax bovendien nog een mooie transfersom op", aldus De Jong, die aangeeft wel een eisenpakket klaar te hebben wat betreft zijn volgende werkgever. "Ik heb geen haast en zal Ajax niet voor de eerste de beste club verlaten."

Mogelijk gaat hij zijn jongere broertje Luuk de Jong achterna richting Duitsland. "De Duitse competitie spreekt me aan en qua spel past het ook wel bij mij. Maar ook Engeland, en in iets mindere mate Spanje en Italië, zijn interessant. Het is vooral belangrijk dat het een club is waar ik een goede kans maak op speelminuten."

Kate Upton wil geen harige kerel

Bekijk jezelf effe in de spiegel: komt je borsthaar boven je overhemd uit en kun je vlechten maken in je schaamhaar, dan maak je geen schijn van kans bij Kate Upton. Het lekkerste wijf van het noordelijk halfrond wil namelijk alleen een kerel die zich intiem scheert.

De rondborstige blondine doet deze ontboezeming in een nieuwe reclamecampagne van Gilette. "Ik wil geen onverzorgde kerel", bekent ze in een spotje. Op de vraag hoe belangrijk een stel kale kloten is, antwoordt ze: "Zeer belangrijk."

In een ander spotje vertelt het 20-jarige fotomodel dat ze een man met een beetje borsthaar wel kan waarderen, 'maar geen man met haar op zijn rug'. Ook heeft ze er geen problemen mee je een handje te helpen bij het scheren der edele delen...

'Ik wil een kale lul!

Ullrich geeft rol in dopingcultuur toe

Jan Ullrich heeft toegegeven dat hij een rol heeft gespeeld in de dopingcultuur in het wielrennen. Een volmondige bekentenis blijft echter uit. "Ieder kan zich wel een beeld vormen van wat er in het verleden in het wielrennen is gebeurd en ik heb daar mijn aandeel in gehad", zegt de Duitse oud-renner woensdag in zijn weblog op Eurosport.

De olympisch kampioen van 2000 is in ieder geval niet van plan in een tv-interview openheid van zaken te geven, zoals eerder onder anderen Lance Armstrong. "Ik heb ervoor gekozen om het voor mijzelf op een rijtje te zetten. Ik wil anderen, die mij tijdens mijn carrière hebben gesteund, niet meeslepen in mijn val."

Ullrich won in 1997 de Ronde van Frankrijk en werd vijf keer tweede in de Tour. Hij werd vorig jaar februari, na gestopt te zijn als wielrenner, voor twee jaar geschorst vanwege het overtreden van de dopingreglementen. Hij zou betrokken zijn geweest bij het bloeddopingschandaal Operacion Puerto. In 2006 werd hij al aan de kant gezet door zijn ploeg T-Mobile.


Ullrich geeft rol in dopingcultuur toe (Foto: Novum)

Top Gun-acteurs in Disney-film Planes

Val Kilmer gaat een stem inspreken voor de animatiefilm Planes. In deze spin-off van Cars verleent de acteur zijn stem aan de straaljager Bravo. Acteur Anthony Edwards is te horen als zijn vriend Echo, schrijft de Amerikaanse krant USA Today. De twee acteurs waren eerder te zien als de stoere F-14-piloten Iceman en Goose in de straaljagerklassieker Top Gun uit 1986.

Andere bekende namen die al voor Planes tekenden, zijn John Cleese, Stacy Keach en Teri Hatcher. Stand-up comedian Dan Cook vertolkt de hoofdrol van Dusty Crophopper, een propellervliegtuigje dat gewassen besproeit maar droomt van flitsende races. Helaas lijdt hij aan hoogtevrees en is zijn metalen frame niet meer wat het geweest is.

Tijdens zijn avonturen ontmoet Dusty twee supersnelle F-18's, de rollen van Kilmer en Edwards, de oude auto Bulldog met de stem van Cleese, en de vorkheftruck Dottie met de stem van Hatcher.

In eerste instantie was het plan om Planes alleen op dvd uit te brengen. Pixar-baas John Lasseter vond bij nader inzien het verhaal toch leuk genoeg voor een bioscoopgang. "Elk voertuig in Cars heeft een eigen persoonlijkheid en ik vind vliegtuigen geweldig omdat je dan dingen kunt laten zien die mensen normaal niet zien", zegt hij. "Er is een enorm potentieel." Lasseter regisseerde Cars en Cars 2 en is uitvoerend producent van Planes.

Planes verschijnt op 9 oktober in de Nederlandse bioscoop.


Top Gun-acteurs in Disney-film Planes (Foto: Novum)

Van Geel: "Je moet ook durven te verkopen"

De ontwikkeling die Feyenoord dit seizoen doormaakt is goed af te lezen aan het aantal Feyenoorders bij Oranje. Ook buitenlandse clubs zijn onder de indruk van de Rotterdammers. Martin van Geel, technisch directeur, merkt dat de interesse in zijn spelersmateriaal zienderogen toeneemt.

Steeds vaker maken topscouts uit alle hoeken van Europa de oversteek naar Rotterdam om de verrichtingen van Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat, Tonny Vilhena en Jordy Clasie te volgen. "Laat ik even vooropstellen dat wij niemand willen en hoeven te verkopen", opent Van Geel tegenover Voetbal International.

"Maar tegelijkertijd hebben we ook te maken met spelers en de interesse van clubs die bereid zijn een som geld te betalen die wij niet kunnen weigeren. Daarom staan wij er relaxed in, je moet ook durven verkopen. Ik heb dat altijd zo gedaan, soms moet je geen nee zeggen, omdat je met het geld dat je krijgt ook weer je eigen elftal kunt versterken."

Van Geel wacht de ontwikkelingen rondom de Feyenoord-talenten met belangstelling af. "Omdat we zo sterk in onze schoenen staan dat we niet overal ja op hoeven te zeggen. Wij willen ons elftal bij elkaar houden, zodat we ons verder kunnen ontwikkelen. Maar als dat niet lukt, is er geen man overboord. Vorig jaar raakten we vier spelers kwijt en wij staan er nu gewoon weer tussen. Daarmee wil ik niet zeggen dat we nu wéér vier spelers laten gaan, maar het zegt ook dat we niet bang hoeven te zijn."

Premier League wil transfermarkt eerder sluiten

Met als doel om de competitie eerlijker te maken overweegt de Premier League de deuren van de zomerse transfermarkt eerder te sluiten.

Clubs uit de Premier League willen de integriteit van de competitie vergroten door het eerder sluiten van de transfermarkt en hebben een verzoek daartoe ingediend bij de hoofden van de competitie. Voorwaarde is dat het initiatief Europa-breed gedragen wordt, zo weet Goal.com.

Het is de bedoeling dat de transferwindow vooruitgeschoven wordt tot de start van de competitie. Dat zou betekenen dat clubs hun selecties 23 dagen eerder op orde moeten hebben, aangezien de aankomende twee seizoenen van start gaan op respectievelijk 9 en 8 augustus. De Premier League heeft het overkoepelende orgaan van Europese competities gevraagd om uit te zoeken of die behoefte breed gedragen wordt. Volgens bronnen bevindt het idee zich vooralsnog in de verkennende fase.

Bad Ass krijgt vervolg

De makers van de actiefilm Bad Ass zijn bezig met een vervolg. Danny Trejo, bekend van Machete en vele films van Quentin Tarantino, speelt wederom de hoofdrol, naast Patrick Fabian, bekend van The Last Exorcism. Craig C. Moss gaat weer regisseren en schrijft wederom het scenario, laat filmsite Bloody Disgusting weten.

Waar Bad Ass 2 over moet gaan, is nog onbekend. De eerste film ging over een keiharde Vietnamveteraan die tijdens een busrit een oude man redt die wordt lastiggevallen door een paar opgeschoten jongens. Een medepassagier neemt de matpartij op zijn mobiele telefoon op en plaatst het filmpje op internet, waarna de veteraan een internationale held wordt en alom bekendstaat als 'Bad Ass'. Als een vriend wordt vermoord en de politie niets lijkt te ondernemen, neemt hij het recht in eigen hand.

Het scenario van de eerste film was gebaseerd op een echt filmpje op YouTube, dat in 2010 een ware internetrage werd. In het filmpje valt een man op een bus zijn medereizigers lastig. Hij komt uiteindelijk bij een veel oudere man die geen zin blijkt te hebben in zijn gezeur en hem onomwonden een bloedneus slaat. De maker van het filmpje volgt de vigilante man naar buiten om hem te interviewen, waarna blijkt dat hij een 67-jarige Vietnamveteraan is.


Bad Ass krijgt vervolg (Foto: Novum)

UFC-kampioen St. Pierre schurk in Captain America 2

Georges St. Pierre heeft een rol in de superheldenfilm Captain America: The Winter Soldier. De Canadese kampioen weltergewicht van de UFC speelt Batroc the Leaper, schrijft filmsite Latino Review. Batroc is een nietsontziende huurling met een verleden in het Vreemdelingenlegioen en is een expert in savate, een Franse vorm van kickboksen.

De 31-jarige St. Pierre was al driemaal eerder op het witte doek te zien. Hij vertolkte bijrollen in de actiefilms Never Surrender, Hell's Chain en Death Warrior, die allemaal in 2009 verschenen.

Captain America: The Winter Soldier pakt het verhaal op waar The Avengers is geëindigd. Zijn alter ego Steve Rogers probeert nog altijd grip te krijgen op de moderne wereld. Hij komt weer in contact met James 'Bucky' Barnes, een oude vriend met wie hij nog tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de nazi's heeft gevochten. Barnes is echter gehersenspoeld en blijkt inmiddels een Russische huurmoordenaar, bekend als de Winter Soldier.

Hoe Batroc zich in dit verhaal laat gelden is nog onbekend. Captain America: The Winter Soldier verschijnt volgend jaar april in de Nederlandse bioscoop.


UFC-kampioen St. Pierre schurk in Captain America 2 (Foto: Novum)

Thor-acteur doet verdwijntruc in Muppets-film

Tom Hiddleston heeft een rol in de nieuwe Muppets-film Muppets... Again! De 32-jarige Londenaar speelt The Great Escapo, waarmee hij waarschijnlijk een soort Houdini-achtig personage gestalte geeft. Dat valt te lezen op de officiële Muppetsblog Muppets Henson. Hiddleston is vooral bekend als de slinkse Noorse god Loki, de sinistere broer van Thor uit de films van stripgigant Marvel.

In Muppets... Again! worden de Muppets tijdens hun wereldtournee geconfronteerd met een juwelendief die zich voordoet als Kermit de Kikker. Naast Hiddleston zijn onder anderen Ricky Gervais, Tina Fey en Ray Liotta in de film te zien.

De opnames voor Muppets... Again! zijn al aan de gang. De film komt volgend jaar op 14 april in de Nederlandse bioscopen. Fans van Loki hoeven minder lang te wachten. Hiddleston is weer als Loki te zien in Thor: The Dark World, die op 30 oktober in Nederland verschijnt.


Thor-acteur doet verdwijntruc in Muppets-film (Foto: Novum)

Hansma: "Willen van Rajiv zelf zijn verhaal horen"

Rajiv van La Parra maakte zich vorige week schuldig aan rijden onder invloed. Tot overmaat van ramp veroorzaakte de aanvaller van sc Heerenveen een aanrijding.

Johan Hansma, technisch directeur bij de Friezen, kan die actie allerminst waarderen. "Natuurlijk zijn we ervan geschrokken", zegt de beleidsbepaler in gesprek met Voetbal International. "Rajiv kwam zelf gelukkig met de schrik vrij en bracht ons zelf vorige week op de hoogte."

"Vervolgens moest hij zich melden bij Jong Oranje, dus tot een goed gesprek is het nog niet gekomen", vervolgt Hansma, die benadrukt dat sc Heerenveen de misstap van Van La Parra niet zomaar voorbij zal laten gaan. Een reprimande lijkt deze week te volgen. "Donderdag is hij weer terug en dan gaan we zeker met elkaar om de tafel zitten. Het is duidelijk dat deze actie niet slim is, maar we willen van Rajiv zelf graag de hele versie van het verhaal horen."

Nieuwe heidebrand op Veluwe

Op de Veluwe is woensdag een nieuwe heidebrand uitgebroken. Deze keer woedt de brand bij Hoenderloo, ten zuidwesten van Apeldoorn. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland kon niet direct zeggen hoe groot de brand is.

Het vuur werd rond het middaguur ontdekt. Het is de derde brand op de Veluwe sinds zondag. De brand die zondag woedde, nabij Radio Kootwijk, was aangestoken. Bij die brand zijn sporen van brandstichting gevonden, zei een brandweerwoordvoerder dinsdag. Ook een brand die maandagnacht woedde is mogelijk aangestoken.

In Gelderland en Utrecht geldt code oranje vanwege een verhoogd risico op natuurbranden. Dat houdt onder meer in dat brandweerlieden in vliegtuigjes over natuurgebieden vliegen om beginnende branden sneller op te merken. Door de droogte van de afgelopen tijd kan een brand zich snel uitbreiden.

Dode bij zware aardbeving Taiwan

Bij een zware aardbeving in Taiwan is woensdag een persoon om het leven gekomen. Negentien raakten gewond. Door de aardbeving, die volgens de Taiwanese meteorologische dienst een momentmagnitude van 6,1 had, schudden gebouwen op hun grondvesten.

Het epicentrum van de beving lag bij de plaats Nantou, op het platteland, en kon op heel het eiland worden gevoeld. De beving had plaats op een diepte van vijftien kilometer, relatief dicht bij het aardoppervlak, aldus de Amerikaanse geologische dienst USGS. In de hoofdstad Taipei zwaaiden gebouwen heen en weer. Delen van de hogesnelheidslijn op het eiland werden gesloten, zodat kan worden bekeken hoe ernstig de schade is.

Het dodelijke slachtoffer van de beving was een 72-jarige vrouw. Ze overleed toen een tempelmuur instortte en bovenop haar viel. De negentien gewonden vielen vooral door vallend puin.

In 1999 had in Nantou ook een aardbeving plaats. Deze had een kracht van 7,6 en meer dan 2300 mensen vonden hierbij de dood.

Nicolette Kluijver droomt van leven op boerderij

Nicolette Kluijver vertrekt graag naar het platteland. De 28-jarige presentatrice woont momenteel met haar man Joost en dochter Isabella in Amsterdam Oud-Zuid. "Ik heb het hier naar mijn zin, maar het is niet helemaal mijn wereld", bekent Kluijver in het AD.

Ze voelt zich meer een 'dorps meisje'. "Uiteindelijk wil ik wel lekker buiten de stad op een boerderij belanden. Maar dan moet ik Joost natuurlijk ook mee zien te krijgen."

Nicolette beviel in oktober van haar dochter en bekent dat ze veranderd is door het moederschap. "Voor mijn werk heb ik best gevaarlijke dingen gedaan, die ik nu niet meer zou doen", vertelt ze. "Met een doorgedraaide dopedealer in een auto gaan zitten, om vervolgens met 180 kilometer per uur tegen het verkeer in te rijden. Met zo'n kleine thuis doe je dat niet meer zo snel."

UCI erkent dopingakkoord niet

De UCI is niet van plan zich per se te houden aan het dopingakkoord in de Nederlandse wielerwereld. Volgens de internationale wielerunie worden de disciplinaire instanties niet gebonden, meldt een woordvoerder woensdag aan de NOS. Met het akkoord kunnen renners die dopinggebruik van voor 2008 opbiechten rekenen op lagere straffen.

De Nederlandse ploegen, de wielerbond KNWU en de Dopingautoriteit kwamen in januari een dopingakkoord overeen. Medewerkers en renners moesten in een verklaring van gedrag onder meer openheid van zaken geven over hun mogelijke dopinggebruik. Als een renner voor 1 april zijn fouten opbiecht, dan kan hij volgens het akkoord rekenen op een straf van zes maanden in plaats van een of twee jaar. De UCI weigert zich daar nu echter direct bij neer te leggen.

Geen strafonderzoek naar Co Verdaas

Het Openbaar Ministerie stelt geen strafrechtelijk onderzoek in naar oud-staatssecretaris van Economische Zaken Co Verdaas (PvdA). Dat heeft het OM woensdag laten weten.

De PVV in Gelderland had aangifte gedaan tegen Verdaas, omdat die in zijn tijd als gedeputeerde in die provincie sjoemelde met declaraties van reiskosten. Verdaas declareerde reizen tussen Nijmegen en Arnhem, terwijl hij feitelijk reisde tussen Zwolle en Arnhem.

Het OM stelt dat Verdaas niet zorgvuldig genoeg heeft gehandeld en wijst erop dat hij om die reden is afgetreden als staatssecretaris. "Gelet op deze omstandigheden is vervolging voor deze in beginsel strafbare feiten niet opportuun en vindt het OM strafrechtelijk onderzoek niet zinvol", meldt het OM in een verklaring.

Marlies Dekkers dolblij met succes gouden bh

Marlies Dekkers is erg blij dat haar gouden bh het internationaal goed doet. Onder meer zangeres Nicole Scherzinger en actrice Kat Graham hebben de deels gouden bustehouder gedragen. "Waanzinnig", reageert de ontwerpster in het AD.

Dekkers is niet van plan om meer dan vierhonderd exemplaren op de markt te brengen. "Meer is, vanwege het ingewikkelde, tijdrovende en kostbare productieproces, onmogelijk", vertelt ze. "Zou ik er meer laten maken, dan krijgt een deel van mijn personeel zeker een zenuwinzinking."

Er is nog steeds belangstelling voor de bh, die Golden Karo wordt genoemd. Maar Dekkers laat zich niet ompraten. "Er is nog een wachtlijst met supersterren die de Karo ook willen, maar die zal ik moeten teleurstellen."

Dekkers geeft toe dat de Golden Karo niet de meest comfortabele bh is. "Een gewone bh voelt natuurlijk lekkerder. Wie dit aan wil, zal qua draagcomfort een veertje moeten laten."

CDA doet niet mee aan tussenformatie

Het CDA is niet van plan aan te schuiven bij een eventuele tussenformatie. Dat zegt CDA-leider Sybrand van Haersma Buma woensdag in een interview met het tv-programma Eenvandaag. "Dat zie ik absoluut niet gebeuren", zegt Buma.

Het CDA is bereid steun te geven aan 'overtuigende voorstellen' van het kabinet, maar wil niet aanschuiven bij onderhandelingen over uitbreiding van de coalitie en een aangepast regeerakkoord. "Dan zou er opnieuw moeten worden begonnen. Dat station is gepasseerd. Instappen is niet aan de orde, absoluut niet."

Over de mogelijkheid van een tussenformatie wordt de laatste tijd volop gespeculeerd. Door de coalitie uit te breiden zouden VVD en PvdA zich kunnen verzekeren van een meerderheid in de Eerste Kamer.

D66-senator Roger van Boxtel noemde een tussenformatie afgelopen weekend 'niet onverstandig'. D66-leider Alexander Pechtold verklaarde een dag later echter dat een tussenformatie 'absoluut niet aan de orde' was.


CDA doet niet mee aan tussenformatie (Foto: Novum)

FOK!filmtips van de dag: Machete

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

In de plaats Dark City, in het broeierige Texas in Zuid-Amerika, heeft de gemaskerde boef Jim Parasijt, die tevens een illegale whiskystokerij runt, het plan opgevat om de hele wereldbevolking te verkleinen met een magisch Indiaans verkleinpoeder. Zo kan hij zelf de grootste worden. De Texas Rangers onder leiding van Ranger Tom, die de orde moeten handhaven, zijn inmiddels in een hinderlaag gelokt. Verkleind door het magische poeder heeft Parasijt hen in lege whiskyflessen gestopt. Maar Ranger Tom is niet voor niets de leider. Hij slaagt erin zijn fles uit evenwicht te brengen en in een houten kist te laten tuimelen die voor Europa bestemd is.

Een geweldig spannend avontuur volgt. Want met de beetje onhandige leiding en speurzin van Lambik, de slimheid van Suske en Wiske, de superkracht van Jerommeke, de nuchterheid van Tante Sidonia en niet te vergeten Wiske's pop Schanulleke en de pietere hond Thomas moet het lukken om de wereld te behoeden voor een ramp. Suske en Wiske & de Texas Rakkers om 15.30 uur op Nederland 3.

De in Londen woonachtige belegger en hot shot Max Skinner, gespeeld door Russell Crowe, verhuist naar de Provence om een kleine wijngaard, die hij onlangs van zijn overleden oom heeft geërfd, te verkopen. Het is zijn bedoeling het erfgoed zo snel mogelijk van de hand te doen om zo ook zijn verleden voorgoed achter zich te laten. De realiteit blijkt echter anders uit te pakken dan hij zich dat had voorgesteld. Hij wordt langzaam maar zeker verliefd op het land en op een mooie dame. Naast Crowe zijn er rollen voor Marion Cotillard, Abbie Cornish, Albert Finney en Freddie Highmore.

A Good Year is de tweede samenwerking tussen Russell Crowe en Ridley Scott. In tegenstelling tot wat je van ze gewend bent, zit deze film vol slapstick en romantiek. Om 20.30 uur op RTL8.

Filmmaker Robert Rodriguez staat al garant voor vette actie, maar met Machete gaan hij helemaal los. Naast Danny Trejo als titelheld schitteren onder anderen Jessica Alba, Robert De Niro,Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Lindsay Lohan en Don Johnson in deze absurde film die is gebaseerd op de enorm populaire neptrailer uit Grindhouse.

Machete is een losgeslagen voormalige Mexican Federale die zijn naam ruimschoots verdiend heeft met het hanteren van kapmessen. Nu zoekt hij werk in Amerika, nadat hij is gebruikt door de Mexicaanse drugslord Torrez. Machete twijfelt dan ook niet lang over een klus om de corrupte senator McLaughlin om te leggen. Maar als blijkt dat hij weer in een val is getrapt moet hij opnieuw op de vlucht. Hij krijgt hulp van een stel outlaws, waaronder de bikkelharde Luz, de anders zo brave douanebeambte Sartana, de gewapende priester Benito en zelfs April, de dochter van zijn grote vijand. Om hen heen groeit een klein leger aan illegalen, totdat de jacht geopend kan worden op iedereen die hem ooit dwars zat. Om 22.30 uur op RTL7.


Je kan ook naar één van deze films kijken Solomon Kane, How to Lose a Guy in 10 Days, Ghosts of Girlfriends Past, Deathlands of White Mischief.

Paasvuren verboden vanwege droogte

In drie gemeenten in Friesland en Gelderland mogen dit weekeinde geen paasvuren worden aangestoken. De risico's zijn vanwege de aanhoudende droogte te groot, vinden de gemeenten.

In de Gelderse gemeente Lochem kunnen zondag zes van de elf paasvuren niet doorgaan. Bij andere paasvuren in de gemeente is de afstand tot de natuur en gebouwen met een rietkap volgens de gemeente groot genoeg. In het gebied geldt code oranje voor natuurbrandgevaar, wat inhoudt dat er een vergroot risico is op een snel uitbreidende natuurbrand. Als code rood van kracht wordt, mogen helemaal geen paasvuren meer worden aangestoken.

In het Friese Ooststellingwerf, waar nog code geel geldt, gaan tien paasvuren niet door. In Weststellingwerf gaat het om zes vuren. De houtstapels die al zijn opgebouwd mogen niet groter worden gemaakt. Op de gemeentesite van Weststellingwerf wijst burgemeester Gerard van Klaveren erop dat er in het afgelopen weekeinde al enkele heidebrandjes in de regio waren. "Een klein vonkje is al voldoende om brand te veroorzaken."

De Friese gemeenten beloven het bij de plaatselijke organisatoren aan te geven als de paasvuren op eerste paasdag alsnog kunnen worden aangestoken. In Lochem wordt bekeken of de paasvuren maandag alsnog kunnen worden aangestoken. Als het dan niet kan, zijn de twee daarna volgende weekeindes nog een optie. Als het al die tijd te gevaarlijk blijft, wordt bekeken of het nog verantwoord is een later moment te kiezen.

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland waarschuwt op zijn site dat door paasvuren natuurbranden kunnen ontstaan. ?Zeker in droge periodes is extra waakzaamheid geboden.? Stoken in de open lucht is in principe verboden, maar gemeenten kunnen een tijdelijke ontheffing verlenen voor bijvoorbeeld het aansteken van paasvuren. Het verschilt per gemeente of paasvuren tijdens een droge periode worden toegestaan.

'Gemeente moet vuurwerkvrije zone kunnen aanwijzen'

Gemeenten moeten vuurwerkvrije gebieden kunnen aanwijzen. Daarvoor pleiten vijftien lokale fracties van GroenLinks woensdag in hun rapport over vuurwerkoverlast.

Eerder stelden de fractie al dat de afsteektijd moet worden ingekort. Dat mag nu op 31 december vanaf 10.00 uur. Het 'ongelimiteerd mogen afsteken van vuurwerk' op een doordeweekse dag gaat volgens de fracties niet samen met mensen die gewoon naar hun werk moeten of boodschappen willen doen.

Ook zou de verkooptijd moeten worden ingekort. Voor de afgelopen jaarwisseling kon dat vanaf 27 december, waardoor veel mensen het hele daaropvolgende weekeinde werden geteisterd door vuurwerk dat illegaal werd afgestoken. Gemeenten zouden meer bevoegdheden moeten krijgen, onder meer bij het bepalen vanaf wanneer vuurwerk mag worden verkocht of afgestoken.

Bij het meldpunt kwamen volgens de fracties bijna tachtigduizend klachten binnen. Eerder was sprake van 82 duizend meldingen, maar daar zaten ook dubbelingen en klachten over het meldpunt zelf bij.

Onder de klagers zijn onder meer mensen met autistische kinderen die door de knallen epileptische aanvallen krijgen, veteranen bij wie de knallen herinneringen aan beschietingen oproepen en mensen die door het vuurwerk niets meer hebben aan hun hulphond of blindegeleidehond. De GroenLinksfractie in de Tweede Kamer stemde eind vorig jaar nog tegen een vuurwerkverbod van de Partij voor de Dieren, de fractie vindt namelijk dat dit lokaal moet worden geregeld.

"Bij Ajax maakt Tuyp er ook vijftien"

Jack Tuyp wil FC Volendam komende zomer verlaten. De ervaren spits vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zijn trainer Hans de Koning denkt dat Tuyp overal zal slagen.

"Zet Jack bij Ajax op de plek van Kolbeinn Sigthórsson neer en hij maakt er ook vijftien", zegt De Koning in gesprek met het Noordhollands Dagblad. "Hij verdient gewoon een goede transfer, misschien in het buitenland, ja. Kan hij nog wat geld binnenhalen. Ik heb het al eens gezegd: dat moet ik zelf ook over een paar jaar doen. Ik heb als speler het Bosman-arrest gemist, dus ik moet ook nog flink aan de bak om iets te verdienen."

Tuyp maakte dit seizoen al 23 doelpunten. Het zal voor FC Volendam dan ook niet meevallen om een goede vervanger te vinden. "In de technische driehoek – Wim Kwakman, Richard Stricker en ik – zijn we al sinds november, december bezig met zijn opvolging. En vind maar eens zo iemand. Ik had vorig jaar bij Helmond Sport Quekel en Grabovac. Prima spitsen, maar met Jack erbij waren we kampioen geworden", besluit De Koning.

IOC behoudt vertrouwen in Rio ondanks problemen

Het internationaal olympisch comité IOC houdt alle vertrouwen in de voorbereidingen van Rio de Janeiro op de Olympische Spelen van 2016. Dinsdag werd bekend dat het pas zes jaar oude atletiekstadion Joao Havelange tijdelijk gesloten is vanwege problemen met het dak. Het IOC houdt nauw contract met de organisatie van de Spelen.

"Er is nog 3,5 jaar te gaan tot Rio 2016. Wij zijn er zeker van dat alles tegen die tijd gereed is", laat een woordvoerder van het IOC weten. Joao Havelange fungeert momenteel als belangrijkste voetbalstadion vanwege de renovatie van het Maracana stadion.

Eerder werd al bekend dat de verbouwing van Maracana meer tijd gaat kosten. Dat stadion, waar de openings- en sluitingsceremonie moet worden gehouden, zal eind april weer open gaan, vier maanden later dan gepland.

Messi: "Vreselijk om op deze hoogte te voetballen"

Argentinië heeft in de WK-kwalificatie niet weten te winnen van Bolivia. Lionel Messi had veel moeite met het spelen op 3600 meter hoogte.

De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Marcelo Moreno. Via Ever Banega pakte Argentinië nog een punt. Sterspeler Messi kwam amper uit de verf. Hij had veel moeite met het spelen op grote hoogte.

"Het is vreselijk om op deze hoogte te voetballen. Dus ik denk dat een gelijkspel een prima resultaat voor ons is", zei Messi na afloop. "Iedere keer als je even aanzet heb je weer tijd nodig om te herstellen." Messi was niet de enige die moeite had met de hoogte. "Sommige spelers hadden hoofdpijn en andere voelden zich duizelig. Maar met mij was er op dat gebied niets mis."

Argentinië gaat nog altijd aan de leiding in de WK-kwalificatie met 24 punten uit elf wedstrijden. "Er komen nu twee belangrijke wedstrijden aan. De wedstrijden tegen Colombia en Ecuador worden interessant."

'Je genen zijn niet van jou'

Terwijl de EU je spaargeld inpikt, de banken je huis onteigenen en de overheid een flink deel van je loon opeist, kun je je troosten met één gedachte: je lichaam is nog steeds van jou. Helaas blijkt dat dus ook niet zo te zijn. Onderzoekers van Cornell Medical College stellen namelijk dat je genen al lang en breed volledig gepatenteerd zijn.

Ze keken daarbij zowel naar de lange als naar de korte fragmenten van de DNA-keten. Patenten op de lange fragmenten, die vaak gehele genen beslaan, hebben in totaal zo'n 41% van de menselijke genetische code afgeschermd. Dat betekent dat het inbreuk op het patent zou zijn om ook maar op zoek te gaan naar die fragmenten.

De korte fragmenten zijn nog problematischer. Doordat ons DNA uit een relatief klein aantal varianten bestaat - combinaties van de nucleotiden A, C, G, en T - worden met een patent op een klein fragment meerdere delen uit ons DNA verboden gebied. De onderzoekers rekenden uit dat zo'n 91% tot een volle 100% van onze genen op die manier gepatenteerd is.

Ze deden het onderzoek in het kader van een rechtszaak die op 15 april aan het Amerikaanse Hooggerechtshof dient. Daarin verdedigt een bedrijf niet alleen een patent op de BRCA1- en BRCA2-genen, die een rol spelen bij borst- en eierstokkanker, maar ook op delen van de genen die zo kort zijn als 15 nucleotiden.

De onderzoekers ontdekten dat alleen al korte fragmenten uit het BRCA1 ook voorkomen in zo'n 689 menselijke genen, waarvan de meeste niets te maken hebben met borst- of eierstokkanker. Wel spelen 19 van de genen een rol bij andere vormen van kanker, maar ook bij de werking van het hart en de ontwikkeling van de hersenen.

Hoofdonderzoeker dr. Christopher E. Mason legt zelf uit wat er op het spel staat in de rechtszaak: "Dit betekent dat, als het Hooggerechtshof de huidige dekking van de patenten bevestigt, geen enkele arts of onderzoeker het DNA van deze genen kan onderzoeken bij hun patiënten en er kunnen geen tests of medicijnen ontwikkeld worden op basis van de genen, zonder inbreuk te maken op het patent."

Mason vertelt verder: "Als deze patenten nageleefd worden, gaat onze genetische vrijheid verloren. Juist nu we het tijdperk van de gepersonaliseerde zorg binnentreden, leven we ironisch genoeg in het meest restrictieve tijdperk voor de genetica."

Hij waarschuwt ook voor de gevolgen voor de patenthouders zelf, mocht het Amerikaanse Hooggerechtshof in hun voordeel beslissen. Veel korte fragmenten komen namelijk voor in meerdere patenten. Patenten van verschillende bedrijven zullen dan hetzelfde stukje genen opeisen.

Plants vs Zombies 2 vooruitgeschoven

Het strategische spel Plants vs Zombies 2 is grofweg twee maanden uitgesteld. De game, die oorspronkelijk gepland stond voor de lente, moet nu in het begin van de zomer verschijnen voor onder meer iPhone. Dat heeft Electronic Arts bekendgemaakt. Het spel is een direct vervolg op Plants vs Zombies, dat in 2009 verscheen.

Plants vs Zombies is een strategisch spel waarbij een huis met behulp van planten verdedigd moet worden tegen aanvallen van zombies. De game verscheen in 2009 voor de pc en Mac, maar werd pas echt een hit toen het een jaar later speelbaar was op  iPad en iPhone. Binnen negen dagen werd het spel driehonderdduizend keer verkocht, wat een miljoen dollar opleverde.

Het is niet bekend op welke manier Plants vs Zombies 2 verschilt van zijn voorganger. Naast het vervolg is ook het Facebook-spel Plants vs Zombies Adventures in de maak. Dit spel voegt meer locaties, zombies en planten toe. Gamers kunnen elkaar in het spel dwarszitten door bijvoorbeeld een aantal zombies naar elkaar te sturen.


Plants vs Zombies 2 vooruitgeschoven

Koeman: "Ook zonder Pellè kunnen we winnen"

Ronald Koeman heeft vertrouwen in een goed resultaat tegen sc Heerenveen. De coach moet het zonder Graziano Pellè stellen. "Ook zonder Graziano Pellè zal er een Feyenoord staan dat moet kunnen winnen", zegt Koeman over het gemis van zijn topscorer. 

De Italiaan ontving in het thuisduel met FC Utrecht zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daarom geschorst tegen de Friezen. "Wij doen mee om de titel en als we dat willen blijven doen, moeten we winnen in Heerenveen. Elke ploeg die bovenin punten laat liggen, doet meteen een stap terug. Dat willen wij voorkomen", vervolgt Koeman zijn verhaal tegen Voetbal International. Feyenoord doet nog altijd goed mee om de titel in de Eredivisie. De ploeg heeft na 27 speelronden op 56 punten, één minder dan koploper Ajax.

Agent gebeten door man met hiv

Een agent is in Rotterdam in zijn hand gebeten door een man die mogelijk hiv-positief is. Het incident vond dinsdag rond 15.30 uur plaats op de Oppenheimstraat, meldt de politie woensdag.

De 21-jarige verdachte was door een ruit in zijn woning gevallen en bloedde hevig. Hij werd buiten behandeld door medewerkers van de GGD. Toen de politie arriveerde ging hij door het lint. De Rotterdammer schopte en sloeg om zich heen en toen agenten hem in bedwang probeerden te krijgen beet hij.

De agent is naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De Rotterdammer is aangehouden en zit vast.

Duitsland pal achter Dijsselbloem

Duitsland staat achter minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën als voorzitter van de eurogroep. Er wordt niet aan zijn stoelpoten gezaagd.

Dat is woensdag van diplomaten in Brussel vernomen. Zij sluiten niet uit dat er in andere landen wellicht meer onvrede is over het optreden van Dijsselbloem als leider van de vergaderingen van ministers van Financiën van de 17 eurolanden.

Dijsselbloem oogstte in ieder geval in bepaalde media een storm van kritiek na uitlatingen over de crisis in Cyprus. De berichtgeving leidde maandag tot een korte, heftige reactie van de financiële markten.

De woordvoerster van Dijsselbloem liet desgevraagd weten dat de minister de afgelopen dagen niet heeft overwogen en ook nu niet overweegt af te treden als voorzitter van de eurogroep.

Buitenlandse interesse in Waterman

Boy Waterman is onder trainer Dick Advocaat dit seizoen eerste doelman van PSV. Of hij ook volgend seizoen nog in Eindhoven keept is nog maar afwachten. De Nederlandse sluitpost heeft zich namelijk in de kijker gespeeld van enkele clubs uit het buitenland.

Met een aflopend contract op zak lijkt het er op dat Waterman bezig is aan zijn laatste maanden bij PSV. "Afgelopen winter was er al een club concreet, maar PSV weigerde medewerking", zegt zijn zaakwaarnemer Rodger Linse tegenover Voetbal International. "Die club en nog een paar anderen hebben nog steeds belangstelling voor Boy."

Waterman begon het seizoen als tweede doelman achter de Poolse internatoinal Przemyslaw Tyton, maar keepte hem al snel uit de basis. Of de Pool volgend seizoen nog in Eindhoven speelt lijkt eveneens onwaarschijnlijk. De Eindhovenaren zullen de verhuurde Jeroen Zoet terughalen, terwijl Tyton ontevreden is met zijn rol als tweede doelman.

NOS heeft rechten EK2016 binnen

Het Europees kampioenschap voetbal van 2016 in Frankrijk zal exclusief worden uitgezonden door de NOS. De publieke omroep heeft alle uitzendrechten bemachtigd voor de eindronde. Deze rechten gelden voor TV, radio en (mobiel) internet. Het EK 2016 zal het eerste EK zijn dat met 24 landen gespeeld gaat worden, voorheen deden er zestien landen mee. 

Het EK van 2016 zal plaats hebben van 10 juni tot en met 10 juli. De NOS heeft ook al de rechten binnen voor de Olympische spelen in dat zelfde jaar. "Het uitzenden van grote sportevenementen als het EK voetbal blijft, ook in de moeilijke jaren die voor ons liggen, topprioriteit voor de NOS en de publieke omroep. Letterlijk heel Nederland kijkt, luistert en leeft mee tijdens zo'n groot evenement", aldus algemeen directeur Jan de Jong.

"Oranje en het voetbal is van ons allemaal. Alleen door sport blijft de publieke omroep ook echt breed en ook echt van iedereen. In 2016 vier weken topvoetbal kijken, zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen als consument, zou wel eens een zeldzaamheid kunnen worden."

Nieuwe meldingen seksueel misbruik

Sinds de oprichting van het nieuwe meldpunt voor seksueel misbruik in oktober zijn 721 gesprekken gevoerd. Ook heeft het meldpunt meer dan tweehonderd e-mails ontvangen. Dat heeft staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) woensdag gezegd tijdens een debat over het rapport van de commissie-Samson over seksueel misbruik in overheidsinstellingen.

Het aantal meldingen dat binnenkomt houdt gelijke tred met de publiciteit die er rond het onderwerp is, zei Van Rijn. Na de eerste negen weken sinds de oprichting stond de teller op vijfhonderd meldingen, schreef het kabinet in december. Het meldpunt biedt een luisterend oor en begeleidt slachtoffers naar de juiste instanties. Ook wordt hulp geboden bij het doen van aangifte.

De Tweede Kamer is nog niet tevreden over de hulpverlening aan slachtoffers, bleek tijdens het debat. Partijen hekelden vooral de gebrekkige toegang van slachtoffers tot hun dossiers. "Slachtoffers hebben het recht om hun dossiers te zien", zei Vera Bergkamp (D66). En volgens Brigitte van der Burg (VVD) valt er nog een wereld te winnen als het gaat om de erkenning van slachtoffers door de verschillende instanties. Ook waren er vragen over de regelingen voor schadevergoedingen.

Van Rijn erkende dat er nog veel werk moet worden verzet. "De commissie-Samson is klaar, maar wij nog lang niet." Hij zei dat slachtoffers 'nooit' mag worden geweigerd om hun dossiers in te zien. De bewindsman gaat er scherp op toezien dat dit ook gebeurt. Ook moeten zij 'maximale toegang' tot de archieven krijgen. Dat is 'ongelooflijk belangrijk'. Dat kan ook helpen bij de erkenning, zei Van Rijn.

De commissie onder leiding van Rieke Samson concludeerde dat jongeren in instellingen tweeënhalf keer meer misbruik rapporteren dan andere jongeren. Het kabinet maakte eerder al excuses aan de slachtoffers en is nu bezig de noodzakelijke verbeteringen in de jeugdzorg door te voeren.

Samson zei ruim een maand geleden dat de overheid echter weinig doet sinds het verschijnen van haar rapport. Het kabinet zou een bestuurlijk zwaargewicht moeten benoemen om vaart te zetten achter de aanbevelingen van haar commissie. Het ontbreekt nu aan overzicht en aansturing op het departement van de staatssecretaris, zei ze in Trouw.

Van Rijn zei dat het met name Jeugdzorg is die aan de slag moet met een groot aantal aanbevelingen en moet zorgen voor een cultuuromslag. Daarnaast heeft hij een werkgroep benoemd onder leiding van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan die toeziet op de uitvoering van de aanbevelingen. Die fungeert als 'buitenboordmotor' en stuurt bij als het nodig is.

Of er een bestuurlijk zwaargewicht moet komen, is verder aan de lotgenotenorganisaties, zei Van Rijn. De staatssecretaris is daarbij 'altijd bereid' om mee te denken en hen te ondersteunen.

Staatssecretaris van Justitie Fred Teeven (VVD) zei dat het nog even duurt voordat de regelingen voor schadevergoeding van kracht worden. Dat heeft er onder meer mee te maken dat bij Jeugdzorg nog een aantal zaken moet worden geregeld. Wel zullen de slachtoffers goed worden geïnformeerd over de regelingen, aldus Teeven.

Barça helpt Ajacied Klaassen bij blessure

Ajax-middenvelder Davy Klaassen kampt met een liesblessure waardoor hij al maanden buitenspel staat. FC Barcelona werkt mee aan zijn herstel.

Vanwege de goede band tussen Ajax en Barça wordt Klaassen een keer per week in Barcelona geholpen aan zijn liesblessure. De afgelopen maand is hij iedere week naar Barcelona afgereisd om zich daar te behandelen. Dat meldt Voetbal International. De Spaanse grootmacht heeft een 'liesspecialist' in huis die Klaassen aan een beter herstel kan helpen.

Klaassen liep zijn blessure al vroeg in het seizoen op en richt zich op volgend seizoen. Zijn laatste wedstrijd die hij voor Ajax speelde was op 25 augustus 2012. Toen speelde hij een kwartier mee tegen NAC Breda. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen hoopt hij weer aan te sluiten bij de selectie van Frank de Boer.

Nachtwacht terug naar eigen zaal

De Nachtwacht is woensdagochtend na ruim negen jaar teruggebracht naar zijn eigen zaal in het Rijksmuseum. De verhuizing van het meesterwerk van Rembrandt naar het hoofdgebouw van het museum begon om 11.00 uur.

Het 4,54 meter brede en 3,79 meter hoge schilderij weegt ongeveer 170 kilo. Het meesterwerk is voor de verplaatsing eerst in een houten frame geplaatst, en vervolgens in een speciale beschermhoes gezet die de temperatuur en luchtvochtigheid reguleert. De hoes weegt driehonderd kilo.

Het bijna vijfhonderd kilo zware geheel wordt vanaf de Philipsvleugel, die de afgelopen jaren geopend was toen de rest van het museum werd verbouwd, op een speciale kar richting het hoofdgebouw gereden. Rond het middaguur wordt het schilderij omhoog getakeld, het Rijksmuseum in. De politie ziet toe op het transport. De omgeving is afgesloten voor publiek.

De verplaatsing geldt als symbolisch sluitstuk van de verhuizing, die in september begon. Vijftig museumwerkers zijn sindsdien bezig het museum in te richten met achtduizend voorwerpen, waarvan De Nachtwacht een van de laatste is. Het Rijksmuseum wordt op 13 april heropend door koningin Beatrix.

De Nachtwacht werd eind december 2003 overgebracht naar de Philipsvleugel. Het was de derde keer dat het doek het museum verliet. De laatste keer was in 1939.

The Croods

Nicolas Cage was ooit een zeer gerespecteerd acteur met titels als Adaptation. en Face/Off op zijn naam, maar het is weer even geleden dat de Amerikaan in een echt goede film speelde. Hersenloze actiefilms als Stolen, Seeking Justice en Drive Angry leveren je zelden tot nooit grote filmprijzen op. Dus maakte hij een verstandige beslissing, de overstap naar animatiefilms. En niet zomaar een animatiefilm, want hij mag als holbewoner het doek delen met de stemmen van Emma Stone, Ryan Reynolds en Catherine Keener in The Croods.

Atelier Escha & Logy komt naar PS3

Het rollenspel Atelier Escha & Logy: Alchemists of the Dusk Sky ligt eind juni in Japan in de winkel voor PlayStation 3. Gamestudio Gust heeft het spel nog niet aangekondigd voor de Europese markt, maar eerdere spellen in de Atelier-reeks werden ook uitgegeven in Europa en de Verenigde Staten.

Atelier Escha & Logy: Alchemists of the Dusk Sky is een direct vervolg op Atelier Ayesha: The Alchemist of Dusk. In tegenstelling tot zijn voorganger krijgen spelers in het nieuwe spel een keuze uit twee personages, elk met een eigen verhaal. Daarnaast kunnen er tijdens gevechten zes personages ingezet worden, in plaats van drie in het eerder uitgegeven spel.

De Atelier-reeks wordt uitgegeven door Nippon Ichi. Deze Japanse uitgever heeft in de afgelopen drie jaar meerdere malen uitgehaald naar andere uitgevers uit eigen land. Volgens Nippon Ichi verwesteren de Japanse game-uitgevers te veel.

Noord-Korea verbreekt militaire hotline

Noord-Korea zegt woensdag een belangrijke militaire hotline met Zuid-Korea te hebben verbroken. De hotline maakte grensoverschrijdend personeel verkeer mogelijk naar een gezamenlijk gerund industriecomplex in het noorden. Zo reizen honderden Zuid-Koreaanse arbeiders heen en weer naar het in het noorden geleden Kaesong-complex.

Eerder deze maand verbrak Noord-Korea twee andere belangrijke hotlines. Toen ging het om een verbinding van het Rode Kruis tussen Noord- en Zuid-Korea en een verbinding met het door de Amerikanen geleide VN-commando in de gedemilitariseerde zone tussen beide landen.

Volgens Zuid-Korea zijn er momenteel ruim negenhonderd Zuid-Koreaanse arbeiders in Kaesong. Of zij nu door toedoen van de Noord-Koreaanse maatregel niet meer terug naar huis kunnen, is niet duidelijk.

[NBA] Knicks winnen bij Boston Celtics

New York Knicks heeft dinsdagavond zijn vijfde zege op rij geboekt in de NBA. De Knicks waren met 100-85 te sterk voor Boston Celtics. J.R. Smith had met 32 punten een belangrijk aandeel in de overwinning. Ook Carmelo Anthony was met 29 punten op dreef. Voor Boston was Jeff Green topscorer met negentien punten.

Minnesota Timberwolves won op bezoek bij Detroit Pistons met 105-82. Minnesota had zijn laatste negen uitwedstrijden verloren. Jose Barea was het best op schot voor de bezoekers met 21 punten.

Dirk Nowitzki leidde Dallas Mavericks naar een zege op Los Angeles Clippers. Dallas trok na verlenging aan het langste eind met 109-102. Nowitzki maakte 33 punten, een persoonlijk record dit seizoen. De Duitser was vooral in de verlenging belangrijk met acht punten op rij.


Knicks winnen bij Boston Celtics (Foto: Novum)

Accent Jobs-Wanty welkom in Gold Race

De Belgische wielerploeg Accent Jobs-Wanty heeft de laatste wildcard gekregen voor de Amstel Gold Race. Dat maakte de organisatie woensdag bekend. Het team neemt de Belgische kopman Staf Scheirlinckx mee naar de Limburgse heuvelklassieker. Ook de Nederlander Stefan van Dijk staat 14 april aan de start namens Accent Jobs-Wanty.

Koersdirecteur Leo van Vliet heeft nu zes wildcards uitgedeeld voor de Gold Race. Eerder kregen Crelan-Euphony, Topsport Vlaanderen, IAM Cycling, Netapp-Endura en Europcar al een uitnodiging. De negentien ploegen uit de World Tour waren al verzekerd van deelname.

'Europese bezuinigingen ziekmakend'

De bezuinigingen die in Europese landen in de crisis worden doorgevoerd, hebben dramatische uitwerking op de volksgezondheid. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek naar de gezondheidstoestand van Europeanen in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet.

Het onderzoek constateert onder meer dat er onrustbarende uitbarstingen van aids en malaria zijn geweest in Griekenland en dat de jarenlange daling van het aantal zelfmoorden in Europa sinds 2007, is omgebogen in een stijging. Het gaat om een onderzoek van onder anderen professor Martin McKee van het Europese Observatorium voor Gezondheidsystematiek en -politiek in 53 Europese landen.

McKee wijst erop dat de Europese Commissie officieel verplicht is de uitwerking van beleid op de gezondheid na te gaan, maar met de bezuinigingspolitiek gebeurt dat niet.

Belgen klagen vaker over tv-presentatoren

Nederlanders staan erom bekend dat ze zeiken op alles om niets. Het weer is te warm of te koud, het eten is te pittig of te flauw en de muziek is te hard of te zacht. Maar de Belgen lijken zich al aan te passen aan hun toekomstige landgenoten. In één jaar is het aantal klachten bij de openbare omroep VRT verviervoudigd.

Onder meer weervrouw Sabine Hagedoren moet het ontgelden. Haar kleren zouden volgens enkele criticasters niet voldoende aansluiten bij het weer dat ze voorspelt. Ook andere omroepers en omroepsters krijgen ervan langs: hun houding zou 'irritant, onbeleefd en niet hoffelijk' zijn.

Een ander slachtoffer van de klagers is beroepsgrapjas Ben Crabbé, die al negentien jaar lang op legendarische wijze de quiz Blokken presenteert. Volgens de ombudsdienst van de omroep is zijn stijl 'polariserend'. Crabbé trekt er zich evenwel niet zoveel van aan: "Als je 900.000 kijkers hebt, is het logisch dat daar een paar malcontente tussenzitten."

Tv-producenten naar rechter om gebruik politielogo

Een groep tv-producenten stapt naar de rechter om het gebruik van het politielogo in series. Alleen series die bijdragen aan een positief imago van de politie krijgen toestemming om het logo te gebruiken. Series als Dokter Tinus mochten het logo niet gebruiken, bevestigt advocaat Bas Le Poole.

Door strengere regels van de politie, die begin dit jaar zijn ingevoerd, bestaat volgens Le Poole het gevaar dat de politie zich gaat bemoeien met de inhoud van programma's. Het kort geding, dat woensdagmiddag dient, is aangespannen door de Vereniging van Onafhankelijke Televisie Producenten. Daaronder vallen ook Eyeworks, dat betrokken is bij Flikken Maastricht, en Endemol, dat Moordvrouw produceert.

Volgens Le Poole kreeg niet alleen Dokter Tinus geen toestemming het politielogo te gebruiken. In de SBS-serie speelt Tygo Gernandt een knullige wijkagent. Welke andere producenten problemen hebben met de strengere regels van de politie, neemt Le Poole mee in zijn verhaal voor de rechter.

'Spanje overweegt vervolging Armstrong'

Lance Armstrong wordt mogelijk vervolgd in Spanje. Het onderzoek spitst zich toe op de dopingpraktijken van de Amerikaan zoals beschreven in het Usada-rapport. Dat meldt ABC News op basis van bronnen in zowel Spanje als de Verenigde Staten. Armstrong bekende in januari dat hij met behulp van doping zeven keer de Tour de France won.

De Texaan woonde gedurende een periode van zijn Tour-dominantie in Spanje. Het onderzoek wordt uitgevoerd in Alicante, Valencia, Girona en op Tenerife. De advocaten van Armstrong wilden niet reageren op de berichtgeving.

Dopinggebruik was tussen 1999 en 2005, de jaren dat Armstrong zegevierde in de Tour, niet strafbaar in Spanje. De handel in doping was dat echter al wel. Als kan worden bewezen dat hij zich daarmee bezighield, kan hij een celstraf van maximaal twee jaar en een boete tot 400 duizend euro tegemoet zien.

Spanje staat voorzichtig bekend in de strijd tegen doping. Om de kansen van Madrid op het binnenhalen van de Olympische Spelen van 2020 te vergroten, lijkt het land dit imago te willen bijstellen.

Vorige maand kwam al naar buiten dat het Amerikaanse ministerie van justitie Armstrong wil aanklagen, omdat hij de overheid zou hebben misleid. Zijn voormalige ploeg US Postal is een overheidsbedrijf. Bovendien ontving de oud-renner verschillende schadeclaims.


'Spanje overweegt vervolging Armstrong' (Foto: Novum)

Haas stunt tegen Djokovic in Miami

Tommy Haas heeft dinsdag in de vierde ronde van het masterstoernooi in Miami voor een daverende verrassing gezorgd. De Duitser versloeg Novak Djokovic met 6-2 en 6-4. Haas stapte al na tachtig minuten als winnaar van de baan tegen de nummer één van de wereld, die het evenement de laatste twee jaar won.

Djokovic maakte te veel onnodige fouten om aanspraak te maken op een plek in de kwartfinale. Alleen bij 3-2 in de tweede set had Haas, die volgende week woensdag zijn 35e verjaardag viert, het even lastig. De Serviër wist met een break op gelijke hoogte te komen, maar de mondiale nummer achttien had direct een antwoord paraat.

Voor Haas was het zijn tweede triomf in veertien ontmoetingen met een aanvoerder van de wereldranglijst. In 1999 verraste hij Andre Agassi in de kwartfinale van de Grand Slam Cup. De achterstand in onderlinge duels met Djokovic bracht hij terug naar 3-4.

"Ik ben trots dat ik mijn kansen heb gepakt tegen de speler die de sport de afgelopen jaren heeft gedomineerd", liet Haas weten. "Ik speelde erg goed. Op deze momenten ben ik op mijn best, in grote stadions tegen grote spelers."

Haas stuit in de kwartfinale op Gilles Simon. De Fransman was met 5-7, 6-2 en 6-2 te sterk voor de Serviër Janko Tipsarevic. De Kroaat Marin Cilic staat bij de laatste acht tegenover Andy Murray. Hij won met 7-5 en 7-6 (4) van Jo-Wilfried Tsonga.


Haas stunt tegen Djokovic in Miami (Foto: Novum)

Papo & Yo volgende maand voor pc

Het avonturenspel Papo & Yo is vanaf 18 april verkrijgbaar voor de pc via Steam. Dat heeft gameontwikkelaar Vander Caballero tijdens de Game Developers Conference in San Francisco gezegd tegen het tijdschrift Game Informer. Het spel is al sinds augustus te downloaden voor de PlayStation 3.

Papo & Yo draait om het jongetje Quico en zijn maatje, Monster. Monster is verslaafd aan het eten van giftige kikkers. Wanneer hij deze eet, wordt hij wild en blind van woede. Quico moet dan vluchten. Het spel is gebaseerd op Caballero's ervaring met een aan alcohol verslaafde vader.

Tegenover het tijdschrift laat de gameontwikkelaar weten dat hij dagelijks mails krijgt van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Hij ziet zijn spel als een uitlaatklep om een persoonlijk onderwerp bespreekbaar te maken.


Papo & Yo volgende maand voor pc 

[WK Kwalificatie] Egypte op koers voor kwalificatie

In Afrika stonden nog twee duels voor de WK kwalificatie op het programma. In Groep G deed Egypte goede zaken door met 2-1 te winnen van Zimbabwe en in groep H blijkt doet Algerije nog volop mee voor de groepswinst na een 2-1 zege op Benin.

Egypte kwam na ruim een uur spelen op een 1-0 voorsprong door Hosny Abd Rabo. Speler van FC Augsburg Knowledge Musona bracht Zimbabwe weer snel op gelijke hoogte. Vlak voor tijd zorgde Mohamed Aboutrika vanaf de strafschopstip dat de drie punten in Egypte bleven. Het land heeft met negen punten uit drie duels vijf punten voorsprong op Guinea. Egypte deed voor het laatst mee aan het WK in 1990. 

Algerije kwam op zes punten uit drie duels na een 3-1 zege op Benin. Namens Algerije scoorden Sofiane Feghouli, Saphir Sliti Taïder en Islam Slimani. Cardiff-spits Rudy Gestede vond het doel namens Benin. In groep H hebben Algerije en Mali nu zes punten, Benin heeft er drie en Rwanda heeft één punt.

In Afrika wordt de kwalificatie vervolgd in juni, dan staan er twee wedstrijden op het programma. De groepsfase wordt afgesloten in september. Er zijn tien groepen, alleen de groepswinnaars strijden om vijf WK-tickets via playoffs. 

GroenLinks: 'Vuurwerkoverlast nog meer beperken'

Minder tijd om vuurwerk af te steken, de verkooptijd ervan verkorten, gemeenten meer ruimte geven om zelf overlastgevers aan te pakken en illegaal en zwaar vuurwerk hard aanpakken. Die aanbevelingen doen woensdag lokale GroenLinks-fracties om overlast door vuurwerk aan te pakken.

De fracties openden in december vorig jaar, onder leiding van Arno Bonte van GroenLinks Rotterdam, het meldpunt vuurwerkoverlast.nl. Daar kwamen in een paar weken tijd totaal 82.212 meldingen binnen van mensen die last hadden van vuurwerk. De klachten heeft GroenLinks geanalyseerd en in een rapport beschreven.

De GroenLinks-fracties pleiten onder meer voor meer bevoegdheden voor gemeenten om vuurwerkoverlast in te perken, zoals het aan kunnen wijzen van vuurwerkvrije gebieden. Ook zou de afsteektijd wel korter mogen. "Het is nu legaal om op 31 december vanaf 10 uur’s morgens vuurwerk af te steken. Als dit een doordeweekse dag is, moeten heel veel mensen gewoon werken of boodschappen doen. Dat wringt met het op plekken ongelimiteerd mogen afsteken van vuurwerk", stelt Bonte.

'Vuurwerkoverlast nog meer beperken'
'Vuurwerkoverlast nog meer beperken' (Foto: ANP)

Coalitie zet vraagtekens bij aanpakken hoerenlopers

Het is de vraag of het effectief is hoerenlopers strafbaar te stellen als ze vermoedens over uitbuiting van een prostituee niet melden. De ChristenUnie wil dat, maar de VVD twijfelt over het plan. De PvdA vindt strafbaarstelling te ver gaan en wil eerst alternatieven onderzoeken.

Initiatiefnemer en ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers wees er woensdag op Radio 1 op dat hoerenlopers het aan elkaar doorgeven als ze vermoeden dat een hoer wordt uitgebuit. "Op sites als hookers.nl schrijven ze dan bijvoorbeeld 'die had er geen zin in' of 'die zat onder de blauwe plekken'. Ik wil dat ze dat niet aan elkaar doorgeven, maar aan de politie."

Als hoerenlopers zulke informatie niet melden, moeten ze daarvoor kunnen worden gestraft, zei Segers. Juridisch is het volgens hem niet ingewikkeld om aan te tonen dat een hoerenloper een vermoeden van uitbuiting had moeten hebben. "We hebben al een vergelijkbare constructie als het om heling gaat. Dan ben je strafbaar als je had kunnen weten dat je gestolen waar koopt."

De PvdA vindt het te ver gaan om een hoerenloper strafbaar te stellen wanneer die een vermoeden van misbruik niet meteen doorgeeft. "Het lijkt ons beter om als overheid eerst actief duidelijk te maken dat zulke vermoedens moeten worden doorgegeven, bijvoorbeeld door advertentieruimte op hookers.nl in te kopen", zegt een woordvoerder.

Ook wijst de woordvoerder van de partij op een registratieplicht die nog bij de Eerste Kamer ligt. Daarin wordt de minimumleeftijd voor prostituees verhoogd naar 21 jaar. Klanten moeten dan nagaan of de prostituee die zij bezoeken zo oud is en of zij een vergunning heeft. "Voor ons is het einddoel nog niet in zicht. We willen eerst zien hoe deze maatregelen uitpakken."

Segers wees erop dat een 21-jarige prostituee met vergunning nog altijd kan worden uitgebuit. Hij zei dat zijn plan op welwillendheid in de Kamer kan rekenen.

Een VVD-woordvoerder kon nog niet zeggen of de partij voor of tegen het plan is. "Wij staan positief tegenover het aanpakken van de uitbuiting van prostituees, maar we kennen de details van dit voorstel nog niet. Wat we uit de media hebben vernomen roept veel vragen op. Zo is het de vraag of deze maatregel effectief zal zijn."

Het beeld van kanker

Over het algemeen hebben we hier luchtige onderwerpen. Zo plaatsen we vaak leuke filmpjes of verwijzen naar leuke blogposts waarin bijvoorbeeld kunst verzameld is. Vandaag hebben we een wat zwaarder onderwerp. De fotograaf van deze serie, Angelo nogwat, heeft namelijk het ziek worden van zijn vrouw tot in detail vastgelegd. Een zeer indrukwekkende reportage over hoe slopend kanker is.

Reportage

[WK Kwalificatie] VS en Mexico scoren niet

AZ-aanvaller Jozy Altidore kwam met het Amerikaanse elftal in en tegen Mexico niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Voor Mexico is dit het derde gelijke spel in de finaleronde. De Verenigde Staten staan nu op vier punten.

Costa Rica wist wel te winnen. In eigen huis wonnen ze van Jamaica door treffers van Michael Umaña en Diego Calvo. Panama nam de leiding in de finaleronde door Honduras te verslaan. Het werd 2-0. Luis Tejada en Blas Pérez wisten het net te vinden. Panama wist zich nog nooit te kwalificeren voor het WK.

Land Land Uitslag
Costa Rics Jamaica 2-0
Panama Honduras 2-0
Mexico VS 0-0

Stand 

# Land G Gw Gel Ver pt g+ g-
1 Panama 3 1 2 0 5 5 3
2 Costa Rica 3 1 1 1 4 4 3
3 VS 3 1 1 1 4 2 2
4 Honduras 3 1 1 1 4 4 5
5 Mexico 3 0 3 0 3 2 2
6 Jamaica 3 0 2 1 2 1 3

Nummers één t/m drie plaatsen zich voor het WK. De nummer vier speelt playoffs tegen Nieuw-Zeeland

Arrestaties na aanval op trein bij Parijs

De Franse politie heeft woensdagmorgen rond Parijs 15 jongeren aangehouden in verband met een recente roofoverval op een trein in een voorstad ten zuiden van de Franse hoofdstad. Bij de golf arrestaties in onder meer Grigny en Montreuil waren bijna 200 agenten betrokken.

Op 16 maart werden reizigers in een wagon van de regionale treinen RER op het station van Grigny, een voorstad ten zuiden van Parijs, aangevallen door circa 20 jongeren. De reizigers werden onder meer met traangas bestookt, bedreigd en bestolen, maar er vielen geen gewonden.

De overval door de grote groep jongeren schokte heel Frankrijk, waar veel wordt geklaagd over onveiligheid in het openbaar vervoer. De oppositie noemde de overval een voorbeeld van de straffeloosheid in het land.

Tweehonderd banen weg bij Inholland

Bij hogeschool Inholland verdwijnen tweehonderd voltijdbanen. Dat meldt bestuursvoorzitter Doekle Terpstra woensdag. De ontslagronde moet eind 2015 zijn afgerond. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen.

Volgens Terpstra kunnen de fte's worden geschrapt omdat Inholland minder opleidingen gaat aanbieden. "We worden een robuustere organisatie, die dicht bij de student staat en efficiënter gaat werken."

Volgens Terpstra keert het vertrouwen in Inholland langzaam terug. Het onderwijsconglomeraat lag de afgelopen jaren veelvuldig onder vuur vanwege de gebrekkige kwaliteit van de opleidingen. Volgens Terpstra neemt het aantal studenten weer toe.

Bij Inholland studeren momenteel ruim dertigduizend studenten en werken 2300 mensen.

[WK Kwalificatie] Argentinië speelt gelijk, Uruguay onderuit

Argentinië heeft na drie zeges op rij punten verspeeld tegen Bolivia. In La Paz eindigde de WK-kwalificatiewedstrijd in 1-1. Argentinië had slechte herinneringen aan La Paz en leek zich in de beginfase vooral te concentreren op de counter. Argentinië had veel moeite met de thuisploeg en kreeg halverwege de eerste helft het deksel op de neus voor het vertoonde spel.

Alejandro Chumacero omspeelde Clemente Rodriguez op de vleugel en stuurde een voorzet de zestien in. Marcelo Martins stond op de goede plek om de 1-0 achter Sergio Romero te koppen. Het was al de tweede keer in twee onderlinge duels dat hij de score opende.

Argentinië stond met de rug tegen de muur, maar kreeg vlak voor rust de gelijkmaker in de schoot geworpen. Lionel Messi vond Rodriguez met veel moeite op de zijkant. Zijn voorzet werd met geluk binnengekopt door Ever Banega.

Na rust leek Bolivia geknakt door de tegengoal. Lionel Messi was twee keer dicht bij een treffer voor Argentinië, maar een vrije trap ging net naast en vijf minuten voor tijd faalde hij oog in oog met de Boliviaanse doelman Sergio Galarza.

Chili heeft in de strijd om WK-kwalificatie Uruguay een gevoelige nederlaag toegebracht. In Santiago werd het dinsdag 2-0. De in plaats van de geschorste Alexis Sanchez opgeroepen Esteban Paredes opende de score in de 10de minuut. In de 78ste minuut maakte Eduardo Vargas er 2-0 van.

Onder leiding van oud-Ajacied Luis Suárez had Uruguay eind 2011 het eerste duel tegen de Chilenen nog overtuigend gewonnen (4-0). De laatste maanden zit de klad erin, erkende de Uruguayaanse bondscoach deze week. Hij verving steraanvaller Diego Forlán daarom door de bij Napoli driftig scorende Edinson Cavani.

Cavani en Suárez konden samen geen potten breken. In een alles-of-nietspoging kwam Forlán de gelederen in de 70ste minuut nog versterken, maar zijn invalbeurt bleef zonder resultaat.

Land Land Uitslag
Bolivia Argentinië 1-1
Ecuador Paraguay 4-1
Chili Uruguay 2-0
Venezuela Colombia 1-0

Stand 

# Land G Gw Gel Ver pt g+ g-
1 Argentinië 11 7 3 1 24 24 8
2 Ecuador 10 6 2 2 20 16 10
3 Colombia 10 6 1 3 19 19 7
4 Chili 11 5 0 6 15 16 19
5 Venezuela 11 4 3 4 15 9 12
6 Uruguay 11 3 4 4 13 17 21
7 Peru 10 3 2 5 11 11 15
8 Bolivia 11 2 3 6 9 13 20
9 Paraguay 11 2 2 7 8 8 21

Nummers 1 t/m 4 plaatsen zich voor het WK. De nummer vijf speelt play-offs tegen een land uit Azië. 

Stoffelijke resten gevonden in duingebied

In de duinen bij Ter Heijde zijn dinsdagavond stoffelijke resten aangetroffen. Voorbijgangers deden de vondst en maakten er direct melding van bij de politie. Die is een onderzoek gestart.

Een eerste analyse van de botten leert dat het om een volwassen man gaat. Vermoed wordt dat het een Oost-Europeaan is die sinds 2009 wordt vermist. Dit moet via dna-onderzoek worden vastgesteld. Van een misdrijf lijkt geen sprake te zijn.

Sugar Lee Hooper overleden door medische missers

Sugar Lee Hooper is overleden door medische fouten. Dat blijkt uit een rapport van UMC Utrecht, schrijft De Telegraaf. "Ons past enkel nederigheid wat betreft het overlijden van Marja van der Toorn", zegt Joop Hendriks, voorzitter van de raad van bestuur van ziekenhuis Bronovo, in de krant.

Hendriks geeft toe dat er fouten zijn gemaakt en zegt dat er lering uit is getrokken. "Naar aanleiding van het deskundigenrapport hebben we een verbeterplan opgesteld", vertelt hij. "We zijn via onze verzekeraar tot een financiële schikking gekomen, al begrijpen we dat geld het verlies van een geliefde uiteraard nooit kan compenseren."

Andrea van der Kaap, partner van de in 2010 overleden zangeres, is nog steeds kapot van het verlies. "Ik ben mijn grote liefde kwijtgeraakt door een aaneenschakeling van fouten. Deze intense pijn zal ik de rest van mijn leven voelen."

Sugar Lee Hooper belandde in het ziekenhuis nadat ze haar heup had gebroken. Volgens Andrea heeft de anesthesioloog grote fouten gemaakt. "Marja was heel angstig en wilde niets van de operatie meekrijgen", zegt ze tegen de krant. "Daarom gaf hij haar een ruggenprik in combinatie met matige tot diepe sedatie, dat is het verlagen van de staat van het bewustzijn. Maar dat is een heel verkeerde keuze geweest."

Advocate mr. Peeters vertelt dat de verdoving beperkt moet blijven tot het onderlichaam. "Waardoor de ademhalingsspieren niet worden belemmerd. Het deskundigenrapport stelt dat deze voorzorgsmaatregelen niet zijn getroffen, waardoor het mis is gegaan."

Naar aanleiding van het rapport zijn beide partijen om de tafel gaan zitten. Volgens Peeters vertelde de anesthesioloog dat hij deed wat hem toen het beste leek. "Wel gaf hij toe dat het rapport stelt dat hij anders had moeten handelen. Het Bronovo heeft na de uitkomsten van het rapport aansprakelijkheid erkend." De nabestaanden dienen alsnog een klacht in bij het medisch tuchtcollege.

Post bezorgen wordt baan voor arbeidsgehandicapten

PostNL wil vijfhonderd arbeidsgehandicapten en bijstandsgerechtigden post laten bezorgen. Een experiment met tientallen postbezorgers met een fysieke of geestelijke beperking is het bedrijf goed bevallen, zegt PostNL-topvrouw Herna Verhagen woensdag in de Volkskrant.

Ruim twee procent van de post moet uiteindelijk worden bezorgd door werknemers met een handicap. "Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als grote werkgever", zegt Verhagen in de krant.

De afgelopen maanden heeft het bedrijf ervaring opgedaan met werknemers die met behoud van uitkering zijn ingezet als postbezorger. In de distributiecentra zijn al twaalfhonderd werknemers uit de sociale werkvoorziening en de bijstand aan het werk. De vijfhonderd nieuwe postbezorgers worden geen medewerkers van PostNL. Het bedrijf sluit contracten met bedrijven uit de sociale werkvoorziening.

Distributiemedewerkers uit de sociale werkvoorziening zijn goedkoper dan werknemers via een regulier uitzendbureau, maar het is PostNL niet om het geld te doen, zegt directeur inkoop Laurens Tuinhout in de krant. Hij stelt dat de loyaliteit van werknemers uit de sociale werkvoorziening 'fantastisch' is.

Als het om postbodes gaat, zouden arbeidsgehandicapten niet goedkoper zijn omdat er veel begeleiding nodig is. Toch zijn er voordelen omdat het in sommige regio's moeilijk is om aan postbezorgers te komen. De kans dat werknemers uit de sociale werkvoorziening een contract krijgen, is gering, zegt Tuinhout.

Battlefield 4 officieel aangekondigd

DICE, een studio van Electronic Arts, kondigde vandaag Battlefield 4 aan. Het spel maakt gebruik van hun eigen Frostbite 3 engine. In de singleplayer zijn enorme omgevingen, veel te vernietigen, toegang tot voertuigen en de mogelijkheid om teammates aan te sturen. De singleplayer modus volgt de vooruitgang van de speler en deelt deze met je vriendenlijst, zodat er een wedstrijd ontstaat wie het best de singleplayer doorloopt.

Het spel maakt zijn wereldwijd debuut vandaag met een gameplaydemo. De demo begint als de speler - Recker - zijn ogen opent om te ontdekken dat hij is opgesloten in een snel zinkende auto met drie van zijn ploegmaten.

"We zijn zo nederig en trots dat Battlefield 4 debuteert op een internationaal podium met gelijktijdige evenementen in San Francisco en Stockholm. Om nog zo vroeg in de ontwikkeling te zijn, en om nu al zo gepolijst eruit te zien is een enorme prestatie voor het DICE-team en de weerspiegeling van hun passie en toewijding aan het verbeteren van de franchise. De huidige demo was nog maar het begin - we hebben zo veel meer in petto", zegt Patrick Soderlund, Executive Vice President, EA Games Label. "Het is spannend om de reacties van mensen te zien die het spel voor de eerste keer zien. Het laat je echt realiseren dat we aan het begin staan van een heel nieuw tijdperk voor gaming. Als kunstenaars en ambachtslieden richten we ons op het creëren van een dynamische, open ontwerp dat mensen bij elkaar brengt met verbazingwekkende, verrassende unscripted momenten waar ze dagen over praten. Dat is het mooie van Battlefield."

Door Battlefield 4 te pre-orderen bij enkele deelnemende winkels krijgen gamers een uitbreidingspakket krijgen zonder extra kosten. DICE heeft vandaag ook de Battlefield 4 Digital Deluxe aangekondigd. dat is een Origin-exclusieve speciale editie die het basisspel en bonus in-game digitale items bevat. Spelers die Battlefield 4 Digital Deluxe preorderen op Origin krijgen ook de Premium-expansionpack en toegang tot de exclusieve Battlefield 4-multiplayerbèta wanneer deze begint.

Battlefield 4 komt deze herfst uit op pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Over een next-gen-variant is nog niets bekend.

BF4

BF4

BF4

Betalen met chipknip vanaf 2015 niet meer mogelijk

Betalen met chipknip is vanaf 1 januari 2015 niet meer mogelijk. Dat maakt eigenaar Currence woensdag bekend, schrijft het AD.

De markt voor de chipknip zou zo klein zijn geworden dat het financieel niet meer aantrekkelijk is om het betaalmiddel nog in de lucht te houden. Eerder werd al bekend dat het middel vanaf volgende maand alleen nog is te gebruiken in kantines, parkeerautomaten en snoepautomaten.

In 2010 bereikte het aantal transacties via chipknip nog een record van 178 miljoen. Vorig jaar was dat teruggelopen naar 148 miljoen. Steeds meer parkeergarages stappen over op betaling met pinpas, creditcard of mobiele telefoon.

De afschaffing betekent onder meer dat gemeenten parkeerautomaten met chipknipbetaling moeten vervangen. Ook de betalingssystemen kantines moeten hun betalingssystemen aanpassen.

Toezicht woningcorporaties ondergebracht bij rijk

Het financiële toezicht op woningcorporaties moet worden ondergebracht bij het rijk. Dat schrijft minister voor Wonen Stef Blok (VVD) in een reactie op bevindingen van de commissie Hoekstra, die zich in januari kritisch uitliet over het toezicht op de woningcorporaties.

De commissie concludeerde dat fouten zijn gemaakt bij het Centraal Fonds Volkshuisvesting, het Waarborgfonds Sociale Woningbouw en het ministerie. Zij hadden volgens de commissie kunnen weten dat de handel in derivaten, waaraan de Zuid-Hollandse woningcorporatie Vestia bijna ten onder ging, tot problemen kon leiden.

Omdat Blok verantwoordelijk is voor het toezicht, wil hij dit niet door een andere organisatie laten doen. De commissie stelde verder voor aan nieuwe organisatie op te richten voor het saneren van corporaties, maar dat advies volgt Blok niet op. Er zijn volgens hem al genoeg organisaties die zich bezighouden met toezicht.

PVV wederom alleen te kiezen in Den Haag en Almere

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar doet de PVV wederom alleen mee in Den Haag en Almere. "We maken een pas op de plaats", zegt PVV-leider Geert Wilders woensdag in De Telegraaf.

Wilders wil volgens de krant niet meer het risico lopen dat in de lokale en regionale politiek brandjes uitbreken, zoals de afgelopen jaren het geval was. De uitbreiding in het lokale bestuur is stilgezet om de rust te bewaren. "Heel veel mensen zullen teleurgesteld zijn omdat ze graag op ons hadden willen stemmen", stelt de partijleider.

Twee weken geleden sloot Wilders bij een bezoek aan Spijkenisse, volgens hem een PVV-achterland, nog niet uit dat daar een lokale afdeling wordt opgericht. Wel gaf hij aan snel met een besluit te komen. Ook gaf hij aan geen plannen te hebben een afdeling in Rotterdam op te richten, waar Leefbaar Rotterdam actief is. "Het is geen PVV, maar het zijn toch onze geestesbroeders en ik heb niet de natuurlijke neiging met hen te concurreren", zei hij op RTV Rijnmond.

"Webber moet weg bij Red Bull"

Mark Webber moet vertrekken bij Red Bull Racing. Dat zegt zijn ex-manager en oud-teambaas Flavio Briatore.

"Daar is volgens mij geen sprake meer van een samenwerking. De Red Bull-coureurs gingen altijd al vrij formeel met elkaar om, dat was vorig jaar wel duidelijk. En nu zegt Vettel dat hij Mark wil helpen, maar Mark heeft helemaal geen hulp nodig. Hij had de race moeten winnen," aldus de playboy.

"Ik denk dat dit niet meer te lijmen is. Het zijn twee professionals, ze zullen blijven winnen, maar het is ondenkbaar dat Mark Vettel in de toekomst gaat helpen. En ik verwacht ook niet dat het andersom zal zijn. We hebben dus twee vijanden binnen één team en hopelijk gaat dat in het voordeel van Ferrari werken."

De Italiaan is hard voor de Oostenrijkse renstal alsook voor Christian Horner: "Absoluut. Vorig jaar waren er immers ook al problemen. De auto is snel, maar uit Sepang bleek dat er niemand aan het roer staat bij Red Bull. Als de teambaas ballen had gehad, had hij zijn coureur verteld om de positie weer terug te geven. Iedereen op de pitmuur is bang, omdat Helmut Marko achter ze staat en contact heeft met Mateschitz. Normaal gesproken gaat een teambaas mee naar het podium na de eerste zege van het seizoen. Daarna stuur je pas engineers of technisch directeurs. Het feit dat Christian niet ging na een één-twee zegt veel over zijn zwakte."

"Tot nu toe is Bony-nieuws loos alarm"

Nu Chelsea zich lijkt te mengen in de strijd om Wilfried Bony neemt de media-aandacht omtrent de aanvaller verder toe.

In Engelse media werd gesuggereerd dat Vitesse reeds een akkoord bereikte met West Ham United. Algemeen directeur Erwin Kasakowski doet die geruchten af als onzin. "Ik snap het niet en begrijp ook niet hoe dat in de media komt", vertelt hij Omroep Gelderland.

Volgens Kasakowski nemen de betreffende media een loopje met de waarheid. "Er is niets te zeggen want geen enkele club heeft namelijk een bod gedaan bij ons. Dit is voor Vitesse ook helemaal niet de tijd om over transfers te praten."

Ook technisch directeur Ted van Leeuwen heeft met verbazing gereageerd op de berichtgeving rondom de sterspeler van de Arnhemmers. "Er gaan wel meer geruchten, maar tot nu toe is alles loos alarm", aldus de beleidsbepaler.

Ferguson: "Verwachtte meer titelstrijd"

Manchester United staat glorieus aan kop in Engeland. Trainer Alex Ferguson had dat totaal niet verwacht aan het begin van het seizoen.

United verloor vorig seizoen de titelstrijd op doelsaldo tegen Manchester City. De 71-jarige Ferguson had opnieuw een spannende strijd verwacht, maar niets is minder waar. Zijn ploeg staat liefst vijftien punten los op de stadgenoot.

"Manchester City is de laatste jaren enorm gegroeid en met top-vier teams als Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur zou je een spannend gevecht verwachten", verklaarde de ervaren Schot verbaasd tegenover Sirius XM.

"Na vorig seizoen zeiden we tegen elkaar: 'Laten we ervoor zorgen dat we het niet weer op doelsaldo verliezen.' Natuurlijk is ons doelsaldo enorm verbeterd, maar ik had geen minuut verwacht dat we op dit punt vijftien punten voorsprong zouden staan."

FOK! wat een weer... Vrij zonnig

Goedemorgen! We kunnen het vrij kort houden vandaag, want we hebben met een hardnekkig weerpatroon te maken en grote wijzigingen in het huidige weerbeeld zijn er de komende 3 dagen niet te verwachten.

Vandaag is er flink wat zon en blijft het droog. De oostenwind blijft gewoon doorwaaien, maar het ergste hebben we wel achter de rug. Alleen op de Wadden zou de wind nog even windkracht 6 kunnen halen. Pas tegen het weekende neemt de bewolking wat toe en misschien valt er dan ook een klein beetje neerslag.

Ook in Europa blijft het vrijwel overal hetzelfde weer. Onweer in het Middellandse Zeegebied en de grote kou in het noorden en oosten van Europa. Ik val nog net niet in slaap...

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar [email protected] onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Warm
KlapMongeaul dook voor het weerbericht even zijn archieven in en stuurde deze foto naar mij van zijn vakantie in Portugal. Even een opwarmertje voor de zomer? Nog even geduld...

Vermeer voelt zich nog geen nummer 1

Hoewel Kenneth Vermeer tegen Estland en Roemenië twee keer foutloos speelde, voelt de doelman van Ajax zich nog lang niet de nummer 1 van Oranje. "Ik mocht nu gelukkig twee keer keepen, maar de volgende keer kan het weer een ander zijn", zei Vermeer dinsdag na de zesde zege op rij in de WK-kwalificatie (4-0). "Het is duidelijk dat iedereen op doel kan staan."

Bondscoach Louis van Gaal begon de kwalificatiereeks met Tim Krul onder de lat en deed vervolgens drie keer een beroep op Maarten Stekelenburg. Deze interlandweek kreeg Vermeer een kans. "Apart", zo noemde de 27-jarige Amsterdammer de tombola onder de lat. "Ik heb zo'n situatie eerder bij Ajax meegemaakt onder Marco van Basten. Het is voor mij zaak om mijn best te blijven doen en er bij te blijven. Brazilië is nog ver weg."

Murray laat Seppi kansloos in Miami

Andy Murray heeft dinsdag overtuigend de kwartfinale van het masterstoernooi in Miami bereikt. De als tweede geplaatste Brit maakte korte metten met Andreas Seppi (16) en zegevierde met 6-2, 6-4.

De partij nam een kleine anderhalf uur in beslag. Daarin kwam Seppi slechts tot één breakpoint, die hij bovendien onbenut liet. Murray verzilverde er drie van de tien. Murray stuit bij de laatste acht op Jo-Wilfried Tsonga (6) of Marin Cilic (9).

Ook Thomas Berdych maakte indruk met een eclatante zege. De Tsjech, als vierde ingeschaald, vernederde thuisspeler Sam Querrey (17) met tweemaal 6-1. Voor Berdych was het al de vijfde zege in zes ontmoetingen met de Amerikaan.

Berdych treft nu de Fransman Richard Gasguet (8), die Nicolas Almagro naar huis stuurde. De Spanjaard (10) won de eerste set, maar moest vervolgens de regie aan Gasquet laten: 7-6 (3), 5-7, 6-7 (3).

21 & Over

Twee studenten lopen in de ochtend over een bijna leeg plein. Niet echt een bijzonder schouwspel, maar de heren zijn beiden naakt en hebben een sok over hun edele delen. Zonder het genre te weten van de film weet je eigenlijk al welke kant het op gaat, de typische tiener-/high school komedie met veel drank, mooie dames en bizarre situaties in de stijl van The Hangover en Project X. Niet geheel toevallig dus dat de regisseurs van 21 & Over, Jon Lucas en Scott Moore, als schrijvers verantwoordelijk waren voor eerstgenoemde film. Nu maken ze hun regiedebuut met een soort The Hangover in 'reverse'.

De seks is wel kut

“En? Hoe gaat het met de liefde?” Echt zo'n vraag waar iedere vrijgezel met de regelmaat van de klok mee wordt geconfronteerd. Maar meteen ook zo'n vraag waar je nooit een bevredigend antwoord op kunt geven. Ik bedoel: wanneer gaat het goed of juist fout met de liefde? Welk antwoord doet de vraagsteller volkomen bevredigd het gesprek verlaten? En waarom zijn het toch altijd vooral steeds vraagstelSTERS, die de vraag stellen?

'Britse tiener doodgebeten door honden'

Een 14-jarig Brits meisje is dinsdag vermoedelijk overleden na te zijn aangevallen door vier agressieve honden. De politie trof Jade Anderson dood aan in een woning in het plaatsje Atherton, dat ligt tussen Wigan en Manchester. Dat meldden Britse media.

De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld, maar de verwondingen op het lichaam van het slachtoffer kunnen volgens de politie zijn veroorzaakt door honden. Voor zover bekend is er niemand getuige geweest van het incident. Het meisje woonde niet in het huis waar ze werd gevonden. Ze zou er op visite zijn geweest.

De politie was naar de woning gegaan nadat een onbekende had gebeld dat er een meisje bewusteloos in het huis lag. De politie trof rond de woning vier honden aan, een vijfde hond was in de woning.

Vier honden waren dermate agressief dat ze moesten worden afgemaakt. Het zou gaan om twee bullmastiffs en twee staffordshireterriërs.

McLaren boekt progressie

McLaren heeft veel progressie geboekt aldus teambaas Martin Whitmarsh. In Maleisië viel Jenson Button uit en kwam Sergio Perez als negende over de streep.

"We hebben na de negende en elfde plaats in Melbourne hard gewerkt aan de ontwikkeling van de auto en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen", sprak Whitmarsh. "Het was alleen balen dat Jenson als gevolg van een probleem tijdens de pitstops de race niet kon uitrijden. Hij leek onderweg naar een welverdiende vijfde plaats, maar had misschien ook nog wel vierde of derde kunnen worden, als er geen probleem met de wheelgun was geweest. Jenson deed bij zijn stop trouwens niet fout. Hij kreeg het groene licht getoond en reed weg."

"Sergio heeft het hele weekend ook solide gepresteerd. Hij scoorde op zondag zijn eerste punten voor het team en zette aan het einde van de Grand Prix ook nog de snelste raceronde neer. Natuurlijk, ook als Jenson vijfde was geworden, was dat nog lang niet goed genoeg geweest, maar zijn race liet wel zien dat we de goede kant opgaan met de ontwikkeling van de wagen."

Galliani: "Allegri blijft gewoon bij Milan"

Trainer Massimiliano Allegri lag meermalen onder vuur bij AC Milan, maar hij blijft gewoon op zijn plek volgens de vice-president.

Milan kende een slechte start van het seizoen, waardoor de geruchten aanwakkerden dat Allegri het niet lang meer zou uithouden. Maar door een goede lange reeks staat Milan nu derde, op twee punten achterstand van nummer twee Napoli. Daardoor werd Allegri gelinkt aan een overstap naar AS Roma.

Als het aan vice-voorzitter Adriano Galliani van Milan ligt, blijft de trainer gewoon op zijn plek. "Allegri? Er is geen probleem. Hij is gelukkig bij Milan en daar zal hij ook gewoon blijven", vertelde de preses aan diverse media.

"De slechte seizoensstart was niet zijn schuld, maar de schuld van een kanteling in de club", verwees Galliani naar de verkoop van onder meer Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva aan Paris Saint-Germain.

'Langeler wordt hoofd jeugd bij PSV'

Art Langeler wordt bijna zeker het nieuwe hoofd van jeugdopleidingen bij PSV. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

De geruchten gingen al langer dat de huidige trainer van PEC Zwolle zijn lot zou verbinden aan PSV. Het Eindhovens Dagblad meldt nu dat beide partijen er bijna uit zijn.

PSV wil Langeler volgens het medium voor vier of vijf jaar aan de club binden. Langeler heeft PSV een tegenaanbieding gedaan na een eerdere aanbieding van de Eindhovense club.

Langelers zaakwaarnemer Harold Eijkelkamp verwacht snel een akkoord. "Art is bereid om zich te committeren aan PSV, we wachten nu op een antwoord van de club. Bij PEC heeft hij iets goeds neergezet, de intentie is ook om bij PSV aan iets moois te bouwen." Langeler heeft ook al gesproken met Phillip Cocu.

Cavani: "Suarez wil me bij Liverpool"

Edinson Cavani is een gewilde spits in voetballand. Zijn landgenoot Luis Suarez ziet hem het liefst naar Liverpool komen.

De 26-jarige Cavani speelt momenteel nog bij Napoli, maar een vertrek lijkt aanstaande voor de spits. Onder meer Chelsea en Manchester City zouden de Uruguayaan graag inlijven. Liverpool zou zich er ook in moeten mengen, vindt Suarez.

"Als ik bij de nationale ploeg met Suárez spreek, praat hij altijd vol bewondering over Liverpool en de Premier League", vertelt Cavani aan diverse media. "Hij is erg gesteld op de club en de supporters. Hij probeert me zelfs over te halen in Engeland te komen spelen."

Cavani is momenteel topscorer van de Serie A met twintig goals, waar Suarez topscorer van de Premier League is. Cavani speelt sinds 2010 bij Napoli, en met die ploeg staat hij momenteel tweede in de Italiaanse competitie.

Bulgaarse ex-minister aangeklaagd wegens corruptie

Een voormalige Bulgaarse minister van landbouw is dinsdag aangeklaagd wegens corruptie en omkoping. De aanklachten houden verband met landbouwgelden van de Europese Unie die bestemd zijn voor Bulgarije.

De minister, Miroslav Najdenov, zou een hooggeplaatste Bulgaarse ambtenaar hebben omgekocht en zijn invloed hebben aangewend om een Bulgaars bedrijf te helpen een aanbesteding binnen te halen. Na het betalen van een borgsom van vijfduizend euro is hij dinsdag op vrije voeten gesteld

Als Najdenov schuldig wordt bevonden kan hij maximaal acht jaar cel krijgen. De ex-minister ontkent iets te hebben misdaan.

Earth, Wind & Fire komt naar Amsterdam

Earth, Wind & Fire komt deze zomer naar Amsterdam. De groep treedt 1 juli op in de Heineken Music Hall, heeft concertorganisator Mojo dinsdag bekendgemaakt. De kaartverkoop gaat donderdag van start.

De broers Maurice en Verdine White richtten eind jaren zestig het tienkoppige Earth, Wind & Fire op. De stijl van de band is beïnvloed door soul, disco, funk en jazz.

Earth, Wind & Fire scoorde in 1975 de eerste hit met Shining Star. Verder brachten de bandleden bekende nummers uit als After the Love Has Gone en Boogie Wonderland. De Amerikaanse groep trad in 2010 voor het laatst op in Nederland, tijdens North Sea Jazz.


Earth, Wind & Fire komt naar Amsterdam (Foto: Novum)

Van Persie: "Van Gaal raakt iedereen"

Robin van Persie was de uitblinker bij de 4-0 zege van Oranje op Roemenië. Hij had lovende woorden voor bondscoach Louis van Gaal.

Met zijn 33e en 34e goal had Van Persie een groot aandeel in de zege. Vooral zijn eerste goal oogstte veel lof. "Het ging vrij snel. Arjen gaf 'm vrij hard voor, dit was het enige wat ik kon doen. Hoe hij viel was precies zoals ik het wilde doen", vertelde hij aan SBS 6 over zijn kopbal over de Roemeense doelman.

Het aanvallende spel van Oranje beviel de United-spits goed. "'Ik denk dat we in het begin wat dieper stonden. Ik heb dat vandaag bewust gedaan, want de bondscoach vroeg aan mij om meer ruimte te maken voor de middenvelders. Robben en Lens moesten nog dieper staan en volgens mij liep het daardoor wel goed."

"Ik vind het wel fijn om veel beweging om me heen te hebben, dat is wat ik gewend ben bij mijn ploeg. Met Rafael gebeurt dat bij United ook, hij komt ook wat dichterbij. Zo vind ik het fijn om te spelen."

Bondscoach Van Gaal heeft volgens Van Persie een goede invloed op de spelersgroep. "Louis van Gaal weet iedereen te raken, hij stimuleert de spelers en is duidelijk. Ook als het straks even wat minder gaat moeten we gewoon blijven doen waar we goed in zijn."

Buur beschuldigt Bieber van geweldpleging

Justin Bieber is door een van zijn buren beschuldigd van geweldpleging en het uiten van bedreigingen. De 19-jarige zanger zou uit zijn vel zijn gesprongen na een woordenwisseling.

De politie ontving dinsdagochtend een telefoontje, waarna ze zich naar Biebers woning in Calabasas in de Amerikaanse staat Californië snelde. Er zijn geen arrestaties verricht.

Het is onbekend door wie de politie is gebeld. Ook is onduidelijk of Bieber het eerder aan de stok heeft gehad met zijn buren. De zaak wordt onderzocht.

Rechter Hooft hangt arrestatie boven het hoofd

De Argentijns-Nederlandse rechter Pedro Federico Hooft, die verdacht wordt van mensenrechtenschendingen, moet op 16 april een verklaring afleggen. Als hij dit niet doet wordt hij aangehouden. Dat zegt advocaat Cesar Sivo die Hooft wil aanklagen voor misdaden tegen de menselijkheid tijdens de Vuile Oorlog in Argentinië.

Al jaren proberen twintig nabestaanden van slachtoffers, die Sivo vertegenwoordigt, Hooft voor de rechter te krijgen, maar vooralsnog zonder succes. Begin deze maand werd Hooft geschorst als rechter. Vervolgens kwam hij niet opdagen bij een zitting in het vooronderzoek. "Als hij de 16e niet komt, heb ik begrepen dat de rechter de zaak overdraagt aan de politie, wat betekent dat zij hem zullen arresteren", laat de advocaat weten.

Hooft wordt ervan verdacht tijdens de laatste Argentijnse dictatuur tussen 1976 en 1983 illegale detentiecentra te hebben bezocht en niets te hebben gedaan om de ontvoering en moord op een groep advocaten in 1977 te voorkomen. Hij is verdachte in 148 zaken. Hooft, die tot Argentijn genaturaliseerd is, ontkent de aantijgingen.

"Hij kan niet gedwongen worden om een verklaring af te leggen en zeker niet worden gearresteerd omdat hij een rechter is", zegt zijn zoon en tevens zijn raadsman. Door zijn functie zou Hooft immuniteit genieten, maar justitie zegt dat dit niet het geval hoeft te zijn.

Ji-Sung Park denkt aan stoppen

Ji-Sung Park hangt mogelijk zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De oud-speler van PSV en Manchester United heeft volgens zijn vader weinig plezier meer in het spel.

Nadat hij in 2002 excelleerde met Zuid-Korea op het WK in eigen land, verkaste Park naar PSV. Na drie jaar kwam nog een droomtransfer voor hem, toen hij de stap maakte naar Manchester United. In 2012 vertrok hij naar Queens Park Rangers, waar hij weinig plezier beleeft volgens zijn vader.

"Niemand weet wat de toekomst zal brengen, misschien zal hij nog een seizoen bij een andere club gaa spelen, maar ik denk dat Ji-Sung al heeft besloten om na volgend seizoen te stoppen. Hij vindt het genoeg geweest", vertelde hij aan Sky.

"Bij PSV of Manchester United heeft hij nooit tegen degradatie hoeven te strijden. Mijn zoon heeft het moeilijk bij QPR dit seizoen. Het is een nieuwe ervaring voor hem", aldus de vader van de nu 32-jarige Park.

Dijsselbloem neemt geen woord terug

Eurogroepvoorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem neemt geen woord terug van zijn uitlatingen eerder deze week over de aanpak van de financiële sector. Hij heeft geen spijt van zijn opmerkingen, zei hij dinsdag in een Kamerdebat over Cyprus.

Dijsselbloem zei dat het zijn taak is als eurogroepvoorzitter om beleid van de eurogroep en de aanpak van de problemen in de financiële sector uit te leggen. Niet in eerste instantie aan de financiële markten, maar "primair aan de bevolking van de eurozone".

Hij herhaalde dat de situatie en de redding van Cyprus beide uniek en uitzonderlijk zijn. Wel is het "een preventief signaal" aan de sector dat Europese overheden niet meer standaard alle problemen bij banken naar zich toe trekken. Het aanslaan van spaarders bij Cypriotsche banken is geen mal, voorbeeld of blauwdruk voor elders in Europa, maar past wel in de veranderende aanpak van de financiële sector in Europa, aldus Dijsselbloem.

Baasjes zitten maanden op dode kat

De dierenambulance in Purmerend heeft in een bankstel een gemummificeerd kadaver van een kat gevonden. Het beest zat er al vijftien maanden en werd ontdekt tijdens een verhuizing, meldt de dierenorganisatie.

De kat verdween in december 2011. De eigenaar dacht dat het beest naar buiten was gegaan en door het ijs was gezakt. Wekenlang hoopte het gezin dat de kat terugkwam, maar het dier bleek al die tijd klem te zitten tussen de vering, een balk en de zitting.

De bewoners hadden wel een vreemde lucht geroken. Ook was er een smerige donkere vlek onder de bank gevonden. De eigenaar dacht dat de overige katten er geplast hadden en maakte het keer op keer schoon. Volgens de dierenambulance waren de gezinsleden erg aangedaan dat zij zo lang op hun vermiste kat zaten zonder het te weten.

De Vrij: "Leed wel een paar keer balverlies"

Stefan de Vrij was volgens enkele analytici de beste speler tijdens Nederland - Roemenië. De verdediger blijft zelf echter nuchter en kritisch.

Oranje won dinsdag met 4-0 van Roemenië en liet duidelijk zien dat de ploeg een stuk beter was dan de opponent. "Ja dat kan je wel zeggen. We hebben vrijwel niks weggegeven en we scoren ook nog eens vier keer", aldus de Feyenoorder tegen SBS6.

Oranje is eigenlijk geen moment in de problemen gekomen, op een slordig kwartiertje vlak voor rust na. "Ja op één á twee kleine momenten na. Alles was duidelijk en iedereen voerde zijn taken goed uit."

De Vrij speelde zelf een prima wedstrijd en schoof veel in bij balbezit en probeerde de aanvallers te bereiken. "Dat zijn wel mijn kwaliteiten, daarom ben ik geselecteerd en ik moet dat ook bij Oranje laten zien. Maar ik heb ook een aantal keren balverlies geleden, dat moet er nog uit", was de verdediger kritisch.

Op de vraag of hij ooit in Brazilië is geweest antwoordde De Vrij: "Nee nog nooit, ik hoop dat ik mee mag. We zijn nog niet zeker van kwalificatie, maar ik moet gewoon mijn best doen bij mijn club."

Laatste reviews en specials
special
Tweakers Gaming Live [Fotoverslag]
review
CD: John Legend - A Legendary Christmas
special
Fun met Funda #126 - de jaren 60 belden...
special
Battlefield V launch event [Fotoverslag]
review
Call Of Cthulhu
review
Nothing But Thieves simpelweg groots in AFAS Live
©FOK.nl e.a.